Is het beter om Max te laten helpen?? :-(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Gisteren lekker met Max en een bal bezig in het park...
Jaro komt aanlopen, een oudere labrador reu en absoluut geen bedreiging voor Max. Max rent enthousiast op Jaro af en komt daarna terug met de bal... Niks aan het handje.
Op een gegeven moment is Max de bal aan het pakken en Jaro komt in de buurt van Max en wil aan de bal snuffelen terwijl Max hem al vast heeft.
De haren van Max gaan omhoog en een lichte grom. Ik roep "he" en Max loopt weer springend en huppelend weg. Is dit normaal gedrag ivm bal=prooi of moet ik toch Max maar laten helpen omdat hij misschien toch echt dominant gaat worden?
Max kent jaro al vanaf pup. Altijd samen lopen en nooit is iets voorgevallen...
Ik stel me misschien aan...

Graag jullie advies..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is het beter om Max te laten helpen?? :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Daarom neem ik nooit speelgoed mee op de wandeling. Het kan een gevecht uitlokken omdat 1 hond denkt: mijn bal!!

Je kunt wel speelgoed mee hebben maar dan moet je het wegdoen als er een andere hond aankomt en dan moet je hond begrijpen dat het klaar is. Speelgoed in het zicht zorgt voor spanning.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Dit zou voor mij geen reden tot castratie zijn hoor. Yila kan het ook. Daantje ook en zelfs Joya wil zich al de bal toe eigenen. Daarom zorg ik dat ik goed oplet als we een balletje meenemen tijdens een wandeling. Ik gebruik het balletje buiten het zicht van andere honden dan onze eigen en binnen mijn eigen roedeltje let ik op. Als er spanning ontstaat, kom ik tussen beide - zonder boos te worden of mijn stem te verheffen - dan komt er weer wat rust terug. Gebeurt het kort daarna weer..? Dan ruim ik het balletje op.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

De reden waarom ik vraag om castratie is omdat Max zich als een dominante reu aan gedragen is de laatste tijd. Niet tegen alle reuen hoor. En het is niet zo dat hij op reuen aan het rijden is of iets dergelijks. Hij is gewoon wat meer op zijn hoede en een tikkeltje grommerig.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De aanleiding voor de eerste vechtpartij tussen mijn jongens, was een balletje.
Ik heb ze toch niet laten helpen.
Er wordt te veel en te vaak gecastreerd, omdat de
hond rijdt op andere reutjes, zijn lip optrekt,
te veel plast en ruikt aan struikjes.
Het is voor mij nooit een reden geweest.
De enige reden zou zijn, dat er een medische noodzaak
was en anders niet.

honden page profiel KikiKiki 3 doggies

honden foto van Kiki

Simone@ ik zou ook nog even wachten.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik wil hem ook niet laten helpen. Is ook niet mijn intentie en heb ook niet de indruk dat het echt veel helpt. Want een reutje bij ons in de straat is ook geholpen maar is nog steeds een klein vechtersbaasje...

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je hebt sowieso vaak dat als honden volwassen worden dat ze niet meer zo blij en zorgeloos rondhuppelen als puppies. mijn dames werden na de loopsheid wat snauweriger naar reuen toe, dus het is helemaal niet erg dat jouw reu wat meer op zijn hoede is. ik denk dat het gewoon bij volwassen zijn hoort.

en wat betreft de bal, er zijn meer honden die agressie hebben om speeltjes. wij gaan in de zomer altijd naar een meer en daar spelen heel veel honden met ballen, ook elkaars ballen. maar toen ik een keer een waterspeeltje bijhad kreeg iedereen die waka's waterspeeltje wilde op zijn donder....... de bal mag iedereen altijd pakken, maar schijnbaar was dit een speciaal en belangrijk speeltje....

