zieke chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

machtel (Gast)

O-) Een tijd geleden hoorde ik een soortgelijk
verhaal van een stel dat een jack russelltje gekocht
had bij een broodfokker.
Vanaf de eerste dag dat het hondje bij hen was,
was hij dood en doodziek, overgeven, en echt
4 maanden lang constant naar de da, want missen
konden ze hem niet, de fokker distancieerde zich
en uiteindelijk stierf het hondje, vier maanden
ellende en veel geld kwijt voor het diertje, voor de bazen diepe droevenis en ondanks alles is hij toch gestorven.
Toen zij mij dit meldden, zei ik hen, de naam van de
fokker bekend te maken, door te geven aan de dierenbescherming. De man meldde, wij hebben er toch
niets meer aan om dit nog door te geven.
Ik probeerde hem ervan te overtuigen dit toch wel te doen, want na hen komen er nog meer baasjes,
die zoveel ellende meemaken.
Niet alleen aan zichzelf denken, maar aan toekomstige
baasjes denken, die zullen volgen. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zieke chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Maaike (Gast)

hey hey,

Wou jullie laten weten hoe ons verhaal verder zijn verhaal zet: We hebben ondertussen een advocaat en zouden nu de kans krijgen een nieuw hondje in die zaak te nemen MAAR dit willen wij niet! we willen osn geld terug want zo'n zaak willen wij niet steunen!!
wat we ook te weten kwam is dat ze zaakvoerster van HOUSSIN KUURNE een relatie heeft met de dierenarts van die zaak en wara ze dus de mensen verplichten (anders zijn al de kosten voor de koper) naar toe te gaan!!

Volgens mij is dit nog maar eens een bewijs dat die dierenarts niet objectief is maar de kant kiest van de dierenzaak!!!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Maaike,

Er moet een overkoepelende organisatie zijn voor dierenartsen die dit soort wanpraktijken beoordeeld. Is er misschien iemand hier op het forum (dierenarts in opleiding) die weet wat ik bedoel?
Je hebt ze pas echt te pakken als je daar aangifte doet, dan kan die dierenarts zijn papieren kwijt raken. Er zijn vooral in België inderdaad dierenartsen die met broodfokkers samen werken.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

http://www.agro.nl/vtc/
Veterinair tuchtcollege

maaike (Gast)

net telefoon gekregen van de dierenzaak, wij krijgen al ons geld terug MAAR wij blijven tegen broodfok!!!!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Probeer je het toch te melden bij de link van Mexx hierboven? Alleen woon jij geloof ik in België, of niet? Dit is het Nederlands tuchtcollege, maar als je daar je klacht meldt, kunnen ze je vast weer verder helpen als je in België woont.
Door er wel werk van te maken, kan je een hoop hondenleed voorkomen en tegen gaan dat anderen hier nog zieke hondjes kopen.

geert (Gast)

wij hebben 2 chihuahua's van houssin en ik moet eerlijk zijn ..ik ben er suoer tevreden over ...we zijn van plan om nog eentje te kopen en we gaan zeker terug naar houssin...ook vrienden van ons hebben vandaar hun chi-ke en ook tevreden...
er was eentje ziek en ze hebben onmiddelijk alle kosten op hun genomen via hun dierenarts (die weet wat te doen ingeval van suikerziekte bij chihuahua's !!!...mijn dierenarts ging de pup laten inslapen !!! en zij is nu een zeeeeeeeeer gezond en supermooi chi-ke van ruim 1 jaar oud dank zij housin en hun dierenarts !!!

goededingen moeten ook gezegd worden he mensen !!

groetjes
geert

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou Geert,

Ook al zijn jouw honden oke en lief, er is NIETS goeds aan broodfok!!! Door weer een hond daar te kopen, houd je de broodfok in stand. Weet je wel hoe die 'dekteven' misbruikt worden daar????? Die zien het daglicht niet, de pups worden naar 5 weken weggerukt en als de teefjes protesteren, worden ze geschopt en geslagen. Als een teef bloedt, laten ze die gewoon doodbloeden (voor haar 10 anderen) en als ze eenmaal op leeftijd is en ze hebben niets meer aan haar, dan krijgt ze een hamer voor haar kop! Zieke pups die worden terug gebracht, verdrinken ze of slaan ze dood en laten ze achter in het bos.
De pups worden niet gesocialiseerd, vaak ontwikkelen deze honden angst en agressie of een ziekte!
Als je dan mazzel hebt dat je een gezonde/leuke hond hebt gekregen, dan ga je toch niet zeggen dat dit een goede zaak is?????? :'(


OPEN JULLIE OGEN EENS MENSEN!! Koop een pup waarvan de moeder erbij is, niet angstig en agressief. Koop een pup doe wordt getest en gesocialiseerd. Je moet er even op wachten en het kost wat meer geld, maar dan heb je wel bijgedragen aan dierenwelzijn!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Geert,

Ik sluit me volledig aan bij jou uitspraak.

