controleren van erkende kennel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mars (Gast)

hoe weet je of de fokker wel echt een erkende kennel heeft of niet?
Op marktplaats staat een fokker die regelmatig Boomerpups verkoopt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "controleren van erkende kennel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

hoi mars,

veel van de boomerfokkers op marktplaats zijn broodfokkers. het draait hier om het geld en niet om de belangen van de moederhond en de pups.

ik raad je aan om hier nooit een pup te kopen.
een goede fokker verkoopt ook niet meer dan twee verschillende rassen denk ik, en kan je de kennelpapieren laten zien.

een goede fokker heeft ook zeker niet met grote regelmaat een nestje.
kijk goed uit wat je koopt dus.

groetjes jolanda

honden page profiel claraclara

honden foto van clara

In ieder geval moeten ze ingeschreven staan bij de fokkers vereniging van hondenrassen.
Je merkt al snel dat het goed zit, wanneer je bij de fokker een bezoekje brengt, en wanneer je vragen hebt, er ook eerlijke en goede antwoorden worden gegeven.ze je niks opdringen, goede afspraken gemaakt wordt .Meestal zijn de pups al voorzien van een toekomstig baasje, voordat ze geboren zijn.
gr.Lara.. .

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi,

Als ik me niet vergis is er iemand hier op het forum die nu een nestje shi tzu's heeft met stamboom....
Weet alleen haar naam niet meer, miss dat iemand anders het weet ;-)

Groetjes Joyce

honden page profiel Lilian RooijackersLilian Rooijackers

honden foto van Lilian Rooijackers

Hoi Mars. Nou,ik ben bijv. een erkende fokker.Dat wil zeggen,ik heb dus vroeger papieren gehaald bij de LOI van Dierenasielhouder-pensionhouder.Dat was verplicht als je een kennel wilde , dus gaan fokken.Ik sta nu ook bij de Raad van Beheer ingeschreven en ben lid van de Ned. Teckelclub.Je kunt bijv. een mail naar de Raad van Beheer sturen en naar de vereniging waar je bijv. een rashond van wilt,om daar naar erkende fokkers te informeren en wat hun kenmerken zijn voor het ras. Je kunt er ook altijd eerst gaan kijken, dat doe ik ook altijd en dan nog eens,voordat ik beslis om bijv. een pup te kopen en ik ga bijv. op meerdere plaatsen kijken.Vele groetjes:Lilian

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Erica Emans is haar naam, kijk maar bij baasjes...
of bij honden rassen en dan shi tzu dan staan onderaan fokkers van dit ras ;-)
Hoop dat je er wat aan hebt.

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Een Boomer is geen FCI-erkend ras ;-) en er zullen vast voldoende "fokkers" bestaat die deze fokken maar zijn nooit een erkende kennel.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

tegenwoordig hebben ze allemaal een erkenningsnummer ,zelf die broodfokkers,ze krijgen het toch maar voor elkaar,en idd de boomer is geen erkend ras ,dus zal het geen kennel zijn die echt aangesloten is bij een erkende vereniging,dus daar is het duidelijke verschil,hk nummer of aangesloten bij erkende rasvereniging,en de meeste op marktplaats zijn geen al te beste erkende kennels ,denk het beste dan iets verder te zoeken,maar dat is mijn ervaring na 1 dode pup ,en 1 zieke via marktplaats,kijk aub goed rond en hoor ,vraag,en bevraag,en bekijk goed de plaats waar de hondjes leven.vaar niet zoals ik,want ik kan je verzekeren het komt aan ,je gloednieuwe pup te verliezen,door het feit dat hij van een slechte fokker kwam ,die ook erkend was,alleen niet bij de rasvereniging,maar ik heb hem wel 500 euro rijker gemaakt,kan er nog kwaad voor worden

Mieke (Gast)

Ben het met Sandra hierboven helemaal mee eens.Vaak fokken ze met gratis herplaatshondjes.oud of jong dat maakt ze niets uit.
O,ik kan er zo boos over worden grrrr.....

