gezakt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

Vorige week zijn we op examen geweest voor de jonge honden cursus helaas..Tayco is gezakt en moet de cursus opnieuw doen. Gisteren hebben we via de mail contact gehad met de fokker en wat blijkt zijn andere 3 broertjes en zusjes uit nl zijn ook gezakt ( de rest is naar het buitenland voor politieopleiding) Het probleem met Tayco en zijn broetjes is dat de cursus te makkelijk is en er te veel herhaald word waardoor de intresse naar een diep nulpunt zakt en dat is te merken. Als wij na veel gepiep( hij weet heel goed waar wij op zondag ochtend heen gaan) uit de auto stappen is Tayco niet meer te houden hij gromt en blaft naar alles wat beweegt. Als de les begint gaat het 5 minuten goed en dan gebeurt het. Menner gaat languit op het veld liggen en doet helemaal niks meer.Hij kijkt wat rond en snuffelt een keer aan een plukje gras langs zijn koppie. Na een klein beetje gemopper en veel gelok met eten speelgoed takken enz besluit hij om toch maar weer even mee te doen want we willen zo graag om na 5 minuten weer lekker neer te ploffen op de grond. En dat was de les. Het examen was nog beter verlopen. Alles ging goed en hij luisterede perfect. Zitten liggen blijf let op alles perfect... en toen kwam het terugkomen. Hij liep mooi op me af en 1 meter voor mij vloog hij vol in de ankers, sloeg rechtsaf en rende het hele veld rond. In het hek zit een poortje dat altijd open staat en dat in de bossen uitkomt en daar schoot meneer heen, de bossen in. wij als gekken achter hem aan, hoor ik ineens een gil in de bossen. Hij heeft een vrouw omgelopen. Ik kon wel janken.... Gelukkig mankeerde ze niks alleen heel erg geschrokken en we hadden hem weer te pakken. zegt de examinator heel mooi 'je mag hem nu niet straffen'........... :'( ..... dat heb ik niet gedaan maar ondertussen... Maar goed de Fokker zegt dat we er beter mee kunnen stoppen omdat alles opnieuw doen averechts werkt en hij waarschijnlijk alleen maar meer gaat stieren en vervelen. Wij willen heel graag agility gaan doen maar dan moet hij wel slagen en dat zal zo niet gaan. Morgen om 9 uur moeten we weer met frisse tegenzin beginnen aan de cursus en komt de fokker kijken hoe goed zijn puppy het doet. Ik denk dat hij hem meteen mee neemt en andere baasjes gaat zoeken want het zal wel weer wat worden haha heb ik weer een te slimme hond. Geen wonder dat hij na 2 uur al volledig zindelijk was en ik maar trots zijn op mijzelf... :-D Groetjes Marleen en Tayco

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gezakt" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

Mail uit

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Dit is wel vervelend. Dat de hond het puur uit verveling niet doet..
Hoop dat het na bespreken allemaal wat beter gaat, misschien kan je wat extra oefeningen doen zodat hij zich niet gaat vervelen..

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat jammer dat hij is gezakt.Ik ga ook agility doen in januari

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

ja dat zou een optie zijn als hij niet al bijna alles kende... ik weet niet wat ik hem moet leren. Wij zitten er aan te denken om helemaal te stopppen met trainen en er gewoon een gezellige huishond van te maken.

honden page profiel MackMack 3 doggies

honden foto van Mack

Onze Mack begon prima aan zijn EG cursus (elementaire gehoorzaamheid). Nu, een paar weken voor het examen, gaat het steeds minder. Oorzaak....... gewoon PUBEREN. Dat zou bij jou hond ook wel eens heel goed het geval kunnen zijn. Hij heeft er in ieder geval wel de leeftijd voor. Gewoon een half jaar stoppen en weer vrolijk opnieuw beginnen. Het toverwoord in de hondensport is nog steeds........ GEDULD.

