likken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

hallo,
als bono bij mij komt zitten bigint hij heel mijn gezicht af te likken :-)
wat betekent dit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "likken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk

honden foto van Team Didi & Pluk

volgens mij ligt het er een beetje aan waar ie je likt. Maar volgensmij betekent het: ik hou van je :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Dat doen de onze ook.Ik denk een teken van ik vind je zo lief. :-D

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk

honden foto van Team Didi & Pluk

Hihi een keertje zat mijn vader rustig op de bank met de hond naast m zitten. Hij was gewoon rustig met me zus aan het praten en opeens: SLUP! een lik vol in z'n face! Hihi! Zomaar opeens een lievde aanval van Plukkus Totalus Idiotus Verleptus :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Ik heb daar laatst op een andere hondensite ook over gelezen: http://www.hondeneigenaar.nl/heforum/view-postlist/forum-6-gedrag/topic-35-help-mijn-hond-likt-hihihi.html. Het laatste antwoord is heel interessant, ik plak het hier even onder:

Zoals de moeder de pups likt na de geboorte en daarna ook de lichamelijke verzorging, is tevens het markeren, haar geur afzetten op de pups. Hiermee verwerft ze het leiderschap en daarmee het correctie recht. Wij gebruiken dit als massage op een bepaalde volgorde om je hond te markeren om dezelfde rede. Hier in de roedel worden alleen de oren van een lagere gewassen door de alfa teef. Een hond heeft bepaalde dominantiezones, even makkelijk gezegt, alles wat boven de middenlijn zit is dominant en alles er onder onderdanig (behalve dan een deel van de buik, daarom laten ze die wel graag aaien ;-) ) Zo zien de honden dat bij de mens ook. Als een hond je likjes onder de kin geeft, is dit onderdanig, als de hond ongeveer op neusvleugelhoogte en hoger likt, is dat dominant. Oren en ogen likken wordt alleen door een ranghogere bij een ranglagere gedaan, dit mag jij dus wél doen bij de hond (aaien, schoonmaken) maar de hond niet bij jou! Ook de onderkant van de poten van de hond bevatten geurklieren waar ze mee markeren (graven na behoefte, op de bal om toe te eigenen enz.) Wanneer een hond dus jou voeten/tenen likt, is dit ook om jou te markeren. Je moet het ritueel eigenlijk omdraaien. Ga de hond eens masseren, niet zachtjes aaien, echt masseren, van boven op de kop, oren, ogen, snuit, nek, rug, flanken, borst, poten, voetjes en buik. Dat zal hij niet meteen accepteren en hoogstwaarschijnlijk weer van zich afschudden bij weglopen. Herhaal dit dagelijks,wil hij weglopen, haal je hem terug, hij moet dit ondergaan, dan markeer jij de hond en zal zijn houding gaan veranderen, hij krijgt een lage stand. Laat de hond dus zeker niet meer jou dominantie zones likken! Dat jou hond door gaat, betekend dat jij geen correctie recht hebt, hoeft hij dus niet te luisteren. Jij moet het (in de ogen van de hond) ondergaan... Een hond likt je niet omdat hij je zo lief vindt! Maar of uit respect, onderdanig, of uit dominantie.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Heeel interessant stuk Dobber !!!

Joy likt(te) ook erg. Bij ons is dat enorm afgenomen, doet zij het dan hoeven wij alleen nog maar rustig 'stop' te zeggen.
Bij het bezoekt blijft zij het doen en ook dit kappen wij af.

Ik wist niets van wat Dobber had neergezet, lees het voor het eerst. Maar vond het niet prettig dat ze mij likten in mijn gezicht. Bleh.

Maar toch gebeurd het wel eens,m aar ik zie er niet continu dominantie in. Ook likken Falkor en Joy elkaars oren af, wie is er dan de dominante?!
Falkor is wel echt de baas in huis, maar Joy likt hem wel eens en Falkor schud het neit van zich af. Ik had ooit eens gelezen, weet niet mer waar, dat het likken van oren 'vriendschap' betekend?

