Duitse Doggen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik wou graag even iets vragen aan de mensen die en duitse dog of meerdere hebben of gehad hebben.

Ik vind dit namelijk echt geweldige honden en ik zou er graag ooit nog een x 1 willen hebben.
Nu is het op dit moment geen optie hoor, ik heb nu al 3 honden en daar wil ik er niet nog 1 bij :-) . Maar voor de toekomst zou ik het graag even willen weten.

Hoe ervaren jullie het kwijlen van de hond??

Ik heb namelijk vroeger altijd met een duitse dog gewandeld en ik verzorgde hem altijd als zij op vakantie waren enzo. Daar was het zo dat het kwijl op het plafond, muren, ramen enz enz zat.
Ik persoonlijk zou hier echt niet tegen kunnen, hoe zit dat bij jullie. Was deze dog een uitzondering of is dit toch wel iets wat veel voorkomt bij dit ras??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Doggen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Choco,

Ooit hebben twee vriendinnen van ons een prachtige grijze teef gehad...
En hier in het dorp woont een kanjer van een reu...

Ik heb er nog nooit één kwijlsliert uit zien komen... O-)
Bij beiden honden niet... :-D

Kwestie van netjes opvoeden, niet leren/laten bedelen en gezond en goed voer zodat ook de mond gezond blijft...

Leuk hé om te dromen om ooit zo'n machtig dier te mogen verzorgen en naast je te hebben leven... O-)

Droomze.... O-) ;-)

Lieve groet, Ilja

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ja nu moet ik ook toegeven dat deze mensen niet zo op voeding en bedelen enzo lette.

Ik ben echt heel blij om dit te horen, het zijn er dan wel nog maar 2 waarover de ervaring gaat maar zijn er toch weer 2 :-D .

Ik vind het zulke fantastische beesten, ook wat betreft karakter echt geweldig vind ik ze!

Ik hoop echt dat ik er ooit 1 zal mogen hebben!

En dromen zal ik zeker blijven doen :-D .

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

iemand die ik ken had er vroeger 2!
wat een machtige beesten zeg prachtig om te zien
maar voor mezelf geen optie

( tenzij ik ooit paard wil gaan rijden kan ik daarop oefenen ;-) )

draadje (Gast)

Heb er 1 gehad, prachtig gestroomde reu.

Het kwijlen; niet aanleren om te schooien scheelt enorm veel natuurlijk, maar doggen hebben nou eenmaal hangwangen en ook al schooien ze niet, als het warm is of bv. na inspanning of na het drinken dan gaan de slierten echt wel aan die lippen hangen, en ja, dan schudden ze zich uit en kijken ze echt niet naar jou mooie kleren of schone muren en ramen.

Voor vrijwel alle dog-achtige honden geldt : hou rekening met kwijlen, de overgrootte meerderheid uit die rasgroep kwijlt nl. gewoon.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

De wangen zijn eigenlijk gewoon te groot, de lippen sluiten niet mooi aan, daardoor krijg je dat kwijlen. Dat hoort helaas bij de rasstandaard.

Ik zag er ooit eens een aantal bij een show en dacht 'wat hebben die eigenaren nou aan hun broek hangen?'. Dat bleken doekjes te zijn om tussendoor het slijm van de bek te vegen.

Ik vind de dog-achtigen prachtig om te zien, maar zou er zelf absoluut niet eentje nemen. Ten eerste veel te groot voor in huis (althans, het huis waar ik nu woon), ten tweede vind ik zo'n 'giant-breed' niet 'leuk' gefokt. Gaat tegen mijn principes in een hond met dergelijke rasstandaard aan te schaffen. Net als de smalle bekkens van veel boxers, de korte snuit van boxers/ mopshondjes/ pekineesjes, de hangende oogleden met daarbij horende ontstekingen van bijvoorbeeld basset/ bloedhond, en ga zo maar door. Daar voel ik me niet prettig bij :-)

Maar als er nou ooit eens een volwassen hond om wat voor reden dan ook op mijn pad komt, maakt niet uit hoe die eruit ziet en je bezwijkt ervoor.. Tja, dan ga je er ook voor. Maar vrijwillig een pupje nemen van een dergelijk ras, zal ik niet doen.

Groetjes Marit

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik weet inderdaad dat het komt omdat de wangen te groot zijn. Maar ik weet dat het bij deze mensen echt heel erg was, daar hing echt continu slijm aan de bek.

Sinds ik Mack, zo heette die dog, verzorgd heb, ben ik echt helemaal verknocht aan dit ras.

Natuurlijk zou ik er nu ook geen willen. Als ik ooit een dog zou aanschaffen, dan zou ik geen andere honden erbij willen en wil ik dus wat ruimer wonen dan nu.

