Witte herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

In de tuin ravotten is niet genoeg. Deze hond heeft beweging en vooral uitdaging nodig. 3x Per dag een blokje om is niet veel. 3-4x Per dag goede wandelingen wel. Maar vooral moet je ze geestelijk uitdagen; spelletjes, dingetjes leren, een hondensport bijvoorbeeld.

Als je 3x per dag een wandeling in de buurt wil maken en op zondag naar het bos, dan kun je beter een ander ras nemen...

En je moet ook kijken of je genoeg tijd hebt voor een hond. Als je ouders de hele dag werken en de hond maar de hele dag thuis zit, is dit geen geschikte hond. Herders zijn baasgericht; zijn graag bij de baasjes, willen graag iets met de baasjes ondernemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Witte herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

3 keer een blokje om veel??
Nee geen witje nemen dan.

Indy gaat minimaal 4 keer uit per dag, 3 komt echt bijna nooit voor hier.
Daarvan gaat ze minstens 1 keer op een lange wandeling van ongeveer 2 uur, soms meer als je speelmaatjes tegenkomt.
En verder rondjes van zo'n 20 minuten tot een half uur.
Verder hebben wij nu 2 keer per week een cursus en een vrij grote tuin waar Indy in en uit kan wanneer ze maar wilt.
En gaan wij bijna elke maand met een grote groep op Witte Herder wandeling van zo'n 2 uur lang.

En natuurlijk speelt Indy heel graag en dringt ook heerlijk aan. Ze wil dus graag wat te doen hebben overdag, anders gaat ze zich vervelen.

Als jij geen zin hebt om met je hond bezig te zijn en maar 3 keer per dan een half uurtje wil lopen neem dan een klein hondje. ;-)

Elena (Gast)

Is de hond eigenlijk waaks want
heb er een gewoon kunnen aaien die achter een poort
zat die was superlief!
En kan je ze alleen thuis laten ( natuurlijk niet te veel )
Maar als je op restaurant gaat of zo van die dingen dan kan je
de hond natuurlijk niet meenemen
groetjes elena

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Iedere hond kun je leren om een paar uurtjes alleen te zijn.
Ik zou alleen niet aan een hond beginnen als je van tevoren al weet dat je hem niet zoveel mogelijk bij je wil houden...

Qua waaksheid; onze witte is zeker heel alert, maar hij blaft eigenlijk bijna nooit als er vreemden aan de deur komen. Je zou bijna denken dat het een allemansvriend is^^ Dit zal per individuele hond wel verschillen.

Elena (Gast)

@ Roxy ,
De hond zal niet VAAK alleen moetten zijn maar
af en toe moet tog kunnen ?
Maar zal zeker er veel mee bezig zijn hoor !

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Dat is mooi^^ En met trainen kom je een heel eind wat betreft het eventjes alleen zijn.
Waarom wil je graag een Zwitserse witte herder en niet bijvoorbeeld een Duitse of Belgische herder?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Af en toe alleen kan iedere hond, dat is gewoon een kwestie van trainen.
En 3x een blokje om is zeker niet genoeg. Wij laten ons witje 4x uit, 's ochtends een kort rondje op de fiets (ong. 10-15 min), 's middags een halfuurtje, 's avonds een uur en dan de laatste die naar bed gaat nog een kort rondje (10 min). En dan ook nog in het weekend vaak naar het bos.
Het ligt er natuurlijk ook aan wat je hond gewend is qua beweging, maar zeker een pup heeft veel beweging nodig omdat die nog veel energie hebben (wel opbouwen natuurlijk).
Waaks zijn ze ook zeker, hoewel Sara nooit echt iemand zal aanvallen. Blaffen doet ze wel.
Ook is ze nogal gereserveerd tegenover vreemden, vooral (grote) mannen zijn nogal spannend. Of mensen die recht op haar af komen lopen en haar gelijk willen aaien, dan gaat ze blaffen. Maar even snuffelen en dan is het goed.
Verder zijn witjes trouw en heel erg baasgericht. Ze willen de roedel altijd bij elkaar hebben, anders zijn ze niet op hun gemak.
Eigenlijk wat de rest voor mij ook al zei ;-)

honden page profiel Katrin BellyeuKatrin Bellyeu

honden foto van Katrin Bellyeu

This was my witte herder :-)

http://www.youtube.com/watch?v=JZDwP7sMxbs

I miss her very much









elena (Gast)

@ Roxy ,
Ik wil een witte herder omdat
ze veel kindvriendelijker zijn
en het zijn prachtjes ! O-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Prachtig zijn ze zeker^^ Dat kindvriendelijke heeft denk ik meer te maken met hoe de hond gesocialiseerd is. Ik geloof dat er meerdere herders zijn die bekend staan om hun goede omgang met kids.