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

ja dat dachten wij dus ook puberen maar dat is het niet. Het is echt gebrek aan intresse. Wij hebben hier het ergste van de pubertijd wel gehad. Toen luisterde hij thuis ook niet maar dat is gelukkkig voorbij. Hij is gewoon TE intelligent voor de cursus en loopt ver voor op de rest van de klas. Ergens snap ik hem ook wel. Als ik nou groep 8 opnieuw moest doen zou ik me ook vervelen en me totaal niet inzetten. En het valt op dat als we iet s nieuws leren dan is hij weer helemaal blij en doet hij echt zijn best maar hij heeft het allemaal te snel door en dan is de lol er zo vanaf.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Moet er ergens wel een beetje om lachen..een te slimme hond!

Ik had ook zoiets met mijn duitse herder, wat zij erg leuk vond was speuren.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

sneu zeg

honden page profiel JindonchaJindoncha 3 doggies

honden foto van Jindoncha

Waarom kijk je niet naar een andere hondenschool ??
Er zijn ook hondenscholen waar je straks behendigheid kan gaan doen, zonder dat de hond weet ik veel hoeveel diploma's behaalt moet hebben.
Erg jammer dat de hond zich verveelt in de les :'(

Ann (Gast)

Mijn advies zou zijn om nog eens verder te kijken of er niet een hondenschool is die beter aansluit. Bij ons zijn ze er heel erg op gericht dat het voor baas en hond leuk is. Dus twee keer per week sta ik met plezier op de school. Bij ons was er ook een tijd dat het minder ging. Uit verveling ging hij dan opspringen en raar doen. Toen het advies gekregen om niet te wachten om te gaan spelen tot de trainer dat zegt, maar als de oefening goed gaat gelijk een kort spelletje doen en daarna weer verder met de oefening. Ook mochten wij eerder weg gaan als wij het gevoel hadden dat hij een beetje aan zijn einde was. Zo bleef het leuk voor ons en voornamelijk ook voor de hond. Kijk anders of die mogelijkheid ook bij jullie in de les bestaat en of de trainer jullie kan adviseren om het voor jullie beide leuk te maken en houden.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Wat jammer zeg... echt vervelend!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Marleen schreef: Als de les begint gaat het 5 minuten goed en dan gebeurt het. Menner gaat languit op het veld liggen en doet helemaal niks meer.

Haha! Herkenbaar!

Jammer dat jullie gezakt zijn. :'(

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Kun je niet met de hondenschool bespreken of je niet alsnog met de behendigheid mee kan doen. Ik neem aan dat zij toch ook wel zien dat het puur verveling is.

Misschien dat als je naast de gewone cursus behendigheid gaat doen, dat hij weer bereid is de 'makkelijke' oefeningen voor je te doen.

Hem een 'gewone huishond' laten worden, lijkt me niet echt een oplossing, omdat hij zich dan nog meer gaat vervelen. Juist met hem bezig zijn en hem nieuwe uitdagingen geven.

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

dat is inderdaad balen zeg.

ik heb het met tank dat hij geen minuut blijft liggen als ik wegloop maar hij tijgert achter me aan. en hij moet met examen een minuut blijven op zijn plaats.
ik train me eigen helemaal suf en thuis in de omgeving gaat het goed en doet hij het gewoon en op cursus heeft hij zoiets van echt niet dat ik blijf, ga gewoon mee met vrouwtje. pfffff
en ik heb ook dat dilemma om als hij zakt weer diezelfde cursus te doen dat hij het helemaal niks vind en zich gaat vervelen want wachten is nou niet echt zijn ding.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mexx was ook een hond die zich snel verveelde. Dus heb ik gewoon afgesproken dat ik zelf tussendoor extra oefeningen doen, aandachts,oefeningen een keer wat doggydance etc.
Als we voor de 3e x gingen volgen ging ik gewoon tempowisselingen doen, links/rechts volgen, achter, keer een twist etc.
Het voor de hond zelf even wat moeilijker maken.

