Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gwen (Gast)

Sinds bijna 3 jaar heb ik een leuke energievol hondje. fox terrier/ jack russel.
Een echte aandachttrekker! :-D
Hij kwam bij mij als 6 weken vanuit een asiel waar hij zat met zijn broertjes en zusjes. Een moeder heeft hij niet gehad die is vlak na de geboorte weg gehaald door de eigenaar en het nestje is achtergelaten met de vader en een oudere zus. De moeder is meegenomen.

Goed, sinds hij kwam ben ik veel bezig met het gedrag van honden en de oplossingen.
Ik ben zelf weg van Cesar Millan en ben begonnen met zijn boek Cesar's way.
Goed hierin ben ik nog niet ver. Maar ik vraag me het volgende af.

Mijn hond blafte altijd non stop als er niemand thuis was. Dit is over!
Hij blaft nu alleen op bepaalde momenten.
- Wanneer er gebeld word aan de deur, tevens word hij dan ook helemaal hysterisch. Hij hoort me niet als ik hem op zijn plek wijs. Althans het lijkt of hij me niet hoort.
- Bij wandelen blaft hij naar voorbijgangers en andere honden.

Nu ben ik op de site van Cesar aan het kijken en kom er daar niet uit. Van de gedragstherapeut kregen we te horen dat hij graag zijn baasje wilt beschermen en daarom zo blaft. Maar omdat het een onzeker hondje is, is hij tegelijkertijd ook bang (en verstopt zich achter je benen).
Opzich kunnen we ons daar wel in vinden, maar wat we ook doen. Hoe we ook zijn aandacht erbij willen houden. Hij is gefocust op de voorbijganger of hond tot deze uit het zicht is.
Op de site van Cesar kan ik hier niets over vinden.
Misschien heeft iemand van jullie tips waar ik mee kan werken?

Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn eerste tip, laat de methode van Cesar vallen.
Als je eens goed kritisch naar cesar milan kijkt zal je zien dat hij eigen de honden mishandeld en niet traint.

Blaffen doet een hond uit verschillende redenen. Wat het bij jou hond is weet ik niet want ik kan het niet zien.
En ik weet nu al dat je hem verkeerd traint omdat je de cesar manier gebruikt.

Ik hoop dat je overstapt, want straffen is sowieso niet goed voor je hond

Elizabeth (Gast)

Dan wil ik graag dat je me even verteld hoe hij ze mishandeld. En hoe het volgens jou beter kan.

Vreselijk als mensen met weinig verstand van dit soort zaken een mening geven. Ze zien iets, trekken een mening zonder verder onderzoek.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik ben ook geen caesar-fan, maargoed dat is jouw vraag niet.

Zover ik kan lezen is jouw hondje onzeker, misschien kan je proberen met een grote(re) boog om tegemoetkomende hondjes lopen, zodat er ruimte is tussen de honden. Verder als hij begint te blaffen, verander dan bijvoorbeeld van route, draai om en loop een andere kant uit.

Met de deurbel blaffen komt vaak door de baasjes zelf. Die staan dan bijvoorbeeld haastig op, zijn benieuwd wie er aan de deur staat. Jouw gevoel zal waarschijnlijk veranderen wanneer de deurbel gaat en dat voelt jouw hondje natuurlijk aan. De hond weet dat er verandering in de situatie komt(visite bijvoorbeeld) en begint dan te blaffen.

Je zou eens aan vrienden of de buren willen vragen of ze eens willen aanbellen, en jij niet opendoet en gewoon blijft zitten of bezig blijft met wat je aan het doen was. Zo merkt je hondje dat het niet zo opwindend is als dat hij dacht.