Tja ik weet het ook niet of er ooit 1 komt. Mijn man vind het echt helemaal niks met die kwijlslierten en ik moet zelf ook toegeven dat als het op mijn muren, plafond enz enz zit ik er ook niet blij van wordt.

Ik ben niet bang voor wat schoonmaakwerk, ik moet nu ook minstens 2x per dag zuigen en zeker om de dag moppen. Dus ik ben wel wat gewend wat dat betreft, maarja....

Ik droom nog maar gewoon even verder O-)

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Een vrouw heeft een Duitse dog (de site van de vrouw mét hond is dogs&people geloof ik) zij zegt dat doggen moeilijke honden zijn - nou echt niet. Mijn tante had altijd een duitse dog. super rustig, net als die van die vrouw. Eneh die is nog gecastreert ook. O-)
Maar Duitse Doggen zijn echt prachtige beestjes heel sierlijk en groots helaas zijn ze te groots en kunnen wij er geen nemen O-) (anders zou ik serieus twijfelen of ik er een zou nemen! Echt fantastische beesten)

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Zou het echt niet weten,maar vind het wel leuke honden,
maar een ander vraagje,waar ik benieuwd naar bent,
een van jou honden,had toch plots een scheef koppie,kan de topic helaas niet vinden,hoe is dit afgelopen bij dierenarts,dit is uit belangstelling :-)

Iris (Gast)

Hallo,
Ik las toevallig je vraag hier.
Ik heb zelf een gele DD reu met behoorlijke hanglippen en die kwijlt ook behoorlijk. Het hoort er idd bij. Hij krijgt ook nooit wat van mijn eten, maar ja, hij moet ook opgevoed worden, en dat werkt met snoepjes natuurlijk heel goed. Dus je ontkomt er denk ik bijna niet aan om ze tussendoor wat te geven. Bovendien gaan ze ook meer kwijlen als ze zich erg inspannen (bv als ze met andere honden spelen). Toch vind ik het erg meevallen. Vergeleken met bv een sint bernard (die ik gewent ben) zijn ze nog aardig "schoon" ;-) . Ach ik neem het voor lief. Gelukkig is het ook makkelijk met een dwijltje van je muren en deuren af te poetsen, dus ik kan ook rustig visite ontvangen hoor :-D Maar het is niet handig om in je zondagse pak thuis te gaan zitten, ze vinden het heerlijk om met hun hoofd op je te gaan hangen en letten daarbij natuurlijk helemaal niet op of ze toevallig kwijl aan hun mond hebben hangen. Hier hangt dus ook altijd een handoek voor hem voor t grijpen. Leuk spelletje, hem de handoek laten grijpen en door z'n waffel halen als een soort flosdraad. Is meteen zn bekkie mooi droog en hij vind t prachtig!

Zoals je miss wel merk vind ik het prachtig om over m te praten, dus aarzel niet om evt andere vragen over ze te stellen!

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Het zijn geweldige honden! Ik heb er ooit een gehad maar die is overleden aan maagtorsie (bekend verschijnsel bij doggen) op 6jarige leeftijd.Daarom heb ik er geen meer willen hebben.Maar wat dat kwijlen betreft. Ook al voer je ze nooit uit de hand en schooien ze nooit, ze kwijlen toch. Bij warm weer, tijdens en na drinken (ze slobberen je hele keuken onder...) Ze hebben geen gesloten lippen, dus het speeksel loopt er tussenuit,en dan even schudden...en het zit tot aan het plafond. Als je daar niet tegen kunt,neem dan geen dog! Maar nogmaals, als mijn dog niet zo'n nare dood gestorven was, had ik er zeker weer een genomen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Mijn zwager had een Duitse Dog, geen rasechte, want we hadden het idee dat er behalve dog ook nog mastiff in zat. Die hond was niet alleen heel groot, maar ook nog eens heel breed. Maar een schat van een hond.
Ik kan me herinneren dat mijn zwager altijd een oude handdoek in het halletje had liggen waar hij bij thuiskomst na het wandelen even het ergste slijm mee weg haalde.
Was echt een hele lieve hond. Als andere honden tegen hem gromden deed hij helemaal niks terug. De enige keer dat ik hem boos heb gezien was toen we liepen te wandelen en er een blaffende, grommende Yorkshire terriër op onze samojeed af kwam. Toen konden we Nimrod nog net tegenhouden...Tja, het was toch een soort eenhapscracker voor hem hé? Hij beschermde zijn "neefje" goed.

honden page profiel LieselotLieselot

honden foto van Lieselot

Blijkbaar ben ik niet de enige die graag een DD zou aanschaffen :-)

Maar ik hoor dat ze geen hoge levensverwachting hebben en daar zou ik denk ik niet tegen kunnen.

