Wat doen jullie zoal op een dag met je border, qua bewegen en trainen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als ik mensen tegenkom tijdens het wandelen, hoor ik niets anders dan 'Ze hebben wel veel beweging nodig he', of 'Je ben zeker heel veel aan het wandelen met zo'n hond'. Ik doe eerlijk gezegd gewoon normale wandelingen net als iedereen, alleen ben ik wel veel actiever bezig met Bodhi. Maar ik wandel niet uuuuuuuuuuuuuren per dag.

Hoeveel wandelen jullie per dag en wat doen jullie zoal tijdens de wandeling of buiten de wandelingen om? Wat denken jullie dat een border nodig heeft aan beweging en uitdaging?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie zoal op een dag met je border, qua bewegen en trainen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Ik doe heel weinig met mijn honden..

2/3 keer per dag naar het grasveldje voor een plas en poep. Een clickermomentje. Een spelmoment. Een voerbal/Kong/zoekspelletje. En that's it eigenlijk.

Maar.. Áls ik bezig ben, laat ik de honden nadenken. Dus niet simpel naar het grasveldje lopen, ze mogen niet trekken aan de lijn. Onderweg wat gehoorzaamheidsoefeningetjes, andere honden/kinderen/scooters/auto's/enz negeren. Zit hun poot in de riem, moeten ze zelf die eruit halen, enz.

De power zit er sowieso wel in. Ik vind het juist belangrijk dat je de rust er ook in bouwt.

Pas als die rust er goed in zit, ga ik beginnen met conditie opbouwen en actieve sporten/dingen waarbij hun adrenaline stijgt.

Met Yila ben ik sinds ong 2/3 maanden begonnen met fietsen. 1 keer per dag een klein blokje.

Daarnaast probeer ik om de dag met 1 hond een lange wandeling te maken. 1 op 1 loslopen.

Yila gaat 1 keer per week naar cursus. Joya 3 keer in de 2 weken.

Dat vind ik de beste training, de hond zélf laten nadenken en oplossingen laten vinden. Dat vergt zoveel brainwork als je het goed doet, dat je hond na 5-10 mins voldaan is ;-)

Ik zou graag meer doen, maar heb nog jonge honden. Als ik naar mijn honden kijk, zijn ze op dit moment ook nog niet meer nodig.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Wij wandelen 4x per dag met Balou, waarvan 2 relatief lange en grote wandelingen en 2 wat kortere wandelingen. Ik loop sowieso elke avond met hem (en de maandag- en donderdagmiddag, want dan ben ik vrij) en dan ben ik zeker een uur weg. Hij wandelt dan niet veel, maar speelt vooral veel met zijn bal. Binnen laat ik hem allerlei trucjes doen. Balou is binnen overigens echt een hele rustige Border.

Maar wat Angela zegt herken ik wel. Mensen zeggen echt altijd dat je zoveel moet wandelen met Borders, want dat ze zoveel beweging nodig hebben. De geestelijke uitdaging die Marit haar honden geeft kan ook echt zoveel doen. Dat merk ik bij Balou ook heel erg en kan ik wellicht straks voor Kyra ook goed gebruiken! :-D

honden page profiel Gert + BlackyGert + Blacky 3 doggies

honden foto van Gert + Blacky

ik wandel 2 maal per dag grote wandelingen (3kwartier) en 3 à 4 keer per dag eens uit laten dat is dan niet ver

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

's ochtends loop ik ongeveer 10 minuten naar ons behoorlijk grote uitlaatveld, en dan gaan we daar ongeveer 15 minuten tennisballen drijven... dat is voor Tess namelijk het leukste wat er bestaat... inmiddels zijn we van 2 naar 3 ballen gevorderd en die houdt ze dan ook heel erg goed in de gaten.... we bepalen dan een lijn waar ze niet over mogen, en ik schop dan weer het ene balletje, dan weer het andere.... gaat er eentje langs haar over de lijn.... dan pakt ze'm op en brengt het terug....( errug leuk om te doen en trekt trouwens ook veel bekijks ha ha ha).. vervolgens is het weer 10 minuten aan de riem naar huis.. als er trouwens ook andere honden op het uitlaatveld zijn dan mag ze daar natuurlijk ook naar hartelust mee spelen :-)

's middags voordat ik de kids van school haal gaan we ongeveer een half uur flink doorstapen in een losloopgebied (die zijn hier gelukkig veelvuldig te vinden)... wel met bal want alleen lopen is volgens Tess geen donder aan ;-) en vervolgens gaat ze mee naar het schoolhek om de kids op te halen (is ze ook dol op)

En 's avonds doen we ook nog even een rondje van ongeveer 15 minuten voor het slapengaan....