Ik denk alleen maar met je mee hoor, bij mij heeft dit deels geholpen bij het hondje die ik uit het asiel vandaan heb.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Beter is het om een hond positief te begeleiden

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_442-Positieve-Opvoeding.php

Lees ook de boeken van Turid Rugaas eens door, of kijk filmpjes van Ian Dunbar, mensen die op een respektvolle manier met honden omgaan.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_335-Kalmerende-Signalen.php

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

hij geeft een tikje is dat nou ook al mishandeling??

om de hond uit zijn consetratie te halen ik ben wel een grote cesar fan want de meeste agressieve honden krijgt hij gewoon weer normaal van plaats dat ze ingeslapen worden.

ik heb mij hond eerst juist aangeleerd om te blaffen dus op commando laten blaffen en hem ook het woordje stil geleerd dat hhij niet mag blaffen nu blaft hij alleen nog als ik er om vraag of als hij waakt. :-D

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Even voor de duidelijkheid:-Dat van mishandelen ben ik het ook niet mee eens hoor, maar als je een onzeker hondje een tikje geeft om hem uit zijn 'fucus' te halen kan dat anders uitpakken als bij caesar op tv, het kan ook zijn dat je daarmee zijn gevoelens, de onzekerheid versterkt. Daarom stelde ik voor om eens te proberen met een grote boog omheen te lopen of de andere kant op te lopen om hem af te leiden.

Iedereen heeft zo zijn eigen methodes, en daar heb ik alle respect voor, ik wil hier dus niemand mee afblaffen (lekkere woordspeling O-) ).

honden page profiel leen leen

honden foto van leen

Hi, hi, Claudia leuke woord speling :-D . En inderdaad iedereen probeert het zo op zijn eigen manier, die 2 van ons die konden er ook wat van als er iemand aan belde,ik heb de oplossing gevonden door een flesje gevuld met steentjes, net naast hen te werpen als er gebeld werd, was dat even schrikken voor die mannen . Dat een paar keer gedaan en het probleem is bij ons gelukkig opgelost

Anoniem (Gast)

Ceasar geeft een goede handleiding om kalm en rustig te blijven, ook is er verschil in aanpak van verschillende rassen honden, zaak is dus om zeker van jezelf te zijn. Ceasar heeft telepatisch contact met de dieren, wat de meeste van ons helaas niet hebben!!!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Telepatisch contact? hahahah laat me niet lachen.

kijk ik reageer hier niet om weer een discussie over cesar te openen.
maar als je eens goed kritisch kijkt naar zijn programma zal je zien dat alle honden bang voor hem zijn.

En dingen zoals de prikband, slipketting en teletac(stroomband) vind ik mishandeling!
En een heel goed flimpje dat hij een husky bijna vermoord door hem aan zijn riem op te hangen! Ja dat vind ik mishandeling.

En Elisabeth, ik heb heel veel verstand van dit soort dingen. Dus neem je eigen advies ten harte en trek geen conclussies voor je meer weet!

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen

honden foto van Tineke Hoogeveen

Heb het ook een poosje geprobeerd hoe Ceasar het doet. Nou na een week waren de problemen hier nog erger dan toen ik er mee begon.
Sinds ik via de methode van Turid Rugaas werk gaat het hier Heeel :-D erg goed. Een veel fijnere manier.
Het boek Blafgedrag bij honden kan je een eind op weg helpen.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor alle reacties.

Over Cesar wil ik alleen zeggen dat ik mijn hond niet heb opgevoed met zijn methode omdat ik die methode toen nog niet kende. Over het algemeen vind ik zijn methodes prima. Maar er zijn ook dingen die ik niet doe bij mijn hond en waar ik op tegen ben.
Ik heb veel gehad aan de gedragstherapeut van de dierenkliniek, maar we lopen op een dood spoor.

Claudia,Andor en Ghenghis
Zodra ik een hond zie dan loop ik met hem om, maar hier kan je helaas niet voorkomen dat er aan de andere kant ook weer een hond loopt. Het helpt vaak wel als ik hem mee neem, maar zoals ik zeg stuit ik nog wel eens op een andere hond.
Uiteindelijk is het ontwijken niet mijn oplossing, voor tijdelijk geen probleem
De deurbel bij ons is enorm hard. Het geeft een hard zoemend geluid. Niet het meest ideale. We oefenen regelmatig met het aanbellen beneden en aan de voordeur (het is een flatgebouw).
Dus wat je zegt, als mijn vriend bijvoorbeeld thuis komt, belt hij aan en loopt naar boven. Ik blijf dan lekker op de bank zitten, maar mijn hond springt direct tegen de deur en word enorm zenuwachtig. Dit is ook een tip die we gekregen hebben van de GT.

