weet ff niet wat ik hiermee aan moet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

hou ons op de hoogte van de veranderingen he!

grtz en veel succes! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet ff niet wat ik hiermee aan moet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Nou, Aadje, dat zou ik nu niet proberen. Dan loop je het risico dat ze alleen maar nog meer een hekel krijgen aan andere honden. Je mag haar best even heel stevig toespreken, dat maakt op een pup ook behoorlijk wat indruk.

De reden dat ik de suggestie gaf om haar met een hondenuitlaatdienst mee te geven is omdat zij zelf zich ook te klein zal vinden om met zo'n grote groep volwassen honden mee te gaan! Dus ze zal vriendjes moeten maken. En daarmee leert ze dat vreemde honden honden zijn waar je vriendjes mee kunt worden. Het gebeurt ook vaker dat er pups meegaan met zo'n uitlaatdienst, en dat gaat goed hoor. Alleen moet je echt goed referenties navragen zodat je weet dat je een goede uitlaatdienst getroffen hebt.

Voor de rest, Durga is ook een heethoofdje, en heeft ook wel het een en ander op haar kerfstok van toen ze jong was. Toch is dat bij haar nu goed onder controle. Tussen denken en doen komt met het opgroeien steeds meer ruimte, en ze weet dat ik het niet wil.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

mensen ze ligt nu zoo heerlijk te slapen

ik pink elke keer een traantje weg je hecht je steeds meer aan zo'n beestje het is stom dat ik hier een traan om laat maar ik wil echt dat ze gewoon normaal met honden om kan gaan dat is ook wel zo leuk voor haarzelf!

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

misschien kan jij het ook aan je hondenschool melden? dat ze dan wat meer aandacht aan daena gaan besteden en haar gedrag?

ik hoop echt dat het snel beter gaat worden...

maar doe wat jij denkt dat het beste gaat zijn...
Ik zou in ieder geval niet zo rustig "'t is goed" zeggen...
ik vind dat alleen "positieve" opvoeding niet genoeg is hoor, straffen zou ook moeten kunnen,
en jij weet best hoever jij haar kan domineren!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Aadja,

Je hebt al veel adviezen gehad. Ik persoonlijk zou toch nog even wachten met het in de nekvel nemen enz.

Ik mis tussen al die adviezen een ding en dat is afleiden natuurlijk geld dit als zij aangeleind is. Als Deanna dan uitvalt, gromt en snauwt.
Probeer dat voor te zijn leid haar af met een voertje of speeltje waar ze echt gek mee is. Het kan zo zijn dat zij andere hond gaat associeren met iets leuks, hé vreemde hond krijg iets lekkers en/of spelen. Probeer haar aandacht naar jou toe te leiden, zorg dat jij het leukste voor haar wordt, probeer ook het gedrag te doorbreken door gehoorzaanheidsoefenongen te doen, ik weet je bent al op curcus maar ik bedoel als je een andere hond aanziet komen afleiden met voertje/speeltje daarnaast gehoorzaamheidsoefeningen doen. Los doe je alleen als je zeker weet dat er niemand anders is met een hond ze kan dan ook nooit de fout in gaan. Bijvoorbeeld in het bos, verstop je, ga rechts als zij links gaat enz enz maar dit weet je allemaal al wel.

Aadje blijf vertrouwen hebben im je hondje het komt heus wel goed. Hoe was zij als pupje in het nest, hoe ging zij om met haar nestbroertjes en zusjes?

Probeer het maar eens uit. met het werkelijk "hondse"straffen zou ik persoonlijk mee wachten. Dit kan ook averrechts gaan werken. Daarnaast ga je nog naar Margje om te kijke wat werkelijk de juiste aanpak is, dan alleen kan je de juiste adviezen krijgen die op jou Deana aansluiten en ondertussen ga je die adviezen gebruiken waar jij van vindt dat je er wat aan hebt.

Niet verdrietig zijn hoor meis heb er vertrouwen in dat het met Deana wel goed komt.

Lieve groet,
Wilma


honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hai

Wist dat je het al wist.. Alle vertrouwen in.. Alleen ik d8 mischien is een update wel handig om te weten? Hoe het ook alweer zat..

Ik probeer alleen maar te helpen O-) Anders zou ik het dus echt niet weten.. Ingewikkeld!!!

Succes ermee :'(

Liefs!!

