Stampend happen naar pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Ik heb een tijdje geleden al eens een onderwerp geopend over een nieuwe pup bij een mijn hondje van 2 jaar!

Sinds vorige week woensdag is het zover! Een nieuwe pupje genaamt: Nina!

Ik zat er heel erg overin hoe mijn oudere hondje; Kenji (2jaar) erop zou reageren omdat hij helemaal niet gewent is aan honden...

Toen ik met Nina aan kwam zetten reageerde hij heel onverwacht, hij snuffelde gewoon even en liep weg en ging verder met zijn ding! Toen ik Nina liet lopen steurde hij er ook niet zoveel aandacht aan.
Als Nina graag wil spelen zit ze achter Kenji aan en Kenji loopt bang weg!!


Maar sinds gister zit Kenji stampend met zijn voorpootjes op de grond en tegelijker tijd steek hij zijn kopje naar ovren en hapt hij, (ik weet even niet anders hoe ik het uit moet leggen) en dat doet hij voor Nina, het lijkt wel of Kenji haar begint uit te dagen! Kenji bijt niet echt want Nina piept niet, die blijft meestal gewoon liggen... Dan zit Kenji haar ook nog achterna happend, maar zodra Nina achter Kenji aan gaat is het mis en springt Kenji weer op de bank (omdat Nina daar nog niet op kan komen.

Verder liggen ze niet bijelkaar en niks! Is dit gedrag nou juist goed en speels? Of is dit verkeerd en moet ik dit afstraffen? Bij het happende stampende gedrag van Kenji maakt hij eigenlijk geen geluid!

Ik hoop zo dat dit goed komt met die 2 en dat ze binnenkort goed met elkaar door 1 deur kunnen en dat kenji niet meer zo bang is! Wat kan ik doen? En wat zijn jullie tips? Iemand ervaring met dit gedrag?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stampend happen naar pup!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Denk dat het toch een soort van speels gedrag is...
Ik zou je er niet zo veel druk om maken nu, ze raken niet gewond, Nina is er nog maar net, sinds vorige week, geef die twee wat tijd om aan elkaar te wennen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou mij er nog niet zo druk om maken.Hij moet ook nog aan de pup wennen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Laat ze inderdaad lekker wennen, hoe relaxter jij bent hoe relaxter zij zijn.

Ik heb wel ooit iets gelezen over het stampen met de pootjes, maar kan mij helaas niet meer herinneren wat dat nou betekend..

Heb je wel op neutraal gebied ze kennis met elkaar laten maken?

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Ik weet indd dat ze moeten wennen, maar ben zo bang dat Kenji een keer echt toehapt! Nina is nog zo ongelovelijk klein en teer! Dus elke x als Kenji dat doet zit ik er met mijn neus bovenop! Ik heb nog niks afgestraft, was namelijk er benieuwd of dat nodig is ja of nee. Dit is totaal nieuw voor mij en wil geen verkeerde dingen doen! Wil ze graag een goede band laten krijgen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ook niet straffen, honden kunnen dit prima onderling oplossen.

En als hij haar wel hapt, dan is dat wat anders dan bijten, en is het aan Nina om te reageren op haar manier.

Waarschijnlijk wil Kenji even zijn plek duidelijk maken.

Lekker laten gaan ;-) En denk aan de verplichte rust voor Nina.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als ik zo lees is jouw hondje Kenji, geen anderen honden gewend, en hij is al twee jaar schrijf je.

dan komt er opeens een pup het huis binnen, ja wat moet tie daar nou van denken ? hij ziet het als een nieuwkomer en die blijft nog de hele dag om hem heen hangen, wat ? de nieuwkomer blijft zelfs slapen, en krijgt ook nog eten en aandacht.

doe rustig aan met kenji, houd het goed in de gaten, maar kenji moet heel erg aan de nieuwe situatie wennen, en niks bestraffen, zeker niet als het niet nodig is, maken ze ruzie , echt ruzie dan haal je ze uit elkaar, en anders laat je het zo, en kijk je het per dag aan. per dag. per uur. wie weet worden het vriendjes, en geef de nieuwe pup niet te veel aandacht zodat kenji zich niet achter gesloten voelt.

