Wat is dat toch met Isha ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ze is nu 10.5 maand en ze lijkt weer een nieuwe pubertijd te zijn ingegaan... Ik ben in de war, en zij waarschijnlijk ook. Het is alsof ze niet van me houdt, of zelfs een afkeer heeft van mij. (zoals tieners die hun ouders "haten") Ze voert nog wel commando's uit, en toont zich dan onderdanig, maar tussen die werksessies in, als we dus onze gewone leventje lijden, wil ze bijna niet meer met me spelen, terwijl ze zelf wel helemaal alleen gaat hollen en met speeltjes gooien. Soms komt ze wel eens met iets tegen mijn benen duwen, als ik recht sta, zodat ik bijna over haar heen struikel. Ze komt ook niet meer knuffelen, gezellig schootje zitten 's avonds om samen tv te kijken, tot voor kort wel nog. En deze morgen was het toppunt. Als ik haar uit de bench laat na het slapen, mag ze even op bed. Ze is dan heel onrustig (altijd) en moet alles afsnuffelen. Ik krijg ook geen likjes of kwispeltjes als we wakker worden. Maar deze morgen dus, was ze helemaal niet van het bed te krijgen. Normaal als ik aanstalten doe om naar beneden te gaan, komt ze direct bij mij, ze gaat geen trappen, dus dan pak ik haar op (van op de grond). Ik probeerde haar van op bed te pakken en ze liet haar tanden zien, misschien zou ze niet happen, maar ik heb even gewacht, niet gecorrigeerd en dan opnieuw geprobeerd. Ze vond het duidelijk niet leuk, maar liet het toch maar toe. Ze ging wel op haar rug liggen op dat moment. Is dit nu zware onderdanigheid, of juist dominantie ? Moet ik zelf mijn "baas zijn" terug schroeven of net meer "baas" zijn ? We zijn allebei in de war...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is dat toch met Isha ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis 3 doggies

honden foto van kathleen en otis

dit is echt niet leuk.. maar ik kan je niet helpen. ben wel benieuwd naar de reacties.

hopelijk is ze aan het puberen en is het snel over,

veel succes

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik heb hier ook geen verklaring voor.Misschen gaat ze de pubertijd in.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Als ze haar tanden laat zien als je haar van het bed wil tillen dan zou ik het niet meer toestaan om op het bed te laten.

Mocht je haar toch op het bed laten dan zou ik proberen om haar met een brok eraf te lokken. Niet de confrontatie aangaan en een hap riskeren.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ze is wel al loops geweest 2 maand geleden voor het eerst. Ze heeft ook kort een schijndracht gehad. Of speelt dit nog mee ?? Misschien is het hormonaal... ??Ze wordt volgende maand gesteriliseerd.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

hoe oud is je hondje nu? ik denk ook aan de pubertijd.. ik zou dat gedrag negeren en haar zelf laten komen. komt ze niet krijgt ze ook geen aandacht..
ik vind het moeilijk om hier een oplossing voor te bedenken.

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker

honden foto van  Yara

Ik zou haar niet van het bed halen, maar haar er zelf aflaten gaan door haar te roepen. Denk dat het met de leeftijd te maken heeft, even kijken hoever ze kan gaan.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik zal je op de eerste plaats uit de droom helpen...
Honden 'houden niet' van mensen...
Honden zijn egoistische wezens die eigengelang vooropstellen..

Ze binden zich aan een Alpha..
In ruil voor bescherming, en voedsel..

Ik zou je vAN HARTE willen aanraden de hond niet meer op bed te halen..
Uberhaubt niet meer omhoog..!!!
Tot de hoogmoedswaanzin verdwenen is..
Je heb je hond een
FILMSTERRE statig gegeven..
En dat laat hij zich welgevallen..

Ik geef hem geen ongelijk..!!

Hij gaat vootaan maar op de grond liggen in een mand of de bench..
Zelfs niet meer in het hol van het baasje

Je gaat niet meer - zonder dat hij/zij er iets voor hoet te doen aaien..!!

Zet de hond aan aan het werk..!! O-)
Doe honden dingen, speuren, trucjes, leren, laat de aai verdienen..!!!

Laat hem hond zijn..!!

Als je zo door gaat lig jij straks in de bench en hij "koninklijk" op bed..!! O-)

Ik hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ik heb met Boomer een soort gelijke strijd gehad, maar in mindere mate. Boomer mocht ook altijd even komen kroelen voordat ik opstond.
In het begin riep ik hem en dan kwam hij heel vrolijk naar me toe en wachte hij tot ik hem op bed tilde.
Na een aantal dagen kwam hij mij wakker maken om opgetild te worden en weer een aantal dagen later sprong hij zelf op bed!

Dit gedrag begon op een gegeven moment ook wanneer hij op de bank wilde en wanneer hij eenmaal op de bank zat of lag en was er echt niet af te krijgen met alleen een commando, moest hem vaak even aanraken en een klein zetje in de goede richting geven.
Hij werd in z´n andere gedrag ook erg vervelend en weigerde te luisteren en daagde me echt uit. Nu mag hij niet meer op bed en niet meer op de bank en ik zie hem veranderen. Hij is veel rustiger en luisterd veel beter.

