Poepzakjes?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb altijd een rol bij me, in mijn tas. Als de rol toevallig op is loop ik twee of drie wandelingen zonder, voor ik er weer aan denk een nieuwe rol bij me te steken.

Opruimen doe ik meestal wel. Tenzij het diarree is, of zo ver in dichte bosjes dat ik er gewoon niet bij kan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Poepzakjes?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha Hannie dat is minder fijn!

Het ging overigens niet over wel/niet opruimen hoor, eerder over hoeveelheden O-) Ik vind dit een beetje een goor topic worden inmiddels haha!

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

Nou ja, ik kan me er mateloos aan irriteren als ik de poep van mijn hond tussen die van andere honden uit moet vissen, waarvan de baasjes de moeite niet nemen om het op te ruimen.
Of dat mn hond weer ergens een veeg poep ergens heeft zitten nadat ze lekker in het losloopgebied heeft gespeeld.

Dus ja, kan er soms wat fel over doen omdat dat bij ons zo vaak voorkomt (en ff gal spuwen hè :-D ). Dat is echter niet persoonlijk bedoelt hoor. En ondanks dat ik er ergens wel begrip voor kan opbrengen, sommige redenen die mensen noemen, ben ik het er toch niet mee eens. (het verplicht is verplicht verhaal)

Maar goed, om het niet over goed en fout te laten gaan, ik ruim het dus altijd op. Ik handel naar het gezegde: wat gij niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet. Dus niemand heeft last van mijn hondenpoep. En wie weet steek ik nog mensen aan en word het zo stilaan beter :-) .
(als je nou nog eens een topic opent over loslopende honden waar het niet mag, kan ik dan ook ff mn irritatie kwijt ;-) )

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

hahaha smakelijk voor straks! :-D

Hier staan overigens amper bakken :'(

Onlangs liep ik met een volle poepzak in mn hand, en kwam ik iemand tegen, ik dacht, even zwaaien hoor.. en hup mn hand incl. volle poepzak in de lucht.. helemaal vergeten dat ik een poepzakje in mn hand had.. die zal ook wel gedacht hebben "bah, vies mens" O-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ja die zijn al wel vaker geweest hé. Maar doe wat je niet laten kunt haha!

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

Hè bah hannie. Is mij nog nooit gebeurd O-)

Ow, dus hoeveel enzo? Nou, ze eet maar 150 gram, dus geen kilo, zoals hannie of sammy's hond en hoeft ook maar 2x per dag een klein hoopje (ga ik te ver als ik zeg, een sliertje +/- 7 tot 10cm lang en +/-2cm breed ;-) om de hoeveelheid aan te duiden??) dus ja ik heb daar wel wat geluk mee :-D
Eerlijk gezegd zou ik bij een grote hond ook opzien tegen het opruimen van de ook grote poep. Dus toch maar geen grote hond voor mij dan? :-)

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Ja wij hebben een rood botje, waar zakjes inzitten, en dat kan je vastmaken aan de flexi.
Hier een foto;
est handig ;-)

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

est = best

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Ik heb hele goedkope zakjes, de boterhamzakjes van de aldi. Supersterk zijn ze!

Ja ik vind dat je poep op moet ruimen, als je een grote hond hebt is dat jouw eigen probleem. Dan neem je maar een zak mee waarin je het makkelijker kunt dragen.

Ik vindt het niet nodig om op te ruimen als het op een plek is waar mensen niet lopen, zoals onder een struik. En in het bos doe ik het ook niet. Maar wel op straat en in parken en dergelijke! Ik zou me schamen om het te laten liggen.
Ik neem het mee en gooi het in de afvalbak. Ik wil het ook wel eens in de vooruitm van familie of in de berm leggen om het op de terugweg op te halen en weg te gooien.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Heb het 1 keer op moeten ruimen, omdat een of andere zeikerd zo nodig commentaar moest hebben. Toen heb ik de hele wandeling met dat zakje gelopen. Achteraf een klacht in gediend bij de gemeente over een tekort aan prullenbakken.
Stond een paar weken later een vent aan de deur die even kwam vertellen waar in de gemeente allemaal prullenbakken staan.

Gelukkig weet onze hond nu waar hij zijn behoefte mag doen en poep en plast alleen op de plekken waar het ook echt mag.
Ik vind het zo'n gezeik, ik ruim het echt wel op als het op de stoep of iets ligt......
Net als dat je hier je hond niet los mag laten lopen, alleen op de aangegeven stukken..... Dat is toch mijn verantwoordelijkheid?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Overigens was mijn blokker hondenpoep zakje wat te klein en had het dus ook nog eens over mn handen heen!

