Dominante hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GonnyGonny

honden foto van Gonny

Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand me een advies kan geven over onze Jack Russell Harry. Hij is bijna 11 jaar oud, en is erg dominant.
Harry is echt de baas in huis. Hij blaft heel regelmatig. Als er iemand aan de deur staat, maar vooral als iemand wil gaan. Als mijn vriend of ik ergens naartoe moeten, begint hij enorm hard te blaffen, en het houd pas op als hij echt ziet dat je weggaat.Dit is al een paar jaar zo.

Toen we Harry kregen woonde ik samen met mijn moeder. We zijn er nooit op hondencursus mee gegaan omdat we er toen de financiën niet voor hadden, heel slecht van ons, maar goed.Toen mijn moeder een hersenbloeding kreeg, was harry ongeveer 3 jaar. Mijn moeder is nooit meer thuis komen wonen, en ik denk dat daar de oorzaak ligt. Een paar weken daarna heb ik mijn vriend leren kennen en die is daarna bij mij komen wonen. Heel veel veranderingen dus. Inmiddels is onze woonsituatie nogsteeds hetzelfde, en harry is helemaal gek op mijn vriend. Maar ik ben altijd en nogsteeds veel te sof voor hem geweest.
Ik weet dan ook dat de schuld bij mij ligt, ik ben helemaal niet streng voor hem, hij is echt mijn kindje. Hij mag alles en dat weet hij.Hij mag op de bank, in bed slapen noem maar op. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik met hem op hondencursus gegaan, veel te laat uiteraard, maar ik dacht beter laat dan nooit. Daar hebben we 3 lessen gevolgd en toen hebben ze tegen mij gezegd dat ze niets voor me kunnen doen. De laatste tijd word het echt heel erg met hem, als mijn vriend me aanraakt, begint hij al te blaffen of laat hij duidelijk merken dat hij het er niet mee eens is...

Ik ben er nu zelfs over aan het denken om zo'n band met van die ultrasonische geluiden aan te schaffen, terwijl ik het dierenmishandeling vind en er niet achter sta, maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen en hoe ik strenger voor hem moet zijn. Want ik weet dat het daaraan ligt, maar is dat niet zielig aangezien hij al op leeftijd is ?

Ik hoop op advies van jullie!
Groetjes een wanhopige Gonny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Tsja.. zoals je zegt probleem ligt eigenlijk bij jezelf..

Ik ben geen fan van "hij die hier genoemt zal worden" maar als ik jou verhaal zo lees komen dit keer toch vlagen van z'n show bij me boven geborrelt van dat je je hond nooit grensen heeft geleerd, en dus nu de baas in huis is geworden, en je hond zielig vindt.

Meeste van ons hier zijn gek op onze rakkers, maar zullen ze blijven behandelen als hond. dwz duidelijk gensen stellen van wat en niet mag en daar ook consequent in zijn, vooral dat laaste is zeker belangrijk, om zo bij het dier geen verwarring te zaaien.

Ik zelf zou geen oplossing zo kunnen bedenken hier in een paar zinnetjes op een forum, behalve dat als je dit probleem wilt gaan aanpakken, dat JIJ moet afleren hem zielig te vinden.
Hem duidelijke grensen laten leren en dit consequent aanhouden, en jezelf (ergg zeg :'( begin bijna als die fluisteraan te klinken hier) echt opstellen als de baas.

Het is zeker geen probleem die over een nacht ijs zal verdwijnen, hier zal je duidelijk je handen vol aan hebben nog, en denk ik de reden waarom de gemiddelde trainer hier zo van onmogelijk, kan niet is niet te doen reageerd, maar het is wel mogelijk, maar je zal echt voornamelijk het bij jezelf eerst moeten zoeken, en dan bij de hond.


fluiter mode off ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als de hondenschool niets voor je kan betekenen, dan moet je een gedragstherapeut inschakelen.
Heel belangrijk om je roedelstatus te verhogen door:

- de hond niet meer op de bank te laten
- de hond niet meer op bed te laten slapen
- de hond niet meer op schoot toe te laten
- de hond buiten wandelingen en speelmomenten te negeren (geen oogcontact, niets zeggen, niet aaien/knuffelen)
- te eten voordat de hond te eten krijgt (de hond krijgt geen voeding van jullie, alleen zijn eigen eten nadat hij een commando heeft uitgevoerd)
- als eerste de deur in en uit te gaan; de hond gaat als laatste door de deur heen

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik ben er nu zelfs over aan het denken om zo'n band met van die ultrasonische geluiden aan te schaffen, terwijl ik het dierenmishandeling vind en er niet achter sta

Doe dit alsjeblieft niet. Het is een gemene manier van macht uit oefenen op je hond. Hij kan zich niet verweren. Wat jij nodig hebt is een hele goed gedragstherapeut(GT). Die jou situatie individueel met jou gaat bekijken!!!
De hond is volgens mij heel bezitterig naar jou toe. Hij heeft jou (letterlijk en figuurlijk :-D ). Hij houdt van jou, dit is zijn manier (die natuurlijk niet getolereerd kan worden), maar dan ga jij hem toch niet met één of t andere ellendige halsband aan de gang??? Nogmaals, zoek een goede GT en luister actief naar de goede raad van deze persoon en wees consequent met de uitvoering van de tips van deze persoon. Succ6!!!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 2 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Nee, geen blafband!!
Dat kun je je hond niet aandoen.
Zoals je zelf al aangeeft ben jij degene die dit gedrag in de hand heeft gewerkt. Dan kun je nu niet in een keer met een blafband beginnen omdat het gedrag van je hond nu niet meer bevalt.
Je hond weet nu niet beter dan dat hij de baas is in huis. Je moet nu zorgen dat jij de baas weer over hem word d.m.v. trainen.
Schakel hulp in van een GT zoals Angela en Jacq al aangeven en begin alvast de roedelregels te gaan toepassen die Angela al heeft gezegd.
Maar straf je hond niet omdat jij de fout in bent gegaan door hem veel te veel te verwennen.

