Hoe lang wandelen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Hoe lang wandelen jullie per dag met de honden?
Ik zit met Mieke zo rond het uur per dag, hangt een beetje van het weer af. Als het langer licht is, gaan we 'sochtends en 'savonds. In de winter gaan we 1 keer per dag omdat ik zelf heel erg nachtblind ben, en dan is wandelen geen pretje.
Met Trixy zijn we net begonnen met buiten lopen en dan is het nog een kort rondje.
Daarnaast spelen ze heerlijk veel in onze voortuin in het gras en achterhuis op de tegels. Al met al zitten ze op dik 2 uur actieve beweging buitenshuis.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang wandelen jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

pff uhm smorgens gemiddeld over de gehele dag denk ik zo'n 2 a 3 uur ofzo.
Smorgens 15 a 20 minuten
Rond 1 uur ga ik rond de 3 kwartier een uur
Smiddags rond 5 uur 3 kwartier een uur (niet elke dag hoor)
Savonds rond 7e 20 minuten
Savonds rond 11e 20 a 30 minuten.

honden page profiel Bianca SmitsBianca Smits 3 doggies

honden foto van Bianca Smits

Ik loop minstens 4 x een ronde van gemiddeld een half uur. In de zomer zijn de rondes meestal wat langer.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Als het koud is, loop ik aanzienlijk minder lang dan wanneer het weer wat beter is. Maar wel altijd een keer of 4, 5, 6. Ik tel niet, ik kijk naar Mayra waar ze behoefte aan heeft. Minstens 1x per dag een wandeling van 30 minuten tot een uur. Als de omstandigheden ernaar zijn, graag 2x een lange wandeling. Omdat ze pas 6 maanden oud is, probeer ik nog een beetje voorzichtig te zijn, om blessures en voortijdige slijtage te voorkomen.

honden page profiel JoannaJoanna

honden foto van Joanna

Ik loop met mijn dwerg pincher raya meestal 4 a 5x op een dag 1 rondje minstens een 3 kwartier uur. de rest meestal half uurtje kwartier. Maar als we zin hebben om naar buiten te gaan als het mooi weer is kunnen we zo een middag naar het strand zijn bos enz.

vraagje lopen jullie honden los? Want als ik mijn hond los laat en ze ziet wat is ze weg ook het is een echte jager. Maar zou het tog wel leuk vinden als ze los zou kunnen lopen. We zijn al bezig met trainen.

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Mijn honden kunnen allebei niet los.Zodra ze los zijn hebben ze trossen bananen in hun oren en ben ik ze echt finaal kwijt. Hier mogen ze ook niet los, dus ach...laat dan maar.
Ze lopen allebei heel fijn aan de flex.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Op de puppycursus 'moesten' we bij ongeveer 10 weken beginnen met loslopen (op een veilige plaats, uiteraard). Ik vond het zó spannend! Mijn man en ik liepen met haar op een hele rustige plek, ik zei tegen hem: 'nu moet het eigenlijk, maar ik durf niet'. Mijn man maakte onmiddellijk de lijn los. En Mayra? Die keek hem aan alsof ze wilde zeggen: 'wat doe je nu?? ik kan wel kwijt raken!! en als ik nou weg raak, wat dan? heb je daar al aan gedacht??' Zij vond het spannender dan ik :-) Het idee is, dat je pup op die leeftijd nog heel afhankelijk van je is. Die blijft wel bij je. Dat was ook zo, ze ging achter ons lopen, bijna op onze hakken. Inmiddels zijn zij en wij eraan gewend. Ze loopt graag los, racet om me heen, geniet ongelofelijk! Als ze wat leuks ziet, gaat ze er op af. En als ik haar roep, komt ze heel snel. Ik speel ook vals: als ze te ver achter blijft, verstop ik me. Moet je zien hoe snel ze me dan opzoekt! Ik hoef niet vaak te roepen. Advies op de puppycursu was: 1x roepen! als je vaker roept, hoeft je hond niet te komen, want hij hoort dat je er nog bent. Als hij je niet meer hoort, wordt het spannend, Want waar ben je dan? Dan komt 'ie wel naar je toe.
Bij ons werkt het, gelukkig, want het is zó leuk om haar los te laten. En ik beloon altijd. Altijd met stem, en vaak ook nog wel met een brokje.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

En zo kan ze ook op volle snelheid lopen. Dat hou ik echt niet bij! Zo leuk om te zien als ze zo hard naar me toe komt scheuren!
(Ik raak niet uitgepraat, sorry, ben zó trots op haar! Wat een heerlijke uitvinding, dit forum....)

honden page profiel JoannaJoanna

honden foto van Joanna

Haha idd zoals in het bos laten wij haar ook los op sommige stukken, dan rent ze als een gek in het rond haha geweldig om te zien, en als ik haar roep komt ze ook wel op ons afgesprint behalfe als er een andere hond aan komt dan ben ik haar kwijt en dat is toch niet hellemaal de bedoeling. Maar ik blijf met haar trainen en hopelijk luistert ze dan wat beter als ze los is. Want zoals je zegt echt is geweldig als ze zo rond rend.

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Bij mij lopen ze alleen maar los allebei. Jazzy is morgen 21 weken maar vanaf week 9 dat ik haar heb loopt ze los. Heb ik ook met mijn andere pinscher gedaan. Uit ervaring met andere honden die ik eerder heb gehad ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Mijn engelse setter kon ik niet loslaten en heeft eigenlijk heel zijn leven aan een riem gelopen. Ik wilde echt een hond hebben die lekker los kon lopen en dat kan met in ieder geval mijn pinschers. Verder wandel ik altijd twee uur per dag in het weekend meer, ook mijn kleintje gaat mee. In het begin toen ze pas bij ons was in een mandje mee maar nu kan ze het wel aan.

Karin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe lang wandelen jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vechtende honden in één huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^