En tussendoor, gewoon thuis, mag ze altijd in de tuin, en wordt er heel veel gespeeld en clicker-getraind (spelling klopt vast niet....) als ze wakker is ;-) ...

Als je het zo opschrijft lijkt het veel... maar eigenlijk vind ik het best meevallen... we lopen 3 keer, en voor de rest draait ze gewoon mee in ons huishouden... qua lopen volgens mij net zoveel als ieder ander ras, alleen zijn de mentale spelletjes wat meer denk ik....

Met bovenstaand schema is Tess echt een super relaxed beestje... helemaal niet te hyper of aandacht-trekkerig....

Toen ik me trouwens aan het oriënteren was op wel/niet een BC voor ons gezin, belde ik een goed erkende fokker hier in Eemnes met wat vragen... die zei toen "joh... maak je niet zo druk.... een BC is ook gewoon een hond hoor...." Nou, dat klopt volgens mij wel... en een heel erg ervaren BC eigenaar vertelde "als je maar niet denkt dat je veel moet lopen... na drie uur lopen kom je thuis en kijken ze je aan qua "gaan we nu eindelijk wat leuks doen?"... met een BC moet je werken... hoeft niet lang te zijn, als ze maar moeten werken met bal of frisbee oid".... ook hij had helemaal gelijk :-)

maar goed... lang verhaal... goed dat je het zo lang hebt uitgelezen ;-)

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Wat een duidelijk verhaal Claire! Hier ga ik met Kyra straks heel veel aan hebben. Thanks! :-D

En deze opmerking:
errug leuk om te doen en trekt trouwens ook veel bekijks ha ha ha
die herken ik HEEL erg! O-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bindy probeer ik zo rustig mogelijk op te voeden, kortom niet te vaak heel veel lopen enzo. Ik loop 6 keer op een dag 10/15 minuten en 's avonds lopen m'n ouders nog een klein rondje. Tussendoor is het vooral spelletjes doen: apporteren, speeltjes zoeken, botjes kauwen, snackbal spelen en dat soort dingen, ook ben ik sinds kort aan het clickeren en dat pakt ze echt super snel op! :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb Bodhi als pup heel rustig gehouden. 3 Kleine rondjes in de buurt en 1 iets langere ronde los in het park of in het bos. In het begin speelde hij veel met andere honden en af en toe werd er een balletje gegooid (Bodhi is gek op apporteren). Nu hij ouder is, wordt hij steeds baasgerichter. Hij wil vooral met mijn vriend of met mij werken. Af en toe even snuffelen bij een andere hond en soms krijgt hij de hond zover om achter hem aan te rennen, dat vindt hij een leuk spelletje. Andere mensen voor de gek houden, is hij ook gek op. Een balletje voor ze neerleggen en net als ze het balletje willen pakken, vlug de bal in de bek en keihard wegrennen haha... En maar trots rondlopen dan O-). Ik ga nu 2x per dag naar het park (soms 1x lang) en 2x een kleine wandeling in de wijk met wat oefeningetjes. Binnen nog wat spelen en oefeningetjes doen. Buiten in het park is hij gek op de Running Egg. Dat brengt zijn drijfgedrag naar boven. Hij rent rondjes om verschillende bosjes en dan gooi ik de bal een eind weg. Hij pusht de bal dan weer naar last van giardia :'(. Dat is nu gelukkig over. Maar al met al doe ik helemaal niet zo heel veel. Ik hoor van andere baasjes (met andere honden) dat ze soms 3 uur per dag lopen of zo. Dat doe ik dus helemaal niet. Ik blijf ook eigenlijk meer op het veld dan dat ik hele ronden wandel. Bodhi houdt meer van spelen dan rondlopen. Zonder bal is er idd geen fluit aan O-). Nu is het wat kouder aan het worden, maar als het goed weer is, gaan we ook wel eens naar het water toe. Dan kan Bodhi lekker zwemmen, ook een hobby van hem. Hij is wel meer een hond voor actie. Ik clicker wel eens, maar als hij niet snel door heeft wat hij moet doen, dan heeft hij niet echt geduld om rustig uit te zoeken wat de bedoeling is. Misschien komt dat nog wel als hij iets ouder is en wat rustiger wordt. Binnen is hij lekker rustig, hij kan uren luieren en dutten. :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Huh, wat raar... De zinnen lopen door elkaar.. :'(
Hij pusht de bal naar mij. En ik wil dus straks gaan schapen drijven met hem. Dat wilde ik al eerder, maar toen had hij last van giardia...

