Kapot bijten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Lucky is begonnen met dingen kapot te bijten..Niet als ik weg ben maar als ik thuis ben..

Een paar weken geleden lag ze bij mij op de bank en ik had een lekkere deken op, Lucky mocht er van mij bijkomen en ze had haar bot dus kdacht die is lekker op haar bot aant knauwelen maar toen ik opstond zag ik allerlei wit spul liggen..Lucky had een heel gat in mijn dekbed gebeten...
Nou daarna niets meer geweest..Gisteren is ze pakweg bij elkaar misschien 2,5 uur alleen geweest, de rest met mijn moeder of met mij geweest...op een gegeven moment dacht ik van..wat hoor ik? Ga ik kijken Lucky lag een meter van ons af ietje onder de tafel had ze ook weer een kussen kapot gebeten...
Vandaag is ze nog geen uur alleen geweest en de rest bij mijn ouders...ze is daar harstikke op haar gemak en ook met de kat gaat het steeds goed, ze zijn geen goede vrienden maar ze kunnen met elkaar in een ruimte zijn zonder ruzie te maken..
Vanmorgen ben ik met haar pakweg 20min. in het veld geweest en net ook nog...ze heeft zich kapot gerend..
Thuis heeft ze lekker gegeten en heb ik gepoets. Doordat ze toen de deken kapot gebeten heeft mag ze niet meer op de bank..Nu hoor ik net weer geknauwel, ik kijk..Is ze bezig om haar eigen kussen kapot te bijten..

Hoe kan dit ineens..?
Het enige dat nu gebeurd is, is dat ik haar van de bank heb gestuurd, dat mag ze niet meer en dan zeg ik gewoon af en dan gaat ze altijd op haar plaats liggen..
Maar hoe kan het dat Lucky nu 2 dagen achter elkaar iets kapot bijt?

Ze heeft haar rust maar ook haar aandacht, haar beweging en haar eten.
Ze heeft speeltjes en een kauwbot...
Ik snap het niet...Lucky is 'zo'n goede hond..ze komt terug als we samen lopen, op een af en toe een keertje na maar over het algemeen luistert ze goed..

Hoe kan het dat Lucky ineens die dingen kapot bijt?
Ja ineens...zeg een week of 4 geleden en dan gister en vandaag...

Hopelijk kunnen jullie mij helpen..

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kapot bijten..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel aadjeaadje 1 doggies

honden foto van aadje

uhm...hoe oud is je hondje?

want het lijkt een beetje op de pubertijd O-)

honden page profiel 1 doggies

Om haar hier vanaf te helpen moeten jullie haar op heterdaad betrappen en direct straffen.
het kan idd zijn dat het de pudertijd is. en mocht het zo zijn dat hij/zij al wat ouder is.. dat kan het ook nog een 2e jeugd zijn.

wat vaak ook wilt helpen bij honden is mosterd of sambal smeren. de meeste kiezen dat toch eieren voor hun geld, en stoppen ermee...

groetjes deborah

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

ze komt uit 2005?

dan neem ik niet aan dat het de puberteit is maar hierboven is ook wel een goede tip :-D

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Ik kan toch niet op een deken of kussen mosterd gaan smeren?

Ze hebben Lucky geschat op 3 a 4 jaar ...
Maar waarom doet ze het niet als ze alleen thuis is? En wel als ik thuis ben...kheb haar alledrie de keren gestrafd...
Ksnap het nog als ze het doet als ik werken ben ofzo maar dat doet ze niet...

Hoe ga ik dan om met die pubertijd

honden page profiel 2 doggies

Niki.
hiervoor moet je streng zijn, en hem/haar op heterdaad betrappen.

sambal op een deken smeren is niet echt fris nee.
als het een tafel ofzo is dan kan het nog, want een doekje erover en het is schoon.

de pubertijd is nou eenmaal lastig net als mensen.
gewoon streng op blijven treden dan komt het wel goed

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Dus ik kan hier niets tegen doen?
Straffen doe ik dus al en vind het jammer als ik straks hier al mijn dingen kapot gebeten heb...
En vind het ook gewoon echt vreemd dat ze het doet als ik thuis ben en niet als ik wegben..dan zou ik het nog begrijpen uit verveling maar als ik thuis ben heeft ze genoeg beweging en ik speel ook veel met haar

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hej Nikki,

Wat ík zou doen is sowieso niet straffen.

