Ruzie onder elkaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hallo..

Onze Tyson kan met iedere hond.. Groot of klein! Mits deze honden ook lief tegen hem zijn.
Nu kon hij prima met Chico. En gaat Chico ook gelijk op de rug als hij Tyson ziet. En ligt er al een onderdanigheidsplasje voordat Tyson dat uberhaubt maar door heeft.
Nu is het zo dat er wel een conflict is geweest tussen deze twee. Niet tot bijtens toe want dat konden we voorkomen. En dit werd hoe gek het ook klinkt veroorzaakt en begonnen door Chico.. Omtrent echt ruzie zoeken!

Maar nu hebben we het nog eens geprobeerd onder toezicht. Chico liet het gerust toe. En was onderdanig als hell naar Tyson. Maar op het moment dat Tyson hem geroken had. Werd hij helemaal wild!
Ik herkende hem niet meer als de Tyson! Dus in een wanhoopsdaad heb ik hem op de rug gekeerd! Omdat ik daar niet van gediend was. Had ik mischien beter niet kunnen doen... Maar het is dus ook alleen bij Chico.

Maar nu ik denk dat Tyson tijdens de meetings van de groene ster waar tigtal honden komen. En waar wij vooral zomers te vinden zijn. AL een aantal keren een slag heeft gewonnen van reuen. Hij de smaak te pakken krijgt. HIj negeerd honden als het moet.. MAar als ze het uitlokken dan is het logische dat hij dit wil uitvechten..

Weet iemand hoe dit kan? herkent Tyson Chico nu als een vijand ofzo? Of wat is dit.. Ik durf ze nou niet meer bij elkaar te zetten. En ben genoodzaakt voor Chico een ander huisje te zoeken. Omdat hij hap slik weg is..als we ze maar even alleen laten :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruzie onder elkaar? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel kittykitty

honden foto van kitty

ligt eraan hoe oud tyson is het kan ook de pubertijd zijn dat is de tijd dat de honden gaan uitproberen eerst bij de baasjes als dit niet lukt dan bij hun soortgenoten en blijkbaar id chico een goede slachtoffer want tyson kan zich groot maken omdat chico zich toch net verdedigt dus tyson wint elke keer en hoe meer ze winnen hoe machtiger ze zich voelen

mijn hond bv is ook een dominante de leider van onze andere honden ze geven alles af maar onze tervuur en mijn hond zijn even oud dus ja alle 2 in de pubertijd nu mijn hond is het gewend om altijd haar zinnetje te krijgen en onze tervuur die geeft nu soms niets meer af en geeft zichzelf niet dus mijn hond word er soms kwaad op want eerst kon ze alles en nu niet meer dus hier word soms ook gevochten de tervuur geeft wel snel af natuurlijk maar ik haal mijn hond wel van haar af want dit laat ik ook niet toe het is instinct en daar kun je niet veel aan veranderen

en het is zoals je zelf zegt hij heeft de smaak te pakken omdat die al een paar keren gewonnen heeft er altijd tegenin gaan want tenlotte ben jij degene die zegt wat hij mag en wat niet en jij bent de leider dat moet die ook gaan beseffen

nogveel succes toegewenst

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Bedankt..

Ik ben me er deger van bewust dat ik de roeddeleider ben omtrent de hondjes. Maar dat er tussen de hondjes in ook een roedelhierachie is ontstaan. Zo staat Tyson weer boven Chico.. En chicky weer boven Tyson.
Maar Tyson is altijd een volger geweest als het om mij gaat. Hij weet precies wat wel en niet mag. En tyson is 3 nu. En heeft is de puberteid met vlag en wimpel geslaagd. Dat het instinct is ben ik me ook van bewust. Maar er was geen reden van chico om zichzelf te verdedigen. Tyson laat de hondjes altijd met rust.. En ze zijn nooit alleen behalve als wij erbij zijn.

Dat Tyson omtrent andere honden dominant probeerd te zijn. IS wat hij zelf uit mag vechten tenzij ik zeg dat hij er mee moet kappen! Dan houdt hij er ook indirect mee op! Alleen vind ik het erg lastig! Omdat ik chico nu genoodzaakt ergens anders moet onderbrengen. Omdat 2 grote honden het nog wel uit kunnen vechten.. Maar zo klein zielig hoopje feat een rottweiler.. Chicky kan nog wel een snauw van hem hebben.. Maar chico is nogal kwetsbaar..