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik ook mieke kwaad ???neennnnnnnn!!
razend???jaaaaa!!

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nou, dat is dus duidelijk geen erkende fokker, want een boomer bestaat namelijk helemaal niet. Een boomer is geen rashond, maar een kruising met een bepaald uiterlijk. Die zgn. boomers zijn erg populair en worden dan ook voornamelijk door broodfokkers gefokt.
Een fokker die via marktplaats adverteert is sowieso verdacht. Een goede fokker heeft marktplaats niet nodig om de pupjes kwijt te raken.
Niet doen dus!

honden foto van La Protezione Migliore Cane corso

'een goede fokker heeft ook zeker niet met grote regelmaat een nestje' ?
Sorry maar hier ben ik het absoluut niet mee eens en vraag me ook af waar dit op gebaseerd word? er zijn genoeg (professionele) fokkers een breed fokprogramma hebben en dus ook meerdere honden hebben.

Dus als jij 1 of 2 nestjes in een jaar fokt ben je echt niet per definitie een 'goede'fokker daar komt veel meer bij kijken...

kwaliteit van de pups, ouderdieren, gezondheid, socialisatie en hygiene en een hele belangrijke passie voor het ras vind ik veeel belangrijker als het aantal nesten.
en bij een broodfokker ontbreken deze dingen wat het gaat maar om 1 ding..

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

bij de fokker van ons hannah ,daar hebben ze ook een 20 tal hondjes,en zij heeft ook geregeld nestjes,nu niet allemaal van hetzelfde moedertje,vader komt wel al is voor dat hij 2 moedertjes gedekt heeft,maar daar zijn toch ook wel meer dan 1 nest per jaar

honden page profiel Simone van Luna & HeroSimone van Luna & Hero

honden foto van Simone van Luna & Hero

Nou onze fokker adventeerd OOk op internet.
en dat is een goede erkende fokker
ook van boomerpups.
in berlicum nb

Liefs simone

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het met de rest die zegt dat boomers geen ras is.

Een boomer is gewoon een kruizing tussen meestal een maltezer en nog wat.

Dit soort hondjes kan nooit van een erkende fokker vandaan komen want er bestaat geen rasvereniging.

Waar dan vandaan halen? Er zijn vast andere rassen die je interesse ook hebben en daar kun je het beste een rasvereniging bij zoeken en dan een fokker.

Een goede fokker vind ik een fokker die open is qua gezondheidstesten en zet de honden pas in als ze volwassen zijn. Ook een fokkker die toch let op het uiterlijk en karakter.

Veel succes met je zoektocht.

Groetjes van esther

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

elke fokker heeft een herkenningsnummer,maar daarom nog geen erkende fokker bij een rasvereniging,en adverteren op het internet ,toch even met oppassen,meestal wanneer je zelf op zoek bent naar een ras,kom je wel op hun site terecht,maar adverteren doen de meeste goede fokkers niet,die hebben klanten genoeg,maar simone jij hebt een goede gevonden,en heb je heel veel plezier met jou hondje en alle geluk van de wereld ermee.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hallo Simone,

Je leest denk ik niet goed, want een boomer IS geen ras. Een boomer is een kruising-hond en daar kan je dus geen erkende fokkers in hebben.
Als een boomer een rashond zou zijn en door een erkende fokker gefokt zou worden, zou je er ook een stamboom bij moeten krijgen van de Raad van Beheer of de Hubertusvereniging (België). Maar dat is dus niet zo.