Liefs,

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk

honden foto van Team Didi & Pluk

ja volgens mij is het likken idd vriendschap ofzo, want toen Pluk dus opeens zo'n superlik aan mijn vader gaf gaf Pluk hem ook een flinke lik op zijn oor :-D

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

honden foto van lisa en laycka

Volgens mij doet hij dat omdat hij je heel graag heeft! een teken van vriendschap!!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

inderdaad een intressant stukje Dobber :-)

ik dacht ook inderdaad dat het onderdanigheid, liefde was.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

oke :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Liefde? Nee, ik denk niet dat honden zo'n pure emotie hebben. Wel een vriendschap, hekel aan etc. Ik denk dat het likken ook wel degelijk een uiting is van vriendschap en het bevestigen van die vriendschap. Zoals in het stukje al staat. Maar het maakt dus wel heel veel verschil waar je gelikt word. Ik heb er nog even op gelet bij DObber maar volgens mij zit het tussen ons wel goed ;-). Ze likt mijn kin heel veel en als het lukt ook mijn mond. En heel veel 'luchtlikjes' ;-).

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

boedha likt sinds een paar weken de hele tijd mijn ogen als we zitten te knuffelen.
hij probeert me ook vaak over mijn mond te likken. wat betekent dat dan?

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

???

honden page profiel lisa en layckalisa en laycka

honden foto van lisa en laycka

van aandacht nodig te hebben , of te zeggen dat hij je heel graag heeft!

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik dacht altijd dat het genegenheid was..

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ja zo komt het ook wel over
kan hem wel opeten
lekker vrijkontje O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik had een keer dat we in een grote stad liepen met mijn duitse herder dat er voor ons ineens iemand zijn schoenveters ging vastmaken. Mijn ex liep toen met de hond en ging geen pas opzij maar liep er pal langs. Onze hond gaf toen die persoon in het voorbijgaan een flinke lik over zijn gezicht. (die persoon gaf een gil van schrik hehe)

We kende die persoon niet, dus van vriendschap of rangorde lijkt me in dit geval geen sprake.

Misschien likken honden ook als kalmeringssignaal?

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

oke bedankt ;-)

honden page profiel YoniYoni

honden foto van Yoni

@Dobber, erg interessant stukje. Ik heb er sowieso een enorme hekel aan als honden in m'n geicht likken maar dat is puur uit hygienisch oogpunt. Ze mogen dit dan ook zeer zeker niet doen. Het verhaal over voeten wist ik dus écht niet :o

De tip om de hond die dit doet stevig te gaan masseren zal ik zeer zeker gaan uitvoeren, instinctief deed ik dat al als 1 van de honden in mijn ogen TE opdringerig/aanwezig was maar zal het nu idd eens gaan uitproberen.

De allerkleinste likt de laatste week vaak in het oor van zijn broer, heeft dat ook te maken met dominantie denken jullie? Ze lagen altijd samen in 1 bench maar sinds anderhalve week hebben ze allebei een eigen bench,naastelkaar. Dit heb ik gedaan omdat ik nooit iets lekkers in de bench kon doen als ik weg ging, al leg je er 10 botten in, de kleinste wil ze allemal, de andere mag nix.

Ik dacht dé oplossing te hebben gevonden door dus 2 benches neer te zetten, ieder een eigen hok met eigen lekkernijnen waarover ze geen ruzie meer konden maken als ik er niet bij ben. Sindsdien lijken ze wel wat moeilijker met elkaar om te gaan,

Heb ik er goed aan gedaan vraag ik mij dan af...

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Mijn ene hond likt regelmatig de oren van de andere uit.Ik denk toch echt dat zij dat doet omdat zij het een lekker smaakje vindt. :-)

honden page profiel Angelique & DoenjaAngelique & Doenja

honden foto van Angelique & Doenja

Hoi Allemaal,

Doenja likt mn benen altijd droog als ik onder de douche vandaan komt, daarna likt ze de douchebak nog ff schoon en droog als ze de kans krijgt, hierbij houd ze haar oren plat en haar staart laag, wie kan mij dit uitleggen????


Groetjes Angelique en Doenja

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik dacht ook altijd genegenheid, omdat moeders dat ook bij hun pups doen. Maar blijkbaar niet alleen.
Sara likt nooit onze oren, ogen of tenen. Handen zijn favoriet en kindergezichtjes ;-) Soms bij ons ook onder de kin.

honden page profiel Mariette BoersMariette Boers

honden foto van Mariette Boers

Eerder likte Mascha voooral in het gezicht, omdat ik dat niet vooral s'morgens als we elkaar zien) En al ik een "kusje"zeg, dan geef ze me een likje, wel grappig O-)

honden page profiel YoniYoni

honden foto van Yoni

t ben ik blij dat er meer honden zijn die dat doen. De hond van wie de oortjes uitgelikt worden ondergaat het ook allemaal wel gelaten (alsof het erg fijn is..)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "likken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^