Uitproberen/aandacht vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SietskeSietske

honden foto van Sietske

Maar mijn hond is geen pup meer, maar een bijna puber van zes maanden daar zit een heel groot verschil in! Honden houden goed rekening met de onschuld van pups, maar zodra ze ouder worden, worden de regels aangescherpt.

Ik heb ook vertrouwd op het advies van iemand die al meer dan dertig jaar honden opvangt thuis, en zelf honden heeft. Zij staat met mij meer op een lijn als het gaat om opvoeding.

Ik ben het eens met je, als je zegt dat ze ons niet zien als honden. Maar deze manier van straf kennen ze wel, door hun socialisatie met andere honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitproberen/aandacht vragen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Juist Dobry, jij hebt het bij het goede eind. Een moederhond pakt de pup voorzichtig in zijn nekvel. Niet grijpen om pijn te doen maar juist om de pup te begeleiden naar een goede, betere plek.

Mijn methode is kijk naar de hond, geef de hond niet de schuld maar geef jezelf op de schuld. Wat heeft de hond nodig om zich gelukkig te voelen? En dit kan per hond verschillen.

Hoe wil je zelf behandeld worden? En vanuit dat punt verder gaan denken en handelen.

En Linda, goed verwoord hoor. Niets op aan te merken.

Groetjes van Esther

honden page profiel SietskeSietske

honden foto van Sietske

Hoe wil je zelf behandeld worden? En vanuit dat punt verder gaan denken en handelen.

Dan denk je dus vanuit de mens?

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Ben het geheel eens met linda.
We kunnen hier wel verder op door gaan maar lijkt me beter als we het gewoon maar zo laten en wie het begrijp van hoe en wat dan zijn we er.
dus laten we deze discussie dan maar ook sluiten.
Groetjes Jo

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Niet vanuit de mens maar samen met de mens.

Een hond voelt jou frustratie, opwinding, rust, blijheid, boosheid feilloos aan en hier grijpt hij op terug.

Trouwens je hebt een cocker spaniel en deze honden zijn erg gevoelig, dus straffen lijkt me overbodig.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja, Jo Sluiten maar. Onze punten zijn duidelijk en we komen er niet uit.

honden page profiel SietskeSietske

honden foto van Sietske

Jammer dat jullie niet naar honden onderling kijken, en zien hoe die het oplossen samen. Dat is hondentaal. Dat is wat een hond begrijpt. Ik heb inmiddels wel door dat het verspilde energie is, dat ik jullie probeer uit te leggen dat ik mijn hond op een natuurlijke manier opvoed. Jammer. Maar helaas. :-) Ik ben ook een gevoelig mens, betekent dat dat ik niet gestraft mag worden? Op een manier die voor mij net zo natuurlijk is als negeren bij een hond?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Punt is dat je een hele relatie met jouw cocker hebt opgebouwd. Van positieve interactie. Van rustig duidelijk maken waar de grenzen liggen. Complimentjes voor goed gedrag. Zindelijkheidstraining op een manier die jouw pup aankan. Binnen die context heb je één keer in een opwelling je pup gebeten. En jouw pup kon dat aan. Maar vooral omdat de basis goed was.

Buiten die context kan het terugbijten van een pup heel verkeerd uitpakken. Kan de persoon in kwestie die wij niet kennen, erin doorslaan. Weten wij veel.

Ik veroordeel jou absoluut dat je dit gedaan hebt bij jouw cocker spaniel. Het is idd iets wat honden onderling doen, alleen weet ik wel dat honden veel, heel veel over hun kant laten gaan van een pup. En dat dat over hun kant laten gaan ook een vorm van opvoeden is, maar één die onbeschreven is. Negeren doen honden onderling dus ook.

We moeten allemaal onze weg zoeken in het opvoeden van een pup. Ik had het boek Puppymanieren van Martin Gaus in huis toen ik met Christo zat. Maar daar stond nou net niet in wat je moest doen als je pup je als bijtkussen gebruikt. Ben toen Christo vijf maanden was naar Lelystad gereden voor privé-les op de eigen Gaus-school daar. En zelfs met hun directe adviezen moest ik zelf een eigen weg vinden. Zo beet Christo me tijden het uitlaten continue in mijn benen. En adviseerde zij me om hem vast te zetten aan een lantaarnpaal en met mijn rug naar hem toe te gaan staan. Maar Christo raakte daar vreselijk van streek van. Dus ik sloeg de riem half om de lantaarnpaal heen zodat hij niet bij me kon en bleef hem rustig aankijken. En zodra hij gekalmeerd was liepen we door.

Nu kijk ik terug en constateer dat het in de rangordefase die een pup rond de vier maanden doorloopt, fout is gegaan. En dat ik mijzelf en Christo heel veel stress heb bezorgd door niet duidelijk genoeg te zijn tegenover hem hoe de rangorde was tussen ons beiden. En ik herken dat ook bij anderen. Ik zal daarom ook bij een probleem met een pup van die leeftijd eerst willen weten of de basis in orde is.

We moeten allemaal schipperen tussen theorie en praktijk in het opvoeden van onze honden. En als je in de basis een goede relatie hebt met je hond, kan je af en toe een schuiver maken, zonder dat dat directe gevolgen heeft. Dus nee, je bent geen vreselijk mens omdat je soms je hond fysiek hebt aangepakt.

En op dit forum schipperen we soms tussen adviseren en discussiëren. Bij discussiëren is er volledige vrijheid om een scala aan ervaringen met elkaar uit te wisselen. Bij adviseren is het soms zaak om een beetje terughoudend te zijn. Dat is eigenlijk het hele eieren eten.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik bedoel dus, absoluut NIET. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitproberen/aandacht vragen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: WIE IS ER WAKKER????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^