Plasplek..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



Vele eigenaren weten dat ik reageer op eigenaren die de hond in de tuin willen laten plassen, en dat er dan vele eigenaren zijn die dit nou niet de ideale oplossing vinden, want er moet toch mee gewandeld worden. :-D

de laatste maanden met koud en ijzig weer, vaak gladheid dat je soms niet eens de hond uit kan laten, is een plasplekje voor de hoge nood toch ideaal.

ik woon in het noorden, daar ligt al maanden lang ijs, en vaak is er ijzel, zo ook vanochtend, ga met bamse naar buiten en kon niet verder komen dan het pad wat naar de weg lijdt. er is gisteravond een alarm hier afgekondigt, IJZEL.

dacht even nou kan er toch wel zeker nu op uit, nee dus. het ging echt niet, bamse is een zware hond van 70 kilo, ze houd zich niet zomaar staande op ijzel, dus wat is nu niet mooier dan een plasplek in de tuin ?

wel zijn er wat regels die je in acht moet nemen en wel.....
maak een stuk van de tuin af, graaf het daar wat weg, hoeft niet veel te zijn, leg er worteldoek in, daarover zand, dan grove kiezels en daarna fijn grind, zodat de hond er overheen kan loopen, zet de plasplek af. zodat tie niet de hele tuin benut, ook oudere honden kunnen dit leren, begeleid de hond de eerste weken naar de plasplek, zodat tie weet dat tie daar mag en nergens anders.


eerst aanlijnen en dan los, steeds neem je de hond daarnaar toe net zolang tot ie uit zich zelf daar naar toe gaat.


begin smorgens vroeg ermee, de eerste nood eraf. dan gelijk naar binnen en niet in de tuin laten voor de hond zijn eerste woandeling buiten de tuin heeft gehad. ook de laatste nood voor het naar bed gaan, ook daar laten plassen, zodat tie weet dat het mag. en waar het hoort.

is er ijzel of ben je eens ziek, en komt een oppasser niet om zeven uur smorgens ? dan kan de eerste nood fijn daar gedaan worden.


schoonmaken ? swinters is dat niet nodig, gaat het lenteren, een keer in de week een gieter gemengd chloor met water erover heen, schoon, zelfs bij een hitte golf ruik je niets.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plasplek.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

op de foto helemaal achteraan is het plekje van bamse, achter de drie coniferen, netjes afgezet, in het begin had ik de grindbak in zijn geheel afgezet, zodat ze alleen daar achter in kon gaan, nu is dat niet meer nodig, deur open en bamse gaat daar, en nergens anders, echt een iedeale oplossing, ook als je eens verlaat bent door wat dan ook, ze weten de weg en gaan echt niet ergens anders zitten. :-D

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Acha heeft in onze tuin ook een eigen plasplek, ook in steentjes..
Ik vind dit ideaal.
Ik heb een tijdje niet uit de zetel gekunnen van de rugpijn en met het gladde weer durfde ik gewoon niet naar buiten, dus als acha moest plassen stond ze gewoon aan de deur te wachten en ging ze naar haar plaatsje.
Het vervangt idd de wandelingen niet, maar is een ideaal en vooral proper alternatief!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is ideaal, zelfs ik ben er voor :-D en tuurlijk is het geen alternatief voor het wandelen.

maar een oppasser moet je met een kaarsje zoeken die om zeven uur je hond uit gaat laten. en nu ben je van niemand afhankelijk, deur open en naar zijn/haar eigen w.c. dat is toch geweldig.

en zeker voor jou , als je niet op of neer kan, daar wordt je gestrest van als je je hond niet uit kan laten, nu hoogste nood eraf, dan kan je altijd nog iemand even inschakelen, en wat dacht je van savonds laat ? voor het naar bed gaan ? niet in het donker de straat door, even plassen, en klaar toch. geen oppasser meer nodig, vind het heerlijk en ideaal, en er is toch niets mis mee. :-D

