Wie heeft er een idee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

De ene hond bijt goed van zich af, een ander bijna niet. Waar ligt dat aan? Is dat net als bij mensen dat de een dat "gewoon" beter kan dan de ander? Heeft het te maken met verleden? Wie heeft hier een idee over? Simba vertoont naar andere honden best dominant gedrag. Maar wanneer een hond hem afsnauwt of op hem rijd, bijt hij nooit van zich af. Ik vind dat moeilijk te rijmen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie heeft er een idee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

wat is dominant gedrag. wat bedoel je daar mee?
het ligt aan de karackte van de hond de ene is wat geduldiger en ook dat hij de honden taal goed kent als een hond afsnouwt dan si het heel mooi van jou hond dat hij niks terug doet hij spreekt de honden taal goed en weet dat de andere gwoon zegt dat wil ik niet. en dat hij rijen toch wel pikt is omdat je hond geduldig is. die van mij is ook een zeker hondje en al die dingen pikt hij ook super ik ben er heel trots op hahahahahah

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper bijt ook nooit van zich af. hij liet zich ook berijden en bijten etc.

Nu ik veel met hem train en hem op alles nog veel positiever beloon heb ik het idee dat hij meer zelfvertrouwen heeft. Hij bijt of hapt nog steeds niet van zich maar als een reu de neiging heeft hem te berijden staat hij het ook minder snel toe. Hij zet t op een lopen en schud zo zijn tegenstander van zich af.

Volgens mij heeft dit gedrag gedeeltelijk te maken met dominantie en vooral ook met hormomen. het zijn meestal de ongecastreerde reuen die dit gedrag tegen Casper vertonen. Zeker als er ook nog teefjes bij zijn die op het laatst van hun loopsheid lopen.

Ik ben aan de ene kant blij dat Casper niet snel van zich laat horen. Aan de andere kant denk ik wel eens van grom nou eens een keer terug of laat je grenzen wat beter merken.

Maar ja nu moedig ik Casper aan als er weer eens een reu op duikt of zo. Goed zo Casper rennen. pak m En als dit niet werkt zorg ik dat ik snel verder loop. Casper komt wel. Het is aan de baas van de andere hond om zijn hond mee te krijgen. Dit zal een stuk lastiger zijn.....

Ik grijp alleen in als ik merk dat Casper geen kans krijgt om weg te komen oid. Dan trek ik de andere hond van hem af.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

weet je rijden is niet alleen dominatie maar ook vaak spaning.
tyson gaat asl een hond op hem gaat rijden kopeltje duiken en rollen zodat ze er af gaan maar ik zou ze leker laten gaan het is aan de andere eigenaar om dat af te leren.
tyson kon vroeger er moeilijk onder uit maar hij werd steeds sterker en nu schud hij ze van zich af of ik moet bekennen bij sommige hondjes doet hij helemaal niks gaat liggen op een stokje bijten het maakt hem dan niks uit hahahahaha.maar dat is bij zijn vriendje die veel kleiner is dan hij :-D

honden page profiel Stefanie & ChelseaStefanie & Chelsea 3 doggies

honden foto van Stefanie & Chelsea

Als je 2 honden bij elkaar zet heeft de 1 altijd een hogere positie dan de andere hond. De gene met de hogere positie toont dominant gedrag, waaronder rijen.
Niks ernstigs dus, ze laten gewoon bepalen wie er boven aan de rang staat.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

dat is niet altijd het geval ook kleine hondjes rijden op grote honden of honden die vroeger altijd heel leuk spelen maar opeens is de ene gegroeid en stuke sterker dan zal de andere ook gaan rijden meer omdat hij geprikeld is en het spanend vind. ik merk het aan tyson heel erg tyson rijd nooit dat hoeft hij niet te doen hij is heel zeker van zich zelf maar andere honden rijden wel op hem en van al die honden is het vaak dat ze juist onzeker zijn over over geprikeld zijn.
er is maar 1 hond die het doet uit dominatie tegen tyson en daar merk je ook het verschil.
maar voor de rest zijn het honden die in het spel tyson niet aan kunnen en daar over geprikeld van raken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Zoals bijna alles is het een combinatie van aangeboren eigenschappen en aangeleerd gedrag.
Sommige honden zijn van nature al aardig pittig en zelfverzekerd, dat zie je als klein pupje al. Ze lopen met hun staartje fier omhoog zo van je weg, ook al zijn ze pas 6 weekjes oud. Sommige hondjes vechten met veel geluid om een tepel, terwijl andere rustig afwachten op hun beurt.

Dan is verder veel gedrag aangeleerd. Een zelfverzekerde pup die alleen maar met andere pupjes speelt en daarover heen kan 'bulldozeren' leert dat hij altijd de sterkste is. Een pupje wat heel terug getrokken is en altijd speelt met ander pups die over hem heen wandelen, leert dat hij zich moeilijk zelf kan verdedigen.
Dus van hun ervaringen leren ze heel veel.
Belangrijk is daarom om pups ook met volwassen (stabiele) honden te laten spelen. Zodat bulldozertjes niet altijd winnen, maar teruggetrokken hondjes ook een kans krijgen van de volwassen hond die hen veel zachter zal behandelen.

