Shows lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ff een vraagje.. heb al zitten speuren op het internet maar kom niet echt kant en klare informatie tegen over shows lopen met je rottie.
Wij waren afgelopen zondag bij de fokker (terugkom dag van de pups van de fokker) het was geweldig om allemaal rotties bij elkaar te zien. Nu was de fokker en een keurmeester die ook aanwezig was helemaal weg van onze teef.. snap wel waarom O-) :-D Ze zeiden beide een aantal keren dat ik er shows mee moest gaan lopen. Ik wimpelde het direct af... maar na erover nagedacht te hebben lijkt het me aan de ene kant ook wel weer leuk. Nu ben ik op zoek naar informatie over wat het precies inhoud... wat de eisen zijn... hoeveel tijd je ermee kwijt bent .. of de honden het zelf ook leuk vinden.. en eigenlijk alles wat ermee te maken heeft eer ik een beslissing hierin neem. Ik kan de fokker uiteraard ook benaderen maar wil eerst zelf de benodigde informatie vergaren.. dus wie heeft hier zelf ervaring mee en/of weet waar ik duidelijke info hierover kan vinden ?

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shows lopen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik zou eerst op ringtraining gaan bij jou in de buurt.

Daar leer je dus je hond zo mooi mogelijk te laten lopen, te staan (dus de showhouding), te betasten, en het gebit te tonen.

Ze bootsen alles dus precies na zoals het op een show gaat.

Eenmaal geoefend kan je gaan kijken waar en wanneer er een clubmatch plaats vind (staat in het blaadje van NRC). Inschrijven kan je online doen (op de site van de desbetreffende organisatie) geld ook voor de grote shows.

Maar ik zou eerst beginnen met de clubmatch en dan een grotere show. Een grote show is gelijk anders kwa sfeer en publiek en drukte enz.

Alles gaat dus om schoonheid, dus verzorging zoals nagels doen en wassen is dus een vereiste en dat soort dingen is dus een vereiste.

Ringtraining, de fokker en de raad van beheer kan je hier heel goed bij helpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shows lopen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^