Doorgaan cursus?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Vanavond heb ik alweer de laatste puppyles, wat gaat dat toch snel! Had ik eigenlijk bedacht te stoppen, ga ik daarnu aan twijfelen. De vervolgcursus start weer in november en zal bestaan uit 12 lessen. Dat wordt dus echt in de winter en het is buiten. Het enigste kleine hondje wat er nu nog is gaat niet door dus blijven er alleen maar grote honden over zoals boxers, herders, stafford, brenner senner. Luna is helemaal niet bang van die honden maar de leidster vindt wel dat je daar mee op moet passen en dat is ook zo. In de les komen we de grote honden natuurlijk gewoon tegen en dan wil ze ook spelen. Soms krijgt ze weleens een tik van die grote poten. Dat kan natuurlijk weleens verkeerd uitpakken. Spelen doet ze dus met dat kleintje. Als die wegvalt kan ze met niemand meer spelen aangezien die grote steeds groter worden en zij eigenlijk niet meer zo veel groeit.
Luna is nog zo speels en echt nog alles aan het ontdekken met haar 5 maanden. Ok, ze heeft wel wat geleerd zoals zit, lig en af maar heel goed zit het ernog niet in. Nu heb ik meerdere pups opgevoed. Dus ik weet eigenlijk wel hoe ik wat moet aanleren. Maar ik ben bang dat als de les wegvalt je daar wel wat makkelijker in wordt. Ik weet dus niet wat ik moet doen, iemand suggesties?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doorgaan cursus?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

je kunt blijven les volgen, want als je naar de hogere klassen gaat (bij ons is dit toch ook bij de pups al) mogen de honden niet meer met elkaar gaan spelen, omdat zoals je zegt grote en kleine hondjes daar moet je mee oppassen en zeker als een grote hond uit speelsheid en lompheid een klein hondje goed omver zal stompen.
maar wij laten dit bij de kleinere pups al niet toe omdat we altijd rekening houden met dat het nog steeds verschillende roedels zijn.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik zou ook gewoon doorgaan.. Weet je wat het is bij de vervolg cursus ga je toch niet meer spelen en moet je meer opletten..Je staat er voor je zelf en ik vin het juist heel goed als je door blijft gaan ondanks dat er grote honden bij zitten..er kunnen zich ook nieuwe mensen aanmelden toch.. ik zit bij me basiscursus maar met 2 mensen van de puppencursus en de rest is van andere groepen of geheel neiuw

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Bij ons mogen ook de hogere groepen vooraf aan de les met elkaar op een speciaal veldje spelen. Dan zou ik ze dus niet moeten laten doen terwijl ze zo graag met andere speelt en ik dat niet wil verstoren.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou zeker dorgaan.Ik ben nu met GG bezig.En zo lang Bowie het leuk vind doe ik het.

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Bij ons mogen ze in de vervolgcursus ook niet meer spelen, maar we moeten wel al los werken. In mijn oude groep was dit niet zo'n probleem. Het waren allemaal grote honden, dus als mijn mannetje geen zin had in 'af' en 'blijf' en vervolgens naar een andere hond schoot en er bovenop sprong was dit niet zo erg. Nu is die groep opgeheven en zijn we onderverdeeld in andere groepen. Er zitten nu wel een paar kleintjes bij en ik vind dit zeer vervelend....voor die kleintjes dan, want mijn puber is echt lomp!

Misschien hebben ze bij jullie ook wel meerdere groepen en kun je met de trainer overleggen of je niet naar een groep kunt met wat meer kleinere hondjes.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Gewoon lekker doorgaan, ik zou tot ruim een jaar blijven trainen, eerst de puberteit doorkomen en dan nog even doortrainen en kijken hoe het gaat.
Niet spelen is geen probleem, dat mag bij ons niet eens na de puples. Het veld is voor trainen, niet voor spelen, dat helpt voorkomen dat honden op het veld willen spelen ipv luisteren.
Spelen kan ze toch ook lekker in de wijk? met leuke kleine hondjes? :-D

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

zou doorgaan ;-)

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

zou ook zeker doorgaan, dan maar even niet spelen met de honden maar met jou, dan kan je gelijk de aandacht op peil brengen voor de les begint. juist in de pubertijd is het fijn als de lessen doorlopen, lekkere dikke jas aan en van het trainen krijg je het toch wel warm :-D

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ik zou doorgaan.
Die grote ´lomperds´ kunnen overigens prima leren voorzichtig te spelen met een kleine hond. Nu zijn ze nog onstuimig en jong en moet je inderdaad wel opletten. Altijd een veilig plekje bieden aan je hond.