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

@ Caitlin Nee niet op neutraal gebied, ik heb de kleine gekregen toen ze 8 weekjes was en mocht nog niet buiten! En ik woon NOG in de stad dus dat is niet te doen...
Ik heb Nina gewoon vast gehouden in mijn armen en toen Kenji kennis laten maken, dat ging opzich best goed hoor! Nina daarna lekker in de bench gedaan en Kenji heeft er toen wat omheen gesnuffelt en verder niet

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

gwn laten doen :-)
ze moeten nog aan elkaar wennen komt wel goed :-)

ik denk dat kenji een beetje onzeker is wat betreft de nieuwe pup, maar het is een speelse gedrag dat die toont, maar toch is die een beetje bang voor het onbekende mss?
hij is het mss niet gewend pups en weet niet goed hoe zich te gedragen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Waarom is Kenji geen andere honden gewend?
Komt hij niet buiten?
Is hij nooit gesocialiseerd?

Hij zal even moeten wennen aan een nieuwe soortgenoot in huis.
Geef ze ook veel rust van elkaar,verplichte slaap.

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

@ willemijn Ik geef ze allebij eigenlijk evenveel aandacht, Kenji ligt zoals elke avond lekker bij me en Nina ligt lekker op het kleedje, en als ik binnenkom van weg geweest ofzo dan haal ik beide aan... Alhoewel Kenji dat soms niet wil omdat Nina ook bij mij is omdat ze blij is dat ik er weer ben.

Kenji is indd geen honden gewend, ik heb geen vrienden of familie met honden dus vandaar.
Wel eens op cursus geweest en dat ging goed... Ook buiten lopen is het geen probleem maar het is meer binnen dat hij zo doet. Opzich ook wel heel logish allemaal. Maar moet ik alles maar gewoon laten gebeuren enzo? Hoellang heeft het bij jullie allemaal geduurd? En zijn er ook forummers die dit hetzelfde hebben met een hondje die niet aan andere honden gewend is? En ben benieuwd of iemand weet wat het betekend dat met dat stampen van de voorpoten...

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

@ soraya Hij is buiten wel aan honden gewend maar er nooit mee gespeeld,... Kenji loopt ook alleen maar aan de lijn en nooit los. Hij is indd niet echt gesocialiseerd in huis.

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

dit deed onze oude hond ook, niets aan de hand tot nu toe, wel id gaten blijven houden. de gedragstherapeuthe zei laatst tegen ons zolang je niet naar de dierenarts hoeft is er niets aan de hand. komt wel goed gewoon de tijd geven.

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Het slaat misschien nergens op; maar ben ook een beetje bang dat Kenji misschien te fel door bijt dat ik te laat ben! Nina word namelijk wel een showhondje! ;-)

Het hoort misschien een beetje raar...
De gezondheid van mijn hondjes gaat natuurlijk voor alles,.. maar het zou wel zonde zijn.

Vat het niet vekeerd op ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Jammer dat Kenji niet goed gesocialiseerd is.

Vaak als honden los lopen leren zij de hondentaal beheersen en kennen, en is een vreemde hond in huis een stuk minder boeiend.

In principe had je Nina wel voor de deur kennis kunnen laten maken met Kenji, ik bedoel niet dat je ergens midden in het bos ofzo had moeten afspreken.

Maar dit is Kenji zijn huis, en Nina komt daar ineens bij.