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het is echt sinds twee dagen dat Max gefixeerd is op de bal. Voorheen nooit... Pakte wel ballen af van z'n vriendjes maar gaf hem altijd netjes terug. Was meer uitdagen. Wat ik gisteren zag tegen Jaro was geen uitdagen meer.... :'(

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Is jouw kanjer niet gewoon aan het puberen en
zijn grenzen aan het uittesten ?
De vechtpartijen tussen mijn ventjes begonnen
toen Romeo acht maanden was en in zijn puberteit
kwam.
Van te voren lagen ze bovenop elkaar te slapen.
Luca de oudste corrigeerde hem niet goed genoeg,
dus Romeo dacht dat hij het wel eens zou overnemen.
Het is wel goed gekomen, daar had ik wel een
gedragsdeskundige voor nodig.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Fijn vooruitzicht whahahahahahaa ;-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Als je hem wilt laten helpen is voor een jaar of 2 het beste om bepaalde gedragingen nog uit te laten doven of af te laten zwakken.
Daarna heeft het meestal minder of weinig zin omdat er ook wat gewoonte in is geslopen.

Maar voor een balletje zou ik het niet doen :-D Mexx kan daar ook fanatiek op zijn, zelfs naar teven en pups (wel met gepast gegrom). Dat is gewoon zelf goed opletten

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Eerlijk gezegd denk ik dat castratie ook helemaal niet helpt bij dit gedrag. Rowan is wel gecastreerd maar dat had andere redenen. Maar hij kan nog net zo goed fel op een balletje reageren en laat het hem echt niet zo maar afpakken. Ook is het niet zo dat hij minder dominant is geworden ... als je al meteen van dominant moet spreken. Hij heeft een bepaald karakter en voor mij is hij absoluut niet dominant maar hij kan wel eens een andere reu afsnauwen. Tja, ik vind dat niet gelijk dominant hoor!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Pim is de meest zachtaardige goedzak die je je kan voorstellen. Van teven accepteert hij echt alles. En als een reu hem belaagd, negeert hij dat gewoon. Ook is hij nooit op zoek naar een confrontatie. Absoluut geen dominante reu dus.

Maar ziet hij een bal, tak, bot of ander speeltje, dan MOET hij dat hebben. We hebben hem onderhand wel bij kunne brengen dat hij iets niet mag afpakken als een andere hond dat al heeft. Maar zijn we in het bos en heeft hij een tak, dan laat hij die zich absoluut niet afpakken. Dan mag die andere hond nog zo groot zijn en nog zo lelijk doen, Pim geeft het NIET. :-)

Echter kunnen wij het zonder problemen bij hem wegpakken, dat vindt hij best. Met Puzzle kan hij hij wel spelen. Dan rennen ze achter elkaar aan om de tak of het speeltje van elkaar af te pakken. Ze dagen elkaar uit, er is dan echt sprake van spel. Puzzle ziet hij niet als bedreiging.

Bal- en voernijd staat volgens mij totaal los van dominantie. In het geval van Pim in ieder geval wel.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik neem ook nooit speelgoed mee.Maar ik denk niet dat het met dominant te maken heeft.Is het niet de pupertijd.Ik zou de hond nog niet laten casteren.Het kan best de volgende keer goed gaaan. O-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het is echt dubbel.... Max kan gewoon in een roedel meekomen en dan is er echt niks aan het handje... En opeens kan dat gedrag helemaal omslaan. Mensen in de wijk zien dat ook en ik kreeg dus het advies om Max chemisch te castreren. Kon ik zien wat het met hem zou doen. Ik wil helemaal niet aan Max rommelen.
En dominant? Misschien wel een beetje ja... Maar er zijn genoeg dingen waaraan je kunt merken dat hij dat niet is. Naar teven is hij heel ondergeschikt. Naar puppies hetzelfde. Laat alles toe. Zijn grote vriend Tacsi kan alles bij hem doen. Botjes/takjes/balletjes afpakken. Hij is wel sociaal naar mijn idee, maar af en toe.... :'(

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Helemaal met esther eens... dobber is twee keer vlak achter elkaar aan in gevecht geweest om een speeltje. Gewoon niet mee spelen zodra je n andere hond ziet. Ook al kennen ze elkaar en is de ene al oud.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als je herrie tussen honden wild moet je met ballen en stokken gaan gooien en spelen..

Laat honden met elkaar spelen als er de klik is..
NOOIT met dingen gooien..
Het is geen simpele bal of een stok..
Het is een PROOI..

Een hond die prooi gericht is zal dit ALTIJD verdedigen..