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes 3 doggies

honden foto van Mayumi & meisjes

Hé, da's interessant te weten wat anderen doen met hun borders! En nog interessanter is dat iedereen (tot nu toe) het eigenlijk helemaal niet zo druk hebt integendeel tot wat andere mensen zich zouden voorstellen hoe het leven met border collie(s) is!

Hier is ook ongeveer dezelfde. 3 á 4 x dagelijkse wandelingen van half uur tot anderhalf uur gecombineerd met kleine oefeningtjes en spelletjes. Als ik naar de dijk ga laat ik de meisjes los, dan is het puur genieten van hun "hond zijn" :-)

Buiten is Nara niet zo voor speelgoedjes dus voor haar gaat het voornamelijk om rondsnuffelen.
Meadow is, binnen of buiten, altijd klaar om te spelen. In de namiddag/avond wandel ik alleen met Meadow (Nara gaat met m'n zoon) dan is het spelen met een balletje! En het is een feest voor haar want ik gooi geen bal (wel andere speelgoedjes) binnen huis.

Binnenhuis krijgen ze regelmatig aandacht en (kleine) beweging omdat ik altijd thuis ben, maar voor de rest zijn ze ook rustig. Geen ongewenste gedragen zoals dingen slopen enzo. Ik denk dat Meadow binnen rustig is omdat ze zo geleerd heeft van Nara...

We doen agility en hebben de training 2x per week. In het wedstrijdseizoen gaan we regelmatig weg naar de wedstrijden (2 á 3x per maand).

Angela, Meadow heeft ook zo'n moment dat ze niet echt geduld heeft! Als ik iets nieuws probeer te leren weet ze natuurlijk nog niet wat ik bedoel, dan gaat ze van alles doen en uiteindelijk neem ze de houding "Bang!" ("dood" houding)... Ik moet altijd lachen :-D

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik heb een luie donder hier O-)

Kaily en ik lopen 1 a 2 keer per dag naar het park voor een korte wandeling van een half uur. En verder naar het veldje op de hoek van de straat voor een snelle plas.

Soms wil ze neit eens naar het park, en als ik dan ook geen zin heb dan gaan we alleen naar het veldje.

Ik geef haar wel vaak wat te doen thuis, zoals haar kong of snoepjes verstoppen in huis.

Lekker lui hier dus O-)

honden page profiel Mijn Working Border ColliesMijn Working Border Collies 3 doggies

honden foto van Mijn Working Border Collies

Ja daar kom ik dan.....

Ik doe een hoop, maar heb dan ook 3 volwassen honden lopen.

Smorgens gaan de 3 oudste altijd mee hardlopen (ik ben eraan verslaafd) dit vinden ze prachtig en zo zijn ze meteen klaar voor de dag.

Ik neem 2 van mijn honden mee naar het werk, en op de terugweg duik ik met deze 2 altijd nog even het bos in wat daar om de hoek is (ja ook als het donker is, zo leren ze goed op me te letten). De andere 2 blijven dan thuis en dit doe ik om en om.

3 tot 4 x in de week train ik met allemaal bij de schapen, (shy in dit geval voor de lol). Eagan is nu een jaar dus die gaat nu ook volop mee in de training. Hij kan dit ook gemakkelijk hebben.

Dan doen we ook nog aan frisbee, en buiten Dano om doen we dit op de zaterdagavond en als ik vrij heb pakken we dit ook nog mee.