honden page profiel ashaasha 1 doggies

honden foto van asha

jou hond is 11 die gaat dat niet meer leren wat voor manier dan ook denk ik.
ik zou hem geen banden of wat dan ook doen.
ik zou er een gt bij halen kijken of die nog wat er aan kan doen

honden page profiel GonnyGonny

honden foto van Gonny

Bedankt iedereen voor de reacties en de tips!

Ik weet dat het aan mij ligt, zo naïef ben ik nu ook weer niet haha. Ik ga een GT inschakelen, hopelijk kan deze me helpen om wat strenger te worden O-)

honden page profiel .. 2 doggies

honden foto van .

niet strenger maar consequenter ;-)

honden page profiel GonnyGonny

honden foto van Gonny

Dat bedoel ik ;-) Eddy

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

De eerste stap is gezet. En het is heel knap dat je durft te benoemen dat het eigenlijk bij jezelf ligt!!! Dat is mss wel het belangrijkste, want dan heb je het probleem al erkent!!! En nu met een goede GT, veel liefde, consequentheid en geduld aan de slag en dan zal het best voor een groot gedeelte goedkomen. Zet m op, je kan het!!!!!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Een hond van 11 jaar gedrag afleren is niet eenvoudig, vooral niet omdat het al die tijd getolereerd werd. Breng veranderingen aan, maar doe dit wel op een rustige manier, anders kan hij onzeker worden of zelfs vertrouwen in jou of de omgeving verliezen. Dan zal je nog verder van huis zijn, omdat hij dan ander probleemgedrag kan vertonen.

Geef duidelijk, rustig en met zelfvertouwen aan wat niet mag en vooral wat wel mag. Dus belonen voor de dingen die hij goed doet! Met dominante honden is het belangrijk dat je roedelregels hanteert (Angela geeft deze al aan). Dit zijn kleine, maar heel duidelijke en eenvoudige regels die je zullen helpen hem duidelijk te maken dat jij de baas bent. Het is heel belangrijk dat jij als baasje evenwichtig bent.

Je moet hem leren dat jij dingen van hem toestaat en dat dit niet andersom het geval is. Je zult zien, dat als je de roedelregels hanteert, dit gedrag al een stuk zal afnemen.

Blaffen afleren is een van de moeilijkste dingen. Je moet vooral proberen te voorkomen dat hij blaft. Dus zie je dat hij aanstalten maakt, leidt hem dan af. En op het moment dat hij niet blaft, weer belonen!

En vooral lekker met hem naar een hondenschool of gedragsdeskundige gaan! Een goede hondenschool kan je zeker helpen!

honden page profiel GonnyGonny

honden foto van Gonny

Blaffen afleren is een van de moeilijkste dingen. Je moet vooral proberen te voorkomen dat hij blaft. Dus zie je dat hij aanstalten maakt, leidt hem dan af. En op het moment dat hij niet blaft, weer belonen!

Nou het is een enorm slim beestje, als mijn vriend al tegen me zegt, ik ga zo, wil jij hem even afleiden... stormt hij al op mijn vriend af en begint heel hard te blaffen en om hem heen te rennen..

Maar ik heb ook al de tweede stap gezet, heb zojuist een email gestuurd naar een GT bij ons in de buurt..

Ik hoop echt dat ik het kan!! :-D

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Super, super, super.....tuurlijk kan je het!!! Harry (grappige naam) houdt van jou (want hij beschermt je met hart en ziel), jij houdt van Harry, doe het voor hem. En dan lukt het echt wel. Maar zoals boven ook genoemd werd, doe het rustig aan en leg de lat niet al te hoog. Wees blij met ieder klein dingetje. Wij denken menselijk, Harry denkt op zijn eigen hondenmanier. Succ6!!!

honden page profiel GonnyGonny

honden foto van Gonny

Bedankt Jacq en Sil! ik hou heel veel van Harry dus ik ga het samen met hem proberen! En ik verwacht echt niet ineens wonderen hoor hihi :-D

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Natuurlijk kan je het!! Vooral met een goede GT moet het lukken.
Het gedrag zal niet 1-2-3 over zijn vanwege Harry zijn leeftijd maar je bent heel positief ingesteld en je laat merken dat je er alles aan wil doen. Dan heb je al veel gewonnen omdat je de knop omgezet hebt.

Succes! :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Zoals hier al gezegd word, een GT inschakelen, het liefst vandaag nog.
Het is voor jullie erg vervelend deze situatie, maar het ergst voor Harry, hij heeft geen duidelijke leider en moet dit dan zelf zijn, dit kan veel stress voor een hond geven.

En wees niet getreurd, ookal mag hij de komende maanden niet meer op de bank, op bed, op schoot etc. dit wil niet zeggen dat dit nooit meer kan.

Wij hebben ook een tijd die regels in huis gehad, toen mijn hondje erg aan het puberen was.
Daarna ging het weer prima, nu mag ze op de bank, op schoot en slaapt ze bij mij in bed.
Máár, uiteraard blijf ik haar ''leider'', ik stel de grenzen, niet zij.
En dat is heel belangrijk!

Succes en sterkte ermee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Riem vast maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^