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

vandaag weer naar puppycursus geweest en haar ook weer even een update gegeven over Daena
ook verteld over hoe ze haar staart hield toen ze op de hond afstoof wat ik zelf ook al dacht ze hield hem in de jachtstand wat eigenlijk best wel raar is voor zo'n soort hond!

ze zei ook dat Daena misschien wel wat pijn heeft ivm haar pootje ( zie topic zeer pootje,medisch ) en dat ik daar nog even goed naar moet laten kijken!

met die puppys gaat het wel aardig ze hobbelt er eigenlijk wel achteraan
het lijkt wel of ze honden eerst een beetje moet kennen ofzo!

heb eigenlijk hetzelfde advies van haar gekregen om haar lekker af te leiden als er honden aankomen dus dat ze het eigenlijk negeert of dat ze het als leuk gaat gaat ervaren als er honden komen!

vooral omdat Daena heeeeel veel aandacht voor me heeft als we lopen kan ik daar mooi gebruik van maken!

ik hou jullie weer op de hoogte :-D

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mensen weten vaak niet hoe een moederhond haar pups corrigeert als ze een week of 6 zijn en dat is zeker niet mis !
En geloof mij mijn teven zijn hele goede en zorgzame moeders maar zodra ze een week of 6 zijn dan pikken ze echt niet alles meer.
Als de pup haar pijn doet of iets doet wat niet mag dan geeft ze een enorme snauw en pakt ze die pup beet bij haar snuit.
Je zou er haast van schrikken.
De pup is hiervan behoorlijk onder de indruk en gilt moord en brand.
Kijk dat helpt en ze doen het geen tweede keer!!!
Natuurlijk blijft een moederhond niet boos, die is het direct daarna vergeten dat de pup stout was.
De pup wordt hierdoor echt niet bang voor z'n moeder hoor dit is heel normaal.
Er moet gewoon duidelijkheid zijn, dit mag wel en dat mag niet en een pup van 12 weken is echt niet te jong voor "hondse straffen" dat deed de moeder al veel eerder.

Dit aanval gedrag zal groeien als je niet ingrijpt, iedere keer als ze als "winnaar" uit de bus komt dan wordt dit versterkt.



honden page profiel  . .

honden foto van  .

Haii..

Nou das ook wat..een puppie, tja we hebben ook onze handen vol aan onze pup..
Die is ook bepaalt niet model pup!
Erg dominant was hij, en we hebben er echt aan moeten werken en nog steeds dat wij de baas zijn..
Ik had ook zoiets van jee das toch nie normaal voor een pup, zo lelijk doen..
Maar bij onze Gijs is het heel belangrijk dat hij weet dat hij onderaan staat..wij als eerste eten, wij als eerste naar buiten, en weer naar binnen, als er visite komt...die begroeten nu eerst ons, en daarna pas onze heerlijke Gijs..
Het is echt effe wennen..maar het werkt uitstekend, ook ik zat met me handen in het haar, van wat moet ik ermee...op cursus was hij model hond..en thuis was hij totaal niet leuk!!

We hebben nu het boek van Erik Mulder binnen.. Volg, de gehoorzame hond, en moet zeggen er zitten zoveel handige tips in, en ook sommige dingen waarvan ik denk van..jee zou het werken, en het werkt, elke hond is anders...en wij hadden hiervoor ook een hele brave..

Dus wisten ook ech niet wat we hiervan moesten denken..maar nu zijn we 4 weken al druk aan het trainen en Gijs gaat echt elke dag vooruit..

Je mag hem best straffen..ik was ook erg lief..en te soft...waardoor hij vooral bij mij zoiets van had, ik ben je te baas..
ZIjn moeder deed het ook niet bepaals zachtjes..onze fokster zei ook, marjolein trap niet in zijn prachtige bruine ogen aanpakken die kleine Gijs..

Nou heel veel succes...en ik hoop dat het ook bij jullie snel goed komt..

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

En daarbij.. Als een pup vanaf 12 weken goed sociaal en op de juiste manier wordt opgevoed. Dan is een harde aanpak niet eens nodig.. Integendeel zelfs.. Tenzij je het erger wil maken..

Ik zou alleen nu al wel beginnen met het bepalen van haar plaats.. Maar als ik het zo gelezen heb. Dan moet dat goed komen!

Geef het nog een beetje tijd.. Mischien is het onzeker gedrag! Ik weet zeker dat je de juiste manier vind om dit gedrag op te lossen naar positief!

Liefs!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet ff niet wat ik hiermee aan moet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^