boerboel aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

AmvS&J (Gast)

Ha allemaal,

mijn man en ik zitten erover te denken om een boerboel aan te schaffen.
Maar we zouden er graag meer over willen weten.
Op internet staat zoveel verschillende/ tegenstrijdige informatie dat ik het niet meer zo goed weet.
Ons gezin bestaat uit vader, moeder en 2 jonge kinderen. We hebben nog nooit een hond gehad, maar al wel ervaringen mee door hond van ouders.
We wonen in een redelijk groot huis en hebben een grote tuin.
We zijn actief en wonen in een rustige buurt.

- Hoe weet ik of een boerboel geschikt is voor ons en of wij geschikt zijn voor een boerboel?
- Hoe weet ik waar een goede fokker zit? Ik heb begrepen dat dit ras best nog weleens gezondheidsproblemen heeft.
- wat is de gemiddelde prijs van een boerboelpup?

Alvast bedankt voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "boerboel aanschaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik heb dit erover gevonden..
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boerboel

Ik denk dat alles afhangt van opvoeding en socialisering. Ieder ras heeft zijn unieke eigenschappen, maar is wel te vormen als je jong begint en consequent volhoudt..
Wat ik ervan weet is dat het een hele trouwe kameraad is :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Volgens mij zijn boerboels behoorlijk prijzig, rond de 1200 euro of meer. Het lijkt me geen 'beginnershond' zoals ze dat noemen. Dus je moet jezelf afvragen of je voldoende ervaring denkt te hebben om een hond met zo'n temperament aan te kunnen. Als je kunt omgaan met het temperament en de hond goed opvoedt/socialiseert, dan is een boerboel een trouw gezinslid.

Ik zou altijd kijken bij de rasvereniging voor een boerboel met stamboom. Zo'n hond wil je niet aanschaffen bij een of andere louche fokker. Als je bij zo'n fokker langsgaat, dan kun je gelijk ervaren of zo'n hond iets voor je is.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

het beste wat je kan doen is eigenlijk zoveel mogelijk fokkers gaan bezoeken, liefst VOOR ze puppies hebben, én Boerboel-eigenaars bezoeken!! DAAR leer je nog het meest hoe een boerboel bij een gewoon doorsnee gezin het doen!
Een Boerboel op de juiste plaats in de juiste situatie is een héééééérlijke hond, maar een Boerboel die in een verkeerde situatie zit, of waar ze dingen avn hem verwcahten die niet realiseerbaar zijn, of waar niet genoeg tijd/liefde/ruimte voor hem is, wordt al gauw heel wat minder leuk...
Er is volgende zondag in Rosmalen (manège de Groote Wielen') een Boerboelkeuring, da's misschien al een goeie start om daar ze eens in 't echt te gaan bekijken, en verder zou ik zeggen: neem een kijke op het Boerboelplein, daar kom je in contact met allemaal Boerboelfanaten, mensen die hele lieve Boerboels hebben, maar ook mensen met een Boerboel met een handleiding...
Je kan er 100-uit vragen én je vindt er adressen van geregistreerde fokkers!!!

succes met jullie zoektocht!! :-D

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

wat ik nog vergat: prijs varieert tussen de 1000 en de 1500 euro.
Wat betreft geen beginnershond: dat hangt éigenlijk van de beginner af...
Ik heb het al GOED fout zien gaan bij mensen met een wereld aan hondenervaring maar die daardoor totaal niet meer open stonden voor tips en raad van de fokker...
en ik heb Boerboels perfecte, lieve, sociaal aanvaardbare honden zien worden bij mensen die nooit eerder een hond hadden, maar wél raad gingen vragen én aannamen van hun fokker... ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, dat bedoel ik. Een beginner kan best een boerboel nemen, als hij zich goed realiseert wat zo'n hond inhoudt en dat ook aan kan (al dan niet met hulp). :-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

