roedel gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amigoamigo

wat is roedel gedrag want sommige zeggen dat je je hond gewoon moet laten gaan als je beginnen te vechten maar dat kan toch niet of wel!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "roedel gedrag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Lid geworden zie ik, van harte welkom :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een roedel is een groep die bij elkaar hoort, zoeiets als een familie. (Vind ik dan)

Bedoel je dat jouw eigen honden vechten met elkaar? Of met vreemde honden?

Ten alle tijden zou ik vechten niet toestaan. Even een grauw of snauw ok, maar vechten absoluut niet.

honden page profiel amigoamigo

inderdaad ben lid geworden al snap ik niks van de computer!
maar goed probeer het.


bij mij in de buurt is namelijk een honden uitren veld met hekken er om ik hou de mijne altijd netjes vast omdat ik weet dat hij het met weinig honden kan vinden
maar soms komen er mensen van uit een andere buurt omdat het z,n prachtig grooot veld is en die gooien hun hond er zomaar op zonder ook maar iets te vragen en meestal zie ik het op tijd dat ik snel mijn hond kan aanlijnen of de mensen vriendelijk kan vragen dat ik de kans heb om er met mijn hond af te gaan
maar heb al een paar x gehad dat mensen dat niet uitmaakt en als nog de hond los gooien en dat dan uitpakt in een gevecht en als ik iets niet wil is het dat want niks of niemand word daar beter van!
zelfs al politie aan de deur gehad gelukkig hadden andere buurt bewoners gezien hoe het kwam ik heb toen een half uur gewacht met het veld op te gaaan tot iedereen weg was toen ik hem vervolgens los liet kwam er 1 slimmerd terug en gooid z,n hond gewooon weer los terwijlk hij wist waarom ik wachte!
en dan reageren ze van je mloet ze maar laten gaan enz

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

niet meer naar dat veld gaan, van vechtende honden wordt niemand beter.

er is hier ook geen sprake van een "roedel" maar van toevallige ontmoetingen op een veld wat iedere hond als zijn eigen gebied gaat zien, vragen om problemen met honden die helemaal niet zo'n zin heb in zg "lief spelen".

jammer maar helaas, maar als jouw hond niet zo gediend is van soortgenoten...... en andere mensen vinden dat ze jou en je wens niet hoeven te respecteren....

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Wat ik weet van 'roedelgedrag' en 'dat je honden dan maar moet laten gaan', is dat sommige (vooral dominante) honden bij de kennismaking (of iets later) moeten weten wie er hoger aan de roedel staat, en soms kan dat uitlopen tot wat grommen en elkaar op de grond duwen (want degene die ligt staat dan lager).

Als mijn hond met andere leuk aan het spelen is met andere sociale honden, en hij is iets te wild of gedraagt zich iets te dominant (hij zit in de puberteit, dus hij is nu vooral aan het uittesten dan), dan gebeurt het wel eens dat ie met een grauw op de grond gedrukt wordt om te laten merken waar zijn plaats is. Dat laat ik ook altijd maar gaan, omdat ze daarna weer opstaan en leuk verder spelen en er geen bijten aan te pas komt.

Maar je kunt ze niet altijd laten gaan. Sommige honden zijn niet zo sociaal, niet naar bedoeld naar jou toe hoor, want dat kan zijn vanwege trauma's of ze zijn niet goed gesocialiseerd als pup, of misschien wel dat de baas niet duidelijk en consequent is waardoor ze zichzelf maar aanstellen als roedelleider, zoiets, wat is er bij jou gebeurd? Maar die honden kun je daardoor niet zomaar laten gaan. Ik heb het op de harde manier geleerd (Billie Jean is 3 keer gegrepen door verschillende honden omdat ie ze negeerde en doorliep, sloeg dus nergens op, baasjes hadden me niet gewaarschuwd, omdat ze hoopten dat het deze keer wel goed ging, maar gelukkig heeft ie er niets aan overgehouden), dus tegenwoordig let ik heel erg op de lichaamstaal van andere honden en baasjes. Jammer genoeg zijn er dus heel veel mensen die niet meewerken, waardoor er nog steeds regelmatig honden grommend achter hem aanrennen (hij is gelukkig te snel voor ze) dus ik wandel hier niet meer bij het dichstbijzijnde uitlaatgebied met mn hond. Het is voor mij geen plezier meer, dus ga ik altijd ergens anders heen. Kun jij dat ook niet doen? Of iets meenemen waardoor ie heel erg afgeleid wordt van andere honden, bijv een balletje? Bij een vriend van me werkt dat enorm, die hond is helemaal in zn hummeje met een balletje, en ziet daardoor andere honden niet meer. Als ze dan toch nog op hem aflopen, maakt ie hem wel vast ..