Ik weet me hier gewoon geen raad mee:(

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Overigens vergeten te melden.. Dat Tyson van nature niet echt dominant is. En het alleen laat weten als andere honden hem ook echt uitlokken! O-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Nynke,

Ik wil en kan je wel helpen maar via dit forum dit op te lossen lijkt me moeilijk. Liever doe ik dat persoonlijk met je.

Je zegt Groene ster en dat is vlakbij Leeuwarden. Ik zit in Opeinde. Als het je wat lijkt, kun je hier prive les krijgen.

Ik hoor het wel van je.

Groetjes van Esther

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

He Esther..

Bedankt voor je advies. Alleen waarin zou ik prive les moeten dan? Ik woon zelf in Leeuwarden, maar zijn veel te vinden in de groene ster! Het is gewoon een lastige situatie. En het enige wat ik graag zou willen weten of dit vijandelijk bedoeld is vanaf Tyson zijn kant.

Bedankt!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Nynke,

Waar ik in wil kijken is het volgende: hoe handel jij precies, wat doen je honden hierop.

Kortom jullie, live ontmoeten, zodat ik echt gericht advies geef want in z'on explosieve reactie van Tyson wil ik geen probeer advies gaan geven maar degelijk advies net zoals in het topic van An, daar moet ook 1 thuis langs komen.

Ik wil ook wel bij je komen en observeren wat er gebeurt maar omdat we hier bij mij in een neutrale omgeving zijn, kunnen de honden ook neutralere reageren.

Groetjes van Esther

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Bedankt voor je reactie Esther..

Ja mischien is het een optie. Maar ook in een neutrale omgeving doet Tyson het alleen bij Chico.
Het is niet dat andere honden hier last van ondervinden. En als ik maar een keer met me vingers knip en Tyson streng toespreek. Dan is het ook gewoon klaar.

Maar ik laat ze in geen bede meer alleen. Mischien moeten we dan gewoon maar eens een afspraak maken! Want Chico zelf is een groter probleem als Tyson hoor!

Maar dat is ook weer een verhaal apart.

Ik wil je dan graag uitnodigen hier voor een gesprek en een lekker kopje koffie?

Alvorens we een plan van aanpak maken?

Liefs,

Nynke

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Goh.. Nog steeds hier? Toch wel erg gezellig hier he.

Maar ook om daar nog even een aanvulling op te geven.
Die tekst zit wel snor!

Maar soms staat een mens voor een dillema. En als ik alles zou weten. Dan had ik dit forum niet nodig.
Dus soms heb ik dringend een vraag. Waar ik geen antwoord op weet.

Bedankt voor je reactie. Maar op deze manier lok je het wel een beetje uit.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Nynke,

Ja hoor, dat is prima. Mail je adresgegeven maar even via een PB zodat we gericht een afspraak kunnen maken.

Zet je in het bericht ook alvast de dagen die jij kan?

Groetjes van

honden page profiel

Nynke even een serieus antwoord terug op je vraag.

wie was er eerder? chico of tyson?
het kan namelijk zijn dat tyson boven chico wilt staan, in plaats van andersom. het is namelijk heel vreemd dat een reu dominant gedrag vertoont tegen een teef.

hoe oud is chico? ik kan er niet uithalen of ze jong of ouder is... door haar ras.

wij hebben namelijk met die engelse bulldoggen ook last van conflicten onder elkaar. (ook reu en teef)
dat er een conflict ontstaan is heel normaal, dus even snauwen tegen elkaar enz, en dan is het over.

wat is de aanleiding hiervan? wanneer gebeurd het, op wat voor moment?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

He Lullo's

Bedankt voor je reactie! Om het even te verduidelijken.. Chico is een reutje.. Was hij maar een teefje! Dan was het probleem gelijk uit de wereld!

Tyson was de eerste. En staat hoe dan ook boven Chico omdat hij zo onderdanig is als de pest.. (chico dan)

Tyson is 3 en Chico is 2.. Maar leeftijd zou voor de hierarchie niet eens uit hoeven maken. Behalve als we het hebben over pups natuurlijk.

Het probleem is.. Dat ik niet bang ben als onze honden een conflict hebben. Maar de grootte is wel een enorm verschil.. Een hap en Chico kan met spoed naar de kliniek toe! (als het ruig zou gaan)

Chico is vanaf zijn 1e jaar bij ons gekomen. Omdat hij zo snel mogelijk bij mijn vader weg gehaald moest worden. Omtrent socialicatie. De aanleiding is er niet.. Alleen dat chico zonder reden Tyson een snauw gaf.. Waardoor het met Tyson gelijk gebeurd was.. Dus keer op keer als Tyson chico herkend door maar even te snuffelen.. Is hij niet meer te houden!

