bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

We hebben onze Siela nu ruim een half jaar. vanaf het eerste begin is ze erg bangig en schrikkerig. Dat gaat steeds beter. Eerst durfde ze helemaal niet te eten. Nu staat ze nog een poosje voor haar voerbak te twijfelen en dan pas eten. Nu is het zo, als je een overwachte beweging maakt, of mijn dochtertje (3jaar) haar onder de tafel wil aaien ze hapt. 1x bloedde het zelfs, nu niet maar toch hapt ze. Ik vind het voor mezelf niet zo erg, ze bijt niet door maar ik ben in verwachting en mijn dochtertje ligt vaak op de grond te spelen dat ze lager dan Siela is en Siela nogal eens hapt. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ook met het oog op een klein babytje straks? Moet ik haar nergeren, straffen? zo ja, hoe? Ze weet dat het niet mag en kruipt gelijk onder tafel zodat ik er niet bij kan om haar in de ogen toe te spreken.
Ze komt uit het asiel, er is zo goed als niks over haar achtergrond bekent. Ze is als pup uit dat asiel gehaald en daar 10 jaar later teruggebracht.
Haar terug naar het asiel vind ik te zielig. Bovendien zijn we aan haar gehecht.Maar met een klein babytje en een dreumes kan bijtgedrag gewoon niet. Hoop dat iemand tips heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Ik veronderstel dat je het hier hebt over een hondje dat al + 10 jaar is.
Wat ik zou doen....de kindjes en het hondje scheiden dmv een hekje ofzo. Zo krijgt de hond rust (want er lopen geen kindjes rond hem), jullie hebben rust (want ze kunnen niet aan mekaar en kan er ook geen bijtincident zijn) en de kindjes kunnen doen wat ze willen zonder rekening te moeten houden met een hondje dat waarschijnlijk liefst van alles gewoon lekker niets zou doen en gewoon lekker zal willen rusten, af en toe een wandeling en voor de rest niets meer.
Ik zou er ook heel zeker van willen zijn dat lichamelijk (en dan vooral in zijn koppie) nog alles in orde is en dat ie nergens pijn heeft.
Verder zou ik stilletjes aan opbouwen dat ie meer vertrouwen in jullie krijgt én in zijn omgeving. Geef hem eten op een plaats waar er niemand in zijn buurt is en hij zonder aarzelen naar zijn pot gaat. Als dat goed gaat, kan je enkele meters van hem weg gaan zitten als ie wilt eten (op een afstand dat hij zich ook nog lekker voelt. Aarzelt hij of durft hij niet, zit je te kort bij hem)en dat moet je opbouwen. Bouw ook verder aan de band door hem naar jullie te laten komen ipv andersom. Eens ook dat weer goed gaat, kan je verder gaan naar hem eens een keertje roepen en je op een iets hoger oppervlak te zetten, maar ik vrees dat dit een werkje is van heel veel geduld en dat ook wel even gaat duren (afhankelijk van hoe angstig de hond is), maar voorzichtigheid is wel geboden.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik zou er snel een Gedragstherapeut bij halen! Het is echt een gevaarlijke situatie! Ik akn me voorstellen dat je het voor jezelf niet erg vindt, mar ze zal je dochtertje maar verwonden, dat wil je toch echt niet!

Het is een te groot probleem om op een forum advies over te geven, iemand zal moeten beoordelen waar het happen door veroorzaakt wordt alvorens een goed onderbouwd advies te kunnen geven..

