puppyschurft, wat zijn de gevolgen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amanda-Djyant, Chinca & KyraAmanda-Djyant, Chinca & Kyra

honden foto van Amanda-Djyant, Chinca & Kyra

Hallo,

Gister ben ik wezen kijken bij een hondje van 3 jaar. alles is helemaal in orde. Hij lijkt in uiterlijk en gedrag verschrikkelijk op mijn kleine vriend van 2 jaar.

Straks ga ik erheen zodat de honden kennis kunnen maken.

Er is echter 1 ding. de eigenaar vertelde dat de hond puppyschurft heeft gehad. Ik heb informatie hierover gezocht, maar kan niet zo goed vinden wat voor invloed dit kan hebben op mijn andere honden en of zoiets zomaar terug kan komen.

Hebben jullie hier ervaring of meer informatie over?

Alvast bedankt

groetjes amanda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyschurft, wat zijn de gevolgen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Je hebt 2 soorten jeugdschurft,Demodex wordt in twee vormen gezien:

* De algemene (gegeneraliseerde) vorm.
Dit is een ernstig ziektebeeld. De huid kan aangetast zijn over het gehele lichaam. De huid vertoont haaruitval, met of zonder jeuk. Wanneer deze plekken met bacteriën geïnfecteerd worden, ziet men grote, etterende en soms bloedende zweren, die ook pijnlijk kunnen zijn. Hierdoor reageert de hond meestal in eerste instantie goed op antibiotica. De mijt wordt hiermee niet bestreden, echter alleen de bacterie. In de praktijk wordt dienovereenkomstig waargenomen dat als de antibiotica uitgewerkt is, de bacterie weer terug komt. Hierdoor is de algehele weerstand van uw huisdier verder afgenomen. Waardoor de mijt nog sterker wordt en de aandoening zich verder gaat uitbreiden!


* De lokale vorm.
De huid is op enkele plaatsen lokaal aangetast. Meestal op hoofd, snuit en poten. Hier is duidelijk een kale plek te zien. Regelmatig is alleen enige kaalheid en roodheid te zien. Jeuk komt in bepaalde gevallen voor.


Demodicosis can follow immunosuppressive conditions or treatments, or may be related to a genetic immune deficiency.

Vaak wordt gezegd dat de lokale vorm bv komt doordat een pup even ziek is geweest of bv immosupressieve medicijnen heeft gehad waardoor het kan opkomen.
De algemene vorm komt vaker voor bij dieren die een erfelijke factor hebben, dus een probleem met hun immuunsysteem. Honden met de algemene vorm (komt ook vaker nog op latere leeftijd voor) moet je dus ook niet voor de fok inzetten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyschurft, wat zijn de gevolgen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Moet het even kwijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^