Nieuw hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Hey, ik heb de kans om een nieuw vriendinnetje voor Yaco in huis te nemen. Het hondje, ook een Malamute, zou weg moeten omdat er gevochten wordt met een andere teef. Nu ik zie dit helemaal zitten. Ben ook al heel lang aan het denken aan een tweede hond. Wat veranderd er eigenlijk allemaal eens je een tweede hebt? Ze is maar de helft van grote van Yaco, dus ik denk qua plaats dat het niet zo'n probleem zal zijn. Maar wat kan dan wel problemen geven? Ze hebben ook al enkele keren samen gespeeld en dit ging super goed.

Mijn vriend is wel nogal terughoudend en denkt dat een tweede hond zooooveeeel meer verantwoordelijkheid meebrengt. Ik denk eigenlijk dat dit best meevalt, natuurlijk moet je er ook voor zorgen. Maar ze hebben ook elkaar, wat sommige dingen dan weer makkelijker maakt. Ze zou een paar maandjes ouder zijn als Yaco.

Iemand tips? + hoe kan ik mijn vriend overtuigen om er ook 100% voor te willen gaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuw hondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie 3 doggies

honden foto van Laura & Robbie

als is 2 x zoveel
2 riemen vast houden
het kost 2 keer zoveel
maar je hebt ook 2x zoveel plezier aan je honden

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Zoals Laura zegt is alles 2x zoveel.

De honden even meenemen op visite bijvoorbeeld zal moeilijker worden, 1 hond vinden mensen niet zo erg maar 2 honden is dan weer te veel.

Met uitlaten is het lastiger, je weet niet hoe ze reageren als je ze alleen thuis laat.

De kosten, ik weet niet of je een verzekering hebt, maar dat word dan ook een stuk duurder, net als de voeding etc.

Maar; dit zijn praktische dingen. Als het voor jou goed voelt en het gaat goed samen met Yaco, dan moet je het gewoon doen ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben ook 2 honden ze schelen maar 8 maanden.Maar het is super leuk zoals ze samen spelen.We hebben er altijd 3 gehad.En het is voor mij geen probleem.Onze honden gaan nooit mee op visite.

honden page profiel TessaTessa 3 doggies

honden foto van Tessa

net als bij kinderen 1 of twee de zorg blijft hetzelfde,maar met 2 is het in sommige opzichten lastiger,maar dat is hierboven ook allemaal al gezegd.
kan trouwens alleen maar over 2 kinderen meepraten hoor ik heb net mijn 1e hondje ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik ben het helemaal met Laura eens :-)

honden page profiel theathea 3 doggies

honden foto van thea

ik heb er ook 2 en het gaat super samen...maar er is ook een mogelijkhied dat het niet klikt dat moet je ook in je achterhoofd houden
en inderdaad het op visite gaan word minder bram ging overal mee naar toe maar met storm erbij doen we dat veel minder...
maar ze zijn zo gehecht aan elkaar ik had pas de 1 in bad gedaan en wilde die even uitlaten na het fohnen om goed droog te worden nou storm kreeg ik niet mee en bram had heel de tijd zitten piepen zei mijn man ze zijn zo aan elkaar gehecht en dat is zo mooi om te zien
nee ik zou niet meer anders willen...maar blijf eerlijk er zitten voor en nadelen aan maar de voordelen winnen het voor mij :-D

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

meer is beter O-) of je er nu 1 of 2 uitlaat maakt ook niet zoveel meer uit toch? alleen wel dubbele kosten, maar de verantwoordelijkheid blijft gewoon het zelfde in mijn ogen

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Dat van visite gaat voor ons niet zo anders zijn. We zijn met Yaco alleen al nergens welkom, dus we gaan gewoon zelden op visite. Of bij mensen die een grote tuin en hond hebben, kunnen ze ravotten, maar denk dat een hondje extra daar ook niet erg gaat zijn.

Ja, idd, de kosten. Meer eten, dierenarts,... . Dat alles 2x zoveel is denk ik toch ook niet helemaal, met Yaco hebben we (buiten de operatie), de meeste kosten gehad als hij pup was en omdat het onze eerste hond was hebben we alles moeten nieuw kopen. Ondertussen hebben we voor hem alleen 4 drinkbakken, 101 speeltjes, ... . Ik bedoel maar, de noodzakelijk dingen hebben we in huis. Dierenarts en eten blijft dan over volgens mij? Als dierenarts alleen bij inentingen blijft valt dit ook nog mee denk ik, maar natuurlijk, het kan altijd tegen zitten (zoals met yaco) en opnieuw een paar duizend euro DA kosten kunnen we ons niet zo snel weer veroorloven. Ik vind het een moeilijke keuze. Ik wil heel graag een vriendinnetje voor yaco. De vrouw heeft gezegd dat we haar op proef konden nemen voor een tijdje om te kijken of we zouden kunnen wennen aan 2 honden. Misschien dat ik dit dan wel kan doen, maar ik denk dat ik op een paar weken tijd verliefd zal worden op hedat hondje en mss niet meer objectief kan oordelen dan?