Geef haar een alternatief dan slopen. Bijvoorbeeld een kauwbot, een stuk beenmerg, een flos. Geef haar een eigen knuffel die ze wél mag slopen/ leegplukken.

Ik zou eerst de dingen waar ze het op voorzien heeft (kussen/ dekens) weghalen. Zo komt ze niet in de verleiding.

Als je haar dan toch iets ziet slopen, kun je een aantal dingen doen. Boos worden, afleiden (gooi eens wat brokjes in de buurt en haal daarna het kussen weg), of negeren (dat is in het geval van slopen wat lastig). Ik zou deze dingen afwisselend gebruiken.

Ik merk dat een hond makkelijk 'gestresst kan raken (veel beweging/ training/ indrukken/ bezoek). Dat kan zich uiten in dingen kapot maken (of blaffen/ druk rennen/ zichzelf krabben). Heb je een bench? Dan zou je haar daar in kunnen doen. Want ze is niet veel alleen geweest, daar maak ik uit op dat er vaak mensen om haar heen zijn? Wellicht dat ze daardoor toch te weinig rust heeft gehad - echt, het verbaast mij oook nog steeds hoeveel rust een hond kan hebben.

Als er bij ons een drukke dag is (verjaardagsvisite), gaat Daantje ook een tijdje de bench in. Gewoon om weer tot rust te komen. Ook al kan ze ons wel zien/ horen, ze wordt niet tlkens geroepen/ aangeraakt/ etc. Want honden blijven natuurlijk roedeldieren en die zijn graag in de buurt van de mensen, maar dat zijn wel veel indrukken/ veel te verwerken. Onderschat dat niet :-)


Hoop dat je hier iets mee kan, succes!


Groetjes Marit :-)

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Dit zijn dus ZEER gemengde signalen,
Want een hond mag niet teveel alleen zijn, dus ik zorg ervoor als ik weg moet etc. dat ze bij andere mensen is..Waar ze ook haar eigen plaats heeft en iedereen lat haar gewoon met rust, er zijn geen kinderen. En zo gaat mijn moeder werken en mijn vader odmat die ziek is vaak een uurtje op bed liggen....dus kdenk niet dat het daaraan ligt.
En naar andere mensen gaat ze nooit, dus ze is dit wel gewend.

Kheb wel een bench maar die gebruik ik voor in de auto en ik vind het zielig om haar in een bench te doen.

Het kussen weghalen is geen optie, daar dit haar eigen kussen is. en haar enigste plaats die van haar is waar ze zich ook kan terug trekken.

Een knuffel geven lijkt mij ook geen optie..
Wij hebben de planning om eind dit jaar zwanger te worden(goed dit kan natuurlijk nog lang duren maar Lucky leeft als het goed is ook nog lang)
Lucky zal dan geen onderscheidt kunnen maken met wat van Lucky is en van het kindje. Dus worden die knuffels ook gesloopt..word Lucky weer gestrafd etc.

boos worden doe ik al en dan stopt ze er ook mee hoor maar soms heeft ze het al gesloopt voor ik erachter kom dat ze aan het slopen is OMDAT:
Komt jouw tip...ze al een bot heeft en ik ben dan in de veronderstelling dat ze op haar bot aan het knauwelen is.

Doet Lucky dit niet puur om de aandacht?
Want net was ik met mn moeder aant bellen en deed ze het weer, gisteren was ik met mijn man(die in Turkije zit nu) aant msnen deed ze het ook...maar ik kan toch niet 24,7 met haar bezig zijn?