Heel veel sterkte, en ga alsjeblieft op zoek naar een goede GT!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Er worden zoveel honden weggedaan en zelfs gedood
omdat kinderen gebeten worden.
Een hond waarschuwt heel vaak, maar dat wordt door
kinderen niet gezien en de ouders weten dan meestal
maar 1 oplossing : een spuitje.
Onze gedragsdeskundige zei dat het schrijnend was
hoeveel honden ingeslapen worden, terwijl dit met
het juiste advies, absoluut niet hoeft.
Het bijtgedrag van honden dat niet goed wordt aangepakt, komt voor het grootste deel door het baasje, niet door de hond.
Dat weet ik van de gedragsdeskundige.
Er is bijna geen hond die niet gecorrigeerd kan worden, maar hij had de handen vol aan de baasjes.
En dat bedoel ik niet verwijtend, maar opbouwend.
Ik heb zelf ook een gedragsdeskundige bij mijn
vechtende jongens gehaald.
Een gd bekijkt de hond in zijn omgeving, kijkt hoe
uzelf reageert en geeft tips voor straks.
Ik denk dat de hond een angstbijter is.
Een hond die zich bedreigt voelt kan toehappen.
Vooral omdat jullie de achtergrond niet kennen.
Ik zou een gt inschakelen, die werkt met kalmerende signalen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik denk dat je maar een gedragstherapeut moet nemen.
Ook in het belang van kinderen. :'(

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

bedankt voor jullie reacties. Ja ik ben er ook wel zeker van dat het angsbijten is. ik ben bang dat ze mishandeld is oid :'(
een spuitje geven of wegdoen hierom vind ik veel te ver gaan. Ze heeft laatst wel een kuur gehad omdat ze ontstoken kauwklieren had. Waar vind ik info over een Gedragstherapeut?

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nou dan ben ik heel hard, maar die hond ging bij mij direct weg, na de eerste beet, dan kreeg die zo weer een enkeltje asiel, straks bijt die je dochtertje of straks de baby een keer in het gezichtje, en wat ga jij je kinderen dan vertellen, mama kon niet afscheid nemen van dat zielige hondje, kom op zeg, daar staan je kinderen ver boven.
Want hondenbeten zijn niet de mooste littekens, en ik zou mijn kinderen daar niet eens aan willen blootstellen.
Lees eens heel goed wat je zelf schrijft, ik schrik hier elke keer weer van, moet je eens bij het consultatie bureau vertellen, ja ik heb thuis een hond die iedereen, en ook de kinderen bijt, maar voor mezelf vind ik het niet erg.
Wat denk je dat die mensen dan zeggen, nee dat is goed, hou die hond er maar lekker bij, ga daar maar je kinderen aan blootstellen.
Nee die zullen ook zeggen, het is beter om die te herplaatsen, straks pakt die je baby eens.

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

ik zou overigens niet weten hoe en waar ik een hekje moet plaatsen daar is geen ruimte voor in de woonkamer...

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

Fay, jammer dat je zo heftig reageert maar ik snap het wel. Het is ook gevaarlijk. Daarom wil ik er NU iets aan doen voor de baby er is.

honden page profiel FayFay 1 doggies

honden foto van Fay

Dineke je steld je dochtertje van 3 er al aan bloot, of is die anders dan de baby, ik heb ook een dochtertje van 3, die zou ik nooit blootstellen aan een hond die bijt, die weten ook niet wat het hondje bedoeld, als hier de honden moe zijn sluit ik ze even op in de bench en de grote die gaat dan in de hal, met de deur dicht, dan kunnen ze rustig slapen, maar ik ga het risico niet lopen dat de hond mijn kind eens bijt

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

Ik snap dat het niet veilig is maar het is op 1 x na bij een waarschuwingsbeetje gebleven, waar ik nog geen eens een afdruk van zie.maar een kruipende baby zal niet kunnen op de grond kunnen

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

hang nu aan de tel met de dierenbescherming waar het asiel via werkt.

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

KAn je geen hekje plaatsen tussen keuken en woonkamer dat de hond bvb enkel in de keuken kan? Das voor de hond ook een kleinere ruimte en gaat ie zich ook veiliger voelen dan in een grote ruimte waar er altijd wel iemand kan komen en waar ie constant waakzaam moet zijn. Net omdat ie zo bang is.