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Hier is het niet verplicht en er staan ook niet heel veel prullenbakken maar ik ruim het ALTIJD op.

ik vind dat het er gewoon bij hoort als je een hond hebt. ik vind het zelf ook vies als ik in een hondendrol trap ofzo. en hier wonen ook heel veel kinderen die in de bosjes spelen dus ook daar ruim ik het op. Kleine moeite vind ik.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Bij ons is het niet verplicht, maar je zit hier dan ook midden in de natuur. Ik loop vaak op de heenweg door het bos, dan doen ze meestal hun behoefte al, de terugweg langs de baai. Als daar eentje poept ruim ik het op, ik heb er zelf ook een hekel aan als ik in de poep ga staan en ik wil niet dat er iemand last van mijn honden heeft.
En daar zijn ook geen vuilnisbakken in de buurt. Eentje, maar als ik daar net voorbij ben neem ik het gewoon mee naar huis.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

ha evelien daar heb je een punt: het gaat vooral ook om kinderen die veilig en normaal moeten kunnen spelen. Ik moet zeggen dat ik het drolletje gewoon oppak in een zakje en der een knoop in doe en in mijn jaszak. Ik ben het echt zo gewend dat ik er niet meer op taan. Natuurlijk zou ik het beter vinden als er beter geveegd en opgeruimd werd door de gemeente. Want al die zakjes is ook niets. Ik heb ook een termijn poeper:-) maar gebruik een zakje ik ben der heel handig in geworden.
Alleen nu het winter wordt en ik eerst mijn handschoen uit moet doen...moet ik zeggen dat ik pip een beetje verop laat poepen en het nog wel eens nalaat. Zoals helaas zoveel anderen

honden page profiel vincentvincent 3 doggies

honden foto van vincent

op de weg ruim ik het wel op maar in de bosjes/berm of in het bos laat ik het liggen

honden page profiel Leyla & PashaLeyla & Pasha 3 doggies

honden foto van Leyla & Pasha

Pasha moet nog echt gaan leren om buiten zijn behoefte te doen. Tot nu toe is het 2 x gelukt! :-D

Alleen weet ik ook dat er hier bij ons geen bakken staan... Wat betreft die poepzakjes; zijn die gewoon overal te verkrijgen?

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Ik heb nooit poepzakjes bij me, omdat kaya altijd op een uitlaat veldje wordt uitgelaten. In het bos doe ik het ook niet omdat ze het altijd ergends netjes doet (niet midden op het pad enz..) Op het strand doe ik het wel altijd.! Bij de ingang en parkeerplaatsen staat altijd zo'n ding daar haal ik een paar zakjes uit, en gebruik ze ook!! Ik vind het op het strand gewoon heel vies en aso. Als ze plast doet ze het of in zee hahah, of gewoon in het zand. Dan schop ik er en beetje zand over (niet dat het helpt).

Ik ben wel al honderd keer in de poep gestapt bij het uitlaat veldje echt heel irri, het ligt daar echt helemaal vol met poep. Ik wil het best op ruimen, maarja als ik de enige ben en er zijn er 20 die het niet doen dan heeft het geen zin.

Groetjes Loes en een knipoog van Kaya ;-)

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik ruimde het van Takkie alleen op als hij het per ongeluk een keertje op de stoep of staat deed... maar verder liepen we door de polder en deed hij het netjes in de bosjes of in het gras...

Daarbij.... overal liggen hier enorme bergen paardenpoep... ruim dat eerst maar eens op! Dan is nog gevaarlijk ook als je het niet optijd ziet op de brommer O-)

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

@ wendy lof

:-D

In de winter is het inderdaad wat lastiger handschoen uit poepzakje met je ijskoude vingers open maken haha

honden page profiel SuusBGSuusBG 3 doggies

honden foto van SuusBG

hmm ligt eraan waar ;-) inderdaad in het bos ofzo ruim ik het niet op. Maar sowieso op plekken waar mensen lopen, stoep, paden enz. wel, vind het zelf ook vervelend als er poep ligt op plekken waar ik loop. Als ze het in de bosjes doet laat ik het liggen, niemand die daar loopt..
En als ze dus ergens poept en ik weet dat ik langs een prullenbak kom dan pak ik het gwn op (met zakje ofcourse :P hahaha) en gooi het met zakje en al in de prullebak. Weet ik dat ik die uitlaatbeurt niet langs een prullebak kom dan pak ik de poep op in het zakje, en lanceer ik het de bosjes in zegmaar :P zo ligt de poep alsnog in de bosjes, maar zonder het zakje :-D die gooi ik thuis dan wel weg ;-) Dan heb je in ieder geval niet de hele wandeling zo'n warme stinkende (ja de geur gaat door het plastic heen..) drol in je jaszak zitten!
Maar ik vind het over het algemeen nogal asociaal (tenzij je het echt echt niet gemerkt hebt) om hondenpoep van je hond op de stoep te laten liggen. Je weet dat daar mensen overheen lopen, dus is het wel zo aardig/sociaal om het even op te ruimen vind ik ;-) O-)

honden page profiel JantienJantien 3 doggies

honden foto van Jantien

Ik verbaas me er over hoeveel mensen er zijn die het niet opruimen of alleen als hij/zij het op de stoep doet.

