Oude hond - nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tracy AesaertTracy Aesaert

honden foto van Tracy Aesaert

Hallo,

Ik had een klein vraagje over onze nieuwe pup... Het is een Duitse Herder en is nog maar 7 weken oud.

We hebben thuis een oudere hond zitten (ze is een kruising tussen een Labrador en een Jack Russel). Moet nu wel zeggen dat onze Yuki (de oudste) niet gromt naar Rox (de kleine pup). Ze spelen redelijk veel samen, maar de pup is nogal bijtgraag voor het moment. En Yuki ziet toch wel serieus af met zo'n jong beestje rond haar. Nu vind ik het serieus vreemd dat Rox gromt en grolt naar Yuki. Is dit normaal of is de kleinste aan het kijken waar ze staat in de rangorde?

Alle hulp is welkom (daar het voor mij als voor mijn vriend de allereerste pup is, de andere waren honden die we "gered" hadden uit het asiel) ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oude hond - nieuwe pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Waarom is de pup al met 7 weken bij zijn moeder weg? Juist in die tijd leren ze nog zo veel van de moeder en nestgenootjes..

De kleine is gewoon alles aan het verkennen en nog niet bezig met rangorde lijkt me.

Krijgt ze genoeg rust? Het grommen en happen lijkt me speelsigheid, maar misschien ook teveel indrukken en daardoor overprikkelt. Een hondje van zeven weken zou nog heel veel moeten slapen, minstens 18 uur. Verder zou ik ervoor zorgen (altijd op een positieve manier, dus geen gefoei of nee geroep), dat de oudere hond ook aan zijn rust toe komt. Benches zijn een prima hulp hierbij.
Een duidelijk dagschema zodat iedereen weet waar hij aan toe is helpt ook.

honden page profiel Tracy AesaertTracy Aesaert

honden foto van Tracy Aesaert

Bedankt voor je reactie.

De pup is jammergenoeg een tweetal weken te vroeg bij ons terecht gekomen omdat de moeder heel agressief werd naar haar pups toe en de fokker (misschien terecht of niet) dacht dit niet goed zou aflopen. Ik had haar met plezier nog een weekje of twee bij haar broers gelaten, maar we hadden nu eenmaal de keuze niet.

De oudere hond komt nog steeds aan haar rust toe, want we nemen ze dagelijks mee op een wandeling zonder de pup. Zo kan zij haar ook eens uitleven en heeft ze onze volle aandacht. En meestal als we thuis komen ligt de pup te slapen.

Zelfs deze morgen is ze nog maar een uurtje wakker geweest en dat is dan nog omdat ze haar eten rook en wou eten.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wat je pup doet, is normaal puppengedrag. Eigenlijk zou je oudste het moeten corrigeren als de pup iets te brutaal is. Zo leert de pup hoe hij met andere honden om moet gaan. Het lijkt er op dat je oudste dus een grote sul is, anders had ze al lang een keer gegromd of even een tikje uitgedeeld! Niet erg dat ze zo zachtaardig is, als ze straks dan ook maar accepteert dat Rox boven haar komt te staan. Ik weet niet hoe oud Yuki is. Misschien is het zelfs wel beter als de pup er boven komt te staan, dan hoeft ze niet als ze straks echt oud wordt nog eens een strijd aan te gaan met haar jongere maatje! Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat je pup zo vroeg uit het nest is geplaatst. Ik hoop niet dat moederhond het verkeerde voorbeeld heeft gegeven of dat het zelfs in de bloedlijnen zit dat ze wat agressiever kan zijn! Dan denk ik zelf dat je nog een hele klus hebt om Rox tot een stabiele hond te vormen. Verder zou ik inderdaad gebruik maken van een bench, zodat je oudste in ieder geval haar rust krijgt. Ga een band opbouwen met de pup en probeer zoveel mogelijk dingen apart van elkaar te doen, zodat je pup ook niet op de oudere hond gaat leunen. Misschien is een hondenschool iets voor jullie? Je moet een herder in ieder geval wel voldoende uitdagingen geven, maar ik neem aan dat je jou wel verdiept hebt in het herder-ras.

P.s. Ik heb zelf Morris als pup van 12 weken bij onze Flos van 14 jaar geplaatst. Ook Morris was altijd vrij brutaal naar Flos. Flos corrigeerde wel, maar niet hard genoeg....., met als gevolg dat Morris in de pubertijd boven Flos is komen te staan. Gelukkig heeft mijn oudste zich daar volledig bij neer gelegd en zijn er geen onderlingen ruzies meer. Wij hebben ons er nooit mee bemoeid en ze het zelf uit laten zoeken.Ook al zag het er soms heel serieus uit. Nu kunnen ze nog wel eens flauw tegen elkaar doen, maar dan zeg ik er meestal wel wat van. Ze weten nu immers beide wie de baas in huis is! Dat kan een pup nog niet weten!

honden page profiel Tracy AesaertTracy Aesaert

honden foto van Tracy Aesaert

Hai Monique,

onze oudste heeft zich al goed verweerd hoor tegen de kleine Rox. Ze corrigeert haar voldoende, maar vond het raar dat ze niet eens gromde. Een snauw terug heeft Rox al gekregen hoor, terwijl ik dat niet gewend was van Yuki omdat dit inderdaad een grote sufferd is (maar wel de allerliefste sufferd hier). Onze Yuki is nu een 6 jaar oud... Ik zie nu wel verder hoe het tussen hen gaat, maar we laten ze vooral doen zolang ze elkaar niet kwetsen !

jammergenoeg moest de pup zo vroeg weg bij de moeder (normaal ging ze maar bij ons komen binnen een goeie week, dan ging ze net geen 9 weken zijn). Maar de moeder was nogal agressief naar hen toe op het laatst, het was haar eerste nest en de fokker nam liever het risico niet.

We hebben ons zoals je zegt al geïnformeerd naar hondenscholen. Zowiezo is het de bedoeling om met de hond naar de hondenschool te gaan, zelfs eigenlijk al naar de puppyschool, maar nog eventjes wachten hiermee of Rox zal overdonderd worden. We gaan alleszins werken op gehoorzaamheidstraining en afhankelijk hoe dat gaat met haar, zullen we verder werken naar agility etc...

Bedankt voor de tip om Rox niet teveel laten leunen op Yuki. Bedoel je dan ook om met de pup alleen eens naar het strand te gaan en haar die nieuwe indrukken alleen te laten meemaken? Anders dat hebben we al eens gedaan dit weekend. Ze was niet op haar gemak dat Yuki er niet was, maar dat ging vlug over !! En nu 5 minuutjes waren we alle 3 bekaf en heeft ze een hele grote tuk gedaan als we thuiskwamen :-))

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oude hond - nieuwe pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^