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Voor wij gaan slapen gaat acha ook naar haar plasplek, alsook smorgens vroeg, want dan heb ik echt nog geen fut om te gaan wandelen O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

geen fut om te wandelen, omdat de baas te lui is. sorry moet je geen hond nemen. omdat je te gemakzuchtig bent willemyn heeft die bak voor het slechte weer , voor de rest loopt zij altijd met bamse. maar met wat ze zegt het slechte weer is dit een mooie oplossing. maar als je als baas geen fut heb sorry is de hond daar de dupe van. vind ik een slechte zaak sorry.
ik ben ziek en kan soms niet lopen en heb ook soms geen zin. maar het eerste wat ik doe s ochtends is jas en schoenen aan en naar buiten hoe moeilijk ik het ook heb. ik heb voor mijn beesten gekozen en moeten naar buiten . hoe dan ook hoor. myriam

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Hier gaan de meisjes ook 'sochtends naar hun plasplek in de tuin. Heel makkelijk, zo kan ik in de tijd het ontbijt voor man en kind klaar maken. De eerste wandeling is pas als man naar zijn werk is en kind naar school. Ik kan van die twee ukkies van mij niet verwachten dat ze het tot die tijd op houden.
'sAvonds idem, in de tuin, want ik ga echt niet in mijn uppie in het donker wandelen.
Overdag als ze aangeven dat ze moeten plassen of poepen gaan ze ook gewoon de tuin in.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Bij mij mogen ze het ook in de tuin doen maar doen het dan wel overal :'( ach het is op het gras en ik ruim het elke dag even op zo'n probleem maak ik er niet van.
Maaaaar ze gaan hier wel 4 x per dag naar buiten!
Smorgens, tegen het middag uur, tegens etens tijd en savonds voor het slapen gaan.
Tussendoor mogen ze in de tuin spelen en dan plassen en poepen ze wel eens in de tuin.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Dat is wel een goed idee, maar op 2 meter tegenover ons huis zit een groenstrook, dus voor ons is dat niet nodig...

Mijn tante heeft nu een pupje (nadat haar oudere hond overleden was) en die wil ze net als haar vorige hond heel veel op het erf laten lopen (is omheind!) als zij weg zijn. Hun vorige hond vond dat heerlijk, had het er helemaal naar zijn zin, maar plaste en poepte wel overal in de tuin... En dat wilde ze niet meer. Nu heeft een een omheind stuk gemaakt waar zand in ligt en om de 2 uur ofzo zette ze het pupje daar neer. Ze was na 2 dagen bij mijn tante al volledig zindelijk! Ze loopt nu ook al zelf daar heen om te gaan plassen/poepen. Het enige probleem is dat mijn tante nu te lui wordt met uitlaten, waardoor ik bang ben dat ze het straks nergens meer zal doen behalve op die plek ;-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ideaal willemijn :-D
mijn hondjes hebben ook hun eigen plasplek :-D

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Ik vind het een hele mooie oplossing voor nood.

Hier is het ook al zo vreselijk glad, de hondjes glijden gewoon weg.
Daarom heb ik hier voor nood af en toe een tijdelijk plas plekje op het balkon.
Zodra ze geweest zijn maak ik het meteen schoon zodat anderen er geen last van hebben.

Het vervangt de wandelingen niet, maar liever een keer zo voor nood dan dat iemand een paar botten moet breken.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

ja ieder voor zich natuurlijk.maar als je net wat willemijn zegt daar heel veelmijs ligt en je kan niet lopen en zeker niet met zo een grote zware hond. kan ik het nog begrijpen. maar hier niks in de tuin ook niet voor nood. vind het vies en smerig en ik vind het stinken ook. hier gaan ze gewoon mee naar buiten. gelukkig doen ze ook niks in de tuin. zou gek worden denk. asl mijn honden te pas en te onpas in de tuin alles zouden doen. nee hier naar buiten weer of geen weer. gelukkig wegen mijn honden ook geen 70 kilo :-D . dis is wel wat makkelijker lopen ook hoor. myriam

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Handig voor een noodgeval.
Ik zou wel uitkijken dat je hond niet altijd toegang tot de tuin heeft. Dan leren ze namelijk niet om aan te geven als zij moeten.