Dan heb je altijd baas boven baas. Een hond die op jouw hond durft te rijden, die is zekerder van zichzelf dan jouw hond op dat moment. Dan snauwt hij niet zo snel van zich af (overigens vind ik dat je zelf dan in mag grijpen hoor). Maar als hij de meest zekere is, durft hij wel grenzen aan te geven. Dat is eigenlijk gezond verstand ;-) Zoals ik niet zo snel tegen een brede kerel of bejaard iemand (het heeft ook met respect te maken) zal zeggen: joh stap eens opzij! maar er omheen loopt. Terwijl ik iemand van mijn leeftijd eerder zal vragen: mag ik er even langs?
Het is niet slim om tegen iemand 'stoer' te doen die je qua strijd niet aankan.

Groeten, Margje

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

Margje & Biko
ik snap het niet want wat jij zegt is dat honden die zeker zijn op andere hondjes rijd maar dat is totaal niet wat ik zie. de honden die kwa spel tyson niet aan kunnen gaan vaak rijden.
of pups die hem toch wel heel erg groot vinden. laast was er een pitje die tyson geweldig vond hij zelf was 5 maanden tyson volwassen. nou die spelen tja en toen was het pitje op zijn rug en en tyson boven hem en toen begon hij de bewegingen maken echt uit spaning. hij vond tyson het einde maar het prikelde hem wel. en zo zie ik het bij veel hondjes.

terwijl de dominante hond en dat is er maar 1 die het doet en ook zo mag doen die zal eerst een brul geven waar tyson gaat ligen dan zeggen ze elkaar vriendelijk gedag en dan zal die andere hond eerts zijn poot op hem leggen en dan er even proberen te rijden. zijn baas roept hem er dan beteen af. en dan is eht klaar maar daar zit wel heel veel verschil in .

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik vind het dan ook heel gevaarlijk als iemand een pup heb waar je door al zijn gedrag ziet dat hij eigenlijks een beetje onzeker is en dan gaat hij rijden en dan hoor je de baasjes zeggen nou die is dominant die moet je echt onder de duim houden :'(

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Asha Ik begrijp je helemaal, ik heb moeten leren en nog steeds om simba s te lezen. Ik dacht in eerste instantie ook dat het dominant gedrag was. NU noem ik het in het topic ook zo om jullie duidelijk te maken hoe zijn gedrag er op zo n moment "uitziet" zoals ik t nu zie: heeft simba geleerd(terwijl hij met de vrachtwagen vanuit een oostblokland hierheen kwam ?) aanval is de beste verdediging: hij is niet onderdanig, zijn staart staat in een krul omhoog hij maakt zich groot en rent op een hond af en probeert zijn poot op de rug van de ander te leggen en te rijden. Ik zie nu dat zijn dominante gedrag vaak uit onzekerheid is.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja precies wat ik bedoel tyson is ook wel zeker. en houd niet echt van vechten wat geen 1 hond echt van houd. maar als een andere reu hem uit daagt dan telt hij niet tot drie hij klapt er boven op en jaagt ze weg met heel veel geluid en gehap in de lucht maar wijnig daden.
zo van bluf als ik als eerste bluf dan heb ik de over hand en word ik niet gebeten en het werkt ook meestal.
vroeger in de pubertijd deed hij het echt uit onzeker heid nu zie ik dat het veranderd is naar ik vind jou onrespecktvol jij komt in mijn zone en daagt me uit ik zet je op je plek

honden page profiel Stefanie & ChelseaStefanie & Chelsea

honden foto van Stefanie & Chelsea

Ja, een onzekere hond kiest vaak voor het rijen omdat zij dit ongezien kunnen doen en toch zo hun rang kunnen bepalen.
Jouw hond, kiest echter voor deze actie:
door tegen hem aan te botsen, te happen, kreunende geluiden te maken, uit te blazen door zijn neus en zijn tanden bloot te maken.(toch? Rocky wel in ieder geval)

Dominant gedrag voor de hoogste positie in de rangorde.
(bestaande uit 2 en roedel bestaande uit 3+)
-hij maakt boksbewegingen met zijn voorpoten..
-hij voert schijnaanvallen uit en hapt..
-hij gaat dwars over ze heen staan zodat er een T figuur ontstaat..
-hij bereidt ze..
-hij laat zijn tanden zien..
-hij stoot of bijt in de snuit..
-hij cirkelt dreigend om ze heen..
-hij werpt zich op ze..
-hij zet zijn voorpoten op hun schouders..
-hij botst tegen ze op..

Chelsea is zelf onderdanig, behalve naar Rocky die wilt ze echt baas boven baas zijn en zijn samen bovengenoemde naar elkaar. Toen ik nog samenwoonde met mijn (toen der tijd ex) vriend moest Rocky Chelsea altijd domineren. (Rocky was er 2 weken eerder dan Chelsea) Sinds Chelsea en ik daar weg zijn, zijn de rollen omgedraaid behalve naar andere grote honden

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

op tank werd ook altijd gereden door andere honden, leek wel een pony.nu hij een puber is gaat hij van zich af bijten en drait dan gewoon zijn kont een andere kant op en grauwt even en dan wil hij weg lopen.hij is het denk ik ook een beetje het beu al dat gerij hihi

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

@ Stefanie simba botst niet in het begin, dat komt soms later. HIj legt snel zijn poten op de rug bij een ander de rest van wat jij omschrijft


te happen, kreunende geluiden te maken, uit te blazen door zijn neus en zijn tanden bloot te maken.(toch? Rocky wel in ieder geval)

doet hi niet. HIj springt eromheen in de speelhouding wilt uitdagen. T gaat hem echt om IK eis te spelen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie heeft er een idee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^