Tijdens behendigheid moet hij ook steeds even wachten, grote kans dat hij dan ook dingen voor zichzelf gaat doen. Dus ik zou toch doorgaan met de cursus en gewoon aangepast trainen. mag het daar niet, dan een andere hodnenschool zoeken.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi marleen,

De kunst is om het je mecheltje wat moeilijker en spannender te maken. Ik weet dat de cursus te makkelijk is het zijn nu eenmaal snelle leerlingen.

Doe er wat tussendoor, laat je cursusleider jou en je hond wat nieuwe opdrachten uitvoeren waar jullie samen aan werken.
De cursusleider die ik gehad heb maakte de cursus die opzich vrij saai is al wat spannender en leuker om te doen. Met volgen bijvoorbeeld veel wendingen, blijf tijdens het volgen, af laten liggen tijdens het volgen enz enz. Op die manier kan de aandacht niet verslappen.
Geef vanaf jij jou mecheltje uit de auto haalt iets te doen, laat hem zijn balletje dragen, of iets dergelijks. Lijdt hem af ben met hem bezig.

Maak het interessant voor hem maar ook voor jezelf. verzin zelf uitdagingen voor hem. Probeer ook een balans te vinden in actief zijn en rust tijdens de traning.

Als de groep begon met apporteren met hoogtesprong en ik op mijn beurt moest wachten ging ik even wat anders doen. Als Bentley de andere honden bezig zag dan nam de drift de overhand en wou ze naar elke blok toe die gegooid werd. Om daar rust in te brengen ging ik even zelf wat apporteren met haar of iets anders doen. Zo verzon ik zelf dingen tijdens het wachten maar ook tijdens het gezamelijke trainen uitdagingen voor haar. Het voordeel is natuurlijk wel dat de cursusleider de cursus zelf al wat spannender maakte.



honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Vergeet ik nog te zeggen dat het heel jammer is dat je gezakt bent.

Ik zou als ik jou was, en misschien is het bespreekbaar dat je gewoon doorstroomt en later het examen over kan doen.

Dat moet toch kunnen lijkt mij.

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

We zijn vandaag weer geweest en het was weer niks.Het is nou zelfs zo ver dat hij bij thuiskomst ook vervelend gaat doen. We hebben het erover gehad en ze wilden gewoon hebben dat we de cursus opnieuw doen. Wij niet. Speelgoed nemen we al een tijdje niet meer mee omdat hij dat echt niet leuk vind, dan gaat hij in de riem bijten, blaffen en grommen dus gaan we maar gewoon oefeningen doen. We hebben nog eens goed nagedacht over de agility en je moet idd erg lang wachten dus dat wor niks. We stoppen met de cursus en gaan nou zelf thuis aan de gang met hem. Op internet staan allemaal dingen te koop voor agility dus blijft hij goed bezig zonder opgefokt te raken van andere mensen en honden. Beter voor hem voor ons.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Jammer dat hij gezakt is... maar houd in de gaten dat behendigheid trainen in een groep ook je hond leert zich op jou vd focussen ipv op andere honden. En als je thuis alleen traint dan kan de hond thuis perfect presteren, maar niet met andere honden om zich heen dus trainen in een groep is ook belangrijk...

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Heel herkebaar dit gedrag. Wij zijn nu ook met de jonge hondencursus bezig. De eerste les ging goed en daarna was het een drama. Madam ging ongeinteresseerd op de grond liggen en je kon er niks mee.
Maar....wij hebben de oplossing gevonden.
Geen eten voor de les en paaien met pens. Het gaat nu helemaal super en ze heeft haar aandacht weer bij mij omdat er iets heel lekkers te halen valt.
Misschien ook iets voor jullie om te proberen?
Veel succes en heb geduld, de pubertijd is nou eenmaal niet de makkelijkste tijd! ;-)

honden page profiel JindonchaJindoncha 3 doggies

honden foto van Jindoncha

Is er niet een hondenschool bij je in de buurt die prive lessen geven ???

