even op een andere topic kop boven elke hond houden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

ik denk zelf dat het dominatie is maar zodra hij een nieuwe hond tegen komt buiten doet hij zijn kop zo hoog mogelijk boven die andere hond en haren overeind...

dat doet hij al sinds hij 3 maanden was.

ik onderbreek hem dan steeds en dan gaat het wel goed maar waarom die kop erboven en haren overeind.

niet echt coriseren maar een tik geven dat hij niet zo gefocust is...

maar hij staat echt in zo'n vechters houding en omdat hij nog maar 5 maanden is wil ik jullie om advies vragen zodat ik nu dingen kan proberen...
voordat hij in de puberteit komt en dat hij met geen een hond kan en dat wil ik niet gewoon met iedereen spelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "even op een andere topic kop boven elke hond houden.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

weer vergeten emailnotificatie uit O-)

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Haren overeind heeft Yuna ook bij elke hond, op cursus zeggen dat het gewoon puur opgewondenheid is.
Maar sommige zijn van mening dat het om zich grooter te laten lijken is, en kop bovenop houden is inderdaad dominantie.
Maar ik denk dat een deskundige beter advies kan geven, of een meer evaren persoon :-)

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

ff up

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

waarom een tik geven????? ik zou zeggen ga eerst eens kijken waarom je hond dit doet...waarschijnlijk uit angst. tikken geven en al dat soort dingen zijn nergens voor nodig en gaan/kunnen zelfs averechts gaan werken....niet doen hoor!

en wat dominantie betreft...zou het even doorlezen, kan je al veel uit halen.....

© Nelis Verhoeven 2010 Dit artikel mag worden overgenomen voor informatieve doeleinden, echter enkel en alleen met bronvermelding.
Door Nelis Verhoeven. Het originele artikel vindt u op www.calmingsigns.nl

Dagelijks hoor ik van hondeneigenaren, of lees ik op hondenforums en andere media; mijn hond of die hond is dominant. Hij vecht met andere honden, valt uit naar mensen, jaagt achter fietsers en joggers, is agressief naar de eigenaar, luistert niet naar de eigenaar, vindt bezoek niet leuk, hij rijdt op mij of op mijn kinderen, etc. . Dominantie wordt bijna altijd gebruikt als negatief.
Mijn stelling is: Deze uitspraken betreffen geen dominante honden maar onzekere honden.
Een dominante hond kan leiding geven en leiding accepteren.
Een dominante hond heeft geen behoefte om te vechten.
Een dominante hond is rustig en heeft overzicht.
In mijn ogen zou er zonder dominantie geen harmonieuze samenleving kunnen zijn. Niet tussen mensen onderling, niet tussen honden onderling, maar ook niet tussen mensen en honden onderling.
Wat is de definitie van dominantie: Een positieve genetische eigenschap die (erfelijke) aanwezig is in elk levend wezen. Die erfelijke positieve eigenschap maakt het leiding kunnen geven en het leiding kunnen accepteren mogelijk. Hierdoor kunnen lichamelijke conflicten voorkomen worden. Honden zijn conflictvermijdend. In principe mensen ook. Het dominant zijn over een ander, maar óók de dominantie van een ander kunnen erkennen en hiermee in beide gevallen op de juiste sociale wijze om kunnen gaan. Leiding geven of leiding juist accepteren wil automatisch zeggen, dat tussen de individuen (mensen of honden) een vorm van samenwerking is. Hij leidt of hij wordt geleid door degene die de leiding geeft, al naar gelang de persoonlijke capaciteiten en de actuele situatie. Dat kan alleen als zowel het leiding geven als het leiding krijgen geaccepteerd worden, wat een wezenlijk verschil is met ‘gedwongen worden tot’, zoals in een dictatuur of een autoritair regiem, of in een gezin wat niet in balans is. Op die manier heeft geaccepteerde dominantie niets te maken met de baas zijn en blijven over de hond of tussen honden onderling. Dominant zijn in de zin van invloed uitoefenen, is iets wat elke baas doet of zou horen te doen. Bij baas kunt u ook lezen de eigen werkgever of afdelingschef, of misschien zelfs de eigen partner. Een goede werkgever heeft autoriteit, maar is geen boeman; hij wordt geaccepteerd door de werknemer. Wanneer een dominante baas geconfronteerd wordt met een vakbekwaamheid van zijn werknemer die hij of zij niet bezit zal dit geaccepteerd worden en zelfs gestimuleerd. Een niet dominante baas kweekt geschillen en onvrede, en zijn of haar beslissingen worden niet geaccepteerd door de werknemers. Dit geldt 1 op 1 hetzelfde voor honden onderling, en de relatie tussen eigenaar en hond.
Wanneer we bovenstaande nu richten op ongewenst gedrag bij honden, zoals trekken aan de lijn, uitvalgedrag etc. kan ik alleen tot de conclusie komen dat er op dat moment geen sprake is van goed leiderschap (lees dominantie). Dit bevordert onzekerheid bij de hond en resulteert in het proberen de leiding over te nemen. Op het moment dat de dominantieverhoudingen in balans geraken en er duidelijkheid ontstaat in de relatie zal het ongewenst gedrag afnemen