Ik vind het heerlijk om met ze te werken, pak daar ook mijn eigen rust en voldoening uit.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

3 tot 4 x in de week train ik met allemaal bij de schapen
Wauw! Daar zou ik de tijd ook wel voor willen hebben. :-D
Ik vind het heerlijk om met ze te werken, pak daar ook mijn eigen rust en voldoening uit.
Wederom HEEL herkenbaar! ;-)

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

haha ik lees dit en denk uhmm even kijken en ja.. mijn hond ligt languit te slapen in de woonkamer.. ja erg drukke honden O-)
Ik doe overdag zoveel mogelijk met mijn hond, maar dat is ook omdat ik het gewoon geweldig vindt om met hem bezig te zijn.

Ik doe iedere week 2 of 3 keer per week wat trainen met hem. Frisbee, doggydance ofzo.. Niks bij een club maar gewoon zelf.
Ik ben namelijk bang dat Taz met zijn 9 jaar misschien toch niet trekt. ben er wel mee bezig of ik het meer wil gaan doen.

Verder wandel ik iedere dag natuurlijk met mijn hond ;-)

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

Wat leuk om te lezen dit zeg ! :-)

Tommy gaat 4x perdag uit waarvan 1x echt een lange wandeling is 2x even kort en 1x een stukje fietsen ;-)
En als hij met mij loopt is het tussen het wandelen door comanndo's en trekken mag niet ;-)

Elke dag oefenen we even behendigheid (de raakvlakken) en clickeren we en dan heralen we de truckjes die hij al kent even.

Elke dag is er ook een 'spel momentje' (kong,zoekspeletje,trekspelletje of stoeien)

En elke vrijdag avond trainen we behendigheid op de hondenclub.

honden page profiel IlseIlse 3 doggies

honden foto van Ilse

Onze hond loopt heel de dag los op de boerderij. Ze helpt daarbij ook actief met het aan drijven van paarden en koeien. Hier is ze heel fanatiek in.
En neemt haar taakt heel serieus, als de paarden eenmaal buiten lopen dan moet ze wel bij het land blijven oppassen of er niet toevallig 1 waagt om eruit te komen. ;-) Als wij in huis zijn is zij ook in huis. Ik zou haar niet meer kunnen missen, ook de dieren hier weten het heel goed, als ze even bij de koeien is en ik paarden naar buiten doe dan durven vooral veulens veel eerder even een andere kant op te lopen.
Hier veel beweging dus, maar hier kan het ook. In huis is ze heel rustig.
Verder doen we geen cursus, een echte werkhond dus.
Ze vind het ook leuk om een spelletje te doen waarbij ze zelf iets weggooit. (is ze ons dus niet bij nodig, meestal pikt ze daar een werkhandschoen voor, tja moeten ze de boel maar opruimen O-) )

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Haha zie het al helemaal voor me, met zo'n handschoen. Dat vind ik wel het leuke aan borders, dat ze in alles een speeltje/spelletje zien :-D

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bindy had laatst dus haar rauwe ei uitgekozen om mee te gaan spelen; in haar mand!! Snel maar afgepakt en op een veilige plek teruggegeven ;-)

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica 3 doggies

honden foto van Aafke & Chica

Zelf heb ik (helaas) geen Border Collie.
Wij hadden wel 2 weken een Border Collie te logeren.
Daar gingen we dan elke dag mee naar het bos/strand. (is hier om de hoek) De eigenaren zelf doen ook aan 2 keer in de week schapendrijven en gehoorzaamheid.

honden page profiel Lisette & DecoLisette & Deco 3 doggies

honden foto van Lisette & Deco

Ik loop met Deco op de dagen dat ik thuis ben:

6:30 lopen we een kwartier zodat de ergste nood eraf is
9:00 lopen we 1,5 tot 2 uur
12:00 lopen we 1 uur
16:00 lopen we 1,5 uur
20:00 lopen we 1 uur
23:00 lopen we een kwartier voor het slapen gaan.

De drie dagen dat ik werk gaat hij naar de dagopvang.

Daarnaast trainen we 1x per week bij de schapen, 2x per week het frisbeeen en 1x in de week behendigheid.

