Flexi Rollijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik heb een flexilijn eigenlijk vooral gebruikt toen waka zwanger was. ze ging van alles zoeken en luisterde soms van geen meter meer,ook ging ze van straat eten omdat ze de hele tijd honger had. dus toen durfde ik haar niet los te laten.......

dan is die flex lijn wel handig, maar verder gebruik ik hem vrijwel niet. met twee honden tegelijk wandelen met een flex is echt geen doen, en die van mij lopen toch meestal los.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexi Rollijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Fim,Mieke en TrixyFim,Mieke en Trixy 3 doggies

honden foto van Fim,Mieke en Trixy

Ik gebruik alleen de flexi nog. Op de stoep staat hij op slot en loopt Mieke mooi naast. Maar ze kan niet los, dus in het parkje doe ik de flexi van het slotje en zo kan ze dus toch even lekker rennen.

dorus (Gast)

in de vuilnisbak die rolriemen.
JE leert je hond trekken en je kunt hem er niet goed mee onder apel hebben.
Gewoon een politierriem. In de stad kort, buiten lang, en als je hond los kan lopen gewoon loslaten waar het veilig is.

honden page profiel Mark  en JunoMark en Juno 3 doggies

honden foto van Mark  en Juno

Bij ons in Antwerpen mag de lijn niet langer zijn dan 1meter40, mensen met een flexi gaan bij controle de bon op.

Daarnaast is er een verhaal dat onze fokker aanhaalde over een vrouw die ook een flexi gebrukte, ze was aan het wandelen op het strand met de hond en iemand gooide een frisbee langs haar, de hond begint erachter te hollen, razendsnel naar achteren, de lijn rolt uit, zij maakt nog een zwaai met haar arm om de hond te kunnen volgen maar de hond zat al op het einde van de lijn en met een ruk, is haar arm uit de kom...
Urban Legend? Misschien, maar toch wel genoeg om over na te denken niet?

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik vind een flexlijn wel handig om het 'hier' te oefenen met Bindy, zonder dat ik naar een losloopveld hoef. En laatst kon ze lekker met de bladeren spelen op een plek waar ik haar echt niet los wil hebben. O-)

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

Ik vind ze zelf niet prettig, loop liever met een stevige lange lijn. Bij mijn vorige hondje was het wel goed te doen, maar dan heb je nog altijd dat grote handvat vast.

Ik vind het bovendien heel vervelend als ik langs kleine hondjes aan flexlijnen loop die dan als een gek staan te keffen naar Ziva en alle kanten opstuiteren, daar wil Ziva natuurlijk graag achteraan. Maar dat ligt meestal aan de opvoeding (of gebrek daaraan) van die bepaalde hondjes. Ik krijg alleen daarom wel aversie tegen die dingen. (onredelijk, ik weet het)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik vind het ondingen. Je niet genoeg controle over de hond en als ze met een ruk aan het einde van de flex komen kunnen ze hun nek beschadigen. :'(

Om nog maar te zwijgen over het risico van het om een andere hond vast komen te zitten. Vooral de dunnen rollijnen kunnen lelijk letsel opleveren!

Een politielijn, die verstelbaar is, is een veel betere optie vind ik. Wie zie ik hier in mijn omgeving met flexlijnen lopen? Mensen met kleine hondjes die van links naar rechts mogen vliegen. Als ik met mijn trio aan de lijn er langs moet kan ik beter oversteken, want anders zit de rollijn om hun poten en dat is heus pijnlijk hoor......... :'(
En dan ook nog zeggen: Ach even spelen mag toch wel? Nou nee liever niet zeg. Spelen doen ze maar waar ze los kunnen lopen, aan de lijn is onder commando. Alleen dat laatste, daar hebben die flexlijn eigenaren nog nooit van gehoord meestal. Die lopen met een letterlijk ongeleid projectiel. :'(

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Schatzi loopt er mee vanaf 8 wkn en loopt aan alles goed mee. Ze weet dat ze aan de flexi lijn verder kan, en trekt bij een gewone lijn niet.
Hij moet echter wel héél goed "hier" kennen, want met zo'n lijn kun je hem niet opeens terug trekken als er iets (auto ofzo) aankomt.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Net voor de cursus het 'fijne' van de flexi weer even meegemaakt.
Ik fiets met Mexx aan de korte riem richting mijn ouders. ergens halverwege zie ik een stel met klein kind en hond (basset) aan de flexi rechts op de stoep lopen.
Man heeft riem vast, met de handen in de zak, het is koud.. Vrouw heeft man zijn arm vast en loopt aan de stoep kant. Hond loopt natuurlijk aan het einde van de flexi voorop voor de man en dochtertje (max 3) loopt halverwege flexi touw voor moeders..