Ik loop met mijn hond niet alleen netjes over de stoep, door het gras, door de bossen.. En ook dan vind ik het niet fijn om met schoenen vol poep huiswaarts te keren.

Ik ruim het altijd op, vind het nu zelfs vervelend als ik het niet terug kan vinden 's avonds, sommige stukken zijn niet goed verlicht en 't is maar een klein hondje, met kleine behoeftes.. Loop ik daar te zoeken..

Ik snap ook niet wat de moeite is om het even op te ruimen. Ik begrijp wel dat als er geen prullenbakken staan, het erg vervelend is, maar dat ligt dan ook écht aan de gemeente vind ik. We betalen er ook voor, dan moet je dat ook terug kunnen zien in de gemeente vind ik.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Helaas denken veel gemeentes daar anders over..

honden page profiel leen leen 3 doggies

honden foto van leen

Stel je voor, met de kinderen en honden lekker wandelen in het bos of op de polders, je hond mag vrij rennen oeps hij heeft zich ergens in een honden drol gedraai , balen zeg en je kind haar schoentjes hangen vol poep,en dan weer met zin allen die auto in en naar huis ,wat riek het toch lekker in die auto. Als ieder een alles maar laat liggen dan kunnen jullie zelf niet meer de bosje in trekken hoor. Dus zakje in je jasje en opruimen dat kakje.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk raap je als "nette"hondenbezitter/ster de poep van je hond/je op :-D
Ik kan me er echt vreselijk aan irriteren al die hondenpoep overal.
Als Sem poept op het hondentoilet, raap ik het zelfs op en gooi het in de vuilnisbak ernaast.

Wist je dat als een hond Giardia heeft, het besmettelijk is via de POEP van die hond.
En je wil toch echt niet dat je hond Giardia krijgt, om maar een voorbeeld te noemen.

Ik wil een ander geen overlast bezorgen, door de poep van mijn hond, waar dan ook!!!!!

Of je nu 1 of 10 (beetje overdreven O-) ) honden hebt, poep opruimen zou ik zo zeggen....je wilde zelf een hond/en.
Grote poephoop of kleine poephoop....opruimen die zooi!!!
Grote poephoop....tja jammer dan, je wilde zelf een grote hond....dus ook de "overlast" moet je daarvan opruimen.
Ik vind het zoooooo verschrikkelijk vies, als je 's avonds in het donker loopt bijvoorbeeld en in zo'n lekkere poephoop stapt BAH BAH BAH!!!!!

Hondenbezitters, allemaal,.....WIJ :-D wilden een hond dus ook de consequenties moet je daarvan dragen en dat betekent in dit geval OPRUIMEN :-D

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie 3 doggies

honden foto van Laura & Robbie

ligt er aan waar
in de brandnetels ruim ik het niet op ook al is het in een woonwijk
denk ook niet dat veel mensen er last van hebben als het in de brandnetels ligt
maar op een veldje waar veel gevoetbald word ruim ik het wel op
en de hoeveelheid robbie poept meestal niet rond mijn tijd dat ik hem uitlaat

honden page profiel BasBas 3 doggies

honden foto van Bas

ooh zo,
nou mijn baasjes moeten wel opruimen want mijn drollen vallen op ik plak ze altijd op 30 cm hoogte tegen de dichtsbijzijnden paal of boom :-D
Ik heb graag rugdekking en een paal of boom is daar prima geschikt voor en ja als ik daar dan toch sta dan plak ik die poh gelijk maar tegen die paal kan baasje het ook makkelijk terug vinden O-)

honden page profiel Gert + BlackyGert + Blacky 3 doggies

honden foto van Gert + Blacky

ik woon tussen allemaal landbouwvelden

honden page profiel millymilly 3 doggies

honden foto van milly

wij wonen in almere en we lopen veel op straat
ik heb aan elke riem een klein tasje en daar zitten de poepzakjes in
dus altijd genoeg bij ons

honden page profiel paxsepaxse 3 doggies

honden foto van paxse

wij hebben de zakjes altijd bij ons maar het licht er toch maar net aan waar ze het achter laten gelukkig weten mijn honden waar het wel en waar het niet mag en hebben mijn gast honden het ook snel door. wij proberen eigenlijk ook altijd naar een honden uitlaat gebied te gaan.

honden page profiel Yvonne Levi & Tygo& KenzoYvonne Levi & Tygo& Kenzo 3 doggies

honden foto van Yvonne Levi & Tygo& Kenzo

ik woon aan een groot park honden losloopgebied en er is geen op ruimplicht.
maar ga ik met de honden de wijk in dan neem ik altijd zakjes mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Poepzakjes?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Bij Django geweest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^