Men ex heeft er een gehad (spijtig genoeg heb ik de hond nooit gekend) en die is gestorven tijdens de castratie. Het was het 3de nest op een jaar en de pups hadden blijkbaar een zwak hart.

Ooit, ooit :-)
Een blauwe of gele, zalig gewoon.

groetjes

Lieselot en Toivo

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Bij ons op de HS zit ook een Duitse Dog, kwijlt verschrikkelijk :'(

Trainer bij ons zegt echter dat de enige Duitse Dog die niet of weinig zou kwijlen de grijze Duitse Dog zou zijn.

Misschien dat je dat nog eens naar zou kunnen kijken/googelen of vragen?

Gr. Esther & Lucky

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

nou ik heb een grijze en die kwijlt ook hoor
je blijf schoonmaken
maar ze zijn oh zo lief

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Kwijlen is niet een kwestie van afleren of dure voeding, maar het is genetisch bepaald Ilja. ;-)

Groetjes

honden page profiel Lydia PeetersLydia Peeters

honden foto van Lydia Peeters

Ook een grijstijger...maar ook een kwijler.
Je hebt fokkers die er op fokken op korte lippen.

Maarre...het karakter weegt op tegen je plafond dwijlen hoor. HEERLIJKE BEESTEN die duitse doggen.

Wij hebben nog een dalmatier met scheetproblemen. Weet niet wat erger is!! :-D

laura (Gast)

Wij hebben een Harlekijn teef gehad die kwijlde amper.Daarna een Gele reu, die kwijlde de hele dag door.... moet ik erbij zeggen dat het een zenuwenlijder 1ste klas was ondanks zijn enorm zachte karakter. Ik vermoed dat het ook aan de opwinding heeft gelegen, want ik heb nu weer een harlekijn eef en die kwijlt alleen als je lang met dr buiten bent en ze veel ruikt. Overigens zegt de fokker waar we haar weg hebben dat zijn ook idd fokt p korte lippen. Ik had die gele jammergenoeg bij een broodfokker vandaan.... kwam ik later pas achter

honden page profiel /    //// ///

Ik heb een duitse dog gehad. Inderdaad ze kwijlen, komt door hun "hang wangen, lippen", en als ze hun kop na het drinken schudden vliegt het kwijl overal naar toe. Bij de ene dog is dit wat meer dan bij de andere maar ze kwijlen allemaal.
Als een dog drinkt, drinkt hij ook meteen veel en dit is ook te horen, dus als het winter was dan stond ik met een oude doek klaar. Al kan je het natuurlijk niet altijd voorkomen.
In de zomer stond het water buiten. Het zat bij mij niet tegen het plafond maar wel in de directe omgeving van de drinkbak.

Buiten dat kwijlen om, wat ik niet als een probleem heb ervaren, was het een fantastische hond!!! Lief voor mens en dier heel aanhankelijk voor het gezin en geweldig met kinderen. De opvoeding was een peulenschil, het lijkt wel of ze het zelf al in zich hebben. Ze zijn zachtaardig en het lijkt wel alsof ze mensen begrijpen.
Echt als ik de ruimte had dan had ik er weer een genomen!!

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ben even info gaan opzoeken over de duitse dog,
hun levensverwachting is maar 8-9 jaar..
Erg jong

honden page profiel /    //// ///

Ja is ook veel te jong, maar de jaren die je met ze doorbrengt zijn echt fantastisch!!!

hahahaha Lydia, een met scheetproblemen, tjaaa zo zie je maar weer. Ik denk dat ik dan ook liever kwijl heb. ;-)

wilma (Gast)

Hoi,
Wij hebben een blauwe dog, en inderdaad het kwijlen is enorm, onze dog krijgt alleen brokken dus daar ligt het niet aan.
Als hij schud met zijn kop zoeken wij dekking en echt we krijgen geregelt dikke klodders op ons hoofd of tegen de muren of plavond omhoog, wij liggen dan in een deuk, ik pak een sopje maak het direct schoon we weten al niet beter, je moet wel direct schoonmaken anders heb je in notime een erg vies huis.
Wij accepteren dit en lachen er wat om.
Ja je moet je echt aanpassen als je een dog in huis neemt,alles is ook op kophoogte.
nog een voorbeeldje. Ik keek naar mijn aanrechtblad en dacht wat hangt daar toch aan de rand,was het een gordijn van kwijl.maaaaaar je krijgt er zoveel voor terug en zou hem niet kwijt willen.maar veel werk heb je er wel van

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik heb twee DD meegemaakt van een afstandje. De ene was van buren, de ander van een oppervallige vriend.
Ze kwijlden allebei behóórlijk! Het waren allebei grijze doggen, dus "het zit niet in de kleur".