Ik kuch een paar keer, maar geen reactie en ga al iets verder van de stoep fietsen, maar kan niet echt ver want het is een smalle straat en er komen redelijk wat tegenliggers (auto's) langs.

Dus op hoop van zege erlangs, man ziet Mexx, probeert hond binnen te hengelen (wat natuurlijk niet lukt), hond ziet Mexx en stuift richting Mexx in de aanval (al grommend), dus voor de dochter langs, de lijn zo snoeihard tegen haar benen, dochter onderuit gemaaid..
Krijsend kind, Gillende moeder, brullende vader (op hond), ik die moet uitwijken vanwege de hond die half op straat loopt, tegenligger die op de rem gaat en Mexx die weer een 'leuke' ervaring heeft opgedaan met andere honden..

En dit is echt geen uitzondering, ik weet zeker dat meer mensen dit soort prettige ervaringen hebben..

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Ik heb voor Andor(boerenfoxje) een flexiriem, maar altijd op korte stand en op slot. Ik laat hem nooit lang lopen, maar vind dat handvat lekker vasthouden, vooral in de kou O-)

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Dat is idd geen fijne ervaring :-(

Maar ik ben persoonlijk van mening dat als je hond goed luistert je het best wel kunt gebruiken.
Zoals ik zei, Schatzi heeft hem vanaf 8 wkn en is héél erg op mij gericht. Alles wat ik zeg wordt gedaan, want ze weet dat er anders consequenties volgen (dit is vooral erg streng als we aan de wandel zijn) En dat vind ik nodig als je met een Flexi wilt lopen (of een hond los) Anders kun je er idd beter niet aan beginnen.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik ben er op tegen, ik wil dat mijn hond leert om aan de lijn rustig en netjes te volgen. Ook wil ik dat hij leert door een lijn van bijv een meter dat hij niet te ver uit mijn buurt mag wandelen en dus rekening met mij moet houden. Ik heb zelfs een commando voor de momenten waarop hij naar de boom mag lopen om te plassen etc. O-)

Daarentegen betekent dat als hij los is lekker mag spelen en ravotten. Niet dat hij alles mag wat god verboden heeft als hij los loopt, als ik hem aan de voet roep blijft hij weer keurig naast me lopen tot ik "vrij" zeg.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

ik heb het niet zo op die flexies...
buiten het feit dat je je hond leert trekken is naar mijn gevoel het contact tussen hond en baas ook een stuk minder, minder gevoel zeg maar...
nee ik heb lekker een politieriem...kan ik kort houden en als ze wat verder wil kan ik hem op 2 meter zetten en als het even gaat gaat mevrouw gewoon lekker los :-)

honden page profiel els 2els 2 3 doggies

honden foto van els 2

Ik heb er ook 1. Meer voor als ze loops zijn, of ergens niet los mogen. Het is een vrij grote, met een dikke riem i.p.v een lijn. Maar eigenlijk vind ik hem niet handig. Kiara trok hem al meteen door de "rem" heen, en als hij helemaal lang is, zit ze er steeds mee vast met haar poten. :'(

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Oohja Ghenghis heeft een politieriem. :-)

honden page profiel millymilly 3 doggies

honden foto van milly

een flexi kan je ook kort houden er zit een rem op

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ Charlotte: in bepaalde gevallen en in goede handen kan het wel een hulpmiddel zijn. Maar de gemiddelde persoon met flexie heeft geen perfect luisterende hond en weet niet hoe ze er mee om moeten gaan... Dat is helaas het probleem.

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke 3 doggies

honden foto van Veerle & Chipke

Wij wandelen altijd met de flexi lijn

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Nou met onze pup echt een uitkomst, ze mag nog niet los op het grasveldje (zou pup kwijt zijn betekenen O-) ) maar wil wel graag het hele veldje rond rennen en snuffelen. In de stad/dorp/drukte gaat de lijn ook op de rem.
Met een gewone lijn tikte de (grote) haak tegen haar knietjes aan, of als de lijn slap hing beet ze erin. Flexi hier dus ideaal, maar uiteindelijk als ze groot genoeg is gaat wij ook over op politie riem (hangt hier al klaar :-) )