Dus je hebt besloten echt voor de witte te gaan? Of heb je ook nog andere rassen in gedachten?

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Ik denk dat bijna ieder ras wel kindvriendelijk is. Het ligt voor een heel groot gedeelte aan opvoeding ;-) .



Ik blijf er alleen bij dat je altijd kind en hond in de gaten moet houden!

honden page profiel ~~KIRSTEN & SHELBY~~~~KIRSTEN & SHELBY~~

honden foto van ~~KIRSTEN & SHELBY~~

Mijn vriend en ik hebben een witte (duitse) herder van nu 1 jaar en drie maanden.

Wij hebben zelf overwogen om een duitse herder te nemen, maar het leek qua informatie dat de witte herder een karakter had dat net iets meer bij ons paste. Ze zijn kindvriendelijk, erg trouw, willen altijd de roedel bij elkaar hebben. Het is een hond die wel wat beweging nodig heeft, maar binnenshuis rustig is. Buiten komt bij ons meisje dan wel de energie eruit. Je ziet ze altijd rennen op de hei bij ons. En voor mij hebben ze iets vrolijks waarmee ze een beetje springend rennen. Onze Shelby kan goed alleen zijn (uiteraard nadat wij haar dat geleerd hebben). Wel is ze echt een herder, en heeft wel een eigen wil ondanks dat ze er onderdanig is. Verder vind ik witte herder slim en waaks.
Het karakter van iedere pup verschilt. Wij hebben zelf een vrij rustige onderdanige hond. Het was voor ons onze eerste hond.

Heel plezier bij het maken van je keuze!

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Hoi Elena met alle vragen die je nog hebt raad ik je aan om eerst eens de rasstandaard te lezen en ook eens op meerdere websites van fokkers te lezen over de oorsprong, karakter en ervaring met het ras. Verdiep je vooral ook in de medische aandachtspunten, niet geheel onbelangrijk kan ik je wel melden.

Schrijf ook op waar voor jouw een hond aan moet voldoen en wat je er voor over hebt.BV waaks, speels, af en toe lomp, mag hij wel of niet zwemmen, (de meeste witjes zijn modderschuiten en duiken al in de eerste de beste blubber die ze zien) denk daarbij ook aan je huishouding en of je er tegen kunt wat huishouding betreft. Vind je het niet erg als er elke dag haren liggen en vuil wat in de vacht meegenomen wordt, wil je sporten met de hond, hoe lang moet de hond alleen kunnen zijn, hoeveel beweging kun je de hond geven.

Een witje is een grote hond die veel beweging nodig heeft MAAR ook geestelijke uitdaging. Bij mij gaan ze 2 x per dag kort mee en dan nog eens 2x langer waarvan 1 een lekker stukje naast de fiets is. Tijdens de wandeling ben ik ook veel met oefeningen bezig om de hersenen ook bezig te houden.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

En wat een goede fokker is verschillen de meningen over, de meeste die al langer een witje hebben met een stamboom weten uit ervaring via shows, rasvereniging en contact met andere witte eigenaren waar ze op moeten letten. Waar de een kijkt naar de bouw en vernieuwing kijkt de ander meer naar gezondheidsrisico's vanuit de ouderdieren en de te maken combinatie's.

