fiasco

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

Vanmiddag heeft Luna een hond gebeten waarmee ik aan het wandelen e.d. was. De hond gaf haar een waarschuwing en Luna hapte. Hond kon naar het dierenziekenhuis was haar oor lag open en ze had nog een aantal sneetjes.

Ik was helemaal in paniek. Heb de vrouw van de stichting gebeld en zij zei dat er geen enkele hond makkelijker kon zijn dan Luna en dat ik er niet te zwaar aan moest tillen want als t gebeurd was met een golden dan zou ik ook niet zo in paniek zijn. Tsja ik voelde me vrij lullig en wist echt niet meer wat te doen. Mijn vriend opgebeld en deze zei direct dat hij haar terug ging brengen. Dit begin beschadigd te erg de vertrouwensband en hij zag het niet zitten om mogelijk erger af te wachten.

Ik vind het afschuwelijk en voel me er afschuwelijk onder maar ergens denk ik dat het het beste is zo. Ik kan niet vanaf het begin op eieren lopen. Dit gun ik Luna ook niet. Ik ben schijnbaar geen geschikte baas. En heus ik weet dat iedere hond weleens vecht/ hapt etc..maar dit was wel direct raak en goed ook. Ik wandel vrijwel iedere dag met een groep honden en dit wil ik ook blijven kunnen doen. Er is mij verzekerd dat Luna dit makkelijk zou kunnen en ook niet direct boos werd als er een keer naar haar gegromd werd. Maargoed dit bleek in mijn geval dus niet zo te zijn. Misschien ligt het allemaal wel aan mij en ben ik gewoon een stomme doos, maar ik durf dit gewoon niet verder aan.

Luna is een schat echt waar, maar juist daarom verdiend zij een geschikte baas. Ik kan momenteel alleen maar huilen en heb een enorm schuldgevoel. Ik hoop dat ondanks dat iedereen best kritiek zal hebben op mijn keuze deze toch gerespecteerd kan worden en ergens begrepen.

groetjes Nikki

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fiasco" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

Hey Nikki
wat een vervelend verhaal ik hoop dat je je snel wat beter zal voelen.
ik zou zelf ook idd niet weten wat te doen in zo een situatie, maar als je niet zeker bent of je de hond nu nog aankan of niet wilt riskeren dat dit nog eens gebeurt dan voelt de hond dat, en dan is het dus ook wachten tot er weer iets gebeurt.
de keuze die jij maakt is de beste keuze en laat je niets zeggen door andere mensen.
het is een harde keuze maar als het beter is voor iedereen dan moet je het doorzetten
heel veel succus ik hoop dat je een keuze kan maken en dat je er geen spijt van zal krijgen
groetjes mandy missy en molly

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

bedankt voor je reactie. Mijn vriend is haar aan het terugbrengen. Ik kan het niet opbrengen. Het is voor haar wel beter dat ze gelijk teruggaat voordat ze hier helemaal gesetteld is en voordat ik me te veel aan haar ga hechten.

Bij de mensen van de stichting heeft ze het bovendien vreselijk goed hoor! Ze zit daar ook in huis en loopt halve dagen buiten dus het is niet zo dat ik haar zonder pardon maar weer achter een hek parkeer!!! Als dat het geval was dan had de hele situatie weer anders geweest.

groetjes

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth


sterkte

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

In ieder geval muilkorven,dit gaat gewoon vaker gebeuren,dat risico mag je niet nemen,en wat denk je van je eigen hond,zou ze voor geen goud meer samen alleen laten,vind het moeilijk hoor,maar hij zou beter op zijn plaats zijn bij iemand,die geen honden heeft,en bij kinderen lijkt het me ook doodeng,jou bedoelingen zijn goed hoor,maar voordat er meer gebeurd,dan word Luna daar wel de dupe van,en dat wil je ook niet.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

hey trees,

dat is inderdaad precies mijn gedachtegang geweest. Wie weet gebeurd het zoals ze bij de stichting zeggen nooit, maar het risico wil ik gewoon echt niet lopen. Het zijn geen type honden waar je een gokje mee kan wagen in ieder geval niet met een jack russell er naast.

groetjes

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hoi Nikki,
Kdenk dat je wel goed gehandeld hebt..
Het is zoals je zegt..Dadelijk zijn jullie aan elkaar gewend en dan moet ze alsnog weg..dat is zielig voor zowel jullie als de hond..

