verkeerd ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

deze morgen liep ik te wandelen met TG en kwam tot het besef dat er toch veel mensen een voor hun verkeerd ras kiezen, zo zie ik heel veel oudere mensen met Jacks of Beagle's wat op zich toch heel actieve honden zijn, op de hondewei komt er ook een ouder koppel en die hebben een bordercollie (?) ik vroeg hen eens wat ze allmaal met de hond doen, nou dat was niet veel 3 wandelingetjes per dag en een uurtje op de hondeweide, toen ik hen vertelde dat een Bordercollie een werkhond is die veel input en beweging nodig heeft, vielen ze uit de lucht.Blijkbaar zijn er toch veel mensen die niet onderzoeken welk ras het beste bij hen past of bij hun levensstijl. Ook heb ik al ondervonden dat vele asielen een hond meegeven ( blij dat ze een hondje kunnen plaatsen en geef ze eens ongelijk)die soms niet bij de mensen past.In het fltgebouw van mijn moeder is er zo een meneer van om en bij de 80 die in het asiel een Jack heeft meegekregen.Het gevolg laat zich raden, appartement afgebroken , auto opgevreten en toch wil hij het hondje niet terugdoen, maar intussen heeft hij wel een orkaan in huis.
wanneer zullen mensen eens eindelijk inzien dat een hond zorg, liefde en trouw verdiend zoals hij ook ons geeft.
grtjs , Martine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verkeerd ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GerdaGerda 3 doggies

honden foto van Gerda

Ja, misschien omdat mensen heel graag dat ras willen hebben. En het gewoon op de kooptoe nemen.
Wij hebben zelf een Kooiker. Ik wist dat er veel leven in zou zitten. En toch als je zo`n hondje hebt valt het vies tegen.

Niet dat il van hem als wel, voor geen goud. Maar soms is het wel eens makkelijk als je een wandeling kunt overslaan... En dat kan dus echt niet bij ons Kjell. Dat heb je gewoon een grote storm in huis. Wat ook erg logies is natuurlijk...

honden page profiel nnatasjaannatasjaa 3 doggies

honden foto van nnatasjaa

Wij hebben ook bewust voor Sky gekozen, dit omdat ik niet werk en een dalmaat een lieve gezinshond is die het ook leuk vind om naast de fiets te lopen, mee te gaan zwemmen, wandelen en skaten! helemaal super dus ;-) maar m gij s nu bijna tien weken haha dus nu slaapt meneer natuurlijk nog erg veel!

Anoniem (Gast)

Ik vind het vaak zielig om te zien honden bij oudere mensen. Ik kom vaak bij oudere mensen thuis en dan zie ik een hond continu in zijn mand zitten heel zielig naar je te kijken. Ze krijgen weinig lichaambeweging en aandacht die veel honden toch nodig hebben.
Ik heb zelf een Shiba inu en die heeft voor ons idee een tuin nodig om in te spelen en een baasje die het ook leuk vind om te spelen.
Er heeft ooit iemand tegen mij gezegd

Jij vind het leuk dat er een hond bij jou is, maar vind de hond het ook leuk bij jou????

honden page profiel NikiNiki 3 doggies

honden foto van Niki

Zelf valt mij dat ook weleens af..
Zelf heb ik mij verdiept in de poedel maar dit blijkt uiteindelijk niet waar te zijn, maar ik had wel rekening gehouden met iets terrierachtig ivm haar koppie dat uitziet als een terrier. Dus heb mij verdiept in HEEL veel rassen...

Ik snap het ook niet..Veel mensen nemen ook een hond op uiterlijk..Zelf vind ik de bordercollie een super mooie hond..zou ik zeker willen hebben maar ik zou hem nooit kopen..gewooon omdat je eigenlijk echt een sport moet doen en daar gaat veel tijd in zitten..
Hier in de flat die heeft ook een bordercollie, die woont 12 hoog..het enige dat hij doet met die hond is een balletje opgooien en een langlooplijn van 10 mtr. Die hond is mega gemeen...zogauw die maar een hond ziet begint hij al zijn lip op te halen..Ja die heeft ook geen andere uitlaatklep lijkt mij zo...

Mensen pakken honden omdat het leuk staat...voor eventjes tot ze op vakantie gaan want joh..wat is het toch onhandig om een vakantieadresje te zoeken voor je hond...

