onze hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bo (Gast)

Kan er mij soms iemand raad geven. Wij hebben een cocker spaniel, soms een hele lieve maar ze heeft weer haar keuren. Als wij ze buiten laten mag ze daar even rond toeren, maar als wij dan roepen KOM wil ze nooit nie komen heeft er soms iemand een goeie manier voor ons te helpen want ik geraak stil aan op. We willen ze zelfs belonen met een koekje als ze komt maar nog niet

Vriendelijke groeten en hopen dat we snel een
oplossing vinden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

oefenen aan lange lijn als ze dan komt belonen

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie

Onze pup van 6 maanden doet dat ook ik ga dan binnen om het hoekje staan dat ze me niet ziet en dan zeg ik 'Angel kom is kijken' en dan komt ze mischien doet die van U dat ook en dan gelijk een koekje geven.

bo (Gast)

ik zet mij dan ook binnen als ze nie direct wilt komen en dan roep ik nog eens KOM maar madam blijft maar buiten en mag daar dan met een koekje staan

bo (Gast)

Aan een lange lijn hebben we ook gedaan en dan zeggen wij kom maar ze blijft daar ook staan en begint te trekken

honden page profiel JamieJamie

honden foto van Jamie

Jaa kijk wij hebben een voordeel als ze niet wil komen en de anderen honden willen naar binnen dan loopt ze er vanzelf wel achteraan.
of wat we ook wel is doen een speeltje naar binnen gooien en da zeggen pak hem maar of 'apport'
Mischien is dat een optie?

honden page profiel VekeVeke

honden foto van Veke

Wij hadden van de zomer nog een cocker gaan halen, voor wat gezelschap en dat ze een speelkameraadje had. Maar wij kwamen thuis en ze kon het niet verdragen, blaffen naar knabben da beestje mocht hme niet verzetten.

honden page profiel VekeVeke

honden foto van Veke

Of zouden wij iets verkeerd doen. Als ze binnen komt blijft ze wel uit haar eigen op de mat zitten dat wij haar pootjes kunnen afdrogen. En als wij s'avonds in de zetel zitten komt ze wel knuffelen en als we dan zeggen Bo op je mat ga ze haar daar ook gaan opzetten.
Dus vraag me af als ze dan buiten loopt en wij roepen voor binnen te komen den luisterd ze ineens nie meer.
Als wij gaan slapen en zeggen Bo in jou Bench gaat ze er ook in.

honden page profiel LadyLady

Oefen met je hond weer de allereerste basis commando's. Hond aan de lijn, roep z'n naam, als 'ie kijkt snoepje geven. Paar keer herhalen. Ga nu op 2 stappen afstand staan en roep de naam en 'kom maar'. Zo uitbreiden naar de lange riem.
Ik heb mijn pup nu 4 weken en ze komt altijd als ik haar roep ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ga eerst eens binnen oefenen.
Met zijn tweeen.
Jij gaat zitten op je hurken aan de ene kant van de kamer, twee meter verder (hele korte afstand dus) gaat iemand anders op de hurken zitten. Allebei heb je lekkers.
Je roept haar, beloont haar als ze komt en dan roept de ander haar.

Pas als het binnen goed gaat, ga je buiten oefenen. Eerst hele korte afstanden. Je geeft het lekkers en zegt meteen weer: vrijjjj. Dus je lijnt haar niet meteen aan!! Niet naar haar halsband graaien, alleen het lekkers geven en weer laten gaan.

Maximaal 1 van de 10 keer lijn je haar aan, en dat doe je dan heel rustig.

Succes, Margje

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

komt ze wel als ze al binnen is en je kom roept? het kan namelijk ook heel goed zijn dat ze weet dat ze naar binnen moet en daar gewoon geen zin in heeft. ;-)

ga eerst maar binnen oefenen met het komen, het liefst vlak voor etenstijd dan heeft ze wat meer honger, en het liefst met iets heel lekkers, rodi worst, of kaas, of stukjes kip. niet gewone droge brokjes. als ze binnen meteen komt, dan ga je buiten oefenen, niet bij de deur gaan staan, maar gewoon ergens buiten, en dan roepen, lekkertje geven en dan weer verder laten lopen. op een gegeven moment ben je bijna klaar met trainen, lok haar dan met een handje lekkers naar binnen, en laat haar binnen alle lekkertjes die je nog in je hand hebt opeten! zo vindt ze het straks leuker om naar binnen te gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Puppyren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^