Sterre is ook zéér apport gericht, dit heb ik zo getraind..

Ik speel vaak met een bal o.i.d. maar zodra er een andere hond aankomt is de bal al lang veilig in MIJN bezit..

Ik zie hier ook geen aanleiding in om Max hiervoor te laten helpen, dit heeft niets met dat stuk bezitterigheid te maken..

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik ben blij dat jullie er ook zo denken :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

zelfs mijn meest zachtaardigste sociale reu ooit heeft eens vreselijk geknokt om....... een tennisbal.
gevolg, enorm gat in zn oor (hij was ongeveer een kwart van de hond (herderxmalamute) waar hij mee in de slag ging, de sufferd :'( )

das geen reden voor castratie, met ballen gooien als er meerdere honden zijn is vragen om problemen, tenzij het zo ontzettend duidelijk is wie wie is en waar staat, toen ik 2 reuen had, kon ik voor beiden een bal gooien, tegelijktijd, om en om, maakte niet uit. Ik was de baas en de mannen snapten het precies, maar dan moest niet het buurhondje erbij komen.....dan zouden ze niet de bal pakken maar hem :'(

gewoon lekker rustig veldje zoeken ale je wilt laten apporteren, en gelijk stoppen als andere honden naderen. :-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

We waren alleen toen we met Max aan het gooien waren... en toen kwam Jaro aanrennen. Max had de bal in z'n bek en ging even snuffelen met jaro. Niks aan het handje... totdat Jaro aan max z'n bek begon te snuffelen... dat vond Max niet goed... even lip optrekken en grommen.
Waarschijnlijk alleen even laten zien dat de bal van hem is... Later liepen ze weg en Max er nog even achteraan om gedag te zeggen. Toen was er ook niks aan het handje...

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

@ simone & max,,
ooohhh bedoel je tacsi nou met 'vechteersbaasje ;-)
is ie ook wel hoor O-)

maar even over het topic,,
weet je ik ben het wel eens met de rest hier. en dat je mischien idd moet opletten dat er geen speeltjes meer zijn die max heeft als er andere honden zijn. misschien heeft hij toch wel een beetje bezittersagressie?? (een domme gok hoor)

ik weet hoe max is en heb gezien dat hij wel is verandert maar dat verhelp je volgens mij niet met castreren...
waarom we tacsi hebben gecastreerd ja dat wilden mijn ouders... dat had van mij op zich ook niet gehoeven...

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Buiten dat een bal ruzie kan veroorzaken is Max ook bezig met volwassen worden.

Hij mag best een grommetje geven,hij wil dat blijkbaar niet.
Als jij de bal weg haalt ,heeft hij niks ,meer te grommen.

Ik zou hem niet casteren om dit voorval.

