van een sul naar agressief ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

De titel zegt het al ;-)
Ik heb een schat van een rottweiler maar sinds enkele dagen lijkt hij in mijn ogen enorm bezitterig, waakzaam en agressief. Hij is enorm alert geworden, kijkt veel achterom tijdens het wandelen, gromt ineens (zelden gedaan) en blaft veel meer. Met mensen kan hij het met iedereen goed vinden tot een paar dagen geleden. Normaal negeert hij de mensen op straat of kwispelt en nu heeft hij al 2 keer gegromd. Ook met andere honden kon hij het over het algemeen super vinden. Of hij ging spelen maar meestal negeerde hij ze (vond snuffelen leuker)maar nu is hij zo gefixeerd op andere honden en ook hier gromt hij ineens bij elke hond. En niet alleen grommen ook steigeren en in een vechthouding staan. In zijn puberteit hadden we wel eens problemen met enkele andere honden maar dit ging het laatste jaar vrijwel met alle andere honden goed. Het was echt een sulletje wat eigenlijk door zowel mens als dier zich eigen liet overschaduwen.
Als hij binnen is en mensen buiten hoort dan gaat hij tekeer als een bezetene. Voorheen kon hij een keer woef zeggen maar 9 van de 10 keer keek hij niet op of om. Hij is nu 3 jaar , dus geen puber meer en dit extreme gedrag, überhaupt zijn gedrag/reactie van nu herken ik niet van hem. Zijn gedrag is eigenlijk begonnen bij de terugkom dag van onze 2e rottweiler. We hadden Jaro ook meegenomen, we dachten dat is leuk voor hem en ook voor de fokker (aangezien Jaro ook bij deze fokker vandaan komt) en anders zou hij vrij lang alleen thuis zijn. Maar dat hadden we achteraf beter niet kunnen doen. Hij wilde elke reu aanvliegen die maar voorbij liep. Ook was hij agressief naar de teven die dicht in de buurt van Ronja kwamen. Het was zo naar om te zien. Natuurlijk ga je nadenken en probeer je te analyseren waar dit gedrag ineens vandaan komt. Ik denk dat het te maken heeft dat Ronja voor de 1e keer loops was en hij niet wilde dat er iemand bij haar in de buurt kwam. We zijn uiteraard niet lang gebleven, wel jammer want het was toch 1,5 uur rijden en Ronja vond het geweldig. Maar dit gedrag is sindsdien niet meer opgehouden en is zoals je kunt lezen ook verder gegaan. Jaro is chemisch gecastreerd omdat we geen nest wilde en we uiteindelijk Ronja wilden steriliseren.
Je snapt dat elk inzicht welkom is, misschien zie ik wel dingen over het hoofd. Natuurlijk zijn ook alle tips welkom die me kan helpen dit gedrag weer om te draaien en te doen afnemen.
Ik hoop in ieder geval op jullie reactie !! alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "van een sul naar agressief ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Stoppen met puppycursus?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^