sloper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melissamelissa

dag allemaal. Ik wilde even wat vragen... Ik heb 2 honden:luna,2 jaar, een kruising tussen een jack russel en een labrador :-D (vraag me niet hoe ze t voor elkaar hebben gekregen),en ik heb joy,1,5 jaar, een kruising herder met nog iets :-). Maar nou begint joy ineens rare fratsen te krijgen. Als wij weg gaan, gaat ie slopen :'( . Vorige week het snoer van mijn dure dyson, 3 dagen geleden een kussen van een nieuwe bank, en gisteren het kussen van zijn mand. Ze spelen heel veel met elkaar, want t zijn echte maatjes. Nou vond ik t zielig om ze in een bench te stoppen, vooral omdat Luna dan gestraft wordt voor iets dat ie niet heeft gedaan. Heb nu voor joy een muilkorf gekocht voor als we weg gaan, maar vind ik eigenlijk ook zielig. Heeft er iemand een tip voor me?
Gr. Melissa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sloper" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Kan nog een stukje pubertijd zijn.
Te weinig/te veel beweging of geestelijke uitdaging.
Te weinig rust.
Het is juist goed als beide honden in huis rust krijgen van elkaar.

Bench kan juist rust/veiligheid geven,mits goed en rustig en positief aangeboden/geleerd.
Dan is het ook geen straf,als je hem na een lange wandeling met een lekkere gevulde kong of een pensstaafje de bench in lokt,dan is het juist een fijne ervaring.

Wat doe je allemaal op een dag met Joy?

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Geen muilkorf opdoen als je er zelf niet bij bent.
Mocht ze over moeten geven, dan kan ze erin stikken.
Ik vind het raar dat ze het nu gaat doen; heeft ze dit als pup nooit gedaan; is er iets veranderd?

honden page profiel melissamelissa

nou, hadden ze in de dierenwinkel wel even erbij mogen zeggen voordat ik t kocht. wel een slimme tip. joy en luna gaan 4x per dag uit. verder spelen ze heel veel met elkaar. heb 2 kids die ook graag met ze spelen. en aan aandacht geen gebrek. ik kan de hondjes niet uit elkaar halen, want dat piepen ze, omdat ze elkaar missen. ze zijn altijd samen. elkaars beste maatjes.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

wat versta je onder 4x per dag uitlaten? ff naar een veldje, ze los gooien, en weernaar binnen? Maak dat maar 3x per dag. Het liefst 2x per dag. Sochtends en Savonds stevig door lopen met je roedel 'migreren' heet dat. Ze mogen dan allee rusten en plassen als jij dat zegt. Dan s middags kun je eventueel ff een half uurtje of uurtje naar een veldje om lekker te gaan spelen met een bal of iets dergelijks.

honden page profiel melissamelissa

om eerlijk te zijn ga ik niet zo heel lang lopen, maar vind wel dat ze om de 5 uur even hun behoefte moeten doen. had gisteren voor t eerst de muilkorf aangedaan. ze hebben nog nooit binnen hun behoefte gedaan, maar toen ik thuis kwam lag er een mooie verrassing voor me. een flinke drol en een flinke plas. ik denk uit protest. maar hoe kan ik haar dat slopen afleren?

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

het zou misschien kunnen helpen voor je weg gaat om een lekkere lange wandeling met ze te maken waarbij ze lekker kunnen rennen, zodat ze de energie kwijtraken en ze lekker moe zijn. of geef haar iets wat ze mag slopen of waar ze zich mee kan bezig houden. bv een kong gevuld met lekkers. een hond die zijn energie niet kwijt kan, gaat vaak andere dingen zoeken. sommige kunnen gaan slopen, ik ken er ook eentje die aan zijn eigen achterpoot begon te knagen.
waarschijnlijk stopt het slopen vanzelf als ze haar energie kwijt kan

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik zou met alle honden individueel een uur met ze optrekken..
Even qualitytime maken..

Ze geestelijk moet maken door bijvoorbeeld speur spelletjes doen..
Daar worden zij moe van in het koppetje en te vrede..

Een muilkorf is vreselijk voor een hond..+ gevaarlijk..

Dit komt gewoon omdat de honden niet te vreden zijn..

ZVertel eens wat je met ze doet overdag..?
Wat is hun schema..

Dan kunnen we misschien gericht helpen..
Aan wat je nu aan informatie geeft is nihil..

Groet, Ilja

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja

honden foto van patrick &  sonja

hier is juist zelfde vanaf hij 2 min alleen is geef hij iets vast ,maar als je erbij bent dan is hij de braafheid zelf
zal de puber tijd zijn zeker wel vervelend vind ik se
grtjs O-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zo die flinke hoop en plas ligt daar echt niet uit protest,dat is van angst en onzekerheid. :'(

Ga meer met ze doen,dan is hij ook moe als je hem alleen laat,en daar tegenover ook een balans vinden tussen wakker zijn en slapen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik doe de honden altijd in de bench als we weggaan.Het is hun plekje.En ga eens een goede wandeling maken voor je weggaat.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Nou ja goed, ik zou toch eens flinke wandelingen gaan maken anders word het probleem alleen meer groter. Muilkorft helpt echt niet daarbij. Je maakt het hem psychologisch alleen maar moeilijker zo. En je hoeft ze niet perse apart uit te laten. Samen gaat prima, formen ze een sterke roedel van. Maar ja als je iet wilt lopen valt er al bizar weinigop te lossen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Lijkt ook mij dat er wel flink gewandeld moet worden,anders slaat verveling toe en gesloop..Samen spelen is leuk maar samen wandelen en rennen is nog veel leuker.

Tira (Gast)

Heb hier ook vanalles meegemaakt met mijn jongste staander.Heb ze uieindelijk buiten in een grote ren moeten zetten terwijl ik werken was.Na een half jaar was hij zijn slechte gewoonte verleert.
Bij hem was het grote probleem dat ie zich rot verveelde.Hij was gewoon niet moe als we terugkwamen van wandelen met de leiband.Dankzij mijn speelbos is hij nu doodop en tevreden als we thuis komen.
Haal ze zeker nooit uit elkaar en doe hem zeker geen muilkorf meer aan.
Hoelang zitten ze binnen?Misschien kan je een hondenluik plaatsen,zodat ze naar buiten kunnen en iets kunnen doen als ze zich vervelen.Heb ik ook gezet en al veel plezier van gehad(deed wel pijn toen ik mijn mooie houten achterdeur moest kapot zagen)

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

om eerlijk te zijn denk ik aan verlatingsangst. Slopen + plassen + poepen als de baas weg is, zijn allemaal vormen van verlatingsangst.
DAarnaast denk ik dat je veeeel te weinig met je hond(en) doet. Volg Ilja's raad op: quality time met je hond. Waarom heb je honden als je ze alleen even buiten laat plassen en poepen? Ze moeten buiten zijn, rennen, spelen, met de baas werken! En daarmee bedoel ik ook: hersenen aan het werk zetten. Actief bezig zijn met de hond, zeker de herder kruising, maar ook de labrador kruising!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "sloper" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^