In onze omgeving zijn er redelijk wat mensen met een boerboel. Ze worden allemaal gehouden als erfhond, met duidelijk de bedoeling het erf te bewaken.
Ik ga dan ook niet bij iemand het terrein op als ik een boerboel zie. Sommige zitten achter een stroomdraadje en gaan vreselijk te keer, op zich al niet prettig. Een paar maanden geleden is onze hond (15kg) zonder reden aangevallen door een boerboel van 80kg.
Wil je met zo'n hond kunnen wandelen, dan moet hij zodanig afgericht zijn dat je 100% op hem kunt vertrouwen. Als hij er vandoor wil, hou je hem gewoon niet. Mijn kinderen zou ik zeker nooit met deze hond laten wandelen.
En hoe zou je dat willen doen met vriendjes van jullie kinderen die zo binnen komen lopen?
Toen wij 'buiten' gingen wonen, hebben we lang nagedacht over het nemen van een hond, maar vooral welk ras. Op zich een prettig idee om een waakhond te hebben, maar aangezien ik bezoek (of het nu de bezorger van een pakje is of vrienden) niet kan zien aankomen en hier regelmatig vrienden van onze zoons binnen komen waaien, hebben we niet gekozen voor een dergelijke hond. Dan zouden we al een draadloze bel moeten plaatsen bij ons hek en ik zou mjin hond niet vrij in de tuin durven laten lopen.
Nu hebben we een hond die door blaffen aangeeft dat er bezoek komt, dat is voldoende.
Mocht je idd niet anders dan een boerboel willen, dan zou ik je zeker aanraden eerst diverse fokkers te bezoeken.
Ik ben overigens wel benieuwd hoe je bij een boerboel komt?

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een Boerboel zal je gezin, huis en haard beschermen met zijn leven, en dan wel tegen alles wat hem 'bedreigend' over komt. Dit kan de postbode zijn maar ook, zoals al eerder genoemd, vriendjes en vriendinnetjes van de kids en je eigen vrienden en familie die in de puppytijd niet/nauwelijks zijn langsgeweest om kennis te maken met het nieuwe familielid.

Een kennis van ons heeft een Boerboel, zijn tweede inmiddels, en het zijn niet de makkelijkste honden. Onze kennis heeft mazzel dat hij zijn gewicht, spiermassa en ervaring mee heeft, want de hond is in zijn enhousiasme soms maar met moeite te houden.

Voor het eigen gezin zijn het hele lieve honden, maar de buitenwereld moet oppassen ;-) Een goede socialisatie is broodnodig, de fokker moet hier ook al mee zijn begonnen..maar dat lijkt me ook logisch. Ik zou zeggen, volg het advies op wat hier al is gegeven^^
Bezoek fokkers en eigenaren, maak de hond mee in het echt.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Geplukt van de site van een boerboel-fokker:
De Boerboel is op het eerste gezicht een ruwe waakhond, maar als we hem van naderbij bekijken zien we een enorm goede verdediger met een groot hart voor zijn familie en kinderen.

Hij hecht zich niet aan één baas, maar beschouwt zijn familie als één geheel. Een onverschrokken Zuid-Afrikaan, die als het moet zijn mensen met zijn eigen leven verdedigt, maar die tevens, rustig en gedwee alles toelaat wat de kinderen des huizes met hem aanvangen. Een goeie lobbes die er staat als het van hem wordt verwacht.

Hij zal aanvoelen wie een gast is en wie een indringer. Hij zal weten wanneer zij bang zijn of zich bedreigd voelen en hij zal met een grom duidelijk maken dat hij er is om hen te beschermen, altijd

In nood neemt hij het leiderschap over.

Zijn natuurlijke gereserveerdheid t.o.v. vreemden en zijn onverschrokkenheid op volwassen leeftijd maken het beeld volledig.

De opvoeding vraagt veel inzet, doorzettingsvermogen en aandacht, de Boerboel is een redelijk harde hond. Een Boerboel heeft een tuin nodig en een sportief gezin. Het onderhoud valt nogal mee, een wekelijkse borstelbeurt en een regelmatige controle van oren en ogen vormen de basisverzorging.

Hij voelt zich het best thuis in een gezin waar hij mag instaan voor de verdediging van have en goed, maar waar hij ook en vooral, deel uitmaakt van de familie. Hij is zelfredzaam en bijzonder intelligent, wat hij dan ook uitspeelt wanneer je een fout begaat. Een consequente opvoeding zorgt ervoor dat er tussen de baas en de hond een wederzijds respect ontstaat, waarin echter steeds de familie hoger in rang blijft dan de Boerboel. Zo zal de Boerboel het meesterschap van de baas respecteren, maar als de familie in gevaar komt neemt hij het heft in eigen handen. Een mooie karakterbeschrijving luidt als volgt: "Hij moet een goed temperament hebben, intelligent en standvastig zijn met een hoge prikkeldrempel en zijn baas gehoorzamen tot aan zijn dood."