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

'k zou begod niet weten waarom ik m'n honden verpest met een Flexi...????
je moet er alleen mee kunnen werken, da's alles!!! O-)
mijn bende (zit er zelfs eentje tussen van 80 kilo!!) houd ik met twéé vingertjes!!!! En dat heeft zelfs niet eens veel werk gekost: gewoon vanaf dag één geleerd wat ik van 'm verwacht: netjes naast me lopen ZONDER trekken!!!
NET als met een 'gewone' lijn!!!
Zou niet weten waarom dat niet kan?????
Ik zet m'n lijn zo lang of zo kort als IK ze wil hebben: iedereen loopt met het verkeerde idee dat je je hond maar moet laten doen aan zo'n ding! NIKS is minder waar!!!! Ik heb alleen NOOIT last van teveel lijn in m'n handen waar ikzelf geen weg mee weet...
Kleine Anton loopt ook al vanaf z'n zes weken aan een flexi, en trekt minder dan een muis!!! ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik heb ze ook.
Voor joy gebruik ik hem alleen sávonds meestal dan kan ze ff wat verder weg zonder dat ze los is en voor de rest gebruik ik de gewone riem.
Voor Jackie altijd en die is nog nooit aan het einde geweest en loopt altijd netjes naast me en als ik het toelaat kan ze wat verder de groenstrook op zonder dat ik in de uitwerpselen van andere honden moet staan.
Tis een heel licht dingentje en zo kan ze in het park waar veel honden zijn toch wat losser zonder dat ze ervandoor kan gaan. Want die is pleite als ze los is en er komen grotere honden aan. ( ze heeft niet door dat ze dan leuker is voor de honden :'( )
Dus voor jackie een uitkomst voor Joy wat minder alhoewel die sávonds niet trekt omdat ze de gewone riem gewend is.

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Ik heb de flexlijn een tijdje geleend van iemand om uit te proberen. Wij hebben hem alleen in het bos gebruikt om te trainen voor het terugkomen bij de baas. Dit gaat nu erg goed en ze kan nu op sommige stukken gewoon loslopen en houdt me goed in de gaten.
Toch gaan we weer gewoon over op de normale korte riem omdat deze flexlijnen uitnodigen tot trekken. Sandy loopt veel beter aan de gewone riem. Daarnaast vind ik deze lijnen gevaarlijk, de honden zitten gauw met de lijnen in elkaar. Zelf laat ik het ook nooit toe om te spelen wanneer ik Sandy aan de lijn heb. Daar is bij ons op de cursus ook erg op gehamerd omdat hier al meerder ongelukken mee zijn gebeurd.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

Ik gebruik er ook 1, Gorby kan niet loslopen, door zijn matige socialisatie (volgt zijn impulsen) en slechte gehoor.

Hij trekt er absoluut niet aan, maar dat doet hij aan een gewone lijn ook niet, en hij weet precies het verschil. honden zijn zooo slim.

gorby loopt aan een haspel van 6mtr voor een hond van 65kg, en hij huppelt, neemt sprintjes, speelt met andere honden en luistert (want gelukkig hoort hij wel wat) prima, ik vind het een uitkomst voor deze hond.

kort rondje in de wijk: gewone riem, geen probleem
lnage ronde in de polder, het bos, het strand: aan het haspel en meneer geniet en trekt nooit tot aan het einde van de lijn, doet het dat even wel is het 'netjes" en hij stapt terug (netjes is niet trekken, volg is volg)

speuren: in het tuig, aan de lange speurlijn, hij staat al te steigeren bij het zien van het tuig, krijgt hij commando zoek is het vol in het tuig, zodanig dat ik er met mijn 60kg heel veel moeite mee heb hem af te remmen. Einde spoor: over op de gewone halsband en riems; niks geen trekken.


tis maar net hoe je ze opvoed, maar..... dan moet je ze wel opvoeden en dat gaat stapje voor stapje. :-D

honden page profiel Snoo......Snoo...... 3 doggies

honden foto van Snoo......

Ik vind dat ze voor een kleine hond die weinig weegt eventueel wel kunnen op rustige plekken, maar een grote hond aan de flexi in een woonwijk kun je beter niet doen. Als je hond gaat trekken of met andere honden in contact komt, kun je 'm slecht houden met de Flexi. Schrikt je hond, dan kunnen ze weg schieten, de weg op bijvoorbeeld (dan is hij ook gevaarlijk voor kleine honden natuurlijk).

Wij hebben 2 flexi's, eentje van 5 meter en eentje van 8 meter. Die gebruiken we op wandelingen in het bos waar de hond verplicht aan de lijn moet. Ook daar kan het misgegaan, want mijn vriend is gevallen omdat onze hond schrok van een dier/blaadje/tak?????. Hond rende een heel eind weg, en vriend kon naar de EHBO door :'( .