De reactie van Fay vind ik ook wel wat hard, maar eigenlijk is het wel zo. Een kind kan zich tov een hond nooit verdedigen en kan op die leeftijd nooit in staat zijn van een hond te 'lezen'. Daarom vind ik het persoonlijk heel belangrijk dat de honden en kinderen gescheiden zijn als ik er niet bij ben. Ik heb 6 honden en 4 kinderen en dat is niet altijd makkelijk, maar er is voor elk van hen 1 regel en dat is....de honden mogen niet bijten en de kinderen moeten de honden gerust laten. Hele simpele regels die iedereen mooi opvolgt (ik heb er ooit ene gehad die wél mijn zoon gebeten had, maar die hond was enorm ziek en was gewoon ontsnapt. Niets aan te doen op dat moment. Uiteindelijk is hij zelfs zo ziek geworden dat we hem hebben moeten laten gaan, maar de situatie was op een gegeven moment ook uitzichtloos, want ik vond het zo erg om hem te herplaatsen, maar heb het toen toch geprobeerd, maar de realiteit was gewoon dat niemand een hond wil die zo ziek is én dat hij gewoon ook niet meer te redden viel. Meer dan een jaar hebben we de ene na de andere DA afgelopen, onderzoeken tot in het oneindig, maar hem uiteindelijk toch moeten laten gaan).
De kleine hondjes is ietsje anders, want die kan je natuurlijk niet altijd buiten laten en willen we ook niet, maar die zijn ook opgegroeid met de kinderen in huis en andersom ook. De kinderen zijn met honden opgegroeid en wisten snel waar ze aan toe waren bij de honden (ook omdat ik het altijd in het oog hield en hond en kind ging corrigeren als het mis was), maar er is altijd een leeftijd wanneer je eraan moet werkenaan de relatie tussen hond en kind. Heb je dan een hond die moeilijker is en makkelijk reageert, dan moet je natuurlijk alitjd heel erg waakzaam zijn. Heb je makkelijkere honden die al wat kunnen verdragen, is dat natuurlijk ook simpeler en is het ook niet zo een ramp als het eens een keertje er wat wilde aan toe gaat.
Maar feit blijft dat Fay gelijk heeft...het litteken wat een hond kan maken op het gezichtje van een kind...Dat wens je niemand toe. Een vroegere vriendin van me haar hond heeft haar zoontje toen die nog net geen jaar was in het gezicht gebeten. Het is goed weggetrokken (kindje is nu 3 jaar), maar toch....je ziet het gewoon en zal dat ook blijven zien en dat is gewoon enorm spijtig.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik vind het schrijnend dat door mensen een hondje
dit gedrag vertoont en dus weg moet of een spuitje krijgt.
Je weet niet wat het diertje meegemaakt heeft en
ik vind dat hij verdient om geholpen te worden.
Het kind gaat voor, maar door goede adviezen en
door goede training gaat dit gedrag over.
Ik geef niet zo vlug op.
Mijn jongens vochten en een gt bracht uitkomst.
Iedereen zei, wegdoen, maar ik was ervan overtuigd
dat het te verhelpen was.
En zo was het.
Ik vind het heel erg dat door de onkunde van baasjes
een hond een spuitje krijgt.
Onze gedragsdeskundige vindt de aantallen zelfs schrijnend.
ik hoef maar te memoreren :
het verhaal van die goldenretriever.
Had het dochtertje gebeten.
Kreeg een spuitje.
Op de tafel bij de dierearts zagen ze na het inslapen dat het oor van de hond volzat met nietjes.
De hond had verschillende keren gewaarschuwd.
En beet.
Moet je dit de hond kwalijk nemen ?
Natuurlijk bijt de hond, normaal honds gedrag.
En voor normaal honds gedrag, een spuitje ?
Deze hond heeft angst, waarschijnlijk toegebracht door mensen.

honden page profiel FayFay 1 doggies

honden foto van Fay

Daar zeg je het zelf al waarschuwingsbeten, je hond houd niet van kinderen, hij moet er niets van weten, en eens bijt die door, en dan open je dan ook een topic over dat je kindje nu 6 hechtingen in het gezicht heeft door dat oohhww zo lieve hondje.