Hoe gaat het met die hond die gebeten was?
Hebben ze je nog niet aangeklaagd?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik heb er een beetje naar gevoel over, het lijkt mij een beetje of ze deze hond wel erg graag kwijt wilden. Er moet toch van te voren uitvoerig getest zijn hoe ze op andere honden reageerde?
Ik denk dat je een wijs besluit hebt genomen en wens je veel sterkte. Ik hoop dat er binnenkort een andere lieve hond op je pad komt.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

hey iedereen,

bedankt voor de steun. Inmiddels is Luna terug en ze begrepen het wel. Alleen we krijgen ons geld niet terug maargoed betaal liever 2 keer voor een passende hond in ons gezin dan dat ik daar wakker van ga liggen.

Ze zeiden dat t allemaal getest was met de dominanste honden die er waren op dat moment daar en dat ze altijd gewoon wegliep. Tsja hoe het ook allemaal is het is voor alle partijen het beste zo. Ik hoor vanavond hoe het met de gebeten hond is afgelopen :(.

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Poe hee Nikki...zo graag anders gehoopt, nu geen Luna meer, geld kwijt en de gewonde hond...
Ik hoop echt dat jullie een fijn hondje zullen vinden,
dat goed bij jullie past!! En ik hoop dat het meevalt met de gebeten hond...

Sterkte en groetjes, Anita.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Je hebt voor jezelf misschien een goede keuze gemaakt maar voor de hond niet.

Ik zal uitleggen waarom ik dit denk. Je hebt deze hond zoals ik lees nu dat je deze hond sinds gisteren hebt en deze hond moet eerst wennen aan de nieuwe situatie.

En dan ga nu al uit wandelen met een andere hond? Lijkt me een beetje te veel voor de nieuwe hond. Vandaar dus het happen van Luna, helaas.

Ik praat het niet goed wat ze heeft gedaan maar het is zeer begrijpelijk. Net een nieuwe baas, nieuwe omgeving en dan ook al een wandelmaatje?

Ik zou nu eerst goed gaan nadenken voordat je een andere hond in huis neemt.

Groetjes van esther

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Esther heeft wel gelijk.
Eerst een hond laten wennen.
Ik gooi ook me honden niet gelijk in het diepen.
En net wat esther zegt ,Net een nieuwe baas omgeving moet wennen wandelmaatje.
Had wat meer tijd genomen ervoor.
Maar helaas het is heel jammer dat het zo verloopt.
Groetjes Jo

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

esther ik heb heus wel goed nagedacht voordat ik de hond in huis nam. Ben hier al maanden mee bezig. Ook de stichting was op de hoogte van de wandeling van vandaag en moedigde dit alleen maar aan omdat ze dat zo leuk zou vinden en dan haar ei lekker kwijt zou kunnen.
Ik geef toe het is een foute zet geweest. het type hond past niet bij mij en ja misschien allemaal te snel maar door dit hele gebeuren is (zeker bij mijn vriend) het vertrouwen weg. Ik wil absoluut niet de schuld bij de hond leggen,maar het is ook wel zo eerlijk tegenover een dier het vertrouwen te hebben dat je met de tijd maatjes voor het leven kunt worden.

Maargoed dit zijn onderwerpen waar iedereen zijn eigen kijk en gevoel bij heeft dus het was ook niet mijn bedoeling een discussie te starten over wat er allemaal goed of fout is gegaan. Iedere dierenvriend handelt zo goed mogelijk naar eigen inzicht en gevoel. Ik zal zeker meenemen om het volgende keer rustiger aan te doen.

