Hd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

volgens mij kan je dat niet zien en moet dit echt door middel van een foto vastgesteld worden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Gerda (Gast)

Het spijt me te horen dat jullie ook nog andere problemen hebben gehad met je man en hoop dat het helemaal in orde is gekomen.

Waarom ben je niet naar de fokker toe gegaan als je hem niet per telefoon of zo te pakken kreeg. Ik veronderstel dat je zijn adres toch hebt aangezien je de hond daar hebt opgehaald.

Wat betreft de vraag rond je buurman die ook een pup heeft gekocht, was dat ook bij dezelfde fokker?

Heb je geen koopovereenkomst? Want volgens mij is dat heel belangrijk bij zo'n rechter.

In de eerste reactie hebben jullie het over ik citeer :7 maanden geleden hebben ik en mijn vrouw een bull pup voor onze dochter gekocht. Nu heb je het over een traject van 3 maanden. Mis ik hier iets? Mag ik ook vragen hoe oud je dochter is?

Heupdysplasie is een afwijking van het ligament dat het dijbeen met het bekken verbindt. Wanneer dit ligament abnormaal slap is, wordt het dijbeen niet in een correcte positie ten opzichte van het bekken gehouden. Daardoor beweegt het dijbeen op een abnormale manier, waardoor artrose optreedt. Het gevolg is dat de hond begint te manken, vooral net nadat hij heeft gerust.

De duidelijkheid van de symptomen is niet noodzakelijk een indicatie voor de ernst van de ziekte. Sommige honden met ernstige heupdysplasie beginnen pas laat te manken, terwijl andere honden, die een lichtere vorm van de aandoening vertonen, snel gaan manken. De toestand van de heupen kan echter op een radiografie worden gecontroleerd, die vanaf de leeftijd van 1 jaar mag worden uitgevoerd.

De oorzaak van de ziekte lijkt erfelijk te zijn, maar ook voeding en een overdreven lichaamsbeweging van de pup spelen een bepalende rol.

De hond begint meestal rond 8 à 9 maanden te manken, maar de ziekte kan ook onopgemerkt voorbijgaan en zich pas op latere leeftijd manifesteren.

Dus gezien al deze factoren kan ik niet begrijpen hoe de dierenarts met zekerheid een diagnose kan geven.
Daar een rontgenfoto pas duidelijkheid geeft vanaf 1 jaar.

Ik ben er van overtuigd dat jullie het goed voor hebben met de hond maar dat de lasten te groot zijn.

Als ik in jouw plaats was geweest had ik met hond en al voor de deur van de fokker gestaan op het moment dat het fout ging en hij telefonisch geen gehoor gaf.

Eigenlijk moet je dit zien als een adoptie. Als je een kind adopteerd waar later blijkt dat er genetisch of hoe dan ook iets mis is kun je het ook niet meer terugbrengen maar doe je alles om dit kind een gelukkig leven te geven. Dit zijn nu eenmaal de risico's van adoptie.








Gerda (Gast)

Volgens mij is dit gewoon overbelasting.

Rustig aan met de pup.

HD kan enkel vastgesteld worden door een rontgenfoto vanaf 1 jaar.

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne

honden foto van Rocky & Ivonne

Angela , weet niets van deze ziekte maar wens voor jouw dotje van een bulletje heel veel beterschap :-)

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Gerda, ik heb geen idee wat jij zegt met de constatering van HD voor de leeftijd van 1 jaar ik weet alleen wat de artsen mij vertellen.

De rontgenfoto is beoordeeld door onze dierenarts, door een orthopeed in duitsland en door een professor in duitsland en allen zeggen ze HD.

Even over diegene die hier het eerste bericht heeft geschreven, Dave, dit ben ik niet, ik zag zijn topic staan en heb daar op gereageerd met mijn verhaal.

Wij hebben onze hond half juni gehaald ze was bijna 9 weken, 4 weken later begon ze te manken (half juli ongeveer)

We zijn een keer langs gegaan bij de fokker maar ze waren er niet of er deed niemand open.

Met mijn man gaat het trouwens uitstekend, hij was er bijna niet meer geweest maar is wonderbaarlijk goed hersteld na zijn hersenbloeding. Maar ja van een hard werkende man (70 uur per week werken) tot een huisman was voor hem een heftige omschakeling, en daarom ook een hondje, een kameraadje, dus dat maakt alles extra zuur.
We hebben een zoon van 7 jaar trouwens.