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Vreemde honden nooit laten uitvechten!
In de hondenwereld is het belang van de roedel en de rust daarin het allerbelangrijkste.
Honden gaan gevechten ten allertijden uit de weg, maar ontstaat er een gevecht tussen 2 honden.roedels: dan is het geoorlooft te vechten tot de dood!
Het is de taak van de baas als roedel begeleider om te corrigeren in dit gedrag.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

als ik het goed begrijp is het veld waar je loopt, losloop veld, omheind en voor honden?
mag ik dan vragen waarom je er gaat lopen als je weet dat je hond niet goed met andere honden om kan gaan?..

Of begrijp ik het nu verkeerd?. O-)

& inderdaad vreemde honden nooit laten uitvechten. Het beste wat je zou kunnen doen als ze gaan vechten, is beide honden bij de achterpoten achteruit trekken.

honden page profiel amigoamigo

het probleem komt meestal door vreemde mensen die er in eens zijn de mensen die er altijd komen weten van elkaaar welke wel en welke er niet samen kunnen zijn en dat gaat perfect onderling maar er zijn er een paar met pitbulls en die willen dan alles domineren zelfs na meerdere waarschuwingen en met alle respect mijn dogo kijkt er dan niet naaar wat er tegen over hem staat !
maar laten vechten kan gewooon niet want dan is er altijd 1 zwaar de dupe!
en ik wil mijn hond niet ageresief laten maken door toedoen van andere die er op kicken de hond te laten vechten!
ik wil mijn hond als vriend en niet als wapen!!!
maar als zo iets voorvalt wie is er dan fout/schuldig
want ik mijd dit soort situaties ten alle tijden maar als een ander daaar lak aan heeft kan ik weinig!

honden page profiel amigoamigo

Het is trouwens inderdaad een los loop veld!
En stom gezegd bij mij in de buurt zijn er ongeschreven regels doordat de vaste mensen die er komen rekening met elkaaar houden O-) gelukkig maar
mijn hond speelt met sommige echt leuk en lief en wil hem dit kontakt met soort genoten niet ontnemen

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Een groep honden in het park(of uitlaatveld) is geen roedel.

Ze zullen dus ook geen roedel gedrag vertonen. Vechtende honden hebben geen rangorde probleem!

Een roedel is de familie van de hond(het gezin waar hij mee woont) Dus dat ben jij en eventuele andere mensen in het gezin(of dieren)

De honden in het park(of veld) hebben niets te maken met jou hond dus hebben ook geen rangorde.

ik zou toch eens kijken of je je hond niet socialer kunt maken, en als je je hond los laat en iemand wil zijn hond er bij doen, zeg dan dat hij kennelhoest heeft. Dan gaan de meeste wel weg :-)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

het woord "roedel" wordt nog al eens uit zijn verband gerukt.

jij en je hond, dat is een roedel, en binnen een roedel wordt tot het uiterste voorkomen dat er gevochten wordt, maar als de roedel "anderen" tegenkomt, gelden er heel andere regels.

veel van onze huishonden kunnen daar goed mee omgaan en zijn neutraal tot vriendelijk, maar veel kunnen dat ook niet, richten zich op "hun" roedel en zijn niet gediend van inbreuk van buitenaf.

waarom zoek je niet ergens een plaats waar je zelf met je hond aan de slag gaat, of een lekker bos opzoeken samen met een baas met hond wat onderling wel heel goed gaat, samen oplopen verminderd trouwens ook enorm de spanning.

ik kom nooit op losloopvelden, ondanks dat Gorby helemaal geen vechter is, ik vind dat op zo'n veld passief staan helemaal NIKS. En altijd hoor je verhalen over vechtpartijen.....

mij niet gezien......... O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "roedel gedrag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^