Overigens begrijp ik het wel hoor. Ik heb het liefst dat mijn hond iedere dag los kan rennen, maar dat lukt niet altijd. De hele dag aan een 2 meter lijntje vind ik ook niets eerlijk gezegd. Gebruikte dus ook veel de flex, maar goed, ik doe het dus niet meer, en zoek toch zoveel mogelijke veilige losloopplekken op voor de hond.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik heb mijn honden vaak aan de flex, maar alleen lang als er geen gevaar is van een weg ofzo. Ik moet er niet aan denken dat Bindy de weg opvliegt met haar drijfgedrag :'( Op de 'normale' stoep heb ik ze dus kort.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

ik wil NOG eens even herhalen:
een flexi is NIET een lijn om je hond VOLLEDIGE, ONGECONTROLEERDE vrijheid te geven!!! Waarom staat er anders dat knopje op dat je gewoon effe kan indrukken of zelfs helemaal op slot zetten??? Mijn duim rust daar gewoon altijd losje op!
Je moet éigenlijk met een flexi precies hetzelfde werken als met een normale lijn, alleen KAN je waar MOGELIJK, je hond meer gecontroleerde vrijheid geven!!! Maar NOOIT zomaar, volledig de lijn op 'los'...: gewoon mondjesmaat bijgeven, zo gaat hij ook niet ineens een sprint trekken die je niet meer opgevangen krijgt!
En NIET je hond langs een drukke weg op 'los' zetten!!!! Ik ben het leven van m'n hondjes OOK niet moe, hoor!!!! En als ik andere honden tegenkom gaat de lijn op kort en op slot indien nodig!!!
Ook in een drukke wijk of in de stad: lijn op kort en op slot!!! Andere mensen hoeven niet te struikelen over jouw lijn of hond, en andere honden moeten niet in de war komen met jouw lijn! Het is ook helemaal niet handig als je met twéé honden wandelt, om ze dan op 'los' te zetten.... DAN gebruik je hem wéér net zoals een normale lijn!!! Eigenlijk heb je 'meerdere' lijnen in één, en voor mij is dat super-handig!!!

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Ik gebruik een gewone lijn, ik vind het gewoon fijn dat midas naast mij leert lopen en op mij te letten. als we in het bos zijn mag hij los.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Wij hebben vaak genoeg gezien dat de "rem" die er op zit eraf schiet of dat een hond er doorheen trekt.

De bijna ongelukken zijn niet meer bij te houden en variëren van onder fietsers brommers en auto's.

Vaak langs ons huis zie ik het ook: Hondje aan de flex-lijn op de langste stand en aan de overkant loopt een kat......

Wij vinden het complete ondingen! Heb je een flex-lijn altijd in een korte stand dan is een gewone lijn net zo goed en kun je ook je handen warmen in je jaszak.

Groetjes Cia

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik zie ook mensen die uberhaupt geen lijn hebben en dat geeft ook ellende, nog een stuk meer als een flexi trouwens.

ik zie ook mensen die superkorte touwtjes hebben en zwaaar gefrustreerde honden die geen kant opkunnen, en geen enkele eigen taal meer kunnen spreken zo.

je kan aan alles wel iets negatiefs hangen, het enige wat belangrijk is: hoe gaat men er mee om O-)

1 van onze honden werd zeer oud en was de laatste 2 jaar blind, GEWELDIG, dat lichte flexi-lijntje, want het was een schooiertje 1e klas en hij genoot van zijn uitstapjes de grasvelden en bossage's in, en dat ging prima aan dat haspel.


Gorby weet precies hoe ver hij kan gaan aan het haspel, indien nodig komt hij al op een uhhhh gorby terug, door de rem geschoten heb ik nog nooit gehad, wel heb ik altijd een haspel met een lint, niet met zo'n dun draadje en voldoende zwaar voor het type hond.

maar om nu zo negatief te zijn..... het ligt gewoon aan de gebruiker, zoals met alles.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

@Cia:
al meer dan 11 jaar gebruiker van Flexi, zelfs nog van in de tijd dat ze nog hééélemaal niet zo sterk waren of zo ergonomisch als nu!!! Nog maar één keer een hond 'door de rem' heengehad, omdat ik er toen nog niet goed mee overweg wist te gaan! Als je je duim gewoon klaar hebt OP het knopje, trekt je hond NOOIT door de rem! DAT gebeurt alleen als je de hond op volle snelheid laat komen en dan ineens het ding dichtslaat...
DAN houdt natuurlijk niks die vaart nog tegen...
en onder brommers en auto's: dat zijn de hondjes van mensen zoals er hier in het dorp ook wonen!!!
Hond langs de drukke weg aan het eind van de lijn laten lopen, zelfs in het donker... en dan maar dénken omdat ZIJ de auto's zien, dat de bestuurders ook hun hond zien... :'(
ik dacht dat ik héél duidelijk had gezegd: géén lange lijn waar er gevaar is??? O-)
en als er écht gspeeld dient te worden: ZONDER lijn, en ook alleen DAAR waar zoiets kan/mag!!! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Flexi Rollijn" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Wat springt Fenna TOP!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^