Maar goed volgens mij weet je wel waar je over praat mbt de HD. Maar ik ga (natuurlijk) af op advies van mijn dierenarts, de orthopeed en de professor.

Ze kunnen haar nog niet opereren, en haar spieren aan de rechterzijde moeten sterker worden zodat deze een gedeelte de functie van de heup kunnen overnemen. Dit wordt gedaan door 2x een anabole spuit, 1 heeft ze 3 weken gehad, de andere is volgende week, dan 4 weken later weer een rontgenfoto en deze wordt dan beoordeeld door de professor in Duisburg.
Verder gaat ze naar de fysio en hydro therapeut,ik masseer haar spieren, ze krijgt vitamine voor de botten en speciaal voer.

En wat bedoel je met "de lasten zijn voor ons te groot" ?

Rocky, bedankt




Gerda (Gast)

Sorry, ik dacht dat die eerste reactie door je man geschreven was of zo. Daarom snapte ik het even niet meer.

Ik kan me voorstellen dat het natuurlijk een teleurstelling is als je merkt dat er iets mis is met het hondje een paar weken na aankoop. Nu is het zo dat ook de fokker dit ook niet heeft geweten of kunnen zien daar het maar begonnen is na een paar weken. HD is niet dodelijk, wel pijnlijk en honden met HD kunnen ook oud worden. Er zijn van alle soorten behandelingen om het de hond makkelijker te maken. Waarom toch deze hetze en waarom wordt niet gewoon aanvaard dat je gewoon pech kunt hebben met zo'n aankoop.

Ieder maakt fouten in het leven en leert hiervan. Zo ook zullen jullie waarschijnlijk de volgende keer bij aankoop van een pup betere vragen stellen en ook zorgen voor een koopcontract o.i.d.

Zoals het er nu allemaal voor staat zou ik toch alle energie stoppen in je gezin en je hondje want nogmaals ik denk niet dat je dit naar de fokker toe hard kan maken.

In ieder geval wens ik je veel beterschap met je hondje en het beste voor je gezin.

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

@ Gerda,

Die reactie snap ik even niet.........
Tuurlijk weet je als fokker niet of een pup onderliggende problemen heeft, MAAR je bent en blijft toch echt wel enigzins verantwoordelijk voor het door jou verkochte product in dit geval.
Zou mooi zijn zeg, nee sorry heb het niet geweten nou ja jammer dan.......
Er zijn mensen die zoeken zich een hondje uit om hiermee vb de sport in te gaan, en wachten hier misschien jaren op of alleen al de mensen die gewoon een vriend voor in huis zoeken, die mensen kun je toch geen sorry heb het niet geweten verkopen.
Nee als fokker los je dit correct op naar teveredenheid van beide partijen.
Zou me wat moois zijn zeg, ik zeg aanpakken die hap!!!!

Jetske (Gast)

Mag ik vragen of de pup van Angy uit hetzelfde nest komt, of is Angy dezelfde persoon als Angela? En heeft de pup van de buren ook HD of is die niet onderzocht?

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Welk nest jetske?
Ik ben inderdaad Angela (bijnaam is Angy)
Maar de eerste reactie is niet van mij (die van Dave).

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Het idee dat een hond pas op de leeftijd van een jaar de diagnose van HD kan krijgen is achterhaald.
Bij onze dog is op 7 mnd, en 5 dagen de diagnose van HD vastegesteld via foto's. De eerste foto' s zijn gemaakt op 7mndn maar de definitieve uitslag, een C-heup was er op 7mndn en 5 dgn.
Op preies 8 mndn heeft hij een bekkenkanteling ondergaan en hij herstelt hier prima van!!!! :-D
Maar hij was toen al op randje voor een kanteling. Vanaf 1 jaar wordt het meestal een kunstheup omdat er al te veel artrose gevormd is.
Jammer genoeg gaf onze fokker ook geen respons de situatie van onze dog.
Ze is erg hoog aangeschreven bij de rasvereniging maar toch is het hier misgelopen.
Wij zijn steeds super voorzichtig geweest met onze dog en hebben al de regels gevolgd, toch hadden we "prijs".
Gelukkig hadden we ook een verzekering dus voor ons bleven de kosten beperkt maar toch...

