poppy te bazig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeenteMeente 1 doggies

honden foto van Meente

Ik moet zeggen dat ik vind dat je wat defensief reageert.

Niemand zegt dat je te weinig met ze doet. Ilja reageert op het feit dat je zegt dat je dag en nacht met de honden bezig bent. Dat is dan te veel. Niemand zegt ook dat je niet om je honden geeft of dat je niks goed doet. Ik denk dat je heel goed bezig bent. Echter als jij een probleem aandraagt en iemand zegt dat je een bepaald deel van jouw gedrag kunt proberen te veranderen, is dat niet meteen kritiek op jouw manier.

Ik geloof dat je gewoon graag had willen horen dat het allemaal aan de puberteit ligt en dat het wel weer goed komt. Dan had je geen advies moeten vragen.

Ik denk persoonlijk dat je al heel veel goede tips hebt gekregen, dus sluit ik me daar gewoon bij aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poppy te bazig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik hoefde helemaal niet te horen of het aan de puberteit ligt en jullie nemen dan en nacht wat de letterlijk op. ik stel gewoon een vraag .ik geef jazzy eerst eten dan krijgt poppy.jazzy krijgt genoeg aandacht en poppy ook en ja nogmaals ik ga wel met ze apart uit.zolang ik maar weet dat ik mijn best doe en dat het zeker goed komt.ze gaan 4x op een dag uit en voor de rest slapen ze gewoon ieder op hun eigen plek en dan laat ik ze ook met rust.dan reageer ik maar defenseef meente.ik ik zit op hp om raad.maar ja waarschijnlijk zijn jullie honden superhonden.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@kees ze heeft ook alles van af puppytijd geleerd.ze gild nogmaals alleen als ik haar vast heb en jazzy is uit haar oog.jij hebt niet gezegd dat ze weg moet dat heb ik gezegd.maar goed ik zoek zelf wel een oplossing.ik laat ze ook apart uit en ben veel met poppy aan het oefenen.morgen heb ik die afspraak met de gedragskundige.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 2 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Sky doet dit ook bij Hailey, helemaal als we onderweg een bekende tegen komen, dan loopt ie letterlijk over hailey heen, zelf zet ik sky dan naast me, dan moet hij zitten en wachten tot hailey die persoon/hond begroet heeft en dan mag hij .. hou het zelf onder controle! Roep haar bij je zodat hij naar een andere hond kan als hij dat wil..
vind het wel twee droppies om te zien!

O-)

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

volgens mij is poppy de rangorde aan het bevestigen en zolang jazzy zelf niets doe wint poppy elkes keer en gaat die blijven proberen zodat hij heel zeker is van standpunt wegens jazzy.
en zodra de rangorde echt bevestigd is zal poppy hiermee ophouden omdat die zeker is dat hij hoger in rang staat.
tenzij jazzy af en toe toch durft te zeggen hoow dit is van mij nu, kan het weer beginnen.

het kan ook zijn dat jazzy gwn niet de confrontatie wilt aangaan. dit is bij nuchka en baja ook het geval uchka pakt alles van baja af (eigenlijk iedereen pakt alles van baja af) en baja laat het toe, maar bij baja is het ook weer zo laat mij gerust en klaat jullie ook gerust dus zij laat alles afnemen en doe niets terug om die confrontatie niet aan te gaan omdat ze 1 weet dat ze het niet kan halen 2 zich te oud voelt om met die jonge geude bezig te houden en denkt dat ze hun plan trekken maar mij niet gezien.

dus gwn laten doen als jazzy het er niet tegenkan laat die dit wel merken.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@mariek hoe jij het beschrijft doe ik het al.als ik met jazzy aan het kroelen ben en zij wil er bij zeg ik tegen haar poppy blijf.en zo ziet ze dat ik eerst met jazzy bezig ben.ben ik jazzy klaar dan komt poppy aan de beurt.ik ga ook apart met ze uit en gelukkig pakken ze wel zelf hun rustmoment.jazzy krijgt alles als 1e en dan komt poppy.en ik pak haar ook zeker aan.en laat ze het ook voor de rest samen uitzoeken.
maar dat gegrom en gebrom tegen jazzy in het park moet gewoon afgelopen zijn.jazzy mag op bed poppy niet.en als wij dan even een middagdutje doen gaat poppy in haar mandje liggen.en het is ook een leuk stel samen.en het komt wel goed.