Ik was vorige week in een winkel in Almere (staat ook bekend om de slechte pups) en er waren net een aantal pups binnen gebracht. Angstig en echt heel zielig piepend werden ze onderzocht door (ik denk) een DA.
Die gaf al aan dat de beestje te laat ontwormt waren.
Nou ik wilde iets kopen voor mijn hondje, maar ben regelrecht de winkel weer uit gegaan. Ik weer hier geen rooie cent meer besteden.
Geschrapt uit mijn adressenlijstje.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nou Yvonne, Geert zou daar dus wel een hondje kopen gezien zijn bericht...!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Yvonne, ik denk dat je je aansluit bij de mening van Yvonne en juist niet bij die van Geert?
Ik snap ook niet de mensen die hun ogen kunnen sluiten voor al dit dierenleed. Ik zou er persoonlijk niet van kunnen slapen.
En Geert, ik maak uit je mailtje op dat je bij dit adres een hondje hebt gekocht die suikerziekte heeft? Ze hebben blijkbaar de kosten voor je vergoed, maar reken maar dat ze met de ouderdieren gewoon doorfokken, terwijl er dus wel een ernstige ziekte in de lijnen zit. Och, misschien fokken ze er ook niet mee door, want dit gaat natuurlijk in de papieren lopen en dan kost het de ouderdieren dus gewoon hun leven, want een hondje waar je niet mee verder kan fokken, daar heb je als broodfokker niets aan.

Maaike (Gast)

Volgens mij is Geert iemand die bij Houssin werkt ofzo want de dierenarts van Houssin is partijdig en heeft een relatie met de zaakvoerster dus kijk enkel voor zijn geld en dat van zijn vriendin! Geert Denk dus niet dat men kijkt om jou hond te redden enkel om hun zaak! We hebben nu een nieuwe chi gekocht bij een erkende fokker en zien nu het verschil tussen deze pup en die dat we gekocht hadden bij houssin! En het verschil is zéér groot! Deze pup is super gezond wat we niet konden zeggen van ons pupje van houssin die reeds na 2dagen in coma lag en na 1week gestorven was! Ook dat houssin niks wou betalen vond ik verschrikkelijk pas nadat men zag dat ik een advocaat had en wist wat mijn rechten waren wilden ze betalen!!!!! Dus aan iedereen met zo'n problemen men MOET je terug betalen!!! En slecht 1TIP ga nooit naar een broodfokker deze zijn enkel uit op zou geld en niks meer!

Maaike (Gast)

Wat ik ook nog kwijt wil is: dat houssin een autopsie werd gevraagd en wij daar nooit resultaten van gezien hebben! allemaal toch wel heel vreemd hé!!!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

dat is zeker heel vreemd maar dat kun je ook niet verwachten hij wil zijn relatie niet op het spel zetten he

gaia (Gast)

hallo,
Onze chihuahua is een maand geleden overleden. Na veel verdriet hebben we besloten een ander hondje te neme het werd een dwergkeesje kei lief hondje eerst dag ging super goed en ze speelde ook met onze ander hond ( vlinderhondje/chihuahua teefje ) ging allemaal super goed. De volgende dag werd het hondje dood ziek het enigste wat ze deed was was braken en ze had ook diaree. Dus zijn we naar de dierearts gegaan allemaal medicijne en middeltjes gekregen die ze om de 2 uur binne moest krijgen maar zodra we het haar gaven spuugde ze het net zo hard weer uit. Dus weer naar de DA die heeft vochtzakjes bij haar binne gebracht maar ze dacht dat het hondje het niet zo halen ze was zo levenloos. Die zelfde avond kreeg ze een epilepsie aanval dat overleefde ze maar 10 minuten daarna kreeg ze er weer een en die heeft ze niet overleefd we hebben er alles aan gedaan om dit hondje te redden. De fokker wou ons een ander hondje aansmeren dat hebben we niet gedaan en we kregen het geld terug. Ons teefje thuis was helemaal depresief want weer een vriendje was weg bij haar. Dus na goed na denken en overleggen vonde we allemaal dat er tog een nieuw hondje moest komen. Die hebben we vorige week donderdag op gehaald. Het is een chihuahua teefje geworden. Ze spelen samen heel leuk en zijn de beste vriende geworde, maar als of het weer niet anders kan is dit hondje vanacht begonnen met braken eerst een beetje voer en daarna wit slijm/schuim... we weten niet wta het is hebben voor vanmiddag een afspraak bij de DA maar natuurlijk zijn wij doodsbang weet iemand misschien wat het is of wta het kan zijn en is het erg ??