Mijn hond had bij zijn vorige baasjes altijd toegang tot buiten. Waar hij zijn ding mocht doen. Het nadeel is dat hij nu nog steeds niet duidelijk aangeeft als hij moet. Kom je ooit in een andere situatie te wonen, dan kan dat vervelend zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees zo het een en ander mee.

natuurlijk is het geen vervanging van het uitlaten, maar er zijn toch eigenaren hier die bedlegerig zijn of in een rolstoel zitten, laten we ons daar op richten, er is geen oppasser die om zeven uur in alle vroegte de hond voor je wilt uitlaten, dan is het een goeie oplossing , een goeie plasplek.

mijn plasplek heeft al heel wat goeds opgeleverd, zoals met de gladheid nu, wat hier al maanden aan de gang is. wat moet je dan, meestal als er gestrooid is dan kan je gaan, en in alle vroegte naar buiten, vijf uur, ga ik meestal, je ziet niets, nergens of het glad is of niet, dan is het toch wel heel erg fijn dat ze daar even kan.

en dan nog een fijn iets, ik woon alleen, savonds voor het naar bed gaan, tegen een uur of 11 ging ik altijd erop uit met bamse, nee zomers geen een probleem, ook vaak in de nacht met haar gelopen als het warm is, maar dan swinters, je ziet geen kip op straat, dan is het ook fijn als je hond dan even op haar plek kan voor het naar bed gaan.


en een plasplek goed gemaakt, is niet nodig dat er stank ontstaat, ik woon naast een cres, die weet ik niet hoeveel luiers verschoond op de dag, dat ruik ik omdat de container naast mijn woning staat, doe ik niet moeilijk over, maar mijn plasplek ruiken ze toch echt niet. :-D

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

MYRIAM, ik vind het niet fijn dat je me zo aanvalt! Je kent me niet eens! Ik heb echt het beste voor met men hond, en ik aanvaard jou mening over mij totaal NIET!
Ik ben momenteel 7 maand zwanger en al een aantal keer gevallen op men buik door het gladde weer! En smorgens, nee het eerste uur heb ik momenteel geen fut!
Oordeel je eigen eerst vooraleer je mij oordeelt aub

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Haike, niet boos worden, leg het naast je neer, ik let erop en ik weerleg het weer.

heel begrijpelijk dat je niet gelijk je hond uit gaat laten meis. ik ben kern gezond, sport veel, en ik schrijf ook dat ik blij ben met de plek voor Bamse, en heus voel je niet aangevallen, ,leg het naast je neer.

ik heb dit topic geopend omdat er al vele eigenaren waren die het de grootste onzin vinden, want de hond hoeft niets meer aan te geven als tie altijd maar in de tuin gaat.

daar is de plasplek niet voor, integendeel, dat heb ik al aangegeven, waar die voor diend. zelfs voor pupjes zinderlijk maken is het geweldig. zo zinderlijk, en inderdaad niet oordelen. het is in het geheel niet erg dat als je opstaat en eerst je hond even op de plasplek laat plassen, zelf even gaat doucen, en een kop koffie pakt en dan pas gaat wandelen, niets mis mee toch.

en wat dacht je van ouderen honden ? die er snachts uit moeten ? ook toch heerlijk dast je zonder stres ze even naar de plasplek kan sturen ? of hebben jullie daar nimmer aan gedacht ? of een hond die doodziek is, eigen plek, goed schoon houden, is er niets mis mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en wat dacht je van ziektekiemen die een hond veroorzaakt als tie aan de diaree is ? hoe ruim je dat op ? als tie op straat loopt of nog erger in het gras van de gemeente waar vele honden lopen ? nu kan die zelfde hond op zijn plasplek gaan, en kan jij het met goed fatsoen opruimen.

als je een hond goed aanleert daar te plassen, zal die dat ook doen als tie ziek is, geloof me maar. en opruimen kan je dan zelf als de beste. toch ?

met een emmer chloor en heet water lopen naar het gras van de gemeente , wie doet dat ?

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Dankje Willemijn. Ik doe echt alles voor Acha en wil niet hebben dat ze haar slecht moet voelen, of dat ik me er slecht bij moet voelen. Acha krijgt heus haar wandelingen daags, ze moet niet onderdoen voor andere hondjes :-)
En zoals jij zegt, als ik alleen thuis ben, durf ik echt s'avonds laat niet buiten te komen, je weet nooit hé, en een waakhond is acha niet :-)

Toen acha geopereert geweest is mochten we 10 dagen niet gaan wandelen, dat plekje was toen ideaal.. Ik heb toen zelfs met haar gaan wandelen, rustig aan en minder dan anders..