Ik ben het met Mexx eens dat er ook fokkers zijn waarbij een stamboom afgegeven wordt buiten de rasvereniging die goed aan de weg timmeren, en ook zijn er fokkers die wel zijn aangesloten bij de RV die wat mij betreft onnodig risico's nemen. Dat zijn dingen die je alleen kunt weten als je je verder verdiept en wat langer de tijd neemt dan een maand om info te vergaren. Bovendien zou je zelf ook wat fokkers kunnen bellen of je er zonder verplichting eens langs mag komen omdat je meer over het ras wil weten en nog zoekende bent. Wie weet krijg je zo ook een klik met van hen waar je later een pup vandaan wilt. Het geeft je nl de tijd om kennis te maken met de ouderdieren zonder dat je gelijk helemaal verknocht bent aan een pup. Nou zijn er gelukkig ook fokkers die daar zelf ook voor waken en niet zomaar een pup verkopen als je maar 1x bent geweest of je een pup verkoopt en dat je die alleen op de dag van vertrek ziet. Die willen ook graag weten wie hun kleine pup als baasje zal gaan krijgen. Betaal ook nergens een voorschot, je moet je nl niet verplicht voelen om de pup daadwerkelijk te kopen terwijl je twijfels krijgt voor de dag van vertrek over de fokker of over de toegewezen pup.

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

Mijn ouders hebben een witte herder van Charlotte ( zij heeft de bevalling van Lotus op deze site laten zien) en wij zijn heel tevreden over haar en haar moeder. Zoals hun met de honden omgaan daar kunnen nog veel mensen iets van leren. Ze worden goed gesocialiseerd en krijgen zelfs al een beetje zindelijkheistraining mee. verder zullen er nog wel meer goede fokkers ijn maar daar heb ik geen ervaring mee dus ik hoop niet dat er hier nou mensen boos zijn of zow. ik spreek uit mijn ervaring

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Witte Herders moeten inderdaad wat te doen hebben.
Mijn Witje verveeld zich snel en gaat dan lopen aandringen. ;-)
Verder verhaard ze echt enorm. Niet te geloven.
Trek maar geen zwarte kleren meer aan.. :-)
En inderdaad het lijkt alsof Witjes heel graag vies worden, ze rollen overal in springen in de smerigste sloten.. O-)
Meestal komen ze er zwart-wit weer uit!

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Luka is ook vaak meer een modderhond als een witte herder ;-)
Je moet daar ook tegen kunnen dat je hond zich echt vies kan maken.
De witjes zijn wel erg lief en Luka is op sommige mensen daargelaten heel sociaal, ook naar andere honden.

In huis is Luka heel rustig zolang hij zich buiten eens flink kan uitleven en met een bal/stok of frisbee kan spelen.Of gewoon eens flink rennen.

Meestal ga ik 's middags een uur met hem fietsen en dat vind hij echt helemaal geweldig.En voor de rest 's morgens een flinke wandeling van 2 uur en tegen de avond nog een een 3 kwartier.

Anoniem (Gast)

Elena (Gast)

@ Marleen
Fokken jou ouders het ras ?
grtz Elena :-D

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Nee, de ouders van Marleen hebben een witte herder van Charlotte (die is hier ook actief op HP).

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Elena, wat je zegt over kindvriendelijker en zo, dat klopt wel.
Persoonlijk vind ik de witte herder qua karakter stabieler dan bijvoorbeeld de mechelaar, een ras waar ik in het verleden meermaals heb mogen trainen .

Hoe je het ook wendt of keert, besef je wel dat je bij elk ras de eerste weken/maanden erg consequent moet zijn bij het opvoeden.
De witte is zo slim dat ze direct al het foute kunnen oppikken.

Wat ik me overigens af vraag, heb je eerder een hond gehad?

Hou er ook rekening mee dat het een echte buitenhond is, niet in de zin dat ie in de kennel moet (liever niet juist), maar wel in de zin dat ze graag buiten zijn.
Eigenlijk zijn ze gewoon het liefste daar waar de baas ook is.

Ik moest gister rond een uur of zeven nog even snel naar het voetbalveld, zoonlief was een shirt vergeten mee te nemen en dan staat er al een bij de deur van gaan we nog even weg?
Sja, dan pak je toch dat tuig maar, flex eraf, leren 2 meter lijn eraan en hup, even samen op de fiets.
Genieten is dat, heerlijk even met zijn tweetjes, dat is iets wat ik kan waarderen in de witte, weer of geen weer, ze gaan heerlijk met je mee.

