moederhond doet weinig,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michelle en de ettertjesMichelle en de ettertjes

honden foto van Michelle en de ettertjes

Hoi ik had een onverwachts nestje dus ik wist niet dat de teef die ik kreeg zwanger was...maar ik ben 8 weken thuis geweest en de eerste weken bij het nest op de bank geslapen
ieder voor zich maar je moet wel je verandwoordelijkheid nemen..een baby laat je ook niet alleen voor 2 uur ...tog? :-D
voor de rest heel veel succes en plezier van je nestje :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moederhond doet weinig," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Zo dat is even heel wat anders een baby vind je niet?

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Om een nest pups met een baby te vergelijken: oke, als je dat wilt... Maar hallo zeg, die pups hebben jou niet in eerste instantie als moeder! Dat is de teef. Als de teef er niet goed voor zorgt om wat voor reden dan ook, dan kun je ingrijpen. Of als er andere dingen verkeerd gaan (zieke pups etc.). Maar naar mijn mening is het de teef die jongen heeft, niet ikzelf. Sommige mensen hier voelen dat wel zo, maar dat vind ik dus overdreven. Er zijn mensen die verantwoord een nestje nemen, maar niet 8 weken vrij vragen (onbetaald verlof) en daar kan ik prima in komen. De teef zal toch echt zelf voor de pups moeten zorgen, ik ga niet met het idee van 'De teef heeft pups gekregen en ik moet erop passen' de 'nestjestijd' in...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dit is er bij ons gebeurd.
Ik was wel 8 weken thuis, gewoon vrij gekregen van de baas.
Als ik er niet was geweest hadden we niets meer gehad.
Hier de link met mijn verhaal http://www.hondenpage.com/hondenforum/54349/dit-was-ons-eerste-nestje!!!.php

Zou zelf toch iets meer verantwoordelijkheid nemen, vooral als moederhond het niet doet.

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Dat bedoel ik hihi :-D

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

hoe oud is de moederhond? als die nog jong is kan het zijn dat ze nog niet begrijpt wat ze zal moeten doen daarom is het ook belangrijk om een nestje met je hond te fokken zodat ze geestelijk volwassen zijn en geen pubers meer.

en sommigen honden kunnen het onderdaad hebben dat ze geen behoefte hebben voor een nestje te kunnen krijgen en hen dan afstaan om het zo te zeggen.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

dat is in een roedel ook zo als je verschillende teven hebt kan eht zijn dat de moederhond bijvoorbeeld geen behoefte heeft om voor pups te zorgen omdat ze er geen interesse voor heeft of omdat ze er niet klaar voor is, en dan kan het wel zijn dat een ander teef schijndrachtig word (dus ook melk produceert) en zo de pups kan opvoeden in de plaats van de echte moeder dan word het een soort van pleegmoeder.

dus wat je ook kunt doen als je zo bezorgd bent en je kent desnoods een fokker heel goed en die heeft toevallig een nestje liggen vragen of je de pups van jou hondje bij haar mag leggen zodat ze toch gevoed worden, het zal dan uiteraard wel aanliggen hoeveel pups zij dan hebben

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Dobber.... uuhhmm ja.... als de moeder de juiste instincten heeft dan zou het wellicht mogelijk zijn met werk dichtbij huis en een derict webcam om na twee weken weer te gaan werken.... maar de OP heeft juist gezegd dat dat niet het geval is..... en dan kan ze toch echt niet binnen 2 weken alles overlaten aan de moederhond.... heel simpel... kun je de rol van verantwoordelijke fokker niet op je nemen... fok dan niet!!!!

Sorry, nogal bruut gezegd... maar het is niet anders.....

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

en trouwens een moederhond in het wild gaat ook weg om te jagen,,of niet soms,

hier ben je verkeerd een wolf in het wild laat hun pups pas alleen als ze 4-5 weken oud zijn zodat de pups al zelf beginnen rond te lopen en dan nog als zij gaat jagen heeft die een soort van nanny die op dat moment dan voor de welpen zorgt

honden page profiel patricia graaflandpatricia graafland

honden foto van patricia graafland

pffff

nou iig bedankt allemaal,,voor de positieve reacties

ik weet zeker dat het goed gaat komen en idd ,,ik had beter een jaar kunnen wachten,,ach de moeder van die van mij werd pas echt een moeder na 2 weken,,

ze likt ze wel schoon hoor,maar gewoon ik heb het gevoel dat ze te weinig doet,,kan aan mij liggen,,had niet gerekend op zoveel negatieve reacties,,ze groeien goed komen elke dag aan,en ja af en toe help ik gewoon de baasjes legen ,,de teef ziet dat en doet dan toch wel mee om het nog zo goed mogelijk af te maken,,