Een Boerboel heeft een ervaren en zeer consequente baas nodig. Regelmatig moeten Boerboels op latere leeftijd herplaatst worden, omdat de hond te krachtig is voor zijn baas, en agressief is. Een Boerboel gaat niet goed samen met andere honden, het is geen hond die je los meeneemt naar het strand.

Tot op heden is de Boerboel niet erkend door de FCI.

Elders lees ik dat de boerboel de enige hond is die puur gefokt wordt om te waken en te beschermen!


Wil je een hond om de boel te bewaken en te beschermen, dan zou je er over na kunnen denken, zo niet, kijk dan vooral naar een ander ras.

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Wat ik ervan weet is vooral, bezint eer ge begint. Ik denk dat het met 2 jonge kinderen een bijna onmogelijke opgaaf zal worden om een sociale, kindvriendelijk Boerboel pup te vinden.
Maar waarom met jonge kinderen aan zo'n moeilijke hond beginnen?
De kans dat het mis gaat lijkt mij zeer groot, en dan is het ook bijna onmogelijk om met jonge kinderen op 1 lijn te komen betreffende de opvoeding van de hond.
Ik zou nog eens heel erg goed alles op een rij zetten en dan vooral de moeilijke punten qua gedrag en opvoeding van de hond nogmaals bezien. En dan met deze lijst met mogelijke problemen qua opvoeding en gedrag van de hond dit naast het gedrag van de kinderen houden en kies dan vooral voor de kinderen. Anders gaat het ws heel erg mis!!

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

wij hebben op cursus ook een boerboel en dat is een zalige knuffelbeer.hun gezin bestaat ook uit 2 kinderen en paps en mams.
denk dat het ook aan de opvoeding ligt maar dat geld voor elke hond.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Diane, het is dan op cursus een zalige knuffelbeer, maar daar is hij niet op eigen terrein. En, hoe oud is die boerboel? Als het een heel jonge is, zal hij nog niet zo 'waakzaam' zijn.
En natuurlijk zal er ook wel wat aan de opvoeding liggen, maar het beschermende (zelfs op gevaar van eigen leven) zit er gewoon in, dat hoort bij het ras.
Met kinderen is het bijna niet mogelijk om superconsequent te zijn in het opvoeden van een hond, wat juist bij dit ras wel heel erg belangrijk is.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

hij is net als tank 15 maanden oud en doet helemaal niks tegen tank als die weer eens op hem springt of tegen andere honden.ook zoals de baas vertelde is hij thuis ontzettend leif voor het gezin en wel waaks maar niet dominant tegen over andere mensen of honden.hij word gewoon heel consequent opgevoed.

mijn eerste hond was zoals ze zeggen ook geen hond voor beginners een rottweiler en daar heb ik ook cursus mee gedaan en was ook een hele grote knuffelbeer,was waaks wanneer het moest en luisterde perfect. daarom zeg ik ook het ligt puur aan de opvoeding.

honden page profiel Sylvia van de PollSylvia van de Poll

honden foto van Sylvia van de Poll

Wij zijn voor informatie bij Raimond geweest (http://www.elkanadiesel.nl/). Deze mensen hebben ons echt een heleboel informatie kunnen geven over zowel de voor- als de nadelen van het ras. Waren mijns inziens daar heel eerlijk in.

Ze zijn ook aangesloten bij een rasvereniging, alleen heb je die van Boerboels geloof ik nog niet in Nederland. Zij waren in ieder geval bij eentje uit Zuid-Afrika aangesloten en hadden ook echt cursussen en alles gedaan. En ze (Geeske) heeft haar honden ook echt perfect onder controle. Vijf van die monsters, maar een woord en ze zitten als brave schoothondjes op een rijtje.


Een Boerboel is absoluut geen makkelijk schoothondje. Vooral het waakse gedrag (zit echt in het karakter) moet in goede banen worden geleid om ervoor te zorgen dat ze niet doorslaan (waardoor ze helemaal niet meer te houden zijn). De waaksheid aanmoedigen betekend ook eigenlijk automatisch het einde van een "goede" Boerboel.

Een goed gesocialiseerde hond (Boerboel of anders) zal ook vriendelijk zijn tegen de postbode als ze die kennen.


Duckie heeft ook duidelijk Boerboel in zich; dat waakse vooral. Als er wordt aangebeld wordt er met zwaar geblaf naar de deur gesprint. Niet omdat ze boos is of agressief, maar gewoon uit nieuwsgierigheid; wie is daar en wat doet ie op ons terrein? Als de deur open gaat, wil ze gewoon heel enthousiast snuffelen en doet verder niks.