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Het zou inderdaad heel goed kunnen dat ze het doet om aandacht te krijgen. En die krijgt ze ook! Want jij houdt even op met waar je mee bezig was om boos op haar te worden. Vandaar ook mijn tip om bijvoorbeeld wat brokjes over de grond t gooien. Dan krijgt ze niet direct jouw aandacht. Of om haar in de bench te doen, dan kun jij je eigen gang gaan en voorkom je dat je haar (negatieve) aandacht geeft.

Ik denk wel dat het heel belangrijk is om hier aan te werken - Lucky leren dat ze niet altijd aandacht kan krijgen. Zeker alls jullie binnenkort een baby'tje willen. Dan zal er ineens veel minder aandacht voor Lucky zijn.

Ik zelf blijf zweren bij de bench, als ik geen tijd heb om op Daantje t letten en ik wil niet boos op haar worden (want die kan dan ook streken uithalen om mijn aandacht te krijgen), gaat ze even in de bench. Daar gaat ze dan gewoon in slapen. En hoef ik niet constant op haar te letten. Als je echt niet met een bench wil werken, kun je Lucky misschien gewoon aan de riem doen in huis en dan alleen een kauwbot in de buurt leggen. Verder niks wat ze kan slopen.

De hond van mijn moeder heeft tijden geen kussen gehad, omdat hij die maar bleef slopen. Nu is hij een stuk rustiger en heeft hij weer een lap om op te slapen. Gaat prima, maakt hij niet meer kapot.


Wat ik net bedacht, doe je aan training met je hond? Ik merk aan mijn eigen hond, dat als ze geestelijk moe is, dat ze lekker gaat slapen (als ik aan het studeren/ werk ben in de bench, anders gewoon in de kamer) en haar rust wel vindt. Dan legt ze zich er wel bij neer als ik aan het telefoneren ben of zo. Gewoon elke dag bijvoorbeeld 15 mins denkwerken voor je hond.

Groetjes Marit

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Kben het nu toch wel zo zat...
Vandaag moest ik werken..vanmiddag ongeveer 3 kwartier thuis geweest en tien minuten(oke is weinig maar ze is sochtends is Lucky ook 3x in het veld geweest) dus effe tussendoor met mijn werk..ik kom thuis ga met haar lopen en effe spelen en dan naar bed...ik denk wat hoor ik toch..kom ik de gang op..heeft ze zowat half haar (dure..!!) hondenkussen kapot gebeten...en ze dook meteen in elkaar (terwijl ik haar nooit sla ofzo hoor) van angst..ze wist het gewoon. Kheb haar kussen afgepakt en een lap stof neergelegd dan heeft ze tenminste iets om op te slapen..

Kdoe geen training met Lucky maar wel spelletjes dat ze b.v. moet zoeken...

Kzal de bench naar binnen halen en haar daar inlaten....hopeljk dat, dat werkt want kwil het probleem wel oplossen..
Maar steeds meer komen negatieve trekjes van Lucky naar boven waarvanik zoiets heb..
DAAROM hebben die mensen haar weggedaan..begrijp me niet verkeerd ik wil Lucky absoluut niet weg hebben maar om hier alles te laten kapot bijten?
En ja haar kussen kan ik wel weghalen maar het is ook niet de bedoeling dat ik dalijk niets meer kan laten liggen omdat Lucky alles sloopt..
Bedankt voor de tips iig khoop dat het lukt

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hallo Allemaal,
Eventjes heb ik een vraag.
Lucky is nu bij mij sinds 1,5 maand....
Het is een lieve, drukke, grappige, schattige hond...maar sinds kort gedraagt ze zich toch niet meer zo.
Zoals jullie weten heeft ze dinge kapot gebeten..Nu heb ik haar toch(ook al ben ik er zwaar tegen) in de bench gedaan met een fleecedeken en nu bijt ze niet meer kapot..MAAR...nu begint mevrouw met iets anders..
Ze poept nm. binnen.
Ze gaat er echt met regelmaat uit en wederom...niet wanneer ik werk maar als ik thuis ben. Deze week had ze twee mega drollen gelegd toen ik sochtends beneden kwam en ook 2 x binnen geplast(op 1 nacht) En het ergste was het was ook nog een korte nacht dus het was niets van ik was te laat opgestaan ofzo.
Als ik nu wegga moet Lucky dus in de bench blijven..eerst blafte ze de hele flat bij elkaar maar nu niet meer...Maar gisteren is ze uit geweest om rond half 8 en kwilde dus om half 11 weer gaan en toen zag ik dat ze weer had binnengepoept...

