Mijn hond beschermd mij tegen andere honden. Tips gevraagd..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus, Chaos en SennaSuus, Chaos en Senna

honden foto van Suus, Chaos en Senna

Toch even hier gebruik maken van al jullie ervaringen en deskundigheid. Chaos is op dit moment 14 maanden. Hij is een super hond, luistert goed, heeft cursussen gevolgd. Over het algemeen is Chaos super sociaal naar andere honden en mensen.

Eigenlijk ook heel tof heeft hij alleen de neiging om mij over te beschermen tegenover andere honden. Resultaat; andere honden mogen niet tegen mij aanspringen, wat ik nog wel ok vind maar de laatste dagen mag ik andere honden ook niet meer aaien. Op het moment dat ik een andere hond wil aaien springt hij onnodig in de bres en snauwt de andere hond weg.Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd niet lekker in mijn vel zit wat hij, denk ik, ook aanvoelt waardoor hij mss vind dat hij voor me op moet komen.

Mijn reactie nu is om hem te straffen, te laten zitten en blijf en ga ik alsnog de andere hond aaien. Vervolgens beloon ik hem omdat hij is blijven zitten.

Is dit goed of maak ik zo onbedoeld vijanden, in de ogen van Chaos dan..

Ben benieuwt naar jullie tips, hoe om te gaan met mijn persoonlijke waakhond ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond beschermd mij tegen andere honden. Tips gevraagd.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden* 3 doggies

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

Dat heeft mijn hond ook alleen dan tegen mensen
Ik heb hem gerustgesteld.

Heb je twee honden?Zoja
Probeer dan de andere hond eens wat aandacht te geven kijken hoe daarop reageert

....Succes

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

ik zou inderdaad de hond even een time-out geven en dan de andere hond toch aaien. Het is volgens mij ook een beetje een vorm van dominantie, want hij wil bepalen wat jij doet.
Hoop dat het lukt om hem dit af te leren, is toch vervelend..

tira (Gast)

Vergelijk je hond gewoon even met een kind.Als je als ouder met een ander kind bezig bent en je eigen kind zet het dan op een jengelen en komt er tussen,beschermt zo'n kind dan zijn ouder?? Neen,dat kind wil gewoon dat alle aandacht naar zichzelf gaat.Met andere woorden je hond heeft gewoon een goede manier ontdekt zodat alle aandacht naar haar gaat.Wordt ook dikwijls gebruikt door honden die zich een tikje onzeker voelen.
Niet te moeilijk over doen,elke hond probeert dat wel eens.Mondeling corrigeren en toch even door gaan met de andere aandacht te geven,zodat de jouwe leert dat zijn gedrag niets oplevert.

honden page profiel SennaSenna 3 doggies

honden foto van Senna

Lijkt me niet fijn! Nu is het nog onschuldig als hij straks ouder is misschien niet meer... goed dat je er aan werkt!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mijn klinkt het niet als beschermen in de oren, maar als bezitterigheid. Hij zegt in feite: jij bent van mij en ik wil niet dat een andere hond daar aankomt.
Aangezien jij de baas bent en niet hij zou ik dit wel proberen af te leren.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie 3 doggies

honden foto van Floor en Fiefie

ik denk inderdaad niet dat het beschermen is maar de aandacht vragen/opeisen...
ik zou inderdaad de op een kalme manier even uit de situatie halen door hem even te laten zitten en blijven en door te gaan met de andere hond aaien. als hij braaf is blijven zitten en je bent klaar met de andere hond geef je hem even een fijne aai over de bol.
zo leer je hem dat jij bepaald, aait wie jij wil aaien en wanneer jij wil aaien, niet hij. en vooral kalm en consequent blijven ;-)

ik zou in het begin wel niet te over enthousiast zijn met andere honden aaien/aanhalen. bouw het rustig op zodat hij zich niet in een keer helemaal buitengesloten voelt...

honden page profiel Suus, Chaos en SennaSuus, Chaos en Senna

honden foto van Suus, Chaos en Senna

Dank je wel voor de tips. Ik ga door waar ik mee gestart was. Wilde even zeker weten dat ik op het juiste spoor zit ;-)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Als het één van je eigen honden is die door Chaos afgesnauwd zou worden als deze door jou aangehaald wordt is er reden om hier wat aan te doen. Maar dat hij zo reageert als jij een "vreemde hond" aait vind ik toch wat anders. Chaos hoort bij jou. Jullie zijn een roedel, familie hoe je het noemen wilt. Dan komt er een vreemde die zijn verworven "rechten" claimt. Ik denk dat wanneer een vreemde vrouw jou man begint te zoenen, jij deze brutale vlerk ook een oplawaai geeft. Zoals je aangeeft is Chaos sociaal naar andere honden. Maar dat heeft wel z'n grenzen.
Ik denk dat wanneer Chaos jou gaat corrigeren wanneer je een andere hond aait, je pas kan spreken van bezitterigheid.
Ik zelf zet in ieder geval de vertrouwensband die ik met m'n hond heb niet op het spel voor een "vreemde hond"

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou hier ook geen hot item van maken, ben het helemaal met Rudi eens.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Laat ik m'n verhaal nog even illustreren met de situatie hier. Vito reageert hetzelfde zoals Chaos op vreemde honden. Maar Sjakie die er gewoon bij hoort ondanks dat ze niet hier woont kan wel door mij geaaid worden. Hoogstens zal Vito er ook bij komen omdat ze ook een aai wil. Maar Sjakie wordt niet afgesnauwd.
Dat wordt Sjakie wel als ik een stuk worst laat vallen en ze er allebei op willen duiken. Dan laat Vito haar recht (van de sterkste) gelden

honden page profiel Suus, Chaos en SennaSuus, Chaos en Senna

honden foto van Suus, Chaos en Senna

Rudi ik snap je helemaal. Ga er ook niet een super hot item van maken. Wil alleen graag zelf bepalen wie ik aai en wie niet.. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond beschermd mij tegen andere honden. Tips gevraagd.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Boxer Bambam vermist (Eindhoven)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^