Een Boerboel zal ook instinctief een keuze daarin maken als er niemand thuis is; ken ik die persoon/is die te vertrouwen? Ik heb ook medelijden met de inbreker die zich bij ons naar binnen werkt. Ik weet gewoon dat Duck echt niks zal doen als wij er zijn, maar een onbekende die "zomaar" binnenkomt..? Terwijl de buurvrouw gewoon naar binnen kan lopen als we er niet zijn; die komt wel vaker over de vloer, dus die "hoort" hier.


Ik denk dat het heel belangrijk is om met een fokker/meerdere fokkers te spreken om een goed beeld te krijgen van het ras. Boerboelplein is ook een erg mooie om te beginnen :-)

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank

honden foto van Claudia & Tank

Zag het dus toch goed.
AmvS&J heeft ook een topic geopend in hondenrassen

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

U schrijft ook dat uw man veel moet lopen.. dat kan niet met een pup..en al helemaal niet met een Boerboel..

Verder zegt u dat het moet vanwege de rug.. das dan nog iets.. als een jonge Boerboel iets leuks ziet..dan kan het zo zijn dattie al weg is gesprint voor u er erg in heeft.. soortgelijk heeft hier al geleid tot een gekneusde pols..een geschaafd kind
en een klap op de rug.. en dan hebben wij nog maar een "halve"
Boerboel.. een Mechelaar mix..

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Wat jammer dat de vragenstelster nu zelf niet meer reageert. De reacties vallen haar misschien tegen?
Dan krijg ik het gevoel dat ze al besloten hebben... :'(

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

@Wyts en RJ:
wat jij hierboven beschrijft geldt voor élke 'grote' pup, hoor... ;-)
enne: een kruising met mechelaar kan en mag NOOIT qua karakter vergeleken worden met een volle BB!
Deze twee rassen zijn echt té verschillend van karakter om bij een mix hiervan gaan de BB-trekjes eruit te puren en de mechelse...
meetsal krijg je een totaal andere hond, hoor!!! Heb ze vaker gezien en meegemaakt!
ik raadt écht topic-starter aan om bij BB-eigenaars aan huis op bezoek te gaan: er zijn er genoeg die graag hun deur openstellen om toekomstige BB-eigenaars te begeleiden in hun keuze!Ook en JUIST dié mensen die eern moeilijker exemplaar hebben! En héél veel onder hun hebben jonge kinderen... ;-)
éigen kinderen levert nooit problemen: het is idd een ander paar mouwen als er vriendjes op bezoek komen: dan moeten de ouders verstand gebruiken en zorgen voor een rustige plek waar de BB relaxed kan liggen zonder gestressed te hoeven zijn wanneer d evriendjes eens ruzie krijgen ofzo..
Daarom nog eens mijn raad aan topic-starter: meldt je aan bij Boerboelplein, daar zitten een massa liefhebbers van het ras die niet liever willen dan dat elke BB op de JUISTE plaats terecht komt, en daarom juist AL zijn facetten gaan belichten: de goeie en de minder goeie!

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

ik denk als je hel concequent met en eerlijk met veel geduld dat je er een fijn gezinslid aan hebt
(geld natuurlijk voor elke pup)

wat wel vaak gebeurt bij dit ras is dat ze na 2 jr opeens niet meer tehandelen zijn en weg gedaan worden
dat komt niet door de hond maar door de baas die er toch niet goed en concequent mee om is gegaan en dat heeft dit ras echt nodig moeten duidelijke regels zijn
omdat ze ook laat volwasse zijn ben je heel lang bezig om hem in het gereel tehouden en optevoeden

ook hebben ze veel beweging nodig als ze groter zijn
hebben veel energie

waarom de boerboel als ik vragen mag buiten dat het natuurlijk een schiterende hond is

ik vind dat carine gelijk informeer bij goeie fokkers ga naar shows dan krijg je een veel beter beeld

hier krijg je ervaringen en ideeen van mensen tehoren en dat is heel gemixs goeie en slechte ervaringen ,maar dat is over elk ras