Mijn border collie is uit werklijn dus die moet werken anders wordt hij dood ongelukkig.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

Ik vind dat dus moeilijk te bepalen bij onze pup van 15 weken. lang lopen mag ze nog niet, en sins kort zijn we wat strenger in het lopen aan de lijn, leren niet te trekken, ook dan aandachts oefeningen, want drijven van auto's zit er wel in. gelukkig gaat ze nu zitten als ze een auto ziet.
En de standaard comando's leren wij elke dag even.

Maar ze is als ze waker is altijd best druk, ookal doen we haar in de bench, na een 30 min kan ze een keel opzetten, waar wij niet op in gaan. Na een 15 min max is ze stil, voor soms een uur of ander half uur en dan begint het weer. Of ze krijgt te veel, is heel heel snel geprikkelt of te weinig.

Vind het moeilijk daar een balans in te vinden.

Echt haar in huis lang los laten zonder dat wij met haar bemoeien lukt niet. ze gaat of Eros pesten en dat kan lang duren, of ze heeft een dolle paar min (over de banken rennen, tegen ons opspringen).

Heeft misschien iemand een tip?

Groetjes Bianka

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Klinkt precies als Bodhi hoor hihi... Bodhi kon ook niet los in de woonkamer, dan was hij om de 3 seconde wel iets ondeugends aan het doen. Dus hij ging veel in de bench. Hij had/heeft veel slaap nodig, hij is gauw overprikkeld en overgevoelig. Ik legde hem ook wel eens aan de riem in de woonkamer. Dan had hij toch een beetje ruimte om te 'klooien', maar niet teveel. Hij heeft als pup ook veel dozen met papiersnippers gehad om lekker te 'slopen'. Buiten steeds aandachtsoefeningen, dit stopte het drijven op auto's en zorgde dat hij beter meeliep aan de riem. Een speeltje werd hij wild van, toen hij ouder werd, kon ik dit wel gebruiken als aandachts- en afleidingsmiddel.

Bodhi kon in het begin heel moeilijk in slaap komen. Begon ook te piepen. Hij was wel moe, maar gaf zich niet over. We hebben toen zenmuziek opgezet en een deken over de bench gedaan. In het begin piepte hij best lang (ondanks benchtraining), maar dat werd door goed te negeren met de week minder.

honden page profiel MargreetMargreet 3 doggies

honden foto van Margreet

Bij ons is het ook wisselend.

Als ik vrij ben dan ga ik 's morgens altijd naar het IJsselmeer waar wij een uur lopen,waar Guus dan ook met andere honden speeltof achter de bal aanrent.

's middags dan meestal een half uur in het park vlak in de buurt met hem spelen, bal of zoek spelletjes.

's avonds rond een uur of zeven komen bij ons ook een aantal honden rennen en spelen. Voor het slapen gaan nog even een kort rondje.

Maandagavond trainen wij, nu G&G A en als we daarmee klaar zijn willen we gaan frisbeeen.

2 dagen in de week werk ik, dan is het 's morgens een kwartier,tussen de middag een half uur en dan 's avonds een uur lopen/spelen. Dit gaat ook prima op deze manier.

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Hallo

Wij hebben een grote tuin waarin ze ravotten. Deze is ingedeeld. De ren is voor te slapen en als echt niemand thuis is. Dan het achterplein mogen ze vrij ravotten, (ze kijken dan veel onder het hek door naar de geiten van de buren), Wanneer ik zelf buiten ben mogen ze op het voorplein ook. Hier spelen we spelletjes, ook spelen met de boomer bal :-D

dinsdag en donderdag avond ga ik met Renzo met de fiets naar het hondenplein trainen. Woensdag namiddag gaat mijn broertje van 13j met Forru lange wandeling maken.

Verder gaan we in het weekend geregeld eens een daguitstap doen met hen. Picknick mee en vertrekken, de bossen in :-D.

Voor de rest wandel ik af en toe eens een korte wandeling. :-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Week/werkdagen gaan ze 's morgens 45 min naar het bos, los wandelen.

Tussendoor zitten ze allemaal samen los in de tuin dus kunnen ze doen wat ze willen.

's avonds wandelen de honden die niet trainen een uur en de honden die trainen 15 min en dan training.
Training is 2 keer per week naar de schapen en 2 keer per week agility.
Tot een jaar geleden wandelden de honden die trainen 's avonds ook een uur maar daar ben ik mee gestopt.

