Vliegtuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hee Mariska!

Ik heb me nou altijd al afgevraagd welk stukje van het ruim dan verwarmd is? Ik heb wel eens gezien dat een hondje in een bench aangegeven werd en in het ruim aangepakt werd. Maar ik heb me nu al jaren afgevraagd waar die dan neergezet werd. Verwarmd, ja, dat wist ik. Maar ze zetten toch niet de verwarming aan in het hele vliegtuig?

honden page profiel Mariska en JipMariska en Jip

honden foto van Mariska en Jip

Hoi Wilma,

Nee hoor, het is een aparte ruimte, je moet niet vergeten dat het in de lucht wel -20 kan worden, dus het hele vliegtuig verwarmen zou veel te veel kosten. Ze doen het alleen als er echt dieren vervoerd worden. Honden gaan in een aparte ruimte onderin. Paarden en andere grote beesten (ik heb 1x giraffes aan boord gehad, zo geweldig bijzonder!) gaan op de 747 achterin het cargo gedeelte, daar is het dezelfde temperatuur als in de cabine. Dan gaat er overigens altijd een animal attendant met assistentes mee, en daar kunnen we gewoon bij tijdens de vlucht.
Maar omdat je niet bij de hondjes kan tijdens de vlucht en sommige vluchten zijn echt lang, vind ik het zo zielig, het geeft echt veel stress!

honden page profiel geronimogeronimo

honden foto van geronimo

ik ben altijd met martin air gevlogen naar turkije ik ben vanaf het inboeken tot wanneer ze in het vliegtuig gingen erbij geweest was geen enkel punt en de verwarming gaat dan aan met dezelfde temp.als binnen in het vliegtuig want zou men dat niet doen dan krijg je een bevroren hond bij aankomst werd mij verteld door mensen van martin air

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Je hoort vaak genooeg dat er koffers kwijtraken. Dus...

honden page profiel Mariska en JipMariska en Jip 3 doggies

honden foto van Mariska en Jip

Ja, maar honden worden niet vervoerd in koffers he! Ik kan alleen spreken voor de KLM, maar kwijtraken...dat heb ik nog nooit meegemaakt..er wordt echt wel zorgvuldig mee omgegaan...alleen is het allemaal wel erg stressvol voor de hond.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Wanneer je besluit om je hond mee te nemen in het vliegtuig, vermeld dit dan bij het maken van je boeking. Zowel voor de cabine als onderin. Weet ook dat het een groot misverstand is dat er iemand (baas of cabinepersoneel) tijdens de vlucht naar beneden gaat om te kijken hoe het gaat met de hond. Tijdens de vlucht kan niemand onderin het vrachtgedeelte van het vliegtuig komen. Waarom is het zo belangrijk dat je van te voren aanvraagt of je hond meekan? Dan komt je hond terecht op de ladingslijst, en dan weet de cockpit dat de ruimte waar de hond staat verwarmd moet worden. Dit is niet standaard!
Ohja, geen roesje of iets dergelijks toedienen voor de vlucht: Wanneer er turbelentie ontstaat kan de hond zich niet schrap zetten en wordt dan ruw in z'n bench heen en weer geschudt met alle gevolgen van dien. Liever geen eten voor de vlucht geven: als ie misselijk wordt en moet overgeven doet ie dat in z'n bench en zit er vervolgens helemaal onder.
Ik heb 'hondenliefhebbers' gezien die hun hond deze ellende aandeden om ze tijdens vakanties mee te kunnen nemen. Dan zou ik ze toch echt in het pension doen. Alleen bij emigreren zou ik mijn honden laten vliegen.

honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Ik ben voor werk wel eens in de kelders van schiphol geweest, en had natuurlijk gelijk ruzie met iemand van KLM die zo een bench + hond op een kar smijt :'(

Ze zetten ze ook vaak achterop die karretjes en racen over hobbels, de bocht om en maken noodstops met de hond achterop.

No way dat mijn hond ooit mee gaat vliegen :'(

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Als je het via de KLM doet, gaat er een speciale hondenverzorger met jou hond mee, deze mag/gaat gedurende de vlucht bij jou hond kijken, en zorgt dat het dier rustig blijft.. kan me echt niet voorstellen dat er met een bench gegooid word, de hond word met bench op zo`n karretje gezet, en het vliegtuig ingereden, daar word de bench vastgezet..

kleine honden mogen soms als handbagage maar daar schijnen ook een hoop regels aan te zitten, en vaak hoor je dat ze verdoofd worden? maar of dat helemaal waar is weet ik niet...

