Welke hond voor 14jarige?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

hahahaha nee ik begrijp er ook geen hout meer van! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond voor 14jarige?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou geen hond geven aan een 15-jarige, want die kan daar niet helemaal voor zorgen. Het is beter (vind ik) als je ouders een hond voor het gezin aanschaffen en je broer mag dan met de hond spelen, wandelen, trainen, etc. Maar als hij niet kan (school, stage, vrienden, bijbaantjes, etc.), dan kunnen je ouders het overnemen. Als je broer veel weg is, zal de hond sowieso trekken naar degene die het meest met hem omgaat. Dus of het dan de hond van je broer wordt, is maar de vraag... Bovendien kan je hond hem waarschijnlijk niet meenemen als hij uit huis gaat, want op kamers mogen bijna geen honden en als hij een huis heeft en fulltime werkt, kan hij er ook amper voor zorgen...

Ik zou absoluut geen hond voor een verjaardag geven. Je moet kijken naar het juiste ras voor jullie gezin en naar een goede fokker. Het kan best zijn dat deze fokker pas over tig maanden een nestje heeft en niet per se op die verjaardag. Het zou een Godswonder zijn als de pupjes uitgerekend op de dag voor de verjaardag of op de verjaardag meemogen. Tenzij je naar de broodfok gaat, waar altijd pups liggen. Maar dat lijkt me geen goede keuze, want dan werk je mee aan dierenmishandeling.

Als gezin moeten jullie er goed over nadenken (vooral je ouders) welke hond bij jullie past en bij je broer. De rassen die opgenoemd worden, zijn veel te pittig. Ik zou voor een redelijk makkelijke hond gaan. Golden retriever wellicht, of gewoon een gezelschapshondje.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas

honden foto van Caroline & Atlas

HAHAHAHHA Mandy :-D :-D :-D

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Als je een hond neemt met veel energie moet ie elke dag beweging hebben en kunnen rennen enzo. Jack russel is zo'n hondje die je bezig moet houden zowel mentaal als fysiek. Eigenlijk met alle honden in dat lijstje is dat zo het geval. Zou goed nadenken voordat er een hond komt het is niet iets leuks voor een paar dagen. Het is een dier. En leer wil veertien jarige jongetjes kennen pff!! Meisjes zijn daar anders in.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

@ Mandy

Ik moest lachen.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Ik sluit me helemaal aan bij Fay en Angela.

Een 14/15 jarige een hond geven voor zijn verjaardag....hmmmm, ooit wilden mijn jongens heel graag een puppy, ze waren toen 9 en 10 jaar oud en zouden er heeeeeel goed voor zorgen.
Nou wilden papa en mama in dit geval ook heel graag een hond en onze keuzes waren doorslaggevend, dus kwam er een hond waar mama mee ging trainen enz...

Inmiddels zorgt mama er bijna fulltime voor en laten de jongens de hond slechts een enkele keer per week uit, immers hebben zij nu ze bijna 14 en 15 zijn het veel te druk met vrienden, voetbal, meiden, huiswerk en weet ik het wat allemaal nog meer.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Bart Smit hondje ;-).

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

Ook ik ken een soortgelijk verhaal als Diana.
De zoon van mijn baas wilde voor zijn 15e verjaardag graag een hond. Er ging geen dag voorbij of hij had het over een hond (hij wou een Duitse herder)
Hem wel duidelijk gemaakt dat een Duitse herder géén
Rex is. Pa wilde eigenlijk geen hond, Ma wel.
Uiteindelijk kwam er een Duitse herderpup.
Leuk. Nu zijn we een jaar verder, als hij er per dag een uur aan besteed is dat veel. Ma doet alles met de hond van uitlaten tot cursus. Als ma er niet is komt opa de hond uitlaten, terwijl zoonlief wel thuis is.
Nu begint de hond ondeugend en ietsje dominant te worden. Allicht hij wordt volwassen en verveelt zich bovendien. Maar dat wordt niet begrepen.

Elk kind is natuurlijk anders, maar ze staan er denk ik niet bij stil wat er dag in dag uit op hen afkomt.
Het is geen stuk speelgoed die je in de hoek kunt schoppen als je er zat van bent.


honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

whahaaaaa

honden page profiel ElsEls

honden foto van Els

He Mandy,

Dat was een goei voor de zoon van mijn baas geweest.
Die kun je goed in de hoek schoppen als je er flauw
van bent.

HAHAHAHHA

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

hahahha mandy :-D

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Even zonder gekheid, Joy... Waaróm wil je nog een hond als jullie er al twee--of drie--hebben? Misschien is het handig als je je verhaal even duidelijk uit de doeken doet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond voor 14jarige?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: castratie bij cryptorchisme
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^