In het weekend zijn we van maart tot oktober telkens op wedstrijd, als we niet op wedstrijd zijn en in de winter, gaan we regelmatig op andere plaatsen trainen.
En daarnaast dan nog een extra grote wandeling in het weekend.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

's ochtends als ik van mijn krantenwijk thuis kom (soms gaat één van de honden dan al mee en loopt die een uur met me mee) ga ik douchen en dan ongeveer een uur lopen.
Vaak doe ik dan daarna (tussen het huishouden enzo door) wat ringtraining of frisbee of gewoon even lekker met een balletje gooien.
Dan 's middags of 's avonds weer dat rondje van een uur, dat wissel ik af in ieder geval 2 keer per dag dat rondje en het andere rondje is dan een half uurtje ongeveer.
we gaan nu 1 keer in de wek dogfrisbee doen, joey elke week en de dames om en om de week. (joey is een kwart werklijn en heeft veel meer werk nodig dan de dames)
Verder krijgen ze regelmatig een kong of doen we een spelletje voer verstoppen of balletje balletje.
En dan natuurlijk tussendoor nog de gehoorzaamheids oefeningen die we soms trainen.
Maar het gebeurt ook wel eens een paar dagen achter elkaar dat we niet verder komen dan de standaard wandelingen hoor (2 langen en 1 kortere)..
dat probeer ik dan in het weekend of de dagen erna te compenseren.

lola (Gast)

Ik ga 3 maal per dag met mijn labrador wandelen. Maar dat komt vooral omdat hij iets aan zijn heupen heeft :'( . Zwemmen doet hij ook graag, eerst had hij er een hekel aan nu is hij er dol op. Met een bal spelen vinden ze meestal ook heel leuk. :-D

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Ik ren nu vooral de hele dag (of zolang als ze wakker is) achter bordersnollie Amy aan..pfff wat een energie heeft een hondje van 14 weken zeg en wat weten ze veel kattekwaad te bedenken.
Maar ik hou wel van der hoor O-)

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara


"Mijn border collie is uit werklijn dus die moet werken anders wordt hij dood ongelukkig"

Zelf heb ik 1 BC uit 100% werklijn de andere 5 hebben er ook wat show lijn in zitten..

Mijn 100% werklijn werkt niet meer als de andere 5
En nee, ze is echt niet doodongelukkig!

Ze wandelen hier allemaal ongeveer 1 uur per dag een lange wandeling (de ene keer met bal de andere keer zonder).
verder doen we de korte uitlaat wandelingen (3x per dag)
1 x per week trainen we behendigheid en ongeveer 1x per maand een wedstrijd.
We werken wat met de clicker en dat is het..
Heel af en toe gaan we schapendrijven.
Ik heb zeker geen doodongelukkig hondjes..
Visite vraagt af en toe waar die 6 honden zijn, in huis zijn ze gewoon rustig..

Ik vind wekelijk 4x sporten beoefenen echt veel te veel.
Zeker als je praat over behendigheid en frisbee, dit zijn toch dingen die behoorlijk belastend zijn voor gewrichten en spieren, ik zie bij frisbee de honden over de baasjes heen springen (mooi om te zien) maar de hoogte dat ze omhoog gaan moeten ze ook weer omlaag, er zijn honden die dus van 2 meter hoogte op hun pootjes landen, dit wekelijks doen lijkt mij niet gezond voor de gewrichten..




honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

ja Tamara, dat is hier ook wel eens zo..dan zie je de visite zo kijken, gut ze zijn wel rustig he in huis. normaal zijn ze toch druk??
Afgezien van dat Amy een puppy is met puppy energie en gekkigheid en kattekwaat en het leven is 1 grote ontdekking en alles is gezellig, zijn ze in huis rustig. buiten mag gespeeld binnen is er rust.

Op de 5 dol dwaze minuten na het avondeten na :-D die moeten soms. Meestal breek ik daar ook even op in.

Aangezien ze laatst door het raam naar buiten sprong vind ik dat echt te gevaarlijk geworden.

Ook de werkers zijn honden in balans net als show doggies.
Beide lijnen zijn prachtig, zowel uiterlijk als innerlijk. Vind ik.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie zoal op een dag met je border, qua bewegen en trainen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^