pup en kids...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

hai,
Wij hebben een pup van 8 weken..is opgegroeid met kinderen..
Voor onze kinderen (4, 10 en 13) is hij lief en hij is duidelijk heel veel gewend..Maar nu het probleem: Najib wordt helemaal wild als zij spelen en rennen...hij wil dan meedoen, springt en hangt in hun broekspijpen...vooral de kleinste vindt dat vervelend..we hebben een bench en daar gaat hij ook in, maar dat spelen gebeurt ook op onbewaakte ogenblikken en dan is het kwaad al geschiedt voor je het weet..hoe leer ik hem dit af?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup en kids...?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Je stopt toch niet de hond in de bench als de kinderen gaan spelen? Nooit de bench als strafmiddel gebruiken, op die manier gaat de hond het daar mee associeren met alle gevolgen van dien!

Het klinkt misschien lullig maar mijn advies is... Zorg dat je kinderen niet druk doen rondom de hond. Laat hen lekker ergens anders spelen maar niet in het bijzijn van de hond. Dat is veel te veel drukte voor zo een kleine, zeker een kindje van 4 jaar die nog erg ongecontroleerd kan zijn. Laat hen dus lekker uit hun dak gaan in een andere kamer van het huis want dit kan anders nog een groot probleem worden.
En een onbewaakt ogenblik... Kinderen en de hond mogen nooit alleen met elkaar zijn, dit kan gewoon niet zeker niet met kinderen van die leeftijd. De hond is nu nog klein maar alsnog kan er van alles gebeuren. Ten alle tijden moet er dus iemand opletten als de hond en de kinderen in dezelfde kamer zijn.

honden page profiel sandra, elmo & denzelsandra, elmo & denzel 2 doggies

honden foto van sandra, elmo & denzel

ik denk ook niet dat de hond in de broeks pijpen hangt om te pijpen, hij ziet het echt als spelletje, toch leuk, bijten, been verder zetten, weer los laten, volgende stap enz..... wordt uiteindelijk gewoon een spelletje,
laat de kinderen als de hond dat weer doet gewoon stil staan, dan stopt de hond is het opeens niet meer aantrekkelijk voor de hond, want dat been gaat gewoon niet verder...

en laat de kinderen ergens anders druk spelen, tis nog maar een jong hondje is nog geen drukte gewend.

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

hai wichita en de rest,

Ik heb me inderdaad wat verkeerd uitgedrukt...nee, hij gaat niet voor straf in de bench, nooit..hij zit er gewoon soms toevallig in als ze gaan spelen...
maar soms dus ook niet..
Ik weet dat toen hij nog in het nest zat er ook altijd kinderen druk rondom hen speelden...dat heeft er voor gezorgd dat hij wat dat betreft echt nergens bang voor is...dat is op zich goed lijkt me...tuurlijk waarschuw ik de kinderen dat zij rustig moeten zijn en de kleine van vier is ook nooit alleen met hem..maar hij vindt ze zo leuk dat een versnelling in hun pas of gewoon soms zelfs alleen lopen er al voor zorgt dat hij in hun broekspijpen hangt...dus nu mijn vraag wat duidelijker: Hoe leer ik hem af om dit bij de kinderen te doen en wat moeten de kinderen doen als hij dit doet...

honden page profiel DaniëlleDaniëlle 2 doggies

honden foto van Daniëlle

Ik zou idd de kids ergens anders druk laten spelen..
En mocht hij dan toch nog eens in een broekspijp hangen; idd (zoals sandra zegt); leer je kinderen om stil te blijven staan en niet te reageren, dan is het leuke eraf voor de pup en zal het vanzelf ophouden..

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Ik zou de kinderen uitleggen dat ze niet al te druk mogen doen in de buurt van de pup. Kinderen kan je dat soort dingen volgens mij wel uitleggen, een pup reageert vanuit zijn instinct.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 2 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Wij hebben onze kinderen geleerd dat ze niet door de kamer mogen rennen. Ze waren toen 7 en 9 jaar oud.
Of iedere keer als Noortje in hun broek ging hangen, moesten ze van mij stokstijf in de kamer blijven staan. De lol was er voor Noortje snel af op die manier.

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib

honden foto van claudia en najib

hahaha...dat rennen hebben ze inmiddels zelf al afgeleerd, maar stokstijf blijven staan is een goede tip...moet ik hem dan ook nog corrigeren?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hm, de meeste pups hangen wel eens aan je broekspijpen... Toen Baco dit begon te doen zei ik ieder keer dat het niet mocht, desnoods met een ietsje hoger stem zodat hij ziet dat je het meent (Ook weer niet schreeuwen natuurlijk!
Ofwel afleiden met een speeltje...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Oké nou dan lijkt het advies wat hier boven staat (van Nienke en Noortje) mij het beste om nu te doen ;-)...

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Onze kinderen zijn al iets ouder ( 14 en 16 ) maar vinden het ook heerlijk om te rennen en te "vechten" (met elkaar,maar ook met de hond)
Onze hond was geen kinderen gewend (maar ze was ook nog maar 9 weken toen ze bij ons kwam) maar vindt ze wel helemaal geweldig, ook de buurkinderen van 4 en 6 jaar.
Vooral in het begin was een en al gehap naar handjes, voeten en broekspijpen, en vooral de kleiner kinderen vinden dat toch "eng"
Als zij kwamen, probeerden we Doortje af te leiden met speelgoedjes e.d. en onze eigen kinderen maanden we soms tot rust in bijzijn van onze hond.(vooral als ie net even sliep of probeerde zijn rust te vinden O-) )
Blijven staan hielp bij ons niet, dan probeerde ze de broekspijpen mee te sleuren...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup en kids...?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Royal Canin puppy voer alternatief
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^