Groetjes,
Nienke

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

deze fokkker komt toch niet uitbraband niet doen hoor/ :'(

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

VAAK HEBBEN ZE BOOOMERNESTJES BIJ DE HONDENSCHOOL OF DIERENARTS WORDEN REGELMATIG BOOMER HONDJES AANGEBODEN.
KOOP NOOIT EEN HOND VAN MARKTPLAATS!!!!!!!!
en zeker geen pup !!!!!!!!!!
wees wijs en ga naar een hondeschool weet je negen vande tien keer dat je geen zieke hond koopt en geen broodfokkerspekt :'(

honden page profiel blackyblacky

honden foto van blacky

Onze hondje hebben we (hoe is het mogelijk) toch echt via marktplaats gekocht bij een diernpension/paardenmanege. Deze mensen fokken soms met kleine hondjes dus geen tig nestjes per jaar.
Zij hebben de nodige erkende certificaten ook was toen wij ons hondje gingen halen de moederhond aanwezig en mochten we gewoon overal kijken - waar de hondjes waren ondergebracht etc. Mocht blijken dat de pup niet gezond zou zijn mochten we ten allertijde terugkomen. Netjes paspoortje erbij en ingeent.
Daarvoor zijn we via een kennis wezen kijken bij een Mevr die ook regelamtig hondjes verkocht. Wat was daar dus aan de hand - deze vrouw had wel 5 verschillende pups rondlopen zonder een moederhond aanwezig....we mochten tot in de keuken en zij gaf ook aan dat eenmaal gekocht gekocht was en als er iets met de pup mis zou zijn dan zou dat pech zijn voor ons.Hier kreeg ik dus een heel akelig gevoel bij en ik vond het ook superzielig die pupjes in zo'n krat bij elkaar maar daar ben ik dus niet mee akkoord gegaan. Het is vooral belangrijk goed te kunnen rondkijken, is de moederhond aanwezig etc - en ik heb ook naar mijn gevoel geluisterd.

Groetjes Astrid

Anoniem (Gast)

O-) Op marktplaats staat volgens mij geen erkende
fokkers. Want elke goede geregistreerde fokker heeft het niet nodig zijn pups zo aan te bieden. Via rasverenigingen kun je erkende fokkers achterhalen. Mijn eerste jack russell was ook bij een zogenaamde erkende jack russell fokker, die mijn Luca meegaf toen hij pas 5 weken was. Toen ik mij naderhand bij hem meldde, was hij niet meer te spreken, ik kreeg ook geen papieren nagestuurd. Bij mijn jongste ben ik via de jack russell vereniging bij een goede erkende fokker terechtgekomen.Mijn Romeo heeft een stamboom, die ver teruggaat in de generaties, en ik kon hem volgen vanaf de eerste dag bij de moeder, heb zijn ouders gezien,zijn oma, ik kon hem bezoeken zo vaak ik wilde, foto's werden toegestuurd en ik zag hem groeien en sterker worden. Ook nu nog heb ik contact met de fokker. Een heel verschil met de eerste, maar ik hou van beiden evenveel, met of zonder stamboom.
O-)

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

he anoniem,
op MP staan wel erkende fokkers hoor.
maar meestal zijn dat de nestaankondigingen, en niet de pups zelf
groetjes jolanda

Maria (Gast)

Koop beslist nooit een hond van marktplaats, deze handel zou verboden moeten worden.Een erkende fokker bied nooit dieren aan op zo'n manier.Wij hebben onze boxer via de kynologenclub en daar hebben we een adres gekregen van een zeer goede fokker.Onze boxer wordt in mei 11 jaar en gelukkig nog gezond.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Astrid,
Op zich klinkt het goed zoals jij de fokker van je hondje omschrijft, wat mij alleen dan wel weer nieuwgierig maakt is dat je schrijft dat je mocht kijken waar de fokker de hondjes had ondergebracht. Bedoel je daarmee dat de pupjes niet in de woonkamer groot gebracht werden? Want dat is toch echt een minpuntje hoor. Pupjes die bij het gezin in de woonkamer opgroeien zijn toch veel beter gesocialiseerd dan pupjes die in een aparte ruimte opgroeien. Het zegt inderdaad niks over gezondheid, maar socialisatie is minstens zo belangrijk.

Maar misschien begrijp ik het verkeerd?

