Wie herkent dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Binnen kijkt je hond alleen maar naar jou, loopt de hele tijd achter jou aan. En buiten lijk je wel onzichtbaar O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie herkent dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

nee eigenlijk niet

honden page profiel Dionne & EnzoDionne & Enzo 3 doggies

honden foto van Dionne & Enzo

yesss!!!! hier helemaal hetzelfde!! als ik de was doe, mn tanden poets, naar het toilet ga, ga douchen, het liefst is die overal bij! (dat gebeurt niet hoor haha:P) als ik zeg, zit en af doet die het meteen. zodra ik buiten ben of op cursus kan ik corrigeren wat ik wil maar luisteren ho maar!! alles is intresant behalve ik!! behalve als ik hem wel eens los heb op het strand, dan luistert die beter dan als ik hem aan de lijn heb. Heb jij dat ook?

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

nee eigenlijk ook niet, ik zorg altijd dat ik de aandacht van de hond vast hou en zeker buiten. als ik een keer roep loopt mijn uitlaathondje gelijk weer naast me.

honden page profiel Dionne & EnzoDionne & Enzo 3 doggies

honden foto van Dionne & Enzo

Dat is ook de truc :P ben nu op cursus en het gaat al beter buiten maar zodra hij ergens is op gefocust het zij een andere hond of een wapperend blaadje is er geen houden meeer aan. behalve als ik hem los heb, dan denkt die shit,, toch maar niet te ver weg. ;-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ingrid en Dionne,

Ja, dat is heel herkenbaar. Ook dat los lopen...

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's 3 doggies

honden foto van Sanne en doggy's

Yep, binnen sta ik op nummer 1

buiten op 100 O-) :-D

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Ja binnen zeker en vast, maar buiten ben ik zelf ook geen onbelangrijke factor O-) Isha zoekt steeds bevestiging bij mij, ook buitenshuis. Ik denk dat het ligt in het feit dat ze een onzeker hondje is, en ik dan het enige vertrouwelijke ben dat ze van thuis mee neemt als ze die boze enge buitenwereld inga... Ze heeft veel aandacht voor mij, en ik heb het haar nooit geleerd, maar als ze vooruit loopt, gaat ze steeds even stoppen, naar mij kijken, en wachten tot ik weer wat dichterbij ben, alvorens verder te gaan. ;-)

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Naomi hoe doe je dat? :-D
Hmmm als ze los loopt dan is ze weg, en dan als het haar uit komt is ze terug.. en als ik met haar loop wilt ze tegen iedereen op springen en likken :'( ze verkoopt zichzelf gewoon! hahahaha

honden page profiel S&Y&SS&Y&S 3 doggies

honden foto van S&Y&S

Je telkens achter bomen verstoppen uiteindelijk gaat je hond je wel zoeken. Vaak genoeg die spelletjes doen en je hond blijft uiteindelijk wel bij je in de buurt.

Duurt even , mijn hond bleef pas bij mij in de buurt toen ie 1 jaar was. Daarvoor rende hij t liefst overal heen waar t interessanter was dan bij mij.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Nee, bij mij komt diet ook niet voor..


Maar ik herken het gedrag wel van anderen mensen/honden..

Als je er aan wilt werken dan zou ik de hond thuis niet meer de gelegenheid meer geven de hele dag achter je aan te lopen..

En zelfs de hond af te zonderen..

Buiten zou ik meer aandacht spelletjes doen en met voer gaan werken..

Dan ben je zo in beeld..
Wel zorgen dat er voldoende hongerprikkel is.. maaltijd overslaan..]