ik hou jullie op de hoogte,,en wedden dat ze gewoon lekker opgroeien als flinke pups,,

ze ligt er lekker bij ,laat ze drinken en maakt ze af en toe schoon,,niet zo vaak maar dan doe ik het,,voorlopig liggen ze alweer 2 uur lang met een volle buik te slapen,,en waarom zal ik dan in die 2 uur niet even weg kunnen,

trouwens savonds slaap ik ook op de bank ij de werpkist hoor,,het is niet zo dat ik dr aan der lot over laat,

de teef hangt gewoon erg aan me,,en ik moet haar bep dingen leren zodat ze het netjes zelf kan doen,,

ze doet dr best,,

net zoals ik,,

en als ik ooit een nestje neem,zorg ik wel dat ik in de ww zit zodat ik 24/7 op me teef dr lip kan zitten,,

nou nee zo ben ik niet,ze kan he makkelijk zelf ,ze heeft alleen hulp nodig,

tot de volgende topic :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Claire: Ik heb om dezelfde reden die jij aangeeft, ook op de vorige pagina gezegd dat ik zelf niet weg zou gaan als mijn teef op de manier zou reageren als de teef van de TS. Maar ik ging wel in op de reacties dat je 24/7 bij de pups moet zijn.

@ Veronique: ik vind jouw situatie een beetje anders hoor... Jij had een nestje met herpes erin... Maar een normaal gezond nest waarvan de moeder genoeg moederinstincten heeft en goed voor de pups zorgt, heeft niet de extra bemoeienis van een 'mensennanny' nodig... natuurlijk doe je aan socialisatie en als de teef het neit aan kan help je, maar pas als het nodig is... In deze situatie zijn de pups wel gezond, maar doet de moeder haar werk niet goed: niet weggaan dus.

Maar over het algemeen zorgt de moeder echt wel goed voor de pups en als het nest dan gezond is, vind ik het overdreven om voor een nest 8 weken constant thuis te zijn.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ik ben van plan om over 2 jaar mijn eerste nestje te nemen dan is mijn hondje 3 jaar (het kan ook altijd fout lopen natuurlijk)
maar ik ben me hier al wel volop aan het verdiepen en van hoe of wat ik allemaal moet weten zoals ook de bevalling nu heb ik wel het geluk dat mijn moeder vroeger een kennel had dus zij heeft al verschillende bevallingen meegemaakt e ik heb de pups toen ook mee verzorgd gehad enz. en ik zal zowizo al verlof nemen voor alle zekerheid je weet nooit wat er mis kan gaan.

maar als je iets van plan ben (en dit is niet alleen met honden maar met alles) eerst je er heel goed in gaan verdiepen desnoods aan mensen raad en advies vragen zodat je een klein beetje een idee hebt hoe of wat je moet of kunt doen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@ Dober, maar dat was toen nog niet bekend, dat weten we pas sinds de pups 6 weken oud zijn. Dus hoe weet zij dat haar pups het niet hebben.
Ze kunnen nu nog van alles oplopen, tot 3 weken is niets zeker en dan al naar je werk!


Tja en de socialisatie, op het moment dat er maar halve dagen wat aan gedaan wordt, het is niet niks. Maar nu wordt er wel makkelijk gedacht over een nestje.
Een goede fokker zorgt ervoor dat ze er 8 weken bij zijn. En elke min van de pups ziet en mee maakt, wil niet zeggen dat je je met de pups bemoeid. Maar je moet wel weten wat er gebeurd en kan niet de moeder in een bench stoppen en weg gaan, ze moet ten alle tijden bij haar pups kunnen.

honden page profiel patricia graaflandpatricia graafland

honden foto van patricia graafland

uhmde pups liggen nu al dik 2 en half uur te slapen zonder een tepel gezien te hebben,,

en dan kan ik niet ff een uurtje of twee werken of boodschappen doen,

jezus ik vroeg alleen of ik de moeder niet even een uurtje of 2 apart kon zetten vd pups,,meer niet

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

hoi Dobber, ok, wij zitten op dezelfde lijn ;-) En als alles goed gaat tussen moeder en pups dan ben ik zelfs van mening dat je als mens niet 24/7 bij het nest "aanwezig" moet zijn (maar ik zou wel altijd via webcam de dingen in de gaten houden.... maar goed.... wellicht ben ik een control-freak O-) )