@ Jurne; geef je pup eerst heel wat rust, het kan zeker een overbelasting zijn. Blijft het "slepen met een poot" na een maand nog aanhouden, ga dan terug naar de da voor foto's.

honden page profiel jurnejurne

honden foto van jurne

@ anne


Ik ben nu 24/7 aan het opletten op de pup of ze geen rare bewegingen maakt of hard aan het rennen is (lastig om tegen te gaan maar het lukt me aardig )


Ze "sleept" niet echt meer met haar pootje maar toch merk ik afentoe aan hoe ze loopt dat het nog niet helemaal goed is ( ze loopt er voorzichtig op, het gaat om het rechter achter pootje)

Ik moet vanmiddag haar 2e enting halen dus ik zal gelijk aan de dierenarts vragen wat dit kan zijn!


Bedankt voor je reactie !

sblns (Gast)

Als je deze broodfokster vind, mag je ze folteren van mij! Mijn bullepup is nog steeds in behandeling voor demodex en allergie, ook het broertje van mijn pup heeft dezelfde problemen...
Bellen naar Marian zou ik zeggen, dan krijg je het hele verhaal... Zij heeft namelijk het zusje van mijn dutske...


honden page profiel sblnssblns

honden foto van sblns

Als je deze broodfokster vind, mag je ze folteren van mij! Mijn bullepup is nog steeds in behandeling voor demodex en allergie, ook het broertje van mijn pup heeft dezelfde problemen...
Bellen naar Marian zou ik zeggen, dan krijg je het hele verhaal... Zij heeft namelijk het zusje van mijn dutske...

Heb me ook even geregistreerd, dan kan ik het opvolgen per mail :-)

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Ik ga contact met je opnemen,

Dat word dan morgen is nu denk ik te laat om je te bellen.

Het wordt steeds gekker als het dezelfde mensen zijn.

honden page profiel sblnssblns

honden foto van sblns

Ben 100% zeker dat het over dezelfde mensen gaat! zeker omdat je het over een dame spreekt met een heel opvallend duits accent... denk niet dat er zo vele rondlopen in sittard - einighausen...


honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Ja dat denk ik ook, ik heb inmiddels vanmorgen contact gehad met Marian

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het is verboden telefoonnummers of e-mailadressen te vermelden in topics. Daarom zijn betreffende reacties verwijderd.
Even aanmelden op het forum en een PB sturen aan degene die het aangaat is de beste oplossing.

honden page profiel Mijn Working Border ColliesMijn Working Border Collies

honden foto van Mijn Working Border Collies

Even ter info: HD kun je veel eerder vaststellen, mocht je hondje dus nog steeds mank lopen even naar de dierenarts en vragen om rontgenfoto's. Des te eerder je het weet des te beter je kunt er dan nog wat aan laten doen.
Als je wacht tot 1 jaar dan kun je nog wel eens te laat zijn voor bepaalde ingrepen.

Een vriendin van mij heeft dat met haar border collie, en die kan er niets meer aan doen. Zo ontzettend sneu..

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

@Mijn Working Border Collies: heb dit in een eerdere reactie ook al gezegd maar denk dat ze iets te blind op de da vertrouwen.
Een hond jonger dan een jaar kan indien de kop en kom het toelaten goed geopereerd worden en hersteld dan ook heel erg snel.

Jurian (Gast)

Hallo,

Onze hond komt daar ook vandaan, we hebben haar in 2008 gehaald. Had een huidziekte en werd helemaal kaal. Gelijk laten behandelen en ze is gelukkig genezen. Het nadeel is alleen dat ze zelf nooit pups mag hebben.

Wij hebben tevergeefs contact gezocht. 1 keer is het gelukt en werd er gezegd breng de pup maar terug laten wij haar inslapen dan krijgt u een nieuwe. Nou sorry dan heb je toch geen hart. Helaas hebben wij zelf geen contact gegevens meer maar als ik er naar toe zou moeten rijden weet ik zo waar het is.

Wij hebben contact gezocht met de dierenarts waar hij bij zit en die zou het onderzoeken. Nooit meer wat van gehoord. We kennen zelf verhalen van mensen die hun pup hebben in moeten laten slapen zo ziek.

Groetjes Jurian
[email protected]

honden page profiel JurianJurian

honden foto van Jurian

Hoi Dave,

Ik heb alleen gegevens van de dierenarts van die personen waar onze bull ter controle is geweest. Misschien dat die jou verder kan helpen

groetjes Jurian

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Mijn labrador heeft de diagnose HD gekregen op 9 maanden. Wij hebben ook allerlei dingen geprobeerd om de fokker aan te klagen, is ons niet gelukt. Wij wonen in België. Ik spreek over een broodfokker. Honden zonder stamboom hoeven hier niet getest te worden op HD.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^