Groet, Ilja

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Ja inderdaad, we zitten nu op een Martin Gaus cursus. en van de gedragsdeskundige moeten we de hond in huis negeren en in principe wilt ie geaaid worden moet ie iets voor doen.. .vind ik eigenlijk heel sneu want ja daar heb je geen hond voor... maar misschieen is dat nodig voor haar? :'(
Uit de gedragstest blijkt dat ze gewoon verschikkelijk zelfstandig is

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Tja een hond die affectie krijgt, wanneer hij erom komt vragen...das natuurlijk weer één stapje hoger dat ie komt in rang hé. Waarom zou ie je dan buitenshuis nodig hebben. Genoeg dingen om zijn zintuigen te prikkelen en thuis is dat minder (daar kent ie toch alles al dus er is totaal geen afleiding en als ie het thuis voor niets krijgt...waarom moet ie er dan moeite voor doen)
Hier is het ook wel zo hoor bij een jonge hond dat ze sneller afgeleid zijn als ze buitenshuis zijn, maar das een leerproces. Eerst thuis iets aanleren zodat ie de oefening goed onder de knie heeft met heel veel beloning tot ie uiteindelijk de oefening doet zonder beloning. Enkel maar voor die 'flink zo' van zijn baasje.
Buiten moet je in principe weer helemaal opnieuw beginnen. De 'gekende' oefening van binnen herhalen in je achtertuin waar er toch weer geuren zijn en dus ook een deel afleiding. Eens het daar ook weer goed gaat zonder beloning en enkel die flink zo, kan je verder en verder uit gaan bouwen. Thuis kan je de afleiding ook zelf groter maken (koekjes op de grond strooien, speelgoedjes overal op het gras waar ie niet aan mag en het makkelijkste is als je kids hebt of andere honden van die te laten rondcrossen als je met de hond bezig bent. Kan ie zulke afleiding weerstaan, sta je al een heel eind ;-) )
Maar er zijn nu eenmaal honden (en dat is een feit) die niet los kunnen lopen. Ik mag me bij m'n teef in de auto zetten en vertrekken. Dan nog zal ze niet achter me aankomen of me niet omen zoeken. De band is supergoed tussen ons en ze luistert overal heel erg goed, maar net dat ene is iets wat ze niet onder de knie krijgt en tja...mij maakt het niet. Lange lijn aan of hondenweide en ze heeft het ook gehad. Ze heeft het in principe niet nodig, maar het is voor een baasje wel makkelijker natuurlijk als die niets moet vasthouden en eigenlijk niets in de gaten moet houden (en eigenlijk hoort het zo wel, maar is niet altijd mogelijk)

honden page profiel mandymandy 3 doggies

honden foto van mandy

hebben ze het over jouw houding gehad? naar de hond toe. misschien laat jij de hond merken dat hij zo bijzonder is dat hij buiten een houding aanneemt dat je toch wel op hem wacht en dat je tch niet zonder hem weggaat.
hij moet afhankelijk worden. een wolf die niet gehoorzaamd wordt door de roedel achter gelaten omdat hij roedel in gevaar brengt. en alleen achtergelaten worden betekend in de natuur je dood.
onze honden hebben nog steeds instinct. vandaar pups met verlatingsangst

ik merk aan je reactie dat je het zielig vind dat je minder aandacht moet geven.

mijn honden krijgen juist buiten meer aandacht dan binnen.
als ik met ze ga wandelen trek ik juist een uur erop uit om te wandelen qualitytime....

bal mee snoepjes mee. ik huis train ik momenten. en verder moeten ze zichzelf zien te vermaken. k heb het druk boodschappen doen stofzuigen werken ect.

doordat ik bepaal wanneer ze aandacht krijgen krijg ik meer respect. ze voelen zich bijzonder als ik er 100% voor hun ben. al is het maar tien minuten tussen goede tijden slechte tijden.

als ik hem buiten roep dan weet hij dat ik aandacht voor hem heb.

maar toevallig had ik gister weer situatie dat mijn hond kwijt was. hij ging andere kant op twee keer geroepen en gewoon door gelopen. na tien minuten nog eens geroepen en een hond in paniek met tond op zijn kniene kwam uit de bosjes. toen ik hem aanzag komen ben ik doorgelopen zonder iets te zeggen.

hij is nu al 2 dagen gehoorzaam.

honden page profiel LarissaLarissa 3 doggies

honden foto van Larissa

Een beetje wel.
Alhoewel ik buiten ook wel intressant ben(als ik iets gooibaars bij me heb anders ook niet haha)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie herkent dit?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond eet nog steeds slecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^