Maar het is voor de band met je hond super leuk om cursus te blijven volgen, goed voor haar sociale vaardigheden ook nog. Ik de winter kom je vaak al minder mensen tegen buiten..

Veel plezier iig!

Groeten, Margje

honden page profiel tineketineke 3 doggies

honden foto van tineke

als ik jou was zal ik wel doorgaan

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

lekker doorgaan in de vervolgcursus is het spelen toch voorbij denk ik?
enne valt wel mee joh denk ik die grote honden zolang jij een veilige haven bent voor je hondje zal dat geen problemen geven

onze mandy is de enige grote hond nu in de klas staat elke week tussen de teckels en de maltezers en vind het prachtig! is er erg voorzichtig mee

honden page profiel marijemarije 3 doggies

honden foto van marije

ik zou gewoon doorgaan. Kan alleen maar voordelig zijn voor je hondje toch? Zo zal je ook nooit bang worden voor grote honden omdat ze dan helemaal gewend aan ze raakt.
En grote honden zijn uit mijn ervaring juist heel voorzichtig met kleine hondjes. En als spelen niet gaat kun je altijd nog beslissen om niet mee te laten spelen maar denk dat je daar geen zorgen over hoeft te maken. Honden kunnen zelf heel goed aangeven waarneer ze er klaar mee zijn. Ik zeg Doorgaan! ;-)

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Hoi,

Ik zou zeker doorgaan. In de vervolglessen mogen ze niet met elkaar spelen. Bij ons in de groep zitten zowel grote als kleine hondjes en dat gaat prima.
Onze Sandy is erg voorzichtig met kleine hondjes, op de één of andere manier zit dat er van nature al in.
Je denkt dat je al heel wat kunt na zo'n puppycursus, maar dan begint het pas..tenminste bij ons. Sandy zit nu in de pubertijd en het lijkt wel of ze geen zin meer heeft in al die kunstjes. Juist nu is het belangrijk om door te zetten!

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Ik hoor iedereen zeggen dat er in de vervolgcursus niet meer gespeeld wordt maar dat is bij ons nog wel het geval hoor! Ik heb met mijn beide andere honden dat gehad maar daar waren toen nog meer kleinere honden. Het moet voor het hondje natuurlijk ook wel leuk zijn. Nu vindt Luna het helemaal geweldig op cursus dus daar zit ik niet zo over in. En ik weet ook zeker dat ik haar de dingen kan aanleren wat ik belangrijk vindt maar ben wel bang dat ik die stok achter de deur nodig heb. Ik ken mezelf nl. als de beste O-) Misschien dat ik aan kan sluiten bij een andere groep met meer kleinere hondjes, ik zal het vanavond eens vragen.

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Nou ze heeft haar eerste certificaat gehaald met vlag en wimpel!!
Zoals ik al verwachtte gaan alleen de grote honden door. Ze gaat voor mij kijken of er een groep is die meer kleine hondjes hebben. Want 'n speelmoment blijft er wel in. Vandaag hebben we 'n poging gedaan om ze bij de grote te laten. Ze vondt het wel leuk alleen dachten de grote honden dat ze een pingpongballetje was :'( Heb ze er toch maar tussen uit gehaald. Kwam nog bij dat er een aantal grote honden wat kwaaie zin hadden...dus dat wordt hem niet. Maar ik wacht dus even af...

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje

honden foto van Esther & Doortje

Ik ben na de puppies ook door gegaan met EG. Mijn teckel was ook de enige kleine hond, maar dit is nooit een probleem geweest! Ik heb er heel veel plezier aan beleefd en de hond ook! En natuurlijk heel veel geleerd!
Na de EG ben ik de VEG gaan doen, maar dat vond ik verschrikkelijk. Daar ben ik al heel snel mee gestopt. Het was zo serieus en allemaal mensen die hun hond perfect wilden opvoeden. Ik deed het voor mijn plezier, maar ik werd er heel onzeker van. Ik ben er na een paar lessen mee gestopt en overgestapt naar de recreanten. Dat is ene groep speciaal voor de kleintje! Superleuk!!!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

als ik jou was zou ik ook gewoon doorgaan, dan maar niet spelen, misschien kan je elke keer net wat later komen zodat je dat speelmomentje mist, dan heeft luna er geen last van. maar ik zou niet stoppen alleen omdat ze niet met andere hondjes kan spelen. het doel van een cursus is niet het spelen met andere honden, maar het trainen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doorgaan cursus?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hoeveel zullen er zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^