Groetjes,
nienke

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Hoi Simone,

Hoop niet dat jij met die "erkende fokker" Kuypers en Toebast in Berlicum bedoeld, dit is namelijk een op en top broodfokker!
Een erkende fokker MAG nl helemaal geen stamboomloze honden fokken ;-)

honden page profiel blackyblacky

honden foto van blacky

Hoi Nienke -
ja daar heb je een punt - ze werden wel gesocialiseerd mbt mee in de auto, omgaan met andere honden en met andere mensen echter niet in de huiskamer maar in het pension. Misschien hebben we dan toch niet helemaal goed gehandelt en hebben we geluk, Blacky is echt sociaal naar andere honden toe en ook naar mensen toe - voor de rest is het een zelfstandig dametje wat af en toe te kan zijn maar wat wel te corrigeren is er zit toch ook terrier bloed in.

Gr Astrid

Lieselot (Gast)

Hallo,

Ondanks dat er op het forum regelmatig word gemeld dat je via de rasvereniging heel makkelijk een erkende fokker kunt achterhalen, lukt het me niet om een overzicht te krijgen van erkende Jack Russel fokkers.

Graag wil ik weten of Knegs uit Baarle Nassau een erkende Jack Russel fokker is of niet.
Of in ieder geval geen broodfokker! Want als ik 1 ding niet wil dan is wel een JR te kopen bij een broodfokker!

Zoals gezegd gaat het hier om Knegs uit Baarle Nassau. Het ziet er daar allemaal netjes en betrouwbaar uit, maar graag weet ik dit liever zeker. Heeft iemand positieve of slechte ervaringen?

Alvast bedankt
Groetjes
honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

wat je kan doen is de jrt vereniging bellen ,of de raad van beheer dan hoor je het snel genoeg
en daarnaast ook zelf kritisch zijn ,bezoek een aantal fokkers en kijk welke fokker je aanspreekt
kortom neem je tijd

honden page profiel

Sorry maar ik ben het er hiet niet echt helemaal mee -eens.
Zelf komen mijn honden ook van Martkplaats, behalve Gwendell en Bonita.
De rest heb ik ook via die weg mijn honden gekocht.
Verder heb ik via marktplaats goede baasjes gevonden voor de nestgenootjes van Gangster, waar ik zo nu en dan nog contact mee heb.
Ook mijn laatste nest pups heb ik ondanks dat ik nu een kennelnaam en uitgebreide website heb, via marktplaats verkocht.
Ze zijn allemaal goed terecht gekomen bij lieve baasjes, die hier een aantal keren geweest zijn.
Op het moment dat ik hier met een pup blijf zitten, zet ik die ook op marktplaats, het fijne is, ik bepaal naar wie een pup gaat ;-)
De ouders zijn volledig getest op alle gezondheidstesten, en de pups krijgen een stamboom ect.
Oke er staan ook verkeerde mensen op marktplaats,maar dat hou je toch, ik denk toch dat ieder zelf beslist waar iemand een hond/pup haalt en waar die zich het prettigst bij voelt.
Dus ik ben het er niet mee-eens dat je geen hond/pup via martkplaats moet kopen, de vraag is alleen waarna ben je opzoek, waarvoor, en hoeveel wil je ervoor betalen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ lieselot:
Ik ken een paar goede erkende JR fokkers, aangesloten bij de vereniging, liefde voor de hondjes lekker in huis en met stamboom en testen.

Baarle nassau doet bij mij alarmbelletjes rinkelen, volgens mij zit daar een grote handelaar/broodfokker..
Volgens mij zij zijn geen echte broodfokkers maar zo te zien zijn het ook geen echte jack russels maar jack hussels (iets wat erop lijkt), geen stambomen iig en zo te lezen ook geen testen. Dus absoluut NIET doen.

Maar als je wat goede fokkers wilt weten stuur me maar een berichtje dan geef ik ze je wel even.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "controleren van erkende kennel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^