Ik ken mijn hond het best :-)

Danku Willemijn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

in groningen is fase oranje op het moment ingetrokken op het nieuws om een uur.
er is nog steeds fase geel op het moment.

ik mankeer helemaal niets, maar er zijn toch genoeg eigenaren wat ik hier zo lees en zie voorbijkomen die slecht te been zijn, voor deze eigenaren is het toch een grote stres om de hond uit te laten ? voor een dag is het toch in het geheel niet erg dat de hond daar dan even op de plasplek gaat ?

en als anderen familie leden dan thuiskomen en even de hond gaan uitlaten ? dat haalt de hond weer gewoon in.

voor mij is fase geel geen enkel probleem, maar kan me goed voorstellen dat zwangeren vrouwen op eieren lopen.

en wat dacht je van het brandalarm dat gisteren is afgekondigd, we weten allemaal dat veel eigenaren in de stres gezeten hebben, van wat nu , de hond mag niet naar buiten, even op de plasplek had dan toch mooi gekund. ja toch.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Inderdaad toch wel handig zo'n plasplek in de tuin. Net zoals je zegt, met ziekte e.d.
Vooral hoe jij het gemaakt hebt Willemijn, het valt helemaal niet op, het is heel mooi aangelegd. :-)

Het zou ook wel handig zijn geweest zo vlak voor en na mijn bevalling (is inmiddels al wel weer 8 jaar geleden O-) ), toen was het regelmatig zoeken naar een goede oplossing met uitlaten van twee honden, baby verzorgen, manlief naar zijn werk, zo in de ochtenduren. Zou voor mij ideaal zijn geweest!

honden page profiel jannyjanny 3 doggies

honden foto van janny

Hier heeft er bijna 15 cm sneeuw gelegen en dan nog de ijslaag die er lag.
Fleur van mij is tot aan haar onderkant buikje 12 cm hoog, ik zie haar al 2 weken in die sneeuw lopen.
Dus bij mij gingen ze in de sneeuwvrije tuin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Noortje , jammer voor je, want het is inderdaad ideaal, zelf kan je toch ook ziek zijn ?

en als je een paar regels in acht neemt met het maken van zo,n plekje, heus je mag bij mij komen in de zomer, met 30 graden, als je die regels in acht neemt ruik je niets. echt niet. en ook dan gaat bamse wel eens daar zitten hoor, ze mag dat. :-D haar w.c.

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Ook ik heb voor taat een plaatsje achter
Met de gladheid was het idiaal
En inderdaad als je een keer niet lekker bent een uit komst want er zijn niet altijd mensen beschik baar die jou hond uit kunnen laten

@ haike
Trek je net niet aan
Wij weten dat jij heel goed voor ascha bent
En dat je haar best wel uit laat
En we kunnen ook begrijpen dat je nu wel is geen fut hebt hoor


@ mensen niet te gauw oordelen over iemand
Je kent de toestande van het andere persoon totaal niet
Dus gooi niet zo gauw met verwijten
Liefs joke

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco 3 doggies

honden foto van Valerie &. Arco

Gelukkig kan je het op latere leeftijd ook nog aanleren.
Wij hebben voordat Arco hier kwam ook zo'n plekje gemaakt, maar hij heeft van kleins af aan geleerd (al bij het nest op een boerderij) om te plassen op het gras.
HIj is nu 4 maanden en we gaan stilaan proberen hem alsnog op zijn eigen plekje te zetten.

Dankje voor de tip.