Ik geef mijn hond geen tik en ook geen schreeuw. Hier word hij juist alleen maar meer onzeker van. En dit versterkt zijn gedrag.

Turid Rugaas ken ik niet, ik zal eens zoeken.

caroline (Gast)

Hoi,

Wij hebben ook twee foxterriers, moeder en dochter.
Nou, die kunnen er ook wat van, de moeder is nogal bang aangelegd, en de dochter copieert dit gedarg volgens mij.
Blaffen naar vreemde honden,zijn niet voor rede vatbaar op zo'n hondenuitlaatplaats, dus of er niet naar toe als er iemand is of weer zo gauw mogelijk weg wezen.
Het zijn echt super waaakhonden zo gauw er iemnd door de poort komt staan ze al bij de achterdeur te blaffen en te springen.Soms ben je op tijd om bezoek op te vangen en soms te laat. Ze voelen ook wanneer iemand bang is voor honden. de moeder(de bangste) heeft ook ook bijtneigingen en bijt ook soms.
Hier moeten we nog iets mee, zijn al wel bij een gedragskundige geweest, helpt wel veel maar dit agressieve gedrag met afen toe bijten is moeilijk af te leren.In ons gezin zijn ze lief en aardig maar buiten?nou,nou.

Onder

D. (Gast)

D.F.A. (Gast)

Ik heb hier twee honden. Het zijn boomer en mechelse herder.

Ze blaffen heel vaak en bijna elke dag.

Ik word er gek van en de buren klagen altijd over blaffen.

Mijn vriend en ik hebben de stroombanden gekocht voor onze honden. Ze schrikken het al als ze stroom krijgen dat ze blaffen. Nu zijn ze minder te blaffen. De stroombanden helpt het goed

Verder hoor ik niks van de klagen.
Wel uit te kijken dat de buren klagen nog steeds dan ze belt wel naar de politie. Ik heb hier ook meegemaakt. Onze honden zijn bijna bij ons weggehaald. En we hebben op tijd om stroombanden moeten te kopen.
De politie kwam niet meer bij ons.
Daar ben ik erg blij mee dat onze honden nog steeds bij ons blijven zijn. Ik ben echt bang voor dat ik ze kwijt ben. Ze zijn echt mijn dierebare

Gr D.F.A

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Jahoor, erg diervriendelijk:

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Heel mooi filmpje :-D

honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen

honden foto van Wen's stuiterballen

Jammer ik had gehoopt ook tips te vinden die helpen tegen blaffren. Krijg je weer van dat Cesar gezemel waar het dus helemaal niet om gaat. Laat ieder zijn mening over die man ook al is het niet de jouwe. Waar blijvewnde tips?????

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik kan je alleen antwoord geven over het blaffen onder het wandelen.

Zoek iets wat je hond helemaal geweldig vind, kaas/worst of misschien wel een speeltje.

Onder het wandelen roep je steeds zijn naam, kijkt hij naar jou, beloon hem dan. Dit blijf je een tijdje volhouden.
Je kunt ook bijvoorbeeld het commando 'Let op' gebruiken. Probeer het steeds meer uit te breiden, dat hij dus steeds iets langer naar jou blijft kijken voor hij zijn beloning krijgt.

Wanneer hij dit goed door heeft. Ga je steeds als er iets gebeurd (er komt een fietser voorbij, er loopt iemand, spelende kinderen, een hond enz.) geef je je hond het commando 'Let op' en als je voorbij het gene bent zeg je 'vrij'.

Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd. Het heeft bij mijn hondje in ieder geval goed gewerkt. :-D

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Heh bah een oud topic. :'( Nouja misschien heeft 'Wen's monsters' er iets aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^