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik merk wel dat je defensief bent. Je zoekt de oorzaak bij de hond, terwijl het meestal toch aan jezelf ligt hoe een hond reageert. Als jij alles goed had gedaan, dan had Poppy nu niet zo gereageerd. Dat zegt niets over het feit dat je niet je best doet, maar wellicht doe je hele kleine dingetjes verkeerd, waardoor dit gedrag er in is geslopen. Daar is niets ergs aan, dat hebben we allemaal. Het is dan goed om even naar de situatie en ook je eigen aandeel te kijken. Ik zou haar niet meer op de bank laten, ook niet op jouw verzoek. Op de bank laten kan al tot diva-gedrag leiden, ook al is het op jouw verzoek. Ik denk niet dat Poppy jou als roedelleider ziet, anders zou ze zich niet zo gedragen. Ze wordt ook beloond in haar gedrag, omdat Jazzy zijn bal af laat pakken en bij haar komt als ze gilt. Dus het gaat om de hele dynamiek tussen jullie drieen. Vandaar het advies om de honden apart uit te laten; ook in het park. Het is voor jou misschien niet handig om zo'n eind te reizen, maar als dat goed is voor de honden. Er worden tips gegeven, maar je zegt dat je het of allemaal al doet of je zegt dat het niet mogelijk is... Dan is het moeilijk advies geven.

honden page profiel DD 1 doggies

honden foto van D

Ik heb niet alle berichten gelezen, maar 1. de pubertijd is poppy al voorbij want die ligt tussen de 6 en 12 maanden. De pubertijd kan wel iets langer door lopen bij de ene hond en bij een andere hond niet. Net zoals bij kinderen kan dat dus verschillen.

2. je laat je beïnvloeden door poppy's gedrag aan de lijn,. Als Poppy gaat gillen dan laat mag poppy weer los. Dat moet je dus juist NIET doen. Van gillen gaat hij echt niet dood en okee, jij vind dat niet leuk natuurlijk en schaamt je misschien buiten, maar poppy moet weten dat JIJ de leider bent en als je dan als poppy gaat gillen, duidelijk NEE zegt en gewoon doorloopt, moet jij eens kijken hoe gauw dat afgelopen is.

Je laat je in de luren leggen door Poppy. Echt waar.Een wat strakkere hand zou niet verkeerd zijn.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

@ DJ-Angela: pubertijd kan vanaf 6 maanden tot 2 jaar of 2 jaar een half duren ilisha is 15 maanden en is volop aan het puberen.

en het 2de punt heb je wel gelijk, poppy weet als die gilt krijg ik mijn zin. en dit heb jij ONBEWUST aan poppy geleerd. als ik mijn zin niet krijgt moet ik gillen.

ik wandel meestal ook apart maar met lange wandelingen samen ilisha mag loslopen omdta ze me in het oog houd, sadira hangt aan de lijn omdat haar jachtinstinct te groot is om los te lopen.
dit vond ik ook zielig voor sadira omdat zij aan de lijn moet en dan begint zij ook te trekken en te doen, maar nu heb ik zo'n flexiriem die langer kan lopen tot 5 meters dacht ik en dat vind ze wel leuk want dan kan ze wat verder van me vandaan rennen.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Pupertijd is echt tussen de 6 en 12 maanden en kan oplopen t/m de 18e maand. De ene hond kan het langer hebben dan een andere hond.
Maar goed, daar gaat het verder niet zo om. ;-) ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

mensen ik geef poppy juist geen aandacht als ze gilt.
ik corrigeer haar.en angela ik doe niet of ik alles al weet.en ze gilt niet als jazzy er aan komt.ze gilt als jazzy uit haar oog is.en hoe kom jij er bij dat ik gezegd heb dat het niet mogelijk is? alles is mogelijk.ik neem al jullie tips ten harte.ik heb al besloten dat ik een lange lijn mee neem naar het park.dus dat gezemel van ik ben defenseef daar word ik een beetje moe van.ik doe mijn best en er zullen wat foutjes zijn ingeslopen nou ja dat is te verhelpen.en dat poppy mij niet ziet als roedelleidster ben ik niet mee eens.maar ja dat is het jullie kunnen niet zien hoe ik met ze omga.maar goed ik ben met dit topic klaar.ik ga lekker met haar werken.jazzy is gewoon heel anders.dat is een sul.en poppy is pittiger.en dat moet ze afleren.nogmaals ze heeft hier zeker geen sterrenstatus en is niet verwend.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Ja je klinkt heel defensief.
Maar dat honderd niet ,maar stel dan ook geen vragen als je niet tegen de antwoorden kan.
Want alles wat er gezegt word daar ga je tegen in verweer en jij bent de roedelleider punt.
Je maakt er zelf een drama van.
Dus gezien je reaktie en je bewijs drang geloof ik dat je mensen nu eerder het tegenover gestelde van dat geloofd.