Hoe kan dit?
Hoe kan het dat ze in het begin niets deed en nu ineens begint kapot te bijten en begint binnen te poepen..
is Lucky niet gelukkig hier?
Of doe ik iets verkeerd?
Kheb de baas-hond verhouding echt wel goed zitten, ja op een paar kleine dingetjes dat Lucky VOOR mij de deur uit loopt maar de rest..ze moet zitten voor ze iets krijgt, ze moet zitten als ik haar de riem om doe etc.
In April ga ik veel lange dagen maken en kheb al een oppas geregeld voor Lucky zodat ze niet alleen hoeft te zijn...

Of ben ik totaal verkeerd bezig ?
Kbegin langzaam gewoon spijt te krijgen dat ik een hond uit het asiel gehaald heb..
Maar het is ontzettend dubbel..ze is zo geweldig..ze rent meters ver en als ik haar naam roep dan komt ze terug gerend(eiste wel wat training maar redelijk snel had ze het door) het is een echte knuffelkont en is vriendelijk tegen iedereen. Ze kan fijn alleen thuis blijven maar ze kan ook mee ( overigens gaat ze alleen mee naar mijn ouders, dus altijd dezelfde plek)


Weten jullie waarom Lucky ineens veranderd?
En wat kan ik er nu aan doen?

Vorige week ging ik mijn nichtje van school halen en daar vroeg iemand of ik Lucky niet wilde verkopen want hij was harstikke verliefd op haar..die man is met pensioen en komt altijd zijn kleinkinderen van school halen...maar toch heb ik heel hard NEE geroepen...al hou ik het als optie open maar weet je...
IK WIL HT PROBLEEM NIET VERPLAATSEN..!!!
Want dan word Lucky nog van daar naar daar gebracht en beland ze straks alsnog in het asiel...IK wil haar helpen maar ik weet niet hoe...

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Niki,

1,5 maand is niet lang voor een hond om aan jullie te wennen. Wie weet wat zij heeft meegemaakt. Bo heb ik vanaf 5 mnd en is nu 10 mnd komt uit een liefdevolle omgeving en heeft ook aardig wat gesloopt. Nu sloopt hij zijn eigen speeltjes. Toch vorige week lag hij in zijn kussen en hoor ik hem kauwen en ligt hij daar heel relax op een punt van de tafel te kauwen, waarom? Ik zie geen stress, maar een heerlijke relaxe hond, die lui kauwt.

Meestal wordt hier op het forum hard geroepen, misschien weet ILJA wat, of haal er een gedragstherapeut bij

sterkte ermee.

Anoniem (Gast)

Maar ze heeft de eerste maand HELEMAAL NIETS gedaan...
Een gedragstherapeut geloof ik niet zo in..
Heeft mijn tante eens gedaan voor haar hond MAX ..en die raadde aan haar hond MAXIME te noemen omdat het een vrouwtje was die MAX heette...ook kreeg ze korreltjes zodat de hond niet meer trok..daar moest ze dan handenvol met geld neertellen....

En voor Lucky is het geen lui kauwen...en om het even lui of niet kauwen..ze hoort niets kapot te kauwen..want daar pas ik voor..
Ik moet me kapot werken om iets te kunnen kopen wat ik leuk vind en kben niet van plan om dit kapot te laten kauwen idem dito voor het poepen in huis...
Daar moet toch ergens vandaan komen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kapot bijten..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^