Het zal even tijd nodig hebben om ze aan elkaar te laten wennen, maar ik denk zeker dat het goed gaat komen ;-)

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Het is inderdaad jammer dat Kenji niet goed gesocialiseerd is... Alhoewel ik er wel wat aan heb gedaan hoor, in de zomer ben ik ook met Kenji naar een gedragsterapeut geweest, zei had zelf ook een hond en ben met haar een aantal avonden de straat opgeweest ect en zei heeft mij geholpen met sociliceren op straat zeg maar... En dat loslopen, sja ik weet niet wat dat is, dat durf ik gewoon op 1 of andere manier niet aan. Bang dat hij wegloopt, dat hij gestolen word oid. Kenji loopt perfect aan de lijn en hij vind het niet erg, zolang ik hem de ruimte geef om zijn behoefte te doen ect lijkt mij dat het niet nodig is om hem los te laten. We hebben vrij grote plaats achterhuis waar hij wel losrent en zijn energie ook gewoon kwijt kan.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Maar heb je Kenji dan niet gekregen als pup?

Het is jouw keuze om hem niet los te laten natuurlijk, en snap je redenen.

Let alleen wel op dat je Nina wel goed socialiseerd, ga er lekker op uit, zorg dat ze vreemde mensen ontmoet en andere honden etc.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Hoi Melissa, wij hebben sinds 7 weken(de tijd vliegt!) een franse bull pup bij een bullmastiffteef van 1,5 jaar. Ook die was niet andere honden gewend, alleen op les zag zij honden verder bijna niet. Ik heb echt gedacht dat de bullmastiff(Diesel) de pup dood zou bijten, Diesel vond haar eerst helmaal niet leuk. Wat wij deden is er zo weinig mogelijk mee bemoeien en als je bang bent dat de pup gebeten word de pup niet optillen. Wat ik nu doe als het spelen mij te ruig gaat is de pup en Diesel het commando zit te geven, en dan belonen, dan zijn ze even uit hun spel gehaald. Diesel moest leren spelen en in het begin klonk het erg dreigend, ze gromde heel diep, maar gaandeweg is het toch goedgekomen. Het enig wat nu nog gvaarlijk is is een kluif, die krijgen ze apart in een gesloten bench. Sucses met de honden!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

je moet je hond vertrouwen.ik liet jazzy met 9 weken los lopen en poppy ook.en ik woonde op een flat op 4 hoog en heb jazzy en poppy kennis laten maken op straat.ben meteen een rondje met ze gaan lopen.en vanaf dag 1 zijn het dikke vrienden.jazzy daagt poppy uit en poppy daagt jazzy uit. somt spelen ze met grommen maar er niets aan de hand.maar het komt wel goed.maar heb vertrouwen in je hond.ik laat ze ook apart uit.dat is beter voor hunzelf en hun eigen vertrouwen.

succes


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

En ben benieuwd of iemand weet wat het betekend dat met dat stampen van de voorpoten

Dit doen die van mij ook hoor en happen ook naar elkaar als ze samen spelen.
Als het er te hard aan toe gaat laten ze dit echt wel aan elkaar merken en ze stoppen vanzelf.
Hier doen ze het ongeveer 2x per dag dan gaat joy voor jackie staan stampen met haar voorpoten en jackie proberen te happen in de nek.
In het begin vond ik het ook eng totdat ik zag dat jackie vrolijk verder ging met joy uit te dagen en hetzelfde terug te doen.
Ik heb ook het idee dat je te beschermend bent naar de pup toe en dat je ze iets losser moet laten zijn.
Een pup kan heel teer zijn maar breekt echt niet ook een pup geeft zijn grensen aan en je bent er altijd bij neem ik aan als ze samen zijn.

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

@ Caitlin Ik heb Kenji wel als pup gekregen hoor, maar omdat het mijn eerste hondje was was ik denk ik gewoon TE voorzichtig... Wel nam ik hem altijd mee naar familie ect ect maar die hebben geen honden haha. Mensen zijn ze echt wel gewend, ze komen overal... maar honden niet, ik ken geen honden hier in de buurt dus vandaar. Met Nina ga ik dit zeker wel anders aanpakken hoor, ik begin in maart met shows voor Nina, ik wil Kenji ook graag meenemen dan kan hij ook wennen aan ander ehonden. Dit zal niet makkelijk worden maar het is denk ik wel goed!
En Nina ontmoet dan meteen ook andere honden.