Oke klaar volgende onderwerp.
O-)

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Nora denk om je hart, niet teveel opwinden hoor O-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@kees denk jij wat je lekker wil denken.gelukkig zit ik niet verlegen om tips zoals die van jou.
en ik maak er geen drama van,je kan niet eens goed lezen want je leest over alles heen.maar blijf maar lekker mensen in de grond stampen daar ben je goed in.
ik stel een normale vraag wil alle tips en adviesen ten harte nemen en dan kom je weer met zo een bijdehande opmerking.gelukkig weet ik hoe het zit.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@hey sam ik denk wel aan me hart hoor. :-D
sommige mensen denken dat ze alles beter weten hier.


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Daar moet je gewoon doorheen kijken en lekker laten doen :-D
Ik kan je geen advies geven ;-) want ik heb maar 1 hond :-D groetjes Sam

honden page profiel daantjedaantje 2 doggies

honden foto van daantje

Hier ook een dominante teef,tenminste dat probeert ze te zijn ze is echter geen roedelleider hier, die wordt dus regelmatig op haar plaats gezet, zodat het haar weer heel duidelijk is wie hier de touwtjes in handen heeft.
Dat is dus 1 van de anderen en daarboven WIJ!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

mensen ik geef poppy juist geen aandacht als ze gilt.ik corrigeer haar

Misschien moet je haar als ze gilt ook niet corrigeren, negatieve aandacht is ook aandacht. ;-)

Hopelijk krijg je voldoende tips van de GT om hiermee aan de slag te gaan. Die kan het gedrag van Poppy beter beoordelen dan wij hier vanachter een beeldscherm.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Ja Nora als je je zelf al niets vind en onzeker bent dan voelt alles wat er gezegt word als in de grond trappen.
Zijn toch echt je eigen onzekerheden en niet die van mij .
Veel plezier met je hondjes and be happy. :-D

Daisy (Gast)

Wat ik mij afvraag is het volgende; Waarom apart uitlaten? Een hond voelt zich toch het pretiigst als haar of zijn roedel compleet is? Ik denk niet dat dat een oplossing is voor de honden. Correct me if i'm wrong O-)

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Sinds kort heb ik maatregelen genomen voor haar wat overmatige drukte en agressie van Tara tegen Tender. Tara vliegt altijd door het huis, op de bank, andere bank, rent als een gek, bijt Tender kei hard in zijn oor. Dit allemaal bij binnenkomst, na wandeling. Ik heb besloten sinds paar dagen dat dit afgelopen is en dat ik toch iets meer leiding moet gaan geven hieraan. Idd, ik beslis of het wel of niet gebeurt. , Dus wat heb ik gedaan: Tara krijgt een hunterlijn om, die makkelijk om en af kan en dan gaan we samen naar binnen. Het uiteinde doe ik om mijn arm, zodat er contact tussen ons blijft. Ze kan gewoon met mij meelopen waar ik ben, maar ik wil dat er rust is. Als ik merk dat ze rustig is, doe ik hem af. Gaat ze weer op Tender afvliegen, dan moet ze weer aangelijnd. Dit paar keer gedaan...merk nu al groot succes.

Mochten jouw hondjes dit ook doen onder wandeling, kun je dus ook degene die aanvalt, Jazzy dus, aan de lijn doen. En hem bij jou houden. Merk je dat er rust is, kun je de lijn weer afdoen. Gebeurt het weer, dan weer aan lijn.

Je komt er wel uit meid. Doe wat je gevoel je ingeeft en dan komt het helemaal goed.

Anoniem (Gast)

@kees gelukkig ben ik niet onzeker je zal je zelf bedoelen.nogmaals ik ben klaar met jou.je moet me vooral bljven beledigen.ik ben blij dat ik meer ben dan jou met je zielige opmerkingen jegenens mensen.
jij zal wel niks zijn dat je je zo vol op mensen stort.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Daisy de reden dat wij aanraden honden appart uit te laten is om de zelfstandigheid van de hond te bevorderen..

Honden moeten zelfstandig leren zijn.. Leren omgaan met soortgenoten in alle vormen en maten..
'ALLEEN' leren omgaan met situaties...
Leren alleen thuis te zijn..
Leren dat honden zich altijd moeten bemoeien met elkaars speelmakkers..

Doe je dit niet, dan is de jonge hond vaak volledig onontwikkeld in het vaardig zijn 'HOND' te zijn.. :'(
Weten zich vaak geen raad van angst, worden vaak angstbijters, ..!

Als er ooit het oudste hondje komt te overlijden, verdrinkt de jongere hond volledig in angst; steun en toeverlaat is weg..

Zorg er dus voor dt JIJ als baasje een goede band opbouwt met beide honden appart..
Vele malen beter voor de relatie 'baas & hond"...
Zo krijg je ook geen; wie staat waar in de roedel.. ;-)

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Nora lieverd het is jouw feestje hoor.
Dus je eigen niet zo hard aan rekenen wat mensen zeggen of schrijven.
Het zijn gewoon meningen en niet meer dan dat.
Geniet van je hondjes en be happy meid.
En niet proberen te kwetsen lieverd want dat lukt je toch niet. :-D

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik lees dit: "mensen ik geef poppy juist geen aandacht als ze gilt.ik corrigeer haar"

"Misschien moet je haar als ze gilt ook niet corrigeren, negatieve aandacht is ook aandacht."