Groetjes gaia

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Tja, wat het is kan je op afstand niet zeggen, maar ze komt toch deze keer wél bij een goede fokker vandaan?
Ik bedoel een fokker die één nestje heeft en daar ook alle aandacht aan geeft? Want dit soort kleine hondjes zijn zo populair dat de broodfokkers er dik geld aan verdienen over de rug van de hondjes en pupkopers heen.
Laat je weten hoe het afloopt?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

gaia

hopelijk heb je dan een beetje slim nagedacht, toch niet bij diezelfde fokker gekocht,anders zal er meer aan de hand zijn ,dan 1 ziek hondje,dan heeft hij daar doodzieke honden zitten,of kwamen de hondjes steeds van een andere fokker?ik hoop voor jou dat het deze keer goed voor je afloopt,geef eens wat meer informatie van waar je puppjes komen,broodfokker,?of een goede verantwoordelijke fokker,dat ik sterk betwijfel

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

Hopi

Ik lees niet dat je je pup een chihuahua, lekker met je andere hond op de eerste dag hebt laten spelen!

DAT MAG NIET !

Een chihuahu pup mag de eerste twee weken nog niet spelen, en moet heel veel slapen , verplicht, ook als het hondje niet moe is , in de bench zetten , apart zodat het verplicht rust. Je mag je hondje maximaal 5 a 10 minuutjes laten spelen en heel rustig laten wennen.
Een chi heeft als pup snel suiker tekort en dan kan ze een hersenbeschadiging oplopen. Dus voortaan meteen druivensuiker erin als je ziet dat de hond slap is en rustig aan met je lieve pup.
Na twee weken wennen mag ze mee naar vrienden en kenissen , maar ook dit heel rustig opbouwen!!
Dus aub nioet te veel laten spelen , sommige mensen denken dat geeft die pup zelf toch wel aan NEE DUS NIET , Een pupje is speels en wil alles ontdekken en gaar ver over haar grenzen.
Ik hoop dat het met je pupje nog goed komt en dat er geen hersen beschadiging is ontstaan.
Trouwens wel een slechte fokker om je niet te vertellen wat je wel en wat je niet mag met een chihuahua pup.

Heel veel succes

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

ik lees niet = ik lees net

En dit gaat op voor alle chi pupjes, dus niet voor slecht gefokte

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

nicole

gelijk heb je ,ik ben ook ooit is een yorkie kwijtgespeeld door een suikertekort,maar in de eertse plaats moet een goede fokker dit melden aan zijn kopers,toen waren wij ook nog zo naief,en wisten niet beter,en het was een heel erg beweeglijke pup,die nooit stillag,en op een dagje hadden we prijs,en stierf ze ,verder was ze wel gezond,nu weten wij ook wel beter

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Oeps, Ik lees nu dat ik inderdaad een vergissing heb gemaakt met het reageren en sluit me bij Angela haar mening aan in plaats van die van Geert. Sorry! O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dacht al :-D

Bikkel (Gast)