Dan is er niemand die zegt, och hoe kan dat nou, nee dan zul je de reaktie´s krijgen, tja je wist dat die kinderen niet moest, en dat die elke keer al waarschuwde.
En je weet hoe snel kinderen zijn, jij kijkt effe wat er tussen de post zit bij tafel, je baby kruipt over de grond, en je hoort een grauw, dit kan binnen 2 seconden gebeuren, ben jij dan nog zo snel om je kind voor de hond weg te trekken, en dan vind je je hondje dan nog zo lief en zielig als het gezichtje van je baby open ligt.
En hoe ga jij een baby uitleggen dat het hondje met rust gelaten wil worden, en kinderen van 3 weten ook nog niet wat een hond met een waarschuwingsbeet bedoelen.

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

rustig alsjebliefd. Ik stel deze vraag niet om zo aangevallen te worden, maar om hulp en omdat ik er NU iets aan wil doen. Als ik het risico wilde lopen op de voorbeelden van jullie geven had ik dit topic niet geopend.
Ik heb het asiel gebeld, heb een nummer gekregen van een gedragstherapeut.
Idd vind ik het ook zielig als een hond zomaar weg, of een spuitje moet, en zal dit ook niet zomaar doen maar het moet wel veilig blijven.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik vind het allereerst echt geweldig, dat je
dit voor je hondje doet.
De asiels zitten namelijk overvol met honden
die weggedaan worden.
Ik vind ook niet dat er verwijten moeten komen
tav iemand die het goed voor heeft met de hond.
En advies vraagt.
Dat meen ik oprecht.
Ik vind ook niet dat je verdient, aangevallen te worden.
Het is toch absurd, als je aangevallen wordt, omdat
je via hp advies vraagt.
Ik vind het baasje een kei.
Een echte hondenliefhebster.
En voordat dit weer komt, ook met liefde voor het kind.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Dat heb je hartstikke goed gedaan toch? GOOD BIZZY!

Ben benieuwd wat de GT zegt, en hopelijk kan hij/zij goed advies geven zodat je j ehondje weer op de rails krijgt. Heel veel sterkte ermee!

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

mijn man is van mening dat iedere hond hapt als een kind iets doet wat de hond niet wil.wat is jullie mening hierover? hoe moet ik dat dan doen met een kruipend kind die wel eens aan de haren zal trekken oid? heeft iemand van jullie een kruipend kind bij een hond gehad en heeft die ooit gehapt?

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

bedankt voor de lieve complimenten :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een hond geeft signalen af, die een kind niet ziet.
Dat is heel normaal gedrag.
Die waarschuwingssignalen zijn normaal.
Heel normaal.
De hond is angstig, wil het niet, en toont dat.
Wat is daar zo raar aan ?
Bij mij tegenover was een hond die in het middelpunt
van de belangstelling stond.
Bezoek, baasjes iedereen had alle aandacht voor hem.
Het dochtertje kwam en de hond moest naar buiten
als het meisje binnen was, de hond moest naar boven
als het kind in de huiskamer was.
De hond moest boven weg als ze boven met het kind
bezig waren.
Als het kind in de buurt kwam, trok de hond zijn lip
op. Gelukkig waren deze baasjes zo verstandig
een therapeut te laten komen.
En wat zei die therapeut : ze waren zelf schuld aan dit gedrag. De hond wist niet wat hij verkeerd deed.
En nu is er een tweede meisje, de hond wordt
overal bij betrokken, krijgt het meisje de fles,
krijgt hij een koekje, mag mee naar boven, weliswaar eerst onder toezicht, mocht weer mee gaan wandelen.
Want de wandelwagen werd gehaald en de hond moest thuis blijven eerst. Nu wordt het kind geknuffeld, de hond ook.
En nu loopt het hondenventje heel trots naast de kinderwagen. Inmiddels hebben ze twee dochtertjes.
Zo hoort het.