honden page profiel sunlandsunland

honden foto van sunland

Hallo,

Ik vond dit een herkenbaar verhaal. Ook wij waren op zoek naar en lieve grote rustige hond, en kwamen uit bij de Boerboel (of eventueel een ander mastif-achtige hond). Maar ook wij hoorden wisselende ervaringen hierover. Ik hoorde vaak dat het geen doen zoe zijn, zo'n boerboel in een woonwijk, ze hebben veel ruimte nodig en het best kun je dan buiten wonen.
Andere zeggen weer dat het in huis juist een hele rustige hond is, die wel veel moet kunnen wandelen.
Een ander moeilijk punt vond ik inderdaad, de kinderen. Wij hebben nog twee jonge meiden van 3 en 4 jaar, een boerboel is heel lief voor eigen gezin, maar andere kinderen? Het kan bij ons zijn dat een kind achterom komt aanrennen en misschien stoeit met mijn kinderen, terwijl ik net de was ophang...Zou hij dan zelf het heft in handen nemen en zijn gezin verdedigen?
Ik heb begrepen dat hij dan ertussen gaat staan. Maar weet niet of hij zo uit zich zelf zou grommen of bijten. Een boerboel is ook laat aan het puberen, met 18 maanden, geloof ik. Als dan moet blijken dat je hem niet goed onder controle hebt, is het te laat want het is een flinke massa om te hanteren (90 kg). Nu zijn mijn man allebei wel heel consequente mensen die stevig in hun schoenen staan, maar ik heb zelf niet zoveel gewicht bij te zetten, ben maar een klein vrouwtje...En de kinderen zouden er niet mee kunnen wandelen!!

Vandaar dat we uiteindelijk toch voor een gezelschapshond gekozen hebben...Ook omdat het onze eerste hond zou zijn. Het leuke is dat we nu een Puggle hebben, kruising beagle x mopshond, die een stevige bouw heeft maar heel klein blijft. Het zachtaardige van de mops met het speelse van de beagle.
Ze hebben ook de bijnaam minimastif gekregen, dat vond ik achteraf wel grappig!!
Mijn man wilde er eerst niks van weten, want da's toch geen hond (die moet groot zijn ), maar hij vind het nu toch ook leuk.
En misschien, als de meiden groter zijn en wij meer ervaring met honden hebben komt hij er alsnog, want wij vinden het nog steeds een geweldige hond!
Dit is onze ervaring, ik hoop dat je er iets mee kunt. De rest is eigenlijk al gezegd.

Laat je nog even weten wat je hebt besloten en waarom? Lijkt me leuk om te lezen, misschien heb ik er ook nog wat aan:-)

Groetjes, Sunny

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

90 kg is wel heel positief ;-) de meeste halen de 80 kg niet eens

www.boerboelplein.nl zou zeggen ga hier eens kijken

AmvS&J (Gast)

Ha allemaal,

bedankt voor alle reacties.
Hierdoor hebben we toch besloten om maar geen boerboel te doen, wil het risico niet nemen dat het mis zou gaan.
Maar we houden 'm zeker in ons achterhoofd voor later.
Maar wat zou wel bij ons gezin passen?
Kunnen jullie suggesties doen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een boxer misschien?

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

Ik zou de Engelse Bulldog afraden.. die hebben niet dat wandelige ..een druppel vocht en ze zetten zich klem op de drempel.. maar goed.. dat zal niet voor iedere bulldog gelden..

De Boerboel zal ook best in uw gezin kunnen mits u weet waar u aan begint.. tis danwel een joekel.. maar ook gewoon een hond.. en alhoewel alle honden verschillen..zijn het allemaal honden.. bij de Boerboel.. voor zover ik kan inschatten is erg veel geduld nodig.. net als bij de Borgdoughdog.. en de eigenzinnige mollossers.. ik mag dat denk ik wel zeggen.. die hebben een eigen wil.. en een hoop massa en weten het te gebruiken mochten ze de kans krijgen.. ( zeg ik als beperkte ervaringsdeskundige.. anderzijds..is het natuurlijk ook een fantastische safekeeper voor de kinders.. alle voors heb ze tegens.. de tip was puur praktisch ;-)

ikzelf vind het erg belangrijk dat de hond u persoonlijk raakt om de één of andere reden.. er moet een vonkje zijn.. da's erg belangrijk.. om over de minder leuke dingen heen te komen..