Wat een hondenleed lees ik hier allemaal. Ik heb voor enkele weken geleden een kruising pup gekocht (chihuahua met dwerg pinscher) Ik heb al niets dan ellende met m gehad, was binnen een week al 3 maal bij de dierenarts geweest. Netvlies kapot, glucose tekort en darmontsteking, het beestje is zo ontzettend ziek geweest. Ik heb toen de keus gemaakt om contact te leggen met de verkoper, die was niet van plan om iets te vergoeden. Dit gaf mij dus aan dat ze niets om de beestjes zelf geeft, Ik had volgens haar weer 96 kilometer af moeten leggen, met een zwakke pup,want ik kon de dierenartskosten zo hoog maken als ik zelf wilde en zij waren niet vanplan om me tegemoet te komen. Ik lees en hoor niets anders dan dat chihuahuas zwakke en zorgzame beestjes zijn, die je goed in de gaten moet houden dat ze goed eten en drinken zodat ze geen glucosetekort krijgen. Ik ben van mening dat mensen die zulke honden verkopen er een goede uitleg bij moeten geven! Ondanks alle ellende die hij al heeft doorstaan in die korte tijd heeft hij een speciaal plekje bij me. Laat je goed voorlichten bij de koop van een chihuahua!!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De gewone chi's zijn veel minder problematisch hoor. Maar helaas haalt de gemiddelde nederlander graag een broodfok chi en tja, dan haal je jezelf de problemen op de hals.
Een goede fokker die aangesloten is bij de vereniging laat de chi pups meestal ook pas met 10/12 weken weggaan, juist vanwege glucose problemen en een te laag gewicht.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

God man moest mij dit overkomen zou er echt kapot van zijn, zoveel geld aan zn lief mooi hondje uitgeven en dan krijg je een ziek diertje dat overlijd en de fokker ook nog moeilijk doet! Voor het gerecht trekken? Een raam in gooien? Maar iets moet je toch doen niet?

Zou het er allesinds niet bij laten! Moest zo iem mij niet terug betalen zorgde ik er wel voor dat em via een andere weg zal boeten!!

'T is verdomme al erg genoeg dat ze zoveel geld vragen voor een pupje dat doodziek is en waar je ook nog afscheid van moet nemen:-( Wil er toch niet bij uitkomen dat mijn hondje hier een vn dees dood zou liggen, mn wereld zou instorten!


Snap niet dat zn fokkers bestaan! Meer en meer geld willen maar hun beestjes niet verzorgen! Vind 't heel erg gek... Hoe beter dat je je beestjes verzorgd hoe meer volk je krijgt en hoe meer je verdient toch? Of ben ik hier echt zo mis in? + De liefde/gezondheid,... Van zn beestjes is veeeeeeeeeeel belangrijker!!

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

zo sneu allemaal..voor de hondjes,,al dat leed,MENSEN STOP MET HET KOPEN VAN BROODFOKKERS..ZO HOUD JE HET INDERDAAD IN STAND? hoe zielig het ook is,,snap het wel,,als zo,n hondje mij aan kijkt word ik ook week..geef die broodfokker maar een spuitje,,grrrrrrr ik druk hem wel er in,,klote folk..sorry voor taal gebruik,maar word er zo verdrietig en boos om

Lindy (Gast)

Helaas vinden veel pupkopers de prijs belangrijker.Mensen kijk verder,lees je in,ga naar meerdere fokkers om te kijken,stel vragen,vraag of de ouderdieren onderzoeken hebben gehad.Ga naar shows.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ja, wat een leed allemaal!
Het is zeker niet gemakkelijk wat Chihuahua's betreft een goede fokker te vinden. Ze worden gekweekt als konijnen dus de keuze is enorm.
De fokker van Bas en Mini heeft geen erfelijkheidstesten gedaan, dat is nu wel een nadeel maar voor de rest mag ik niet klagen. Ze liet ze ook pas gaan op 12 weken. En volgens haar moest ik mij geen zorgen maken over dat suikerspiegel probleem, een goed gefokte Chihuahua heeft er volgens haar geen last van. En inderdaad, eigenlijk geen problemen gehad wat betreft hun gezondheid, behalve Mini haar pootje dan. Maar dat is dan nog niets met wat ik hier allemaal lees. Brrr...

tobylover (Gast)

hey mensen
ik heb ook een chihuahua
hij is nu 7maanden oud
en ook best erg ziek
ik heb hem van zijn 5maanden
omdat mensen hem niet meer wilden
ze zeiden dat ie incontienent was
en dat zei hem van een broodfokker was
maar niets is minder waar
ik ben bij de da geweest
heel zijn achterkant is verlamt
kan bijna niet op zijn achterpoten staan
kan bijna niet poepen
houd zijn urine niet op
dus hij draagt pampers
en heeft veel pijn
moet maandag weer naar de da
mischien heeft ie teveel pijn
of kan die de pijnen niet meer aan
en dan moet ie mischien inlaten slapen
en het is z'n schatje :'(

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Tjezus wat een ellende, die arme dieren!!

En de eigenaren die hebben hopelijk voldoende leergeld betaald en laten het voortaan om een hondje uit de broodfok te kopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zieke chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: afscheid lucky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^