hoeveel beweging krijgen jullie jacks?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tom en DieselTom en Diesel

honden foto van Tom en Diesel

Onze diesel gaat meerdere keren per dag naar buiten maar dan iedere keer ongeveer 15 minuten. En zeker niet zo als hij zij behoefte heeft gedaan naar binnen. doet hij zijn behoefte direct blijven we als nog even lopen. anders word het zo'n lui poeper.

honden page profiel Hester, Milo en BeauHester, Milo en Beau

honden foto van Hester, Milo en Beau

Mijn Milo gaat vier keer per dag een half uur het bos rond samen met onze border collie en hij heeft totaal geen probleem om hem bij te houden. Ik liep eerst vier keer per dag een uur, maar kreeg te horen dat dit wel een beetje te veel was. In het bos kunnen ze lekker los lopen dus ze kunnen heerlijk hun eigen gang gaan. Zwemmen vind hij het einde. Soms moet ik hem echt aan de riem doen anders gaat hij door tot hij er dood bij neer valt :-D Ik heb daarom ook voor een jack russel gekozen. Heerlijk actief hondje met een erg eigen willetje, maarmet de juiste training willen ze echt wel luisteren. Het zijn ook werk hondjes en willen de baas maar wat graag behagen. Alleen het wachten tot je aan de beurt bent is soms wel heel moeilijk. Zoals die van mij tijdens de behendigheid nog altijd duidelijk laat merken.... :-)

honden page profiel jannekejanneke

honden foto van janneke

die van ons starten met klein plasje buiten,

na het eten een lekkere wandeling van 1/2 uur,
dan poos pitten, uurtje of 3
als baasje weer thuis is dan uurtje wandelen/ dollen buiten.

na eten lekker slapen buiten(als mooi weer is) anders binnen, na warme maaltijd weer half uur buiten wandelen, en om 22.00 korte ronde
al met al 2.5 uur. daar komt nog spelen met de bal bij en evt honden sport maar dat is nu afegelopen helaas.

honden page profiel Ilse en BramIlse en Bram

honden foto van Ilse en Bram

Bram gaat per dag 4 a 5 keer per dag uit. 's ochtends, s middags een kwartier. Als hij 's middags uit is gelaten dan gaan we nog even een rondje maken voor het eten. Na het eten (voor hem 2 uur na zijn maaltijd)gaan we de grote ronde lopen van gemiddeld een uur. We gaan dan een ronde om het dorp lopen, of we lopen het land in achter de boerderij. wat ook met de regelmaat gebeurd is dat we werpstok meenemen en dan word het een half uur lopen, want anders heb ik een zeer uitgeput hondje op de bank liggen als we weer bij huis zijn. Er zit gewoon geen rem op. Met het mooie weer zijn we na het avondeten op het strand te vinden. Werkstok mee en ook de waterstuiterbal voor het water, want zwemmen is ook helemaal leuk volgens Bram. Voor het slapen gaan is het een kleine 5 tot 7 minuten wandeling. Vaak zeer tegen de zin in van Bram, hij vind het echt helemaal niets om zo laat nog naar buiten te moeten (zeker als het koud is) Maarja...., zonder laatste plasje kan de nacht soms wel eens te lang duren. Dus die vlieger gaat niet op ;-) :-)

honden page profiel emsieemsie

honden foto van emsie

deur open Jack Russel naar buiten deur weer dicht
evn later hondje voor het raam
deur weer open Jack Russel naar binnen

dit kan in het weekend hele dagen duren dat ze op jacht is op konijnen hazen vogels fazanten mollen krekels muizen en van alles meer.

soms komt er dus ook eem prooi mee naar binnen

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben en Bryan lopen zon 2 tot 4 uur per dag. Dit hangt ook deels af van t weer. Als t zoals nu 23 graden is hebben ze t bos na n uur wel gezien en dan is t verder alleen kleine rondjes van n kwartier, elke 2 uur ongeveer.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hier zal onze jack russel er gemiddeld 2 uur 'uitkomen' omdat we nog een pup hier hebben lopen vind ik het niet fijn om 'alleen' met de jack russel te gaan wandelen.
mocht de pup ouder zijn zal dit rond de 3 a 4 uurtjes op een dag zijn

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^