Liefs, Valerie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

die vraag zie ik ook vaak voorbij komen, ja ik heb een oude hond, is dat dan nog aan te leren ?

ja zeker is dat aan te leren, zeker als je hond goed zinderlijk altijd is geweest.

ik ben aan zo,n plekje begonnen toen mijn vorige hond Femme, een newfoundlander 12 jaar werd. ze werd incontinent door de sterilisatie, vond ik geen probleem hoor, ouderdom komt met gebreken.
vaak moest ze snachts, op het tijdstip van een uur of drie, dan was ik in paniek, de hond wilde niet zomaar gaan zitten natuurlijk, dus vaak op blote voeten, en in een kort hempie, ja echt, rende ik dan met dr mee naar het gemeente plantsoen, en ging ze opgelucht zitten.

voor mij was dat stres. tot de fokker kwam met .....waarom maak je geen plasplek in de tuin ? vond ik onzin, en vies.

tot ze mij vertelde hoe ik die plasplek moest maken, gedaan, en afgezet met bielzen,


maar dan he, ze was 12 jaar oud, kraak zinderlijk in de tuin. dat gaat niet zomaar.

raad gevraagd hoe het moest.


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het beeld rolt. :-D

de hond het laten ophouden, zodat ze zowat klapt. dan aanlijnen en naar de plek begeleiden, een hond weet het commando vaak van .plassen.
naar de plek laten gaan, en zeggen plassen. ja niet direkt natuurlijk, maar omdat ze hoge nood heeft gaat ze op den duur toch. en dan beloon je ze de hemel in, met kaas of wat dan ook.

de eerste plas doe je smorgens daar. ook aan de lijn, meestal moeten ze nodig. dan gelijk naar binnen, niet in de tuin meer laten, je gaat je aankleden en dan neem je de hond mee naar buiten, voor een wandeling. de hele dag niet op de plek laten, maar zorgen dat ze niet te veel plast buiten de tuin, lekker aan de lijn houden, dan savonds de late plas ga je ook weer aan de lijn op de plasplek voor het naar bed gaan, je beloont je hond uitbundig.

ja en mijn femme moest toch echt snachts er weer uit, en lijn haar dan aan, en ga daar weer naar toe, ze doet het, echt. binnen een week deed ze het daar.

nog steeds lijn je ze aan, dan komt er een ogenblik dat de hond automatisch daar naar toe gaat, nog steeds begeleid je de hond daar naar toe. niet alleen laten gaan.
en na twee weken doe je dat eens als je in de deur opening blijft staan, houd je hond goed in de gaten, en heus ze gaat naar de plek toe.en geen stres meer, een oudere hond moet steeds vaker plassen, had ik het maar eerder gedaan, dan had ik lang zoveel stres niet gehad. :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik doe het ook hoor met jazzy en poppy als ik ziek ben.ik heb ook een plasplek in de tuin.gewoon achter in de tuin mogen ze van mij plassen.dat heeft niets met luiheid te maken of zo maar zoals ieder mens ben ik ook wel eens verkouden of zo en dan doe ik zo in de ochtend eerst in de tuin en dan kleed ik me dik aan en gaan we op pad.ik zie daar niets verkeerds aan.en vies tja wat is vies?in de zomer gaat er een emmer met bleek overheen.toen ik nog op 4 hoog woonde liet ik poppy om de 2 uur op het balkon plassen.niks aan de hand.een emmer bleek eroverheen en klaar.en zo kreeg ik haar wel zindelijk. en ze ging ook gewoon mee naar buiten als ik met jazzy uitging.nu met de tuin is het voor de honden ideaal.de 1e maanden zeker voor pop die kon dan uit en in lopen om te plassen.en als pop plast,dan plast jazzy er overheen.nou dan hebben ze hun 1e plasje gedaan niets aan de hand.

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

haike je heb een pb van mij gekregen . myriam

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

hoi ik bedoelde mensen er mee die niet ziek zijn en niks mankeren en dan te lui zijn dat bedoel ik. dus. en haile wist niet dat je zwanger beng is gelukkig geen ziekte , een gezonden dan. maar je heb gelijk dat je nier over straat gaat. en heb niet gezegd dat je slecht voor je hond bent hoor absoluut niet. dus heb je ook een bericht gestuurd. dat als jij dat op jou trok en jou verkeerd heb beoordeelt heb. bied ik daar mijn exuus voor aan het is niet mijn intensie om je te kwetsen hoor absoluut niet. hoop dat je de exuses aan wilt nemen. meer kan ik ook niet doen. maar had ook niet van alles en iedereen weten wat ze hebben. en met enge ziektes loop je niet te koop ook. dus bij deze mijn exuses groetjes myriam

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Myriam, van mij krijg je een compliment. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plasplek.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: kipkarkassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^