Tis dat hij zo goed luisterd.. En dat ik hem heel makkelijk kan dimmen.. Maar dit gaat geheid uit de hand lopen, als ik die 2 bij elkaar houd! zonder dat we erbij zijn.

honden page profiel

oke dus chico is een reu? op de foto staat namelijk dat hij 6 maand zwanger zou zijn.. misschien verkeerd gekeken.

Als ik het goed begrijp is het begonnen met chico.
dus is het preventief gedrag, dat houd in dat voordat chico maar in zijn hoofd zou halen om uit te halen dat tyson het al doet. omdat chico weet waar zijn plaats is (onder tyson dus). ik begrijp het verhaal.. ik moet even goed graven, om op een oplossing te komen hier voor... want dit is niet 1,2,3 op te lossen.. antwoord volg verder.

groetjes

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En daarom ga ik er naar toe om de puntjes op de I te krijgen.

Ik heb dit ook meegemaakt met de cavalier en de kelpie. Qua hoogte en groote bek niet met elkaar te vergelijken maar nu liggen ze op 1 kussen en dit is ook niet zo geweest.

Ps denk je om je account?

Groetjes van esther

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Juist Esther..

Maar het is nooit verkeerd om mee te denken toch :-D
Ben harstikke blij dat je dit wil doen. Want als het genezen kan worden. Dan ben ik tot alles in staat!

En voor Bulldog..

Chico is een reu..En papa van de pupsels van Chicky..
Chicky is het teefje.. En inmiddels bevallen van 7 gezonde pups..

De namen lijken wel erg op elkaar.. Dus mischien dat je een beetje in de war bent..

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Nee hoor, meedenken mag altijd hoor.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en ik heb daar 1 weg van in mijn beheer O-) .

Groetjes van esther

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Haha grappig hoe je dat typt..

Ben heel benieuwd hoe het gaat! Heb nog nooit hulp ingeschakeld.. En dat is uiteindelijk toch wat ze zeggen he.. Durf gewoon hulp te vragen of te accepteren O-)

honden page profiel

nynke
heb je tyson en chico als pup gehad?
en zijn ze goed gesocialiseerd?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja Tyson kan niet beter gesocialiseerd zijn dan die nu is.. Chico is een ander verhaal..

Die is dus als pup zoals ik eerder vemeld heb.. Nooit in contact geweest met andere honden. Dus zal het zoals je beschrijft een angstbijter zijn. Maar Chico is opgegroeid met Tyson!

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Nynke,

Ik heb nog niet eerder gereageerd op jouw topic omdat Esther al aangeboden heeft om bij jou langs te gaan. En dat is toch beter dan adviezen krijgen via een forum, ik moet toch maar gokken hoe of wat nu hè? Bovendien heeft Esther ook te maken gehad met onderlinge gevechten in haar roedel, dus die weet wel hoe ermee om te gaan. Niettemin, hier volgen even wat van mijn eigen ideeën over wat er aan de hand kan zijn.

Christo en Aidan hebben ook rangordegevechten gehad, en ik heb toen ook met mijn handen in het haar gezeten, en herplaatsing overwogen. Gelukkig bleek het niet nodig. Ik heb het op twee manieren kunnen oplossen: beide heren zijn gecastreerd, en Christo heb ik een hele tijd heel duidelijk en bijna overdreven behandeld als hoger in rang dan Aidan.

Iets om samen met Esther of een andere GT want dat zou ik je wel aanraden, naar te kijken, is het volgende: ik denk dat jij onwillekeurig Chico een in Tyson's ogen te hoge rang geeft. Chico geeft wel onderdanige signalen af naar Tyson, maar jij behandelt Chico op bepaalde manieren als hoger in rang dan Tyson, en dat is de trigger voor Tyson om toch weer een rangordegevecht met Chico aan te gaan.

Let ook op de manier waarop je een rangordegevecht afbreekt. Ws doe je dat op zo'n manier dat Tyson het gevoel krijgt dat jij voor Chico opkomt. Daarmee hou je de onduidelijkheid in de roedelrangorde in stand. Het resultaat van het op deze manier afbreken van zo'n gevecht is dat ze zodra ze elkaar zien opnieuw beginnen. En degene die bezig was de ander op de plaats te zetten, die klapt er dan binnen 5 sec weer op.

Als Tyson een gevecht begint, kom je tussenbeiden, dat mag, een roedelleider zorgt voor orde en rust in de roedel. Maar daarna vaar jij tegen Chico uit, en Chico moet de kamer (het gezamelijk territorium) verlaten, en Chico mag pas weer naar binnen als Tyson het goed vindt. En Chico heeft zich dan ook naar Tyson's regels te gedragen, want hij is de onderdanige.