En dat is dus erg juist. Negatieve aandacht is ook aandacht vragen. Negeren is de beste oplossing. Gewoon negeren.
Dat komt echt harder aan bij honden dan alles wat je al geprobeerd hebt.

En Kees, we proberen elkaar te helpen met tips. Als iemand daar niets mee doet, is dat haar/zijn probleem. Maar daarom blijven we wel tips geven. Ik ken je totaal niet, maar wat ik tot nu toe van je gelezen hebt, is niet echt om iemand te helpen.
Zullen we het dus gezellig houden?






honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Misschien moet je gaan accepteren dat de rollen straks omgedraait zijn. Als de honden dat samen zo bepalen, is dat toch prima. Je hond zal er niet minder gelukkig door zijn. Zolang ze met elkaar spelen, lijkt mij dat er niets aan de hand is. Ik heb het hier zelf ook meegemaakt. Onze Flos was altijd een sterke reu, ging wel boven Morris staan. Maar toen Morris ging puberen, pikte die dat niet meer en ging gewoon de strijd met zijn oude maatje aan en uiteindelijk heeft hij die strijd gewonnen. Flos heeft niets meer te vertellen en heeft zich daar volledig bij neer gelegd! Soms best zielig, hem hebben we immers al zo lang, maar de honden hebben het zo bepaald. Wij kunnen daar weinig aan veranderen. Zouden we dat wel willen veranderen, dan kan er weer onrust in de roedel komen en dat wil je ook niet! We moeten alleen accepteren dat het gewoon net wat anders gelopen is, als dat we eigenlijk gehoopt hadden....Ik kan niet zeggen dat Flos er minder gelukkig door geworden is. Hij negeert zijn jonge maatje gewoon als hij even geen zin in hem heeft en andersom respecteert Morris zijn oudere maatje best wel! Belangrijk vind ik in ieder geval dat ze niet vechten!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wij zijn allemaal hondenbaasjes die het beste
met onze meisjes en jongens voor hebben.
Maar niet iedereen is een gedragsdeskundige en
voedingsdeskundige.
We reageren hier om te leren, onze vragen beantwoord
te krijgen, maar niemand zit te wachten op een welles
nietes, of op een reactie om iemand te beledigen.
Ik heb ook zaken verkeerd gedaan en al die meningen
die ik hoorde maakte juist dat ik niet meer wist
wat te doen. Ik heb een gedragsdeskundige laten komen.
Ik vind dat je beter kunt toegeven dat je iets niet
meer weet of niet meer weet wat te doen, dan
aan blijven tobben.
EWij kunnen van afstand niet zien, wat er bij
Nora met Poppy gebeurt en met Jazzy.
Al die goedbedoelde raad, is prima, maar aan verwijten heeft ze niets en daar wordt ze alleen
maar zenuwachtiger van.
Ik vind dat we baasjes moeten helpen en ik weet
ook heel zeker dat Nora alles doet, wat ze kan.
Dat weet ik heel heel zeker.
Ik vind dat we haar moeten helpen, niet de grond in
boren. Of als een leraar op de middelbare school
het stoute kind terechtwijzen.
Dat werkte bij mij ook averechts en werd ik ook
tegendraads.
Want als iemand het goed voor heeft met haar hondjes,
dan is zij het wel.
En dat niet iedereen het juiste weet te doen,
is ook heel menselijk.
Verhoeven de gedragstherapeut maakte mij duidelijk,
dat ik in de gevechten tussen mijn jongens de
pitbullaanval zag, waarbij mijn Luca bijna het leven liet.
Dat ik zo voelde en dacht, vond hij heel menselijk,
ook heel goed te begrijpen.
Maar dat was wel de reden waarom mijn jongens bleven vechten.
Hij vertelde me dat op een heel normale manier,
niet verwijtend, maar duidelijk makend wat er verkeerd
ging. En dat hielp.
Als hij begonnen was met verwijten, had dat averechts
gewerkt. Gelukkig deed hij dat niet.
Dat was nu precies wat ik nodig had.
Ik vind niet dat Nora dit verdient.
Wie van ons nooit tegen een hond schreeuwt als hij
stout is, mag de vinger opsteken.
Dat je beter weg kunt lopen of negeren, is bekend.
Maar we zijn allemaal mensen en hondenbaasjes
en dat moet de drijfveer zijn.
Omdat wij van honden houden en omdat we baasjes
advies willen geven.
En Nora dus ook.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poppy te bazig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: afgevallen na bevalling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^