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

met welke maatschappij vlieg je ?

Het transport van dieren is internationaal geregeld door de algemene veiligheidsvoorschriften van de International Air Transport Association, de Live Animals Regulations en de Animal Welfare Act. Deze voorschriften regelen onder andere de situatie in het bagageruim (luchtdruk, temperatuur, andere vracht etc.) en de wijze van in- en uitladen van je hond bij vertrek en aankomst, zodat dat niet schadelijk of ongezond voor je hond zal zijn.

Over het algemeen zijn er drie manieren om je hond mee te nemen:

In de cabine – je vliegt altijd samen met je hond en je hond moet in een reistas passen. Het gewicht van je hond en de afmetingen van de reistas verschillen per maatschappij.

In het bagageruim – je vliegt altijd in het zelfde vliegtuig als je hond. Je hond wordt vervoerd in een bench die aan bepaalde regels moet voldoen.

Als cargo – er is hierbij geen garantie dat je in hetzelfde vliegtuig als je hond reist. Lijkt ons niet ideaal maar het kan (met name gezien de kosten) zinvol zijn om dit te overwegen als je een lange vlucht moet maken.

De KLM heeft hiervoor een uitstekende service. Ze hebben een honden hotel op Schiphol en sturen als er honden aan boord zijn een verzorger mee.

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

@ mariska.

Bij wijze van.
Ze horen gewoon niet in het ruim onder de passagiers klaar!
Vele honden, voelen zich ongelukkig al zien ze hun baasjes niet.
Maar als je naar thailand bijvoorbeeld gaat, ben je uren onderweg en je ziet je hondje pas op het vliegveld in thailand!
Dat is gewoon weg zielig!
Tussen de koffers of niet het maakt allemaal niet uit. Tis gewoon even zielig!

honden page profiel Mariska en JipMariska en Jip

honden foto van Mariska en Jip

@ Nikki,

Dat ben ik helemaal met je eens, dat is ook mijn mening. Ik zou mijn hond nooit meenemen in het vliegtuig en zeker niet op een lange vlucht. Ik wil alleen wel even een klein beetje tegengas geven dat een hond in een bench zeker niet hetzelfde wordt behandeld als een koffer, er wordt niet mee gegooid, dat vind ik dan een beetje jammer om te horen, ik maak het namelijk zeer vaak mee dat we honden vervoeren en heb nog nooit, buiten het verhaal op Curacao wat ik hier eerder vertelde, iets naars of raars wat dat betreft meegemaakt.
Kan natuurlijk niet voor andere maatschappijen spreken. Maar KLM is daar echt heel zorvuldig in, er is zelfs een dierenhotel op Schiphol.

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Er is een hondenverzorger met je hond mee?
Ik voel me niet gerust gesteld dat mijn hond met een wild vreemde meegaat.
Wie weet wat er kan gebeuren!
Sorry maar dat is mijn mening :-)
Vertrouwe in mensen heb ik met de tijd verloren dus ik vertrouw ook niet zommaar een hondenverzorger voor MIJN hond.

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

& ik vind het ook heel vervelend waarom het af moet hangen van de maatschappij als je je hond mee wil nemen als 'hand bagage'om het zo maar even te zeggen, voor zijn gewicht, waarom is dat bij maatschappijen altijd anders! :'(
Moet je nog uit gaan zoeken als je je kleine hond mee neemt welke maatschappij je mee kan.

P.O.N. (Gast)

Mijn hond vindt het fijner om mee te gaan dan "alleen"thuis blijven of in een kennel gestopt worden.
Stress hoeft helemaal geen probleem te zijn, want ook voor honden zijn er reispilletjes dus: no panic...
Is allemaal super geregeld op het vliegveld, je ziet gewoon dat ze anders met een bench omgaan dan met een koffer.
Logisch ook, ze hebben te maken met leven en niet met materiaal.

veronique (Gast)

Ik heb reeds verschillende malen gevlgen met een italiaans windhondje in de cabine. Waaronder een reis van 9 uur geen enkel probleem ze sliep gewoon. telkens met air france De hond met zak werd telkens gewogen.
Goed te doen maar begint wel duur te worden. 200€

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Die van mij gaat mee, maar niet in het ruim, maar gewoon in cabine ;-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

" Die van mij gaat mee, maar niet in het ruim, maar gewoon in cabine ;-) "


Hoe dat dan?
Een herder??
Ik ga augustus voor het eerst....met de pinscher.
Natuurlijk als handbagage.
Anders had ik het niet gedaan.
Maar aks het kan zoals hadassa zegt,een grotere hond....dan zou dat perfect zijn voor het halen van dekkingen.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hahaha, die van mij krijgt een speciale behandeling, ze werkt voor het leger ;-) Reddingshonden mogen soms na een zware missie ook wel in de cabine!