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Dat is toch geweldig op proef!
Gewoon doen :-D !
Stap er onbevooroordeelt in en geef het 2 weken. Loop je dan (of eerder) tegen dingen aan, doe haar dan terug. Maar ik verwacht dat ze gaat blijven ;-) .

honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen 3 doggies

honden foto van Wen's stuiterballen

Ja, de kans dat je het hondje niet meer laat gaan na die kennismakingsperiode is natuurlijk groot.
Misschien denkt je vriend er dan net zo over..da's dan weer een voordeel..misschien.
Ze zeggen dat een tweede hond erbij kan betekenen dat Yaco minder aandacht voor jou heeft en meer voor de andere hond. Als het een dame en een heer betreft die nog al hun natuurlijke onderdelen hebben ( zeg ik dat niet netjes) is de kans op een amoureuze ontmoeting met eventuele gevolgen.
Neem aan dat jullie gezond zijn maar, wat als er plotseling verandering komt in jullie inkomen is het dan ook nog haalbaar?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Voor de kosten kan je je gelijk indekken door een verzekering af te sluiten.
Een verzekering vergoed het meest, dan ben je daarop voorbereid.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Straks komen ze op bezoek met het teefje, en ze gaat voorlopig een weekje proberen hier. Heb wel gevraagd dat we ze zowieso terug brengen na een week (ookal is dit maar kort, dus mss wordt dit wel verlengd), maar dat we dan nog even een periode hebben zonder haar om even doordacht de beslissing te kunnen nemen. Ik wil helemaal niet dat we dan na een jaar ofzo weer een ander baasje moeten zoeken omdat wij geen 2 honden aankunnen. Natuurlijk is een week kort, maar ze heeft ons dan wel meegemaakt in vakantieperiode, in werkperiode, ze heeft hier geslapen, we hebben kunnen kijken voor de klik met yaco, ... . Dat maakt de beslissing toch al iets meer eerlijk... .

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

ik vind een weekje kort.

bij ons is er na 2 jaar een bijna 2 jarig hondje bijgekomen en in begin was het wat moeilijk het teefje kwam thuis en eiste direkt haar plaats in.

mijn 1 ste mocht van haar nergens komen of in de sofa.

na 2 weken zijn ze pas echt vrienden geworden en nu zijn ze onafscheidelijk :-)

ik zou het doen maar ze de tijd geven om te wennen.

tis voor hun alletwee anders.

ikzelf heb mijn eerste hondje heel veel aandacht gegeven wand hij voelde zich er niet goed bij in het begin.
maar alles heeft zijn tijd nodig .

honden page profiel daantjedaantje 3 doggies

honden foto van daantje

Och ja ik heb er 6, alles dus 6 x zoveel, gaat prima, zijn wel wat kleiner ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een tweede hond, samen er uitkomen, niet van anderen tips krijgen voor je vriend over te halen.

twee honden altijd moeilijker, ik lees dat bezoek gaan ook met een niet zo geslaagd is, nou dat is dan opgelost, dan hebben ze elkaar als ze eens thuis moeten blijven.

dierenarts kosten ? er zijn nieuwe entschemaas voor drie jaar, ben je er drie jaar vanaf. en spaar iedere maand een vast bedrag zet dat weg.

en voor de rest ? allebei er voor gaan. dan gaat dat zeker lukken. :-D

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ze is er. Tot nu toe alles heel goed. Ze kenden elkaar natuurlijk ook al, maar nu, na een uurtje zijn ze ook al goed gekalmeerd. Ze zitten nu beide binnen bij ons, gaan liggen doen ze nog niet, maar ze zijn rustig aan het rondwandelen :-) Het nieuwe teefje is super lief. Echt een schatje. Natuurlijk zoals te verwachten had Yaco even geen oor of oog naar ons. Hoop wel dat dit beter gaat als ze elkaar gewoon zijn.
Ik weet dat een weekje kort is, maar dat de hondjes overeenkwamen wisten we wel al een klein beetje, het is echt meer voor ons om te kijken of wij met 2 honden weg kunnen hier. Op hoop van zegen :-) Binnenkort zal ik een foto online zetten. Wel een heeeeel groot verschil tussen beide, zij kan onder hem doorlopen zonder te moeten bukken :-) hihi

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Zo te horen zijn ze iig al aan elkaar gewent... Nu nog zien of jullie twee aan kunnen ;-) . En uiteindelijk zullen ze vast onafscheidelijk worden, daar ben ik haast van overtuigt na al je verhalen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan vinden!

Succes :-D !

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Alles is natuurlijk 2x zoveel, maar ik geniet echt 2x zoveel van mijn 2 hondjes. Geen moment spijt gehad!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuw hondje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: net naar de dierenarts geweest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^