Elena (Gast)

Diana,
Het zal mijn eerste hond worden.
Ik ben net verhuisd in juni naar een groter huis met 2 katten,
er is nog wel wat rommel maar ik zou heel graag een pupje hebben in de kerstvakantie.
Misschien is dat wel rap maar dan hebben we er alle tijd voor.
grtz Elena :-D

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Helaas is het niet 'in te plannen' wanneer een pupje bij je kan komen. En ook niet in hoeverre je hem/haar zindelijk krijgt in 2 weken (want zolang duurt de kerstvakantie meestal). De meeste fokkers hebben al een lijst van potentiele pupkopers voordat de pupjes geboren gaan worden. Je komt dan al snel terecht bij stamboomloze pupjes of 'broodfokkers'. Dat zou jammer zijn, want een witje is idd zo slim dat er snel fouten gemaakt kunnen worden! Denk er dus nog even goed over na. Misschien dat je ergens anders (volgend jaar) voor langere tijd vrij kan krijgen? Dan kan je nu alvast verschillende fokkers gaan bezoeken. Waarbij je je dan goed voelt en waarbij de honden je aanstaan (er zijn tenslotte verschillende lijnen), daar kan je dan op de puppylijst (als de fokker dat natuurlijk ook goed vind).

Elena (Gast)

Maar er staat bij puppy's op deze site : zwitserse herder
en dan de middelste, lijkt die jullie veilig ?
O-)

Elena (Gast)

En nog een vraagje ,
Hoeveel keer en hoelang moet een pupje worden uitgelaten?
groetjes Elena :-)

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

De middelste zeg je...
Die zit in Spanje :-D ! Let dus op dat daar nog kosten bijkomen voor het vliegen naar Nl. ;-) .

elena (Gast)

Ik bedoel van Vlerckensteyn zitten die in spanje ?

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko

honden foto van Samantha & Aiko

Hai Elena,

Veel pups van GOEDE fokkers zijn ook vaak al gereserveerd. Je kan evt ook nog op de verenigingssite kijken, www.zwhvn.nl onder pups, nestverwachting.

Ik raad je daarbij wel echt aan, voordat de pups er zijn, op bezoek te gaan bij fokkers en kijken of zij daadwerkelijk geinteresseerd zijn in jou als toekomstige eigenaar, dus dat ze echt genoeg vragen aan je stellen (wat je wil doen met de hond, wat je ervan weet, hoeveel tijd je ervoor hebt, of de hond niet te lang alleen zit). Dat ze dus het beste voor de pup willen en niet alleen het geld. En ga je gevoel/instinct achterna, hebben wij ook gedaan!

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Vlerckensteyn staat niet in het midden ;-) . Maar goed, die zitten in België. Wel goede fokkers trouwens, maar ik weet niet of ze nog pupjes beschikbaar hebben of dat ze allemaal al besproken zijn?? Gewoon contact opnemen.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Pardon!! een pupje in de kerstvakantie omdat jullie er dan tijd voor hebben???? En na de kerstvakantie mag die kleine het uitzoeken?? Dat is wel erg kort hoor. Ik zal maar van het positieve uitgaan en dat je het niet zo bedoelt. Maar als de fokker je verhaal hier leest dan weet ik niet of je ook zo positief overkomt. Je hebt je duidelijk nog niet goed verdiept in wat het hebben van een hond betekend en ook niet in het ras. Ik zou je adviseren, ondanks dat ik Lotus een goede moeder vind en Bandit een mooie, lieve vader om nog even te wachten en je goed te beseffen wat er allemaal komt kijken bij het opvoeden van een pup. Al je vragen in dit onderwerp gingen ook zo'n beetje over een volwassen hond. Pups moeten veel meer naar buiten dan 4 tot 5 keer en mogen ook nog maar heel kort, vergis je niet in de puberteit.

Ik heb er een jaar over gedaan nadat ik wist wat voor ras ik wilde om uit te zoeken waar ik een beetje op moet letten en welke fokker ik dan zou willen. Ik ben daar ook gaan kennismaken voor dat de teef werd gedekt. Het was ook nog eens heel leuk om het gehele proces te kunnen volgen. Van de keuze van de reu tot en met de geboorte.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Witte herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^