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

zelf moeten ze mij plat spuiten en vast binden anders ga ik nooit het vliegtuig in, en dan mijn hond wel never nooit. hou niet eens van reizen blijf liever hier in nederland hooguit eens naar duitsland ,maar dan alleen voor familie bezoek. en dan ga ik per trein . neem ik mijn hond ook niet mee , acht uur in de trein is ook ggen doen, mijn hond gaat logeren bij haar hondenvriendjes en mocht dit niet kunnen dan geen familiebezoek mijn hond is mijn kameraad waar ik mee kan leven hein.

Stephanie (Gast)

Ik heb wel eens mijn hondje meegenomen in het vliegtuig maar ik heb een pomeranian en gek genoeg mog hij bij mij in de tas blijven want hij is nog maar klein dus ik had een tas voor hem gekocht.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

" Ik doe het ook niet
Maar ik zag op een site dat je ze kleine honden op je schoot mag houden .Weet iemand daar meer over ?? "

als je hond incl vervoertas 10kg weegt mag je hond mee met jou in het vliegtuig ik vind het ruim ook echt zielig

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou het niet doen, tenzij ik ging emigreren en mijn man heeft al aangegeven dat ie dan alles op alles zal zetten om een alternatief te zoeken ;-)

Het zal ook een beetje aan de hond liggen, volgens mij wordt Santa echt knettergek dan van de stress.

honden page profiel ShushanShushan

honden foto van Shushan

" Kleine honden mogen bij sommige vliegmaatschappijen mee als handbagage. Per vlucht mogen er dan twee hondjes bij de passagiers mee :-D  Heb er zelf ervaring mee :-D  :-D "


Met welke vliegtuigmaatschappij want ik heb zelf een chihuahua en ik zou haar graag mee willen nemen

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Een klein hondje, als handbagage : Aan Anny vragen!

Maar wij nemen de auto voor vakanties, mèt Kylie.  Als de mogelijkheid er is zou ik ook eerder voor trein dan voor vliegtuig kiezen als de hond meegaat naar Frankrijk... Italie....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

':-)Edith....just call my name......



Shushan, Jouw hondje mag zeker mee in cabine in een speciale draagtas die volledig dicht kan , en onder de stoel kan geschoven worden. Hier Lance op zijn eerste vlucht, kan je de tas zien.....

Als hij niet in cabine meevliegt dan moet je een skykennel kopen en gebruiken.
Hier een voorbeeld van zo een hardplastiek kennel. Dan plaatsen ze hem wél in de buik vh vliegtuig, ook verwarmd maar wel zielig. Zeker voor een klein hondje.




Per vlucht betaal ik bij SN brussels een vast bedrag van €50 . Het totaal gewocht van zak en hondje mag de zes kg NIET overschrijden als hij mee in cabine wilt. 


Nog vragen.....just call my name.....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Max is 1x meegevlogen was 2uurtjes hij mocht mee aan mijn voeten en had hier geen enkel probleem mee. Hij sliep heel de rit niemand had door dat er een hond mee aan boord was.
Von de laad ruimte zou ik mijn hond niet steken eerlijk gezegt. Ik denk dat dit te stresserend is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

Met welke vliegtuigmaatschappij want ik heb zelf een chihuahua en ik zou haar graag mee willen nemen "


.KLM en jetair en Transavia tot zover ik weet. 
Ik heb Max meegenomen met jetair

Verder hoeven honden helemaal niet verdoofd te worden. Zoals de meeste het hier beschrijven lijken er wel horro verhalen rond te gaan. 
Max dacht dat het vliegtuig gewoon de auto was. 
Verder moet je je hond laten wennen aan de tas maar veel mensen zetten hun hond ook in de bench in de auto dus dat is ongeveer het zelfde
In de luchthaven zelf mocht Max uit de tas tot we in het vliegtuig moesten. Soms mag je je hond er uit halen eens je bent opgestegen. 
Max zijn tas kan langs boven open dus die stond gedurende de vlucht gewoon open.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hond stinkt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^