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi samantha,

Haren overeind betekent inderdaad opwinding. Het lichaam produceert meer adrealine dat zorgt voor deze opwinding met andere woorden je hond is gespannen. Je hond reageert door wat hij kent en dat is indruk proberen te maken.

Een tik geven zou ik zeker niet doen, dat kan het inderdaad alleen maar erger maken. Jij zorgt als het ware dat honden niet leuk zijn doordat hij een tik krijgt. Al snap ik wel hoe je het bedoelt.

Wat je wel kunt gaan doen is de andere hond niet in een rechte lijn benaderen maar met een boog langs de andere hond lopen, zodat er genoeg ruimte tussen de honden is. Daarnaast laat je de lijn slap hangen zodat hij ruimte krijgt om signalen over te brengen naar de andere hond. In een rechte lijn naar een andere hond toe lopen kan een hond als bedreigend ervaren. Je creeert dan dat wat je juist niet wil hebben.

Daarnaast ik het zeker van belang dat jij kalm blijft en je de lichaamstaal van de hond leert kennen en daar op de juist wijze op in speelt. Zelfvertrouwen, duidelijkheid naar je hond toe zijn, maar rust en kalmte is dan ook van belang en dat bereik je door je hond zijn taal te leren kennen en alles wat daar mee te maken heeft.

Natuurlijk is het fijn als je hond met andere honden speelt, maar dat moet je opbouwen op een rustige manier. Je kunt dat niet afdwingen dat je hond elke hond die je tegen komt maar leuk vindt. dat hebben wij mensen ook niet toch!.

Kijk eens hier in de bibliotheek daar vindt je artikelen die met lichaamstaal te maken hebben maar ook wat kalmerende signalen betekenen die een hond weergeeft.
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_335-Kalmerende-Signalen.php


Ik hoop dat je hier alvast wat mee vooruit kunt.

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

Zelfs als hij los loop doet hij dat en dan wil ik die andere hond aaien als ik hem zie en dan komt hij er helemaal boven staan en soms gaat hij een beetje snauwen het lijkt net of hij mij wilo verdigen soms...

terwijl ik hou me hoofd gewoon cool en rustig.

me houding ontspannen.

en hij word vaaaaaaaaaakkk 7 8 keer op un dag door een een andere reu ook een amerikaanse bulldog (van 4 jaar) op zijn plek gezet en dan gaat hij ook liggen op zijn rug en dood stil mechien dat hij het over neemt ik ga ook niet meer met die hond en mij hond samen zijn laten spelen zo gezegt want het is echt niet leuk soms gaat het goed en gebeurt er niks maar vaak genoeg wel en wil niet dat mijn reu dat ook gaat doen :'(

en het begind dus steeds ook met kop er boven houden dus ik denk dat hij het over gaat nemen en dat wil ik echttttt niet!!

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

hij is een beetje angstig ben ik bang...als je dit door laat gaan zal het erger en erger worden.
aan jou de taak de hond weer het vertrouwen in jou leiderschap te gaan geven...zodat hij in elke situatie op jou zal vertrouwen...

hoe loopt hij aan de lijn? trekt hij? en wat voor riem gebruik je??

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

hij trekt niet hij loopt aan de lijn met zijn kop soms hoog maar meestal midden een riem die je kan verstellen met aan allebij de kante zo'n ding om hem vast te maken en er zitten van die ringen op dat je 2 of 3 staandjes kan maken.

Maar meestal kort.

hij loopt voor me zonder te trekken niet precies voor me maar schuin voor me hoef ff een klein trekje te geven en dan stop hij al met trekken heb ik hem toen hij klein was jong was aangeleerd toen was hij 3 maanden.

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

alleen met meer ringen er aan meer standen

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

alleen met meer ringen er aan meer standen

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "even op een andere topic kop boven elke hond houden.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^