@ Carine Bollen,
Hoi..wat een fantastische honden hebben jullie..

en ja.. ik kan het toch niet laten om te zeggen dat jullie vast erg trots zouden zijn mochten jullie een hond hebben met het karakter van onze Edje ;-) vriendelijke groet..



honden page profiel Carine BollenCarine Bollen

honden foto van Carine Bollen

@Wyts en Rj:
haha, ik wil ook helemaal niet zeggen dat jullie Edje geen schat van een hond is, kan en zal best, maar je kan zowiezo al niet één exemplaar van een ras helemaal vergelijken met een ander (heb er acht en ze zijn alle acht anders!), en dan al helemaal niet als er nog een ander ras bijzit...
toch niet als die hond dan je enige ervaring met de BB is...
maar ik ben er van overtuigd dat er zéker super-lieve en leuke honden zijn die daarom niet perse 'zuiver' (tussen haakjes...) zijn!!!!!

en ik wil nog even zeggen: ik kan natuurlijk alleen maar spreken over mijn eigen ervaringen, maar eigenzinnig vind ik persoonlijk de Boerboel zeker niet...
wat ik wél ook nog effe wil zeggen, en da's OOK weer alleen mijn éigen mening (ik weet dat er mensen zijn die er anders over denken!) maar in een drukke woonwijk vind ikzelf de BB niet echt op z'n plaats! Er zitten exemplaren tussen die daar wel goed gedijen, maar vaak is de stress daar toch wat groot ondervind ik...., én je kan het niet inschatten als ze pup zijn wie wél en wie niet kan!
Wat het 'veranderen' van een BB op een leeftijd van om en bij de twee jaar betreft: meestal zijn er al héél lang tekens aan de wand dat er érgens iets niet goed zit in de rangorde tussen baas en hond, maar worden door de baas die tekens niet gezien of fout geinterpreteert, tot dan ineens de situatie escaleert, en er geen naastkijken meer aan is! Maar dit geldt zéker niet louter en alleen voor de Boerboel: dan hadden alle gedragsdeskundigen niet zoveel werk, haha!
Ook is het zo dat een volwassen reu (meestal!) niet echt goed met andere reuen overweg kan en dat dit de dagelijkse wandelingen in een drukbewoond gebied erg kan bemoeilijken.
Zeggen dat een Boerboel niet met andere dieren kan is totaal ernaast: een boerboel kan juist met héél veel diren overweg: het is per slot van rekening een erfhond!
;-)

honden page profiel sunlandsunland

honden foto van sunland

Wij hebben gekozen voor een Puggle, kruising mops en Beagle. Lijkt uiterlijk op een mini-boerboel, haha.
Kan veel hebben van de (3,4 en 11)kinderen, is speels, heeft toch een forser lichaam, maar hij blijft wel klein, ik heb begrepen 30-35 cm. Kan dus heel makkelijk mee en ik hoef niet bang te zijn dat de hond de kinderen omver zal springen in zijn enthousiasme. Ik moet wel goed opletten en de eerste dagen de kleintje veel corrigeren in de omgang met de hond. Maar merk na een aantal dagen dat dat nu minder word, nu ze aan haar gewend zijn.

Laat je nog weten waar jullie voor kiezen??

Groetjes, Sunny

honden page profiel sunlandsunland

honden foto van sunland

@ Roy: als dat zo is dan valt het weer me he, onder de 70...mmmm lijkt me nog veel voor mij als ik hem niet onder controle kan houden.. (Zelf 55 kg) haha

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Ik ken een man van zeker 100kg, zijn boerboel weegt naar eigen zeggen 80kg. Maar mooi dat hij gaat skiën als de boerboel op de loop gaat ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Tuurlijk. dat hou je niet. Mijn man is 2 meter lang, grote sterke vent, dacht je dat hij geen lantaarnpaal moest zoeken als Fedor het in zn kop zou krijgen? EN die is net 60 Kilo, 80 lijkt me erg overdreven maar het kan.

Maar als je van grote lobessen houdt, waarom dan geen lobbes met lang haar? Die zijn iets relaxter in de omgang denk ik.

Ik zou een BB ook niet aandurven als ik heel eerlijk ben, en een Landseer vond ik ook niet niks, maar dat kunnen wel wel handelen. Ze zijn slim, maar van nature wat minder waaks. WIl niet zeggen dat hij er niet zou staan als het zou moeten hoor! Laatst stond er een rare vent midden in het bos op het pad, mooi dattie ging lopen toen Fedor ging blaffen.

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

@Carine Bollen

bedankt voor de leuke reactie, mag graag van ervaring lezen.. de aanpak bij kinderbezoek is dan ook voor mij weer leerzaam..

en zegt veel over de Boerboel.. over eigenzinnig of wijs kan je natuurlijk hele bomen opzetten.. ga\k maar niet doen.. groet..;-) Rj



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "boerboel aanschaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: kleine stoer hondenrassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^