Over internet en (geen) Nutella

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel M&JM&J

Even rondbladerend lees ik vanalles over Barf en Darf en kvv en meer van dat.. En dan moet ik toch wel lachend en opgelucht terugdenken aan onze Boerenfox, die van alles het dolst was op boterhammen met Nutella en die dan ook geregeld kreeg toen wij als kinderen dat ook aten. We waren gek op dat beest maar wisten wij veel! Ze at eigenlijk altijd met de pot mee, brood, vlees, groente, boterhammen en natuurlijk ook wel brokjes ter aanvulling. Al liet ze die toch het liefst staan... Tegen de tijd dat we hoorden hoe slecht chocola is voor een hond was ze al zo oud dat het eigenlijk niet meer eerlijk leek haar dat voor dat laatste jaartje af te nemen. We hebben dus vast wel wat geluk gehad: ze was kerngezond, had tot op heel hoge leeftijd een prima gebit en met 19 jaar werd ze toch ook echt wel oud.

Nu moet ik er niet meer aan denken... Voortschrijdend inzicht en dat vooral door... internet! Ook de hondenwereld is er vast flink door veranderd ;-) Goed hoor, dat er van die communities zijn als deze.. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Over internet en (geen) Nutella" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Mee eens, je leert hier best wel veel door de ervaring en kennis van mede forumleden. Wij, en onze honden varen hier wel bij :-)

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

toen ik dit las moest ik even lachen
mijn eerste hond at van alles
je had toen geen puppy voer
of senior
het rare is dat hij ruim 17 is geworden
en de honden met puppy en senior niet zo oud
heel raar toch

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

ja de hondenwereld is flink verandert............

onze vorige hond at ook met de pot mee 13jr geworden ze was nooit ziek. :-D

honden page profiel Marleen van LaarhovenMarleen van Laarhoven

honden foto van Marleen van Laarhoven

de border colly van mijn ouders heeft het liefst pure chocolade eitjes dus met pasen heeft hij het goed. hij pakt ze zelf uit het papiertje en is nou 13 jaar oud bijna 14. wij gaan dit ook zeker niet meer veranderen dus als hij met pasen nog leeft krijgt hij gewoon weer chocolade eieren.

honden page profiel Margarita, Lisa en LotteMargarita, Lisa en Lotte

honden foto van Margarita, Lisa en Lotte

Ik heb ook ontzettend veel geleerd over honden via het internet. Ik vind het alleen zo jammer dat als je mensen probeert uit te leggen waarom het zo slecht is voor een hond om met de pot mee te eten, ze het dus altijd aanhalen dat honden dat vroeger ook deden en heel oud werden. O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

In chocoladepasta zit veel minder chocola dan een gewone chocoladereep. De ene hond is er ook gevoeliger voor dan de andere hond. Maar altijd oppassen he met chocola ;-)

honden page profiel SonSon

honden foto van Son

@ Freaky

Hai ! Mijn hondje Montie krijgt nu ook alleen "verantwoord..." voedsel geen brokjes, ook geen anti-vlooien pipetjes enz enz.

Maar idd mijn oudste Poedel, Sunny is bijna 17 jaar geworden op brokjes, Cesar, brood met leverworst, af en toe een restje aard. en groente, mensen koekjes,kaas , worst mmmmmm....jammie O-)

Dusss....tsja ...?

honden page profiel M&JM&J

@Freaky-M: ik heb er geen verstand van hoor, maar ik zou me kunnen voorstellen dat "mee-eten met de pot" vroeger ook wel minder slecht was dan in de meeste huishoudens nu? Toen was het gewoon vlees en verse groente natuurlijk, en veel minder toegevoegde kruiden, zout, suiker etc. Maar goed, da's maar een gok.

Ik moet ook toegeven, af en toe iets "lekkers dat niet zo gezond is" moet ook maar kunnen, vind ik... Het is niet alsof ik zelf alleen maar gezond eet, en daar heb ik best een keer extra kiespijn voor over O-) Maar met mate en dus maar net niet die dingen die echt op het lijstje van "gevaarlijke" dingen staan natuurlijk.... Dus onze nieuwe hond krijgt geen chocola hehe...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Over internet en (geen) Nutella" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: zoey goes banana´s
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^