Al heeft hij erg veel last van zelfmedelijden wanneer hij niet op de bank of op bed mag... De arme ziel O-)

tira (Gast)

Sorry hoor,maar daar zijn we weer met onze "alpha".Als die hond zijn tanden laat zien wil ie alleen maar zeggen:blijf van me af,ik wil hier lekker blijven liggen.Ga het niet te ver zoeken.Hij zal waarschijnlijk dit gedrag ervoor ook al uitgeprobeerd hebben met andere dingen.En ondervonden hebben dat ie met dat te doen,gewoon zijn zin krijgt.(mensen zijn altijd onder de indruk als je tegen ze gromt of je tanden laat zien.Bij de meeste mensen:succes verzekerd!)
Misschien krijgt ie op dit moment gewoon een beetje te veel aandacht.Doe eens een paar dagen wat minder met hem en kijk een wat ie dan doet.
Je zegt ook:het is net of ie niet van me houd.Ik denk dat je misschien te goed wil zijn voor hem.Honden kennen het begrip"houden van niet".Ze denken alleen aan zichzelf.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

@Tira: Ilja wilde alleen maar duidelijk maken dat honden niet van mensen 'houden'. Dat had even niet zo veel met het probleem zelf te maken, het was meer aanvullende informatie.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat Ilja zegt ben ik het mee eens.

En jij moet Isha zelf iets meer met rust laten.Daarom "wil" ze niet met jou spelen.Je hebt haar teveel gepamperd,als een baby(teminste dat is echt wat ik lees).En dan til je haar zelf op het bed,ze wil het niet eens.Daarom laat ze haar tanden zien,ze wil niet opgetild worden.

Draai de dingen om:

Kijk niet meer zoveel naar haar.

Als zij aandacht komt vragen door speeltjes te vragen of met haar neus onder je hand te duwen,negeren en zelf weg lopen,wat ook werkt is blijven zitten en met je handen voor je ogen gaan zitten.

Geef haar niks gratis.Voor een aai moet zij zelf bij jou komen en dan wel omdat jij haar zelf hebt geroepen.
Voor haar eten moet ze ,zitten/liggen/staan/poot.(ik doe met Mila een afwisseling van :zit/lig/rond(rechtsom)/draai(linksom)/onder/pootje rechts/pootje links/staan)En dan pas krijgt ze haar eten.

En als jij haar niet de hele dag aandacht geeft door achter haar aan te "lopen",zal zij juist meer interesse gaan tonen.

Succes.

tira (Gast)

Ik bedoel hetzelfde.
Ik zie hele dagen mensen rond mij die gewoon te goed voor hun honden zijn en daardoor alles voor hun dier doen en alles toelaten..Kortom die heel goede butlers zijn voor hun hond.Ze verwachten van hun hond dat ie ook van hun "houd".Ze denken zelfs dat als ze hun hond iets zouden verbieden hij niet meer van hun zou houden en boos op hun zou worden!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Sommigen onder jullie hebben mij een beetje verkeerd begrepen, en ik heb mezelf tegelijk verkeerd uitgedrukt. Ik behandel Isha niet als een baby, ik verwen haar niet door butler voor haar te spelen, en dat "ze houdt niet van mij" was hoe ik het in mensentermen zou uitdrukken, hoe moest ik het dan zeggen. Het lijkt alsof ze het niet meer leuk vindt hier.... is misschien beter. Ik weet ook wel dat een hond geen dergelijke gevoelens heeft. Ik til haar ook niet op bed, ze springt er maar al te gretig op, en is dan niet eraf te krijgen. Haar gedrag is gewoon op een zeer korte tijd veranderd, terwijl ik altijd al het zelfde doe met haar. Ik ga proberen van haar meer te negeren, want aandacht krijgt ze inderdaad veel, dat moet ik wel toegeven.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ze was pas loops geweest..??
"t Kan zijn dat ze schijnzwanger is /aan het worden is..

Niet meer op bed, als als je die niet kunt voorkomen, niet in de slaapkamer..

Ga eens wat actiefs doen met haar..
Dan komt ze uit het gedrag van die schijnzwangerschap..

Ik zou wel eens heel goed kijken hoe ze is as je haar laat steriliseren..
Ze kan mogen nog narriger worden na de sterilisatie..

Hoop dat je er wat aan hebt..

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Vandaag heb ik Isha bijna de hele dag genegeerd, gewoon de dagelijkse normale bezigheden gedaan zonder commentaar, enkel bevelen als ze nodig waren. Ze heeft eerst een hele tijd lopen janken en zeuren in de keuken. Toen bleek dat ze zeurde om haar dekentje dat op de stoel hing om in de was te stoppen. Heb het dekentje terug op haar plaats gelegd, zou dan toch geen was doen, en ze leek daar gelukkig mee, ze werd stil. Maar kwam wel regelmatig kijken naar mij, want ze is niet gewoon dat ik haar niet bekijk of aanspreek. Truukjes gedaan zonder dat ik het vraag, echt om mijn aandacht hunkeren. Wandelen en spelen op de wei : normaal en vrolijk verlopen, want sociaal is ze wel met mensen en honden. Terug thuis nu : als een blok in slaap gevallen. Ik probeer morgen gewoon hetzelfde. Het lijkt een combinatie schijndracht (dekentje = nestje ??) en puberaal uitdagend gedrag,maar het lijkt dat ik dit makkelijker zal kunnen onder controle krijgen dan ik had verwacht. Bedankt allemaal voor de antwoorden, positieve en negatieve... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is dat toch met Isha ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voor Daphne (filmpje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^