Maar.. even terug naar dit geval.... het is heel goed mogelijk dat de moederhond komende week wel haar instinct ontdekt.... is dit niet het geval dan wil ik wel Patricia adviseren om een goed plan-B te ontwikkelen.... moet je echt gaan werken met je schoonmoeder als oppas.... spreek dan wel goed met je baas af dat je wellicht de komende weken ineens met spoed weg moet..... en spreek goed af met je schoonmoeder (ik ga er vanuit dat zij bereid is om op alle momenten dat jij aan het werk bent erbij te zijn) dat als zij zich ergens zorgen over maakt (ook al is het iets heel kleins) dat ze meteen belt.... het is te doen, maar wel met de nodige aanpassingen en het nodige overleg ....

sterkte ermee...!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Patricia... ja ze liggen nu twee uur te slapen.... maar ik denk niet dat dit net de 2 uur waren waarin jij wilde werken.... morgen hebben ze net een andere 2 uur slaap nodig.... etc etc.... het gaat erom dat er wel 24/7 iemand in de buurt moet zijn voor het geval er iets misgaat op deze prille leeftijd.....

Lees het verhaal van Veronique!!!!!

En qua Socialisatie ben ik et ook helemaal eens met Veronique.... een goede fokker let erop dat de pups gesocialiseerd worden op de momenten dat de pups er het meest voor openstaan... jou eigen agenda hoort de komende weken op de tweede plaats te komen....

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Veronique: Op het moment dat je zoiets meemaakt kan ik me begrijpen dat je vaker bij de pups bent te vinden en ook beter oplet. Maar, in dit geval groeien de pups gewoon goed en zijn er wat dat betreft geen problemen. De TS moet gaan werken voor die paar uurtjes en wil voorkomen dat de moeder dus de hele kist overhoop haalt. Daarom doet ze de teef even in de bench. Ik kan daar wel inkomen... Dobber lag ook heel vaak gewoon buiten haar kist... Ze kon er wel in komen maar dat wil niet zeggen dat ze er ook altijd in ligt... En de pups slapen nog heel veel dus die paar uurtjes zal het wel meevallen. Natuurlijk wel zorgen dat de teef de pups drinken heeft gegeven voor je haar even in een andere kamer doet. En als er in die eerste drie weken iets gebeurt qua gezondheid van de pups, dan zal dat zich ook op momenten laten zien dat je wel thuis bent. Echt niet alleen in die paar uurtjes dat je weg bent... Lijkt mij ;-).

@ Claire; het zal wel ontzettende (soms misplaatste, soms nodige) bezorgdheid zijn ;-). Bij een probleemnestje zou ik ook bezorgd zijn en er niet bij weggaan hoor! Maar als alles gewoon goed gaat kun je wat losser zijn...

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

in het begin was de moeder erg met har kroost begaan maar nu,,loopt ze de kantjes dr van af,,het is ook dr 1st keer,,

ze ontlast ze niet,,als ik het soms doet dan plassen ze zooo veel .en om maar af te wachten vind ik zielig dan krijgen ze buikpijn,en gaan piepen,,,

drinken laat ze wel toe maar ze gaat dr niet zelf voor liggen,

ze slaap alleen maar in dr werpkist verzorgen ho maar,

hoe komt dit,,??

zou het komen dat ik te veel doet of heb gedaan in het begin,en dat ze zoiets heeft van nou doe jij t dan maar,,of is ze gewoon geen goede moeder!?

zelfs als ze piepen kijkt ze dr niet naar om,,,

ik weet me geen raad,,

ik moet volgende week ook gewoon weer werken en ben bang dat het niet goed gaat,,

gister was ik ook even weg ik kom terug heel de werpkist overhoop plus de pups,,ze lagen wel bij haar maar voor het zelfde geld gaat ze er weer is op liggen,,is al gebeurt..gelukkig was ik er bij,,



Dit is wat je zelf zegt. Je vraagt dus niet of je een uurtje of 2 weg kan. En dan daarbij... Je gaat werken van 9 tot 12, dat is 3 uur (+ reistijd die ik niet meetel). En idd normaal gesproken als een moeder goed voor haar pupjes zorgt, dan kan je haar gerust even alleen laten. Maar jou hond is dus duidelijk niet capabel genoeg om haar alleen te laten met de pupjes. Je zegt zelf dat haar moeder pas na 2 weken ging moederen... en jij neemt 1 week vrij?

En dan vind je dus dat wij negatief reageren?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@ Dober, en ik dacht dat je echt begaan was met mijn situatie, maar zo blijkt maar eens hoe slecht mensen lezen en kunnen doen alsof.
Mijn pups deden het de eerste 10 dagen voortreffelijk, zoals het hoort. Daarna begon de ellende pas. Dus als je dan op het werk bent heb je wel een probleem. En kan jij naar je werk gaan als er een pup ligt te janken van de pijn!