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

ja Niki de paasvakantie is weer in aantocht, ben benieuwd hoeveel honden er in het asiel zullen belanden of gewoon naast de weg lopen of achtergelaten op een parking ,ach het is eigenlijk te erg voor woorden. :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel jolanda jolanda 3 doggies

honden foto van jolanda

een verkeerde keuze maken is niet zo moeilijk.
soms(ook in mijn geval)heeft het ook te maken met de verschillende voorkeuren binnen een gezin.

wij hebben ons altijd uitentreure verdiept in de rassen voordat we een hond namen, en toch ook eens een verkeerde keuze gemaakt.

mijn man wilde dolgraag een boxxer. nadat we het ras boxer helemaal hadden uitgespit hebben we besloten om een boxer te nemen. mijn man had de hond die hij dolgraag wilde. ik had de hond omdat hij het zo graag wilde. ons hele gezin genoot van onze keuze totdat mijn man niet meer voor de boxer zorgen kon en de boxer op mijn schouders terecht kwam.

ik werd helemaal gek van het karakter dat de (Toch o zo lieve) hond bezat.
dit had zijn weerslag op de boxer zelf.
ik werd ongelukkig van haar en zij van mij.
ik heb toen de hondlaten herplaatsen. hierdoor is onze boxer weer een overgelukkige hond geworden, en ik kwam eindelijk tot rust.
ze ging zo met de nieuwe eigenaren mee en heeft niet een keer omgekeken.

daarom ben ik het heel erg eens met de anoniemhier boven: vind de hond het ook leuk dat hij bij jou is:nee dus.
soms moet je dan een keuze maken in het belang van de hond.

groetjes jolanda

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

dit topic heb ik laast geopend ;-)

nancy. (Gast)


Oudere mensen kunnen ook nog top fit zijn, ik ben 70 loop s'morgens 1uur in de bossen met mijn 2 honden en s'middags 1 uur op weer een andere plek.
Er wonen hier zoveel jonge mensen met een hond die hooguit 10 min.wandelen, waar ik me werkelijk dood aan erger.
Vind wel dat mensen van mijn leeftijd geen pup meer moeten nemen, want je hebt kans dat de hond jou overleeft en dat is vreselijk voor zo'n beest.

groetjes nancy.

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

hoi, Jolanda

wat knap ven je dat je de hond een beter leven hebt gegeven, ja het is niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken, helemaal met je eens hoor , maar het zijn dikwijls geschenken van de kinderen, dan heeft mama of papa( of allebei) toch een beetje leven in huis. ;-)Ok worden er nog te veel impulsieve kopen gedaan bv; in die vreselijke puppie winkels, kinderen zeuren om een pup ( mama ik zal er goed voor zorgen )moeder en vader gaan overstag door het gzeur van de kids met alle gevolgen van dien natuurlijk, puppie plast in huis, wordt groter ( ik wist niet dat dat ras zo groot werd :'( ).
grtjs, Martine

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

hallo Nancy,

ja ik ken ook nog fitte oudere mensen, en ik beweer ook niet dat ze geen hond kunnen houden, maar je punt over een puppie dat is nou ook precies wat ik bedoel, je kan even fit blijven met een wat oudere hond uit het asiel als met en puppie die je misschien inderdaad zal overleven. Het punt dat je aanhaalt over de jongere generatie is ook waar, vaak hebben ze geen tijd ( werk, huishouden, kinderen naar school, naar de sportclub en noem maar op)Mensen onderschatten vaak het werk dat een hond met zich meebrengt, aan de andere kant kan ik persoonlijk mijn leven niet voorstellen zonder dieren :-D
grtjs, Martine

honden page profiel Jannie Jannie

honden foto van Jannie

Vind ik ook Nancy. Maar er wordt aan oudere mensen nog vaak geadviseerd om een hond te nemen, zodat de mensen nog naar buiten gaan. Dit wordt dan als een soort therapie gebruikt. (ook bij jongeren hoor). Dan nemen ze een hond, vallen dan waarshijnlijk voor het koppie en nemen hem. Niet iedereen kiest bewust of verdiept zich in het ras.
Jannie.

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Hey Nancy,

Vind het top van je dat je nog zoveel loopt, hoop dat tegen die tijd ook nog te kunnen. maar inderdaad wat je zegt, er zijn zat mensen die maar een rondje om de kerk lopen.

Is hier tegenover ook, ze zijn beide de hele dag thuis, hebben een jack russel, lopen een keer of 6 per dag letterlijk een rondje rond de kerk. Vinden ze het dan gek dat de hond zich in huis misdraagt, dat hij als een gek door het huis rent.

Mij verklaren ze voor gek om dat ik zolang met de honden ga lopen, 1 tot 2 uur , en soms nog langer.

Dat zijn 40+, die hadden eigenlijk geen hond of een hond moeten nemen die maar weinig uitloop nodig heeft. Maar ze hebben die jr ook in een opwelling gekocht omdat hij zo schattig was. Maar die hebben zich nooit verdiept in het ras.
Zou eigenlijk een verplichting moeten zijn, of zoals wat ik laatst op tv gezien heb, een hondenexamen afleggen, kijken of je wel geschikt bent om voor een hond te zorgen.

Gr. Annelies ;-)

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ja ,helaas worden er nog steeds teveel honden aangeschaft vanwege hun leuke uiterlijk ,het lijkt wel of hier alles om draait ,veel beter kan je kijken naar karakter en behoeften van een ras ,maar ook naar je eigen karakter

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verkeerd ras" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^