honden page profiel xxxx 3 doggies

honden foto van xx

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik ben tegen castratie.
Ik zou het alleen laten doen, als er een medische
noodzaak is.
Gedrag van honden wordt heel vaak door baasjes
opgelost door de hond te castreren.
Ruikt een hond te lang aan een struikje, klappertandt
hij te veel boven een plek waar een teefje heeft
geplast, wordt daar vaak voor gecastreerd.
Onze gedragsdeskundige geeft cursussen om juist dit
gedrag te stimuleren, kijk maar eens bij mijn profiel
honden twitteren ook.
Rijdt een hond op een andere reu, volgt ook vaak
castratie. Terwijl dit vaak niets met sex te maken heeft.
Valt hij uit aan de lijn, is ook vaak een reden.
De dierenarts adviseert heel vaak castratie.
Bv. mijn Romeo is heel erg op katten, zal ontsnappen
als hij de kans krijgt.
De dierenarts adviseerde weer eens, castratie.
Maar door castratie gaat het jachtinstinct niet over.
Dat blijft.
Bij de vechtpartijen tussen mijn ventjes, keek de dierenarts ook niet naar de rangorde, maar adviseerde
de jongste te castreren, omdat hij het beste de operatie zou doorstaan.
Nu hoor ik vaak, dat een hond gecastreerd wordt,
omdat de dierenarts dit adviseert.
Mijn Luca die 3 juni gestorven is, gaf maanden
voordat hij stierf over.
De dierenarts adviseerde mijn ventje te laten castreren, omdat waarschijnlijk de prostaat te groot
was en deze op de ingewanden drukte.
Dat zou voor mij een reden kunnen zijn.
Maar Luca had geen vergrootte prostaat, maar
levernecrose, waaraan hij is doodgegaan.
Mijn Luca is, om het zo te zeggen, intact gebleven
tot zijn dood, met 10 jaar.
Ondanks de vechtpartijen, heb ik ze beiden niet
laten castreren.
Je kunt veel oplossen door als baasje het gedrag
niet te tolereren, zo van, ik bepaal dat er niet
gevochten wordt. En dat werkte.
Er zijn zelfs baasjes die de hond laten castreren,
omdat het normaal gevonden wordt, dit te laten doen.
Heb je een reutje, castratie.
Ik zal mijn Romeo niet laten castreren.
Als een baasje van een loops teefje met zijn of
haar hond de ronde maakt door het park, en mijn
Romeo is daar heel fanatiek op, zegt dit baasje,
laat je hond maar castreren, dan heb je nergens last van.
Zo van reutjes moeten gecastreerd, loopse teven
mogen gewoon overal rondlopen, terwijl een verliefd
reutje een loops teefje op 5 km afstand kan vinden.
Het is het probleem van de baas van het reutje.
Dus castratie.
Ik ben gewoon tegen castratie.
Of het zou medisch noodzakelijk zijn. Anders niet.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

persoonlijk ben ik helemaal niet tegen castreren, in tegendeel, een viriele reu die nooit mag knokken om de rangorde, nooit mag dekken, altijd gefrustreerd rondloopt, dat vind ik pas zielig (maar das mijn persoonlijke mening) en altijd moeten corrigeren, de baas spelen, niet goed meer los kunnen laten lopen, stress buiten........ niet mijn ding.

ik heb zelf bij 3 reuen alleen maar positieve effecten gezien, ze werden daarbij niet dik, sloom of saai, integeneel, zeker bij de heel moeilijke vorige schnauzer werd zijn leven vele malen leuker, boeiender, vrijer en ontspannender, en daarbij kwam ons plezier in deze hond helemaal terug.

de redenen waren wisselend (medisch en voor gedrag), ik vind het een afweging die iedere baas helemaal zelf moet maken, wil hij het wel, doet je de hond wat mij betreft niks tekort, doe je het niet... ook jouw verantwoording. ;-)

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Ik heb vaak het idee dat mensen castreren van een hond teveel vermenselijken. Wanneer jouw hond probleemgedrag vertoont wat duidelijk te herleiden is naar zijn actieve reu zijn, dan zou ik zeggen ballen eraf.
Verder nog even over het spelen met stokken of ballen waar meerdere honden bij aanwezig zijn.
Wij hebben momenteel 3 honden, en iedereen heeft zijn of haar eigen bal. Als ik met ze het bos in ga, dan hebben ze elk hun eigen bal in hun bek, en wanneer ik ga gooien roep ik eerst de naam van de hond voor wie de bal bestemd is, en dan gooi ik. Wat denk je: Alleen die hond gaat erachter aan. De rest blijft keurig wachten op zijn of haar beurt. Het is dus een fabel dat je niet met meerdere honden tegelijkertijd met speelgoed/stokken kunt spelen. Het is een kwestie van opvoeding, en laten zien dat jij de roedelleider bent.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max ziet ons wel als roedelleider dat weet ik zeker. Wij kunnen hem vanaf een afstand laten liggen terwijl hij aan het spelen is bijvoorbeeld. Max luisterd wat dat betreft met z'n 11 maanden heel goed. Ook bij het grommen naar Jaro was het even de stok voor hem houden en een ferme "HE" en het was afgelopen. Waarom hem dan castreren als hij goed te handelen is?

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

@simone
volgens mij was het je eigen vraag O-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Gorby...

Daarom had ik juist deze topic geopend. Ter bevestiging. Omdat mensen van buitenaf zeggen dat je het wel moet doen terwijl je het niet wilt. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is het beter om Max te laten helpen?? :-(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zo blij!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^