Het kan elk moment en elk uur weer anders zijn.
Dat de moederhond er niet steeds bij ligt is normaal, maar je kan haar geen uren opsluiten als je gaat werken.
Ze moet erbij kunnen.

Zoals Angela zegt je bent 3 uur aan het werk en dan moet je ook nog heen en terug. Dus totaal veel langer dan 3uur, dat is toch echt te lang. Om geen eten van moeder gehad te hebben. Want dit doet ze immers niet zelf.

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

dit is meestal heel normaal met een bull
die moet overal in geholpen worden
wij hebben nu al 2 keer een nest gehad
afgelopen april met diva
en daar holpen we haar ook met de pups aanleggen
en de pups laten plasen en poepen
diva heeft dit ook echt geleert
door iedere keer een pup voor haar neus te houden en ja hoor op een gegeven moment ging ze ze ook likken

wij lieten diva ook echt niet alleen met haar pups in de werp kist
als diva er bij was zat een van ons langs de kist

de eerste drie weken sliep ik beneden naast de kist
en in de 8 weken dat de pups hier in huis waren
was ik thuis
van mijn werk dus het houd in dat ik 9 weken in totaal thuis ben gebleven je kan ze echt nog niet een hele ochtend alleen laten


honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ veronique, Ik vind het jammer dat ik je het idee gegeven heb niet met je pups begaan te zijn... Je hebt gelijk dat die eerste drie het kwetsbaarste zijn. Maar daar heb ik me verder ook nooit uitgelaten. Het enige waar ik op reageer is dat je als alles volgens plan gaat (prima, gerekend vanaf de derde week...) dat je niet 24 uur per dag bij de pups hoeft te zijn.

Als er pups ziek zijn of als je net twee pups om niet bekende redenen kwijtgeraakt bent vind ik het wat anders... Dan weet je niet of het goed gaat of niet. Maar op een gegeven moment als de pups gewoon gezond zijn, doen wat ze moeten doen, de moeder zorgt ervoor, kortom: alles gaat super, dan is heel je dag bij de kist zitten niet nodig. Maar dat is mijn mening...

Jammer dat je daardoor het idee krijgt dat het mij geen bal kan schelen dat jij pups kwijtgeraakt bent... Ik heb zelf ook een nestje bij Dobber gehad, ik weet hoe je je gaat hechten aan die beestjes. Maar als jij wilt geloven dat het mij niks uitmaakt hoe het bij jullie is gegaan moet je dat denken. Ik kan je niet tegenhouden.

Maar ik vind het wel kort door de bocht om te zeggen dat ik omdat ik vind dat je bij een gezond nest (na drie weken) niet constant erbij hoeft te zijn, ik dan niet begaan ben met de dood van een ander zijn pups...

Wij zelf zijn ook om de twee uur wezen kijken bij Dobber en de pups, en ja, ruim drie uur is aan de erg lange kant. Daar heb ik niks van gezegd hier. Nogmaals: ik ben alleen ingegaan op het idee dat je als mens, je de hele dag bij het nest zou moeten blijven... Prima, de eerste drie weken ben je er veel vaker en neem je geen risico's, daar heb je me van overtuigd. Maar in de weken daarna kun je bij een gezond nest/verzorgende moeder best wel eens een paar uurtjes weg. Mijn mening...

@ Petra: maar dat komt ook door de bouw van de hond dat je zoveel moet helpen... Ze kunnen niet eens bij hun kont zou je zeggen om de pups die daar liggen af te liggen en te verzorgen... Ik vind dat altijd jammer, dat door het fokken van een bepaald uiterlijk, een hond niet meer kan wat ie zou moeten kunnen... Als ik het verkeerd heb, zeg het asjeblieft.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@Dober nu begin je terug te krabbelen, dat langer dan 3 uur wel erg lang is en jij zelf om de 2 uur kwam kijken. Net vertel je haar nog dat ze gewoon kan gaan werken, terwijl je nu zegt na 3 weken. Wat wil je nou geef of advies die constant is. Of niet.

Tuurlijk kan je na 3 weken wel even een uurtje of zo weg, hebben wij ook gedaan, je moet soms toch wat. Maar als de pups 1 week oud zijn, kan je geen 3 uur gaan werken.

En jij valt over het feit dat mijn nest anders is.....
Als je goed gelezen had kon je lezen dat haar pups nog jonger waren dan die van mij voordat die dood gingen, dus neem geen risico. Het kan zomaar fout gaan om wat voor reden dan ook!

