Agressie naar eigenaar bij aanlijnen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Agressief naar eigenaar bij aanlijnen (Gast)

Hey allemaal,

Ik, of eerder mijn ouders zitten met een probleem... Ik vind het gewoon heel erg vervelend voor hen en aangezien ik soms op de hond moet passen, vind ik het ook bijzonder vervelend voor mijzelf.

De hond waarover ik het heb, laat zich niet aanlijnen. Hij gromt en hapt. Niemand heeft ooit doorgezet... schapendoezen hebben gewoon scherpe tanden. Hij heeft wel de huid gescheurd door te happen.

Het probleem is, voor zover ik kan zien, dat de hond de baas is. Niemand wil gebeten worden en de reactie om je hand terug te trekken is bijzonder natuurlijk. Hij laat zich dus niet aanlijnen. Meestal pakken wij zijn halsband als hij het niet doorbeeft (surprise, surprise!), maar zodra hij de riem ziet, gaat hij in een hoekje liggen en gromt. Hij hapt op dat moment als je naar hem reikt.

Zij hebben zichzelf aangeleerd om hem een traktatie te geven en aangezien honden niet bijten als ze eten, kunnen ze hem aanlijnen. Persoonlijk, heb ik het niet zo op omkoping en dus ga ik zeker geen lekkere traktaties uit de koelkast trekken omdat meneer geen zin heeft in de riem.

Eenmaal aan de riem, gedraagd de hond zich geweldig. Ja natuurlijk is er hier en daar nog wel getrek, maar hij vind uitgaan echt wel leuk. Hij heeft iets te doen en we zorgen ervoor dat het een leuke ervaring is.

De hond is agressief in sommige andere situaties, niet veel, maar af en toe. Belonen helpt niet, dat hebben we al geprobeerd, dus we zijn nu toe aan de meer assertieve methodes.

Mijn vraag is... Don Sullivan of Cesar Millan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressie naar eigenaar bij aanlijnen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Uhm... Op zich is het een goed idee om de hond te laten zien dat de riem iets fijn is. Dus bijvoorbeeld de riem pakken en de hond een heel lekker stukje vlees geven. Leg de riem gewoon op tafel en laat hem daar liggen. Vervolgens pak je de riem en geef je iets lekkers. Leg de riem weer neer en klaar. Pak een paar seconden later de riem weer op en geef de hond iets lekkers. Dat doe je een stuk of 30 (!!!) keer. Dan leert de hond zien dat de riem pakken eigenlijk niet zo vervelend is, want dan krijgt ie iets lekkers. Zo doe je dat ook met de volgende stappen: riem naar de kop van de hond brengen, riem naar de halsband brengen, aanlijnen, aflijnen etc.

Een ander idee is: een andere riem kopen! Wat voor riem gebruiken jullie nu? En een andere halsband kan ook helpen. Misschien zelfs een tuigje gebruiken (als de hond toch niet trektt).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressie naar eigenaar bij aanlijnen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^