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cynthia

Wat is er toch een ernstig verschil ikn honden scholen, zeker als je hond, zoals die van ons, niet in een schema past.
herkenbaar probleem, enne door je eigen frustraties, met tegenzin er heen gaan. dat is ook al niet bevordelijk voor de voortgang. Balen hoorrr

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

jammer dat je gezakt bent,maar moest heel stiekem wel om je verhaal lachen ;-)
als je zelf al met tegenzin heengaat,heeft dat op de hond ook weer zijn werking

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik snap het wel. Ik ben het zelf eerlijk gezegd ook beu om me daar een uur op een zompig veldje te staan vervelen.. Fedor valt ook vaak in slaap, tenzij er leuek flinke reuen zijn waar je tegen kan blaffen.....

Ik denk er zelf sterk over om te stoppen, we hebben de puppen en jonge honden cursus allebij gehaald, ik vind het wel welletjes. dan maar geen gehoorzame hond O-) O-) O-)

Ik merk zelf dat ik het ook een beetje onzinnig vind worden; al die regeltjes hoe de knoop in de riem zit als ik hem aan een paaltje vast maak, hoe hij uit de auto moet springen, ja sorry maar dat gaat niet zo met een Landseer, en dan moet het toch. Een hond van bijna 70 kilo op een veel te klein behandeltafeltje tillen om te oefenen voor de dierenarts??? onze dierenarts vind het zelf niet te doen en behandelt hem op de grond.. ik bedoel maar, als de cursus zijn doel voorbij schiet, is het misschien beter om op te houden..

Is er niet iets anders wat je liever met hem gaat doen? Iets uitdagenders?

ann (Gast)

Echt heel erg jammer dat ze je niet kunnen (willen) helpen op de school. Als je er niet plezier heen gaat dan zou ik ook stoppen. Kijk ondertussen eens rond of er niet een andere school is. Zelf zitten wij echt bij een super leuke school waar ze heel erg kijken naar de individuele hond en waar we nu binnen de groep een soort privé les krijgen (iedereen krijgt een opdracht die past bij zijn/haar hond en je eigen ambities en vragen). Daarnaast is het altijd erg gezellig, wat voor ons natuurlijk ook belangrijk is. Het leuke is dat het echt een vereniging is en dus allemaal vrijwilligers zitten. Begrijp nog steeds niet hoe ik twee maal per week mag trainen bij zulke goede trainers voor een bedrag waar je normaal je 10 puppy lessen voor hebt.
Ze zijn er dus wel, de scholen die leuk zijn en waar je hond ook met plezier heen kan gaan en waar ze luisteren naar de baasjes en niet een programma afdraaien.

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

We Twijfelen heel erg wat we gaan doen maar ik denk stoppen. We hebben al gezocht naar goede hondenscholen in de buurt maar de dichtsbijzijnde is 80 km hiervandaan en dat is voor tayco echt te ver. Hij krijgt nooit te eten voor de les en ik neem elke week iets nieuws mee als beloning maar hij is niet geintereseerd in eten. en dat we er met tegenzin heengaan... wie zou dat niet doen. thuis luisterd hij perfect maar daar.. hij gromt en blaft naar elke hond of mens die hij tegenkomt en dat houd hij de hele dag vol. Vergeet niet dat het een mechel is, hij hoeft maar moeilijk te kijken en de mensen rennen algillend weg. zelfs op de cursus zijn er trainers bang voor hem en hij heeft nog nooit iets gedaan( alleen blaffen en grommen). Waar we nou bij zijn stoppen we dus zeker en dan zien we wel weer. Als huishond is hij in elk geval wel geslaagd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gezakt" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^