Chippen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stefanie & TaraStefanie & Tara

honden foto van Stefanie & Tara

Heee!

Ik heb sinds een week een pup en heb eigenlijk een vraagje. Omdat wij best houden van op vakantie gaan en zo, en het dan ook heerlijk vinden om op een camping te staan kan dat nu nog gewoon door gaan! Maar mijn vraag is, moet onze pup gechipt worden om mee te mogen op vakantie? Want in sommige landen is dit verplicht dacht ik? Weten jullie in welke? en zijn jullie honden gechipt? Wat is de kosten ongeveer?

Alvast super bedankt!

Groetjes Stefanie & Pootje van Tara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chippen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Al mijn honden zijn met 6 weken bij de fokker gechipt.
waarom is dat bij jou pupje niet het geval?

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik weet niet wat chippen kost.De onze waren al gechipt.Maar het is in veel landen wel verplicht.Ook hondsdolheid moeten ze voor ingeent worden.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Senna is gechipt door Raad van Beheer. Maar jij hebt een kruising. Chippen verscheelt per dierenarts kijk gewoon naar de goedkoopste.

Ik vind het een nadeel dat Senna is gechipt, chip is toch iets onnatuurlijks in het lichaam van je hond. Als het niet hoeft zou ik het persoonlijk niet doen heb hier op het forum verschillende redenen gelezen waarom je het beter niet dan wel kan laten doen. Als ik dat eerder had geweten...

honden page profiel Stefanie & TaraStefanie & Tara

honden foto van Stefanie & Tara

Tara komt niet van een fokker, maar dit was gewoon een plezier nestje waar ze uit komt! Ze is alleen ingeënt en heeft een paspoort mee gekregen!

honden page profiel Stefanie & TaraStefanie & Tara

honden foto van Stefanie & Tara

Heb je misschien voor mij een linkje naar de nadelen? Want ik ben wel benieuwd.. Ik weet er eigenlijk ook niet echt veel vanaf.. en ik vroeg me gewoon af of het in België verplicht is, want daar is een camping waar we graag komen!

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Honden moeten sowieso gechipt worden als ze mee gaan naar het buitenland (of ze moeten nog een oortattoeage hebben). Daarnaast is de rabiesenting ook verplicht en een blauw dierenpaspoort. Voor sommige landen gelden nog aanvullende eisen (Groot- Brittanie, Noorwegen en Zweden) en in sommige landen kan het nodig zijn aanvullende maatregelen te treffen voor wat betreft wormen, zandvliegen en teken (mn Mediterrane landen).

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Rabiesenting zo'n 40 euro en de chip 35 euro.

honden page profiel Stefanie & TaraStefanie & Tara

honden foto van Stefanie & Tara

Dank je voor de reactie Marieke! Een blauw dierenpaspoort heeft ze, over die rabiesenting zal ik eens wat informatie op zoeken! Eind November komt de dierenarts weer hier, dus zal ik het allemaal eens aan hem vragen.. Want ik vind het toch best moeilijk.

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

De chip kan na inbrengen gaan lopen door het lichaam van je hond dit gebeurt zelden maar er zijn chippen die in de nek geplaatst zijn teruggevonden in de staart van de hond.

Ook kunnen er verklevingen om de chip komen wat kwaadaardige tumoren tot gevolg kunnen hebben.

Het is gewoon troep in de lichaam van je hond eigenlijk. Als het zo onschuldig was hadden ze mensen ook allang van een chip voorzien

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

laat je hond altijd chippen want als hij eens weg loopt en gevonden wordt door bv dierenambulance dan kunnen hun via de chip zien wie de eigenaar is. Ook als je hond gewond raakt als hij weg is gelopen kan de dierenarts zien wie het baasje is en kan er eerder gestart worden met medische hulp. Dus de reden om het alleen te doen vanwege de vakantie vindt ik niet de juiste reden.
Een chip heeft geen nadelen, er werd gezegd dat de chip kan gaan zwerven door het lichaam maar die kans is zo klein dat je dat kunt verwaarlozen.

honden page profiel josejose

honden foto van jose

Per 1 januari is het in nld ook verplicht,ik heb django bij ze laatste prik laten chippen

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Stefanie, het lijkt me niet verplicht als je met jouw hond op vakantie naar belgie gaat. Op de site van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (http://www.abiec-bvirh.be/Home.asp?lg=_nl)staat


Wat zegt de wet ?
Het Koninklijk Besluit van 17 november 1994 , vervangen door het Koninklijk Besluit van 1 juni 2004, verplicht de identificatie en registratie van honden.

Dit betekent concreet dat :
* als een hond bij u geboren wordt, en u de intentie hebt om hem te houden, u hem moet laten identificeren en registreren voor de leeftijd van 4 maanden.
* als u de intentie hebt om een hond te verkopen of weg te schenken, u hem ongeacht de leeftijd moet laten identificeren en registreren.
* als u een hond koopt of krijgt, hij op voorhand moet zijn geïdentificeerd en een paspoort moet hebben.


Een hond meenemen op vakantie valt daar niet onder.

Als je geen chip in je hond wil hebben is een penning aan de halsband met je mobiele nummer een prima alternatief. Helemaal risicoloos is geen enkele ingreep maar de risico's van chippen zijn zo minimaal dat het ritje naar de dierenarts waarschijnlijk gevaarlijker is dan het chippen zelf.

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

Ik heb Sokka meteen maandag nadat ik hem zondag had opgehaald gechipt. Zou het wel doen. Zo weten ze altijd waar ze terecht moet als ze is kwijt is ofzo!

Jose (Gast)

@ Senna

Bij mijn hondje (maltezer) is tussen de schouderbladen een chip aangebracht, maar zit nu op zijn linkerschouderblad. Hij is dus idd gaan wandelen.

honden page profiel Stefanie & TaraStefanie & Tara

honden foto van Stefanie & Tara

Ze heeft sowieso een penning aan haar halsband met haar naam & adres + telefoonnummer. Dus ik weet het nog niet, maar de dierenarts komt eind november weer dus ik zal het eens met hem bepreken. Bedankt voor de reacties!

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

vanaf 1-1 is het inderdaad ook in NL verplicht. Wat mij betreft een prima zaak want a) ze hebben niet altijd de halsband om en b) ze kunnen de halsband ook verliezen. Ik vind het zelf toch wel een prettig idee dat stel er gebeurt iets en ze worden opgepikt door bv. de dierenambulance dat ze mij dan kunnen traceren en dat ik zo mijn hondjes terug kan krijgen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Een penning kan de hond inderdaad verliezen, en ik neem aan dat de hond niet 24 uur per dag de halsband om heeft.

Chippen zou ik je zeker aanraden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chippen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^