DIt is het laatste wat ik erover kwijt wil want t doet me allemaal best wel pijn en ik wil nu met deze ervaring in mijn achterhoofd weer verder.

Groetjes

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Nikki,

Ik weet ook wel dat je het beste wilde doen maar dit is helaas anders uitgepakt. Daarom heb ik mijn kant van de zaak hier neergezet.

Ik wil je wel sterkte toewensen want vechtende honden zien is nooit leuk en deze beslissing maken ook niet.

Groetjes van Esther

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Nikki wat naar dit zo met Luna. Ik weet dat het heel vervelend is om een bijtende/vechtende hond te zien.

Ik kan je keuze ook wel snappen hoor.

Maar ben het ook met Esther eens, ik denk ook dat je teveel hebt gevergd van de hodn. Hij was natuurlijk wel al 1,5 jaar, dan is het toch allemaal moeilijker wennen voor zo'n hond.

Maargoed, veel sterkte verder en ik hoop dat je toch nog de hond gaat vinden waar je je wel in kan vinden.

Laat je nog even weten hoe het met het andere hondje is afgelopen?

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

hoi Nikki,

logisch dat je baalt.
ik hoop dat je weer een hond vind die goed bij je past.

aldoende leert men, de volgende keer zal je waarschijnlijk minder van je nieuweling vergen, en dan komt het vast goed.

groetjes jolanda

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi Nikki,

Naar als zoiets loopt maar neem jezelf niks kwalijk hoor en natuurlijk Luna ook niet. De mensen van de stichting hadden je beter moeten inlichten vind ik. Jij hebt je best gedaan en meer kan je niet doen. Dit was een beslissingen in het belang van de hond maar ook voor jullie. Geniet lekker van Spikey ;-)
Luna komt vast goed terecht :-)

Lieve groetjes Denise en Chica

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Wel vind ik het belachelijk dat jullie je geld niet terug krijgen..Ik vind zoiets PUUR geldtrekkerij....HUN verkopen een hond die toch niet zo is als hun denken en dan krijg jij je geld niet terug terwijl jij dalijk misschien moet opdraaien voor de dierenarts kosten..BELACHELIJK!!!

Zelf moet ik zeggen bij ons in het asiel hebben ze Lucky ook niet getest op karakter...dit heb ik allemaal zelf uit moeten vinden. ..hoe ze was met kinderen/katten/mensen etc. Had net zo goed verkeerd kunnen aflopen maar ik heb dus geluk gehad.

Hoop wel dat de stichting nu wel eerlijk is tegen andere baasjes

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

hey,

nou heb net gehoord hoe het met de andere hond zat en t was nog ernstiger dan verwacht. De hond van op n haar na opslag dood geweest want er was bijna doorgebeten tot haar slaap. Normaal gesproken is een oor met 3 hechtingen ong. wel weer redelijk gehecht maar dit keer waren er 7 nodig anders was het kraakbeen niet goed meer aangegroeid. De DA zei dat dit een hele gemene beet geweest is... geen correctie beet en dat ze echt mazzel hadden dat de hond er nog was.

Hoe het ook gebeurd is het bevestigde wel mijn keuze. Dit risico kan ik niet lopen met spiky. Bovendien moet het een maatje zijn voor spike en als we niet meer met andere honden makkelijk kunnen wandelen e.d. ga ik haar ook tekort doen.

Luna is beter af bij andere mensen :-). Ik weet ook zeker dat er een geschikt baasje gaat komen want ze is absoluut niet gemeen o.i.d..

groetjes

honden page profiel karenkaren

honden foto van karen

Lieve Nikki,
We hebben het er gisteravond al uitgebreid over gehad, maar jou keuze is in dit geval de enige juiste. Spike woont al zo'n tijd bij jullie en die heeft het prima, en het risico met deze hond was te groot.
Heus, als het zo moet zijn komt er ook een tweede, goed passende hond "langs" en dan is iedereen gelukkig.
Luna krijgt ook vast een lieve baas. :-)
(tante.....) Karen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fiasco" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^