Hier is het inmiddels dank zij de castraties van beide heren aardig rustig en gemoedelijk. Ik hoef ook niet meer zo'n onderscheid te maken tussen die twee, de rangen zijn duidelijk. Maar... als Aidan lekker ligt te slapen op de bank, en Christo wil erop, dan heeft Aidan te wijken. Onder veel gemopper doet hij dat ook. En vanochtend had ik wat eten neergezet voor Aidan, bedoeld als bodempje in zijn maag zodat ik hem pijnstiller kon geven. Op een gegeven moment keer ik opzij en zag dat Christo het aan het opeten was. Hij had het opgeeist, en Aidan had voor hem plaats gemaakt. Kijk, en dat is nu een duidelijke rangorde, dat gaat dus verder dan op de rug liggen en deemoedsplasjes doen. Het is het accepteren dat bij een lagere rang in de roedel ook minder privileges horen.

Dit is trouwens zo'n voorbeeld van hoe je als roedelleider soms de rangorde onduidelijk kunt maken, hè? Christo is hoger in rang, hij hoort als eerste eten te krijgen, dan Aidan pas. Maar we gingen een lange losloopwandeling doen met veel rennen en spelen, en dan wil ik niet dat Christo kort van te voren een hele maaltijd krijgt. Terwijl Aidan's pijnstiller op een lege maag schadelijk kan zijn voor zijn maag. Daarom maakte ik een uitzondering, en kennelijk ging dat Christo te ver. Gelukkig is de rangorde tussen die twee heel duidelijk, en Christo kon daardoor het eten opeisen zonder dat Aidan ertegenin ging. Maar zou de rangorde onduidelijk zijn geweest, dan had ik daar misschien een gevecht mee uitgelokt. Zuiver en alleen door Aidan in Christo's ogen teveel privileges te geven.

Kortom, mijn advies is in drie delen: ik zou beide heren castreren. Het duurt zes maanden voordat al het testosteron eruit is, maar dan is het volgens mijn DA ook voor 80% effectief als het gaat om onderlinge gevechten te stoppen. Ten tweede zou ik er een GT bij halen. En ten derde zou ik samen met die GT ervoor zorgen dat ik duidelijke signalen afgeef naar beide heren voor wat betreft de rangorde.

Ik denk/hoop niet dat je zult moeten herplaatsen. Maar ik zou wel castreren. Waarom? De hoogste in rang mag zich voortplanten, de lagere in rang niet. In een wolvenroedel mag alleen de alphawolf en de alphawolvin voortplanten. De voortplantingsdrift is daarmee één van de drijfveren om bovenaan in rang te komen te staan. Haal die voortplantingsdrift weg d.m.v. castratie, en waar je staat in rang is nog steeds belangrijk, maar niet meer een halszaak.

Waarom denk ik dat het bij Tyson meespeelt? Omdat zeker bij de grotere hondenrassen de reu zo rond het tweede à derde jaar geestelijk volwassen wordt. Reuen die voorheen goed met andere honden konden omgaan, beginnen soms op die leeftijd met vechten, puur vanwege de hormonen.

Ik ben niet zo'n voorstander van castratie om een reu 'makkelijker' te maken, ik zou Christo niet gecastreerd hebben als ik niet gezeten had met het probleem van die heftige gevechten tussen hem en Aidan. Maar het was dat of herplaatsen, en dan kies ik voor castratie. Zo heb ik godezijdank mijn beide heren nog samen in huis. En spelen ze tegenwoordig nog heel gemoedelijk met elkaar ook!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, groetjes,

Linda.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Damz.. Heel erg bedankt heb hier zeker wat aan!

En dat van Esther ben ik ook zeer blij mee hoor! Die afspraak staat. En ik hoop dat zei mij kan helpen omtrent die signalen die ik waarschijnlijk op de verkeerde manier afgeef... De juiste signalen door te geven!

Castreren hebben we uiteindelijk ook overwogen.. Alleen hadden we dat als laaste in de planning.. Omdat Tyson zo heerlijk man kan wezen.. Maar net wat je zegt! Ik merk veranderingen in zijn gedrag.. Ook omtrent andere reuen. Het is nog erg goed te doen. Maar Hij laat zich in geen bede meer afsnauwen! Dus ik denk dat castreren ook zeker overwogen wordt..

Bedankt Linda! ben je erg dankbaar!!

Veel liefs!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruzie onder elkaar? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^