Selectief Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Hoi
Jip is nu vijf en een halve maand en het gaat goed op 1 dingetje na.
In het park, in de stad, aan het strand of iets dergelijks gaat het goed, redelijk goed, ze is daar enkel wat terughoudend naar andere vreemde mensen en honden, maar blaft niet. Als bijv in het park een paar keer eenzelfde persoon heeft gezien gaat ze er wel op af.
Bij ons in de straat is dat anders. Als ik even op het muurtje voor ons huis zit blaft ze bijv naar de buurvrouw die thuiskomt, de postbode die langswandelt of iedereen eigenlijk. Het lijkt wel angst.
Heb geoefend met de buurman door Jip te laten zien dat de buurman niet eng is. Heb de buurman zelf aangeraakt en met beloninkjes geprobeerd, maar dit werkte niet echt.
Vanaf zeven weken heb ik het hele lijstje socialisatie afgewerkt, dus ze is overal mee naar toe gegaan, heeft alles gezien. Het lijkt wel of dit gedrag nu veel meer toeneemt dan eerder. Eerst kroop ze alleen maar een stukje naar achter, op mijn voeten maar nu blaft ze.
Dat doet ze ook wel eens bij het bejaarden-verzorgingshuis waar ik wel eens loop, en dan niet naar alle oude mensen??
Heeft iemand tips hoe hiermee om te gaan. Het lijkt of ze heel agressief is, maar dat is ze totaal niet. Het lijkt angst....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Selectief Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Misschien zijn veel dingen ook zelfbelonend gedrag. Ze blaft naar voorbijgangers en kijk eens?! Ze lopen weg (dat ze gewoon voorbijlopen omdat ze die kant al op gingen weet zij niet...). Dus het is zelfbelonend gedrag. Misschien helpt dat je als je bekijkt hoe het in het verleden mis is gegaan...

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Heb inmiddels op het forum verschillende onderwerpen gevonden die over hetzelfde lijken te gaan. Afleiding geven dus. Beloninkje in de hand. Zelf weglopen ipv de buurman of wie dan ook.
Vanmorgen in het park. 'Nieuwe' hond, en Jip trekt zich in eerste instantie terug. Met eigenaar meegelopen (nog maar een rondje), en na een minuut of vijf heeft Jip haar zelfvertrouwen terug en hebben ze de rest van de rit heerlijk lopen spelen.
Zit dat teruggetrokken, voorzichtige gedrag misschien in het karakter? Ikzelf ben helemaal niet zo.
Ze loopt overigens al vanaf haar 12 weken los in het park. Kan het zijn dat haar zelfvertrouwen nog behoorlijk moet groeien ondanks alle positieve ervaringen die ze elke dag tenminste 2x per dag een uur in het park heeft?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Selectief Blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^