Ik vond het lieve honden, maar ik werd echt helemaal misselijk van dat gekwijl! Eerlijk gezegd kwam ik daardoor niet zo graag bij deze mensen thuis.
Het ligt natuurlijk héél anders als je zo'n dog zelf hebt gehad vanaf 8 weken, want dan kan je er natuurlijk véél meer van hebben.
De hond van de buren is overleden op 7-jarige leeftijd, aan een maagtorsie. De hond van de vriend overleed toevallig óók op 7-jarige leeftijd, aan een hartstilstand volgens mij.

Duitse doggen worden ook gemiddels helemaal niet oud, ongeveer 8 á 9 jaar.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik heb er zelf nooit een gehad maar bij ons tegenover zijn ze nu aan de 5de dog bezig. Zijn echt geweldig lieve honden maar ja dat kwijlen vind zelfs ik niet erg lekker. Hero en Finn zitten helemaal onder als ze op het veld een keer gespeeld hebben. :-D
en als ie zich uitschud en je staat er naast dan vliegen de kludders je om de oren. hahaha

Maar is ergens ook wel heel erg hilarisch. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een duitse dog aanschaffen ? ga naar de fokker toe en bekijk de honden goed, kijk of ze aangesloten lippen hebben, dan kan je daar gerust een hond van nemen, is het zo, kijk maar bij de sintbernard dat in rust de lippen niet sluiten, dan zijn het ten alle tijden kwijlebakken, zelfs iets meer als ze in beweging komen, kijk maar naar de film van beethoven, en in het echt dus niet gelogen of na gemaakt in de film :-D :-D

bamse heeft dat ook erger dan mijn vorige honden, schaam me wel eens. :-D ze speelt dan met anderen en ja hoor, daar gaan de flodders de lucht in, heb al zoveel opmerkingen gehad. maar heb ook altijd wat bij me, is bamse in ruste, en gewoon aan de wandel, nergens geen last van. maar maakt ze zich druk of eet ze maar een grasspriet, jee daar gaan de flodders hoor. :-D

dus bij de fokker goed kijken of de honden goed aangesloten lippen hebben. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wil nog even reageren op de berichtjes hierboven.

kan er niets aan doen, maar ik kreeg zo,n lachbui van wilma {gast} je houd van je honden of niet, zelfs ik heb aan bamse moeten wennen, zij heeft dit dus ook, maar probeer het altijd voor te zijn,

had laatst bezoek, en die wees me dus op iets. neeeee he dacht ik nog, zei , ik zie niets. hahahahahahahaha

vreselijk, maar echt mijn huis is spic en span hoor. :-D :-D

en buiten als bamse speelt, ???? leid altijd de mensen af, zodat ze niets zien, hahahahahaha en ach, inderdaad wat wilma {gast} zegt, je neemt zoveel van je hond, dat dit er ook nog wel bij kan.

en zo erg is het niet bij bamse hoor. :-D

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Brownie is 1/4 duitse dog en heeft ook van die hangwangen en na het drinken ligt ook alles onder het water, maar kwijlen of zo heeft ie NOG niet. Ben benieuwd of dat nog gaat komen of niet? O-)

honden page profiel **

honden foto van *

Ik heb een DD :-)

Diego kwijlt absoluut niet de hele dag. Als hij gedronken heeft,dan droog ik zijn bek altijd af met een handdoek.
Ga je wandelen met hem dan begint hij idd te kwijlen.Dus dan heb ik ook altijd een doek bij me,om hem regelmatig te ontdoen van zijn slierten.

Ik merk wel dat het een heel eind minder is geworden nadat ik overgestapt ben op vers.

Als hij tussendoor iets krijgt,zul je er ook rekening mee moeten houden dat je daarna even zijn bekkie schoonmaakt.want je raad het al.Dan hangen de slierten er ook weer aan.
Maar als je daar aan gewent bent,valt het zat mee.

Het is niet zo dat als hij een keer schut dat de slierten in het rond vliegen.

En dat kwijlen neem je voor lief,als je helemaal verzot bent op dat ras.

En het heeft niks met kleur te maken,het komt nu eenmaal door de hangwangen.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

mijn nonkel heeft er 1 als die kwijlt dan moeet je echt in bad hoor :p

Hercul (Gast)

Hallo daar,

Ik heb een heerlijke grijze dog Hercules van 2 jaar. Hij is zeer goed opgevoed en kwijlt toch. vrij vervelend voor bezoekers :-)



Er is me verteld dqt ze die klieren zouden kunnen bevriezen ? Heeft daar iemand al ooit iets over gehoord ?


Ik lees het graag !!!

Hercul en K...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Duitse Doggen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: duck vers vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^