harde knallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sylvia (Gast)

Onze sheltie heeft een groot probleem. Ze kan niet tegen harde geluiden. Nou kunnen meer honden daar niet tegen, maar bij haar resulteerd dit inmiddels in extreem vluchtgedrag, trillen als een rietje en totaal geen aandacht meer voor de baas. Heel lastig op de training, maar vooral zielig voor haar. De vuvuzela's tijdens het voetballen waren al een probleem ,maar met oud en nieuw op komst, moet er echt iets gebeuren. Ik wil haar niet verdoven met een pilletje, want in mijn ogen maskeer ik dan alleen symptomen terwijl de angst er nog gewoon in zit, aan een verdoofde hond hebben we ook niets. Bovendien kan ik haar moeilijk de hele maand dec. onder zeil houden. Nu adviseerde onze trainster borax c 30 (weet niet of ik dat goed spel) en verschillende bach bloesems, zij is daar helemaal in thuis en werkt er al jaren mee, door zelf op de hond uitgebalanceerde mix van druppels te maken.
Wie heeft daar ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "harde knallen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

geen ervaring mee, wel hadden we een golden retriviever van 14 jaartjes, maar zij was ook altijd bang voor oud en nieuw of onweer etc. we deden er eigenlijk heel weinig aan, weinig aandacht aan besteden anders vererger je het gedrag, als hij bang is niet extreem aanhalen omdat je medelijden hebt daar gaat ie zich niet beterder door voelen, ook bestaan er apaartjes die stop je in het stopcontact en dat houd de hond rustig wij horen het niet maar de hond wel, zoiets als rustige kalmerende muziek, honden houden daar eenmaal van, misschien een tip, de dierenarts weet vaak wel wat ik bedoel. O-) hopelijk kun je dr iets mee.

sterkte..

honden page profiel jeltjejeltje

honden foto van jeltje

^^ (aparaatjes)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Onze sheltie is haar hele leven al vreselijk bang voor vuurwerk. Ik heb zelf een cursus gedragskunde gedaan, ben (niet praktiserend) Bach therapeut en heb twee cursussen Homeopathie voor huisdieren gedaan. Een beetje net als je trainster dus.
Ik heb werkelijk alles geprobeerd bij Galynn, alle natuurlijke middelen die ik maar vinden kon. Niets hielp voor deze angst. (Ander probleemgedrag van haar heb ik wel om weten te buigen.)

Ik zou zeggen probeer het, je trainster heeft er verstand van, en wie weet helpt het jouw sheltie wel. Het is in ieder geval geen nare troep zoals de pilletjes van de dierenarts.

Helpt het niet, dan kan je met oudjaar altijd nog doen wat ik doe...Galynn krijgt gedurende de dag wat lepels advocaat met veel spuitroom erdoor. En dat is het enige wat helpt. Ze wordt er lekker dizzy van, kan zich ontspannen valt zelfs in slaap en kijkt wel even op als er een harde klap is, maar er zit een vertraging in haar reactie en daarna gaat ze weer slapen.

Natuurlijk voeren we haar niet dronken, maar gedurende de dag af en toe een eetlepel werkt prima.

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

Ik heb zeker wel positieve ervaringen met Bach Bloesem, zowel bij mezelf als bij mijn hond en katten.
Maar alleen met druppels geven ga je er niet komen, je zult ermee moeten gaan trainen.

Er bestaan speciale vuurwerkcursussen bij hondenscholen waarbij er getraind word met geluid.
Met die training zul je ruim voor december moeten beginnen en eigenlijk het hele jaar een beetje mee bezig moeten blijven.

Met training en de combinatie met BB druppels kun je een heel eind komen.
Succes!

sylvia (Gast)

Goh, dat gaat snel hier! Fijn!
Ik heb zelf ooit de rescue remedie gebruikt voor examens, nou dat hielp dus echt voor geen meter. Maar goed ik ben bereid alles te proberen, maar ben wel een beetje sceptisch over zelf samengestelde druppels. Mijn gevoel vertrouwd haar wel, maar mijn verstand zegt pas op! (Ik vertrouw mijn dierenarts ook, maar wil toch echt geen pilletjes!)
Die Borax korreltjes intereseren me vooral, ze zouden goed helpen bij harde geluiden, maar ik vind niet veel op internet daarover.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik ken die Borax niet..
Mijn hond is ook bang voor vuurwerk.. Die rescue remedy deed helemaal niks bij hem en hij bleef gewoon bang..
Verder negeer ik hem en als ik nu buiten loop geeft hij eigenlijk al niks meer om knallen, dus misschien toch vooruitgang?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "harde knallen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn chihuahua bevalt binnenkort
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^