@ Grietje Dus binnen 7 weekejs is alles wel goed gekomen bij jullie? Je profielfoto ziet er wel zalig uit haha :-D Hopelijk liggen mijn hondjes binnenkort ook zo lief bijelkaar!

Ik heb trouwens een filmpje gemaakt van het gedrag van Kenji naar Nina toe. Ik moet zo eerst even weg,.. Ik zal het vanavond op de comp proberen te krijgen en hier neer te zetttren!

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Nou ik zal kijken of ik het filmpje in dit berichtje krijg!

Dit is dus de 1e dag dat ze zo doen! Het filmpje duurt wel wat lang.. maar zo kunnen jullie wel goed het gedrag bekijken wat ik bedoel. Op sommige momenten zie je ook dat Kenji eventjes het hoofdje van Nina likt... En soms hapt Kenji wel wat in het haar van Nina, maar Nina heeft er niet echt last van zo te zien, ze hapt maar wat terug haha.

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Dat is dus de link van het filmpje want krijg het niet in de berichtje haha O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ok, ik snap het hoor! Gelukkig weet je nu dat je het met Nina iets anders aan moet pakken.
Ik heb Bijou gelijk los gedaan in een veilig parkje, en daar kwam ze steeds onbekende honden tegen.
Maar snap je angst/bezorgdheid.

Wat ik zie op het filmpje is dat Kenji erg alert en gefixeerd is op Nina.
Ik denk dat hij gewoon niet weet wat hij er mee aan moet..
Hij was altijd de enige hond in huis, en kreeg alle aandacht en ineens zit er een ander hondje..

Kreeg Kenji veel aandacht? Want het is belangrijk dat jullie hem diezelfde aandacht blijven geven.
2 honden is erg leuk, maar zorg ook voor alleen-tijd.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Hm... ziet er een beetje uit alsof Kenji niet echt weet wat ie mett de pup aan moet.
Geef die twee even tijd. denk dat het wel goed komt.

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Bedankt trouwens voor het neerzetten van mn filmpje Caitlin! :-D

Kenji kreeg altijd wel veel aandacht natuurlijk maar wle op een gewone manier! Het is en blijft een hondje natuurlijk :-) En geef nog telkens net zoveel aandacht als voorheen...

Maar is dit niet agressief of juist wel?? Ik weet niet op wat voor manier ik het moet bekijken...

honden page profiel Melissa - Kenji & NinaMelissa - Kenji & Nina

honden foto van Melissa - Kenji & Nina

Kan ik er misschien iets aan doen om Kenji te laten weten wat hij er mee aan moet?? Moet ik ze helpen op 1 of andere manier? Of vinden ze dit vanzelf wel uit?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Nee hoor, ik zie er totaal geen agressie in!

Als ie agressief was had ie al in Nina gehangen, dit is meer aftasten, hij weet het niet zo goed.

Gewoon negeren en laten gaan, als het te heftig gaat kan je ''zachtjes'' zeggen, bij Bijou helpt dit, dan neemt ze ff gas terug.

Is het niet te doen, dan 1 van de 2 apart zetten in de bench.

Als je 2 honden hebt is het belangrijk dat je de aandacht goed verdeelt, op die manier blijft Nina ook leuk voor Kenji.
Ga zoiezo apart wandelen met Nina, want als pup is het belangrijk dat zij zelfstandig word in het ontmoeten van mensen en andere honden, zonder de steun van Kenji.
En dan bedoel ik als je ff een wandeling gaat maken, als je ergens op bezoek gaat neem je ze natuurlijk lekker allebei mee ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stampend happen naar pup!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^