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

ik heb iemand gevonden.
voor 110 euro heb ik een consult, huisbezoek, evaluatie en stappen plan. Is dit een redelijk bedrag?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De onze kostte euro 65,00 per sessie, of de sessie
nu 1 uur of 3 uren duurde, dat bleef gelijk.
Hij rekende wel een klein bedrag, iets van euro 0,20 per gereden km.
Het moment dat ik belde, kreeg ik al advies wat te doen.
www.calmingsigns.com
Die ken ik persoonlijk.
Weet dat hij goed is.
Heeft ook hondenopvang en haalde Romeo op met
de dagen van de crematie van mijn moeder.
Zomaar, omdat Luca dood was, mijn moeder gestorven is
en hij rekende niets voor die drie dagen.
Gewoon omdat hij van honden houdt.
En omdat hij een kei van een hondendeskundige is.

honden page profiel DinekeDineke

honden foto van Dineke

Fay, om nog even op jou terug te komen.
Dat ik zei dat ik het voor mezelf niet erg vind, bedoel ik mee te zeggen dat ik het voor mn kind(jes) wel erg vind als ze hen bijt maar als ze mij bijt vind ik het niet zo erg snap je?

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Ik vind zeker niet dat je op moet geven hé. Heb ik ook niet gedaan, maar ik vind wél dat je je voorzorgen moet nemen voorlopig tot je hulp gehad hebt en de hond wat hebt kunnen bijsturen.

En wat je man zegt...nee absoluut niet. Mijn honden hebben stuk voor stuk geleerd dat als de kinderen iets doen wat ze niet aanstaat dat ze moeten negeren of moeten ontwijken of naar mij moeten komen voor steun. Zelf corrigeren mogen ze van mij niet (want zo zien honden het vaak...dat zij boven de kinderen staan en zij ook het 'recht' hebben om te corrigeren, maar dat is niet waar.)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Goed van je dat je een gedragsth. laat komen..

Top.!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Fijn dat je een gt laat komen, ik ben het in principe ook met je man eens, iedere hond KAN gaan happen als hij vindt dat hij in het nauw gedreven wordt, zeker een herplaatser met een verleden.
Honden en kinderen spreken een heel andere taal, een hond denkt dat wij zijn taal ook spreken, maar zeker kleine kinderen kunnen dat niet begrijpen. Vandaar dat je ze uit elkaar zal moeten houden en alleen onder begeleiding, het kindje moet leren niet wild te doen als de hond in de buurt is, niet schreeuwen etc.

Het is een hele klus om kleine kinderen en een bange hond te begeleiden. Altijd alert zijn, geen seconde uit het oog laten.
Heb je een bench voor het hondje, zodat ze zich kan terugtrekken en daar ook met rust gelaten wordt?

Ik hoop dat de gt jullie en de hond kan helpen, ben benieuwd wat hij/zij zegt.

honden page profiel sandra, elmo & denzelsandra, elmo & denzel

honden foto van sandra, elmo & denzel

Het zou mij niet echt uit maken wat het kost, als het maar de uitkomst geeft!!
waarschijnlijk ga je je hond op een hele andere manier bekijken, als de therapeut is langs geweest!!
heb het zelf ook een keer nodig gehadt, en die rekende 30,00 per uur, heeft wel eholpen naar ons als baasjes ,maar naar onze kinderen en visite ciel hij telkens uit, dus helaas zat er voor ons geen andere oplossing op, dan een ander thuis te zoeken zonder kinderen, en at is gelukkig gelukt......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vraagje over puppy brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^