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

klopt ook wel dat het door hun bouw komt
maar als wij ze helpen zijn het wel prima moedertjes hoor
maar daar zijn de meninge ook over verdeelt
een bull kan je nu eenmaal niet vergelijken met een ander ras

ze zijn ook wat lomper dus is het zeker ook opletten dat ze niet met hun volle gewicht op de pups gaan liggen
daarom moet je er zelf dus ook 24 uur bijbliven als moeder hond mee in de kist is

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

@ Veronique: ik schrijf toch dat je me wat betreft voor drie weken niet weggaan hebt overgehaald? Ja, aan het begin van het topic vond ik dat je voor drie weken wel weg kon, door alle reacties hier ben ik daar van afgestapt. Wat is het probleem? Wij gingen inderdaad om de twee uur kijken. Nooit wat loos en Dobber zorgde uitstekend voor haar pups. Maar als de pups twee uur slapen en je geeft ze voor die tijd drinken, dan kunnen ze wel twee uurtjes zonder moeder in de werpkist (om te voorkomen dat de moeder er bovenop gaat liggen of de hele kist omver haalt). En inderdaad, ik vind nog steeds dat jouw situatie anders is. Maar zoals ik dus eerder aangaf: jullie hebben me overtuigd dat voor de pups drie weken zijn, weggaan geen handig idee is. Tenzij iemand bij de pups is. Maar daarom wil dat nog niet zeggen dat je weet ik niet het hoe lang, altijd maar bij de pups moet zitten?

Trouwens, ik heb niet gezegd dat ze maar moet gaan werken. Kijk maar in mijn eerste reactie...

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Petra zegt het al.
Totaal afhankelijk van ras en dan nog karakter/ervaring van de moederhond.
Bij sommige honden kun je gerust een 3 uur weg gaan.
Die trekken dat best wel in hun uppie.
Je moet als mens ook niet jezelf belangrijker gaan vinden en het beter weten dan Ma de moederhond.

Heb best wel eens teven gehad die alles zelf deden terwijl ik van een afstandje toe keek.
Met een gerust hart ging ik dan een dagje weg hoor.

Maar heb ook teven gehad die gewoon dat moeder instinkt niet hadden en onnozel met hun pups omgingen.
Zo'n teef ben ik dan ook snel klaar mee en neem daar geen pups meer bij.

Maar het gaat hier niet over een makkelijk ras en als je dat wilt fokken zul je daar boven op moeten zitten met zorg en tijd.
Kun je dat niet dan moet je er niet aan beginnen.
Ik geloof dat topic starter ook geen benul had waar ze aan begon anders anders had ze de vraag ook niet gestelt hier .
Want bij de meeste bullen fokkers is dit toch redelijk bekend gegeven hoe het toegaat en afwijkt van andere rassen met pups.

Maar goed.
Puppen van die leeftijd kun je best wel een keertje alleen laten als het goed gaat voor 2 uur.
Als ma gescheiden is.
Maar niet standaard 3 uur per dag werken.
Eerst een topic plaatsen over dat Ma geen echte moedergevoelens heeft en wat te doen.
En dan in dezelfde topic zeggen dat je 3 uur per dag gaat werken en dan eigenlijk Ma ook niet de kans geeft om moeder te kunnen zijn.
Klinkt heel tegen strijdig allemaal die bezorgdheid.

honden page profiel Michelle en de ettertjesMichelle en de ettertjes

honden foto van Michelle en de ettertjes

Oke jullie hebben wat de baby betreft gelijk ..maar ik bedoel omdat de mama hond er niet of haast niet naar om kijk kan je ze gewoon niet alleen laten ...en dan is het goed dat ze oppas regelt ...ik zie mijn honden niet als me kinderen maar als het zover kom dat mama de best niet doet ..moet je er toch voor ze zijn en kan je niet even 3 uurtjes weg ...sorry als het verkeerd overkwam dat was niet mijn bedoeling ..geniet van je nestje en veel succes ermee ;-)

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

Ben ik echt de enige die gelezen heeft dat TS van 09:00 tot 12:00 moet werken en dan om 14:00 weer??

Dus die puppen zitten veel langer alleen...

Tja...

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Ik zat daarover te twijfelen Mariska. Maar de eerste helft is in dit geval al te veel ;-) .

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik had inderdaad ook gelezen "om 14:00 weer".... en toen dacht ik..... zucht! Ben benieuwd of dit nog onder verantwoorde fok valt......

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

@ Claire: zal ik je twijfel even wegnemen..?
Tuurlijk gaat dit helemaal nergens over.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moederhond doet weinig," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Is dit waar van de amstaff?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^