Onze jonge hond is te mager (TIPS??)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady

honden foto van Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady

Vorige week ben ik met onze jongste hond (9mnd) naar de dierenarts geweest omdat ik vond dat ze te mager was.
Ze heeft al een moeilijke start gehad vanuit het nest, was twee x zo klein als de andere pups en at bij de fokker heel erg slecht. Wij namen ze mee naar huis en daar dook ze gelijk de voerbak van onze oudste hond in. en begon te schranzen. Wij hebben haar toen op puppy brok gezet van het zelfde merk en sindsdien eet ze goed. Ze groeide goed en bleef goed op gewicht. De eerste weken hebben we wel steeds brintapap bij gevoerd (da advies) om haar wat sneller op gewicht te brengen.

Af gelopen week dan bij de DA op de weegschaal, en ons ukkie woog 10,9 KG, nu is ze voor een bordercollie wel vrij klein, maar onze oudste die ook niet groot is (scheelt denk 5cm schoft met jongste) weegt toch wel 20 kg. Hij krijgt speciale sportbrok voor beweeglijke honden dus nu op advies van de DA Izzy ook over gezet op die sport brok. daarnaast krijgen ze nog vlees. Izzy zou toch zeker 15 kg moeten gwegen dus is echt wel te mager. Ze is goed ontword. Iemand tips om haar meer op gewicht te krijgen. Ik heb de beweging iets aangepast maar ze heeft geestelijk gewoon wel haar lekker rennen tijd nodig Zoals iedere hond.
Wil niet zeggen dat ik me geen zor
gen maak om haar gewicht

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze jonge hond is te mager (TIPS??)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Door de moeilijke start kan ze best iel blijven hoor. Maar misschien helpt het om haar meer eten te geven, vetter vlees, zalmolie over het eten te doen, schapenvet te geven.

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

toen Ziva heir kwam (toen 13 maanden) was ze ook veel te mager. Ik ben uiteindelijk vlees gaan geven (eerst Carnibest) maar altijd wat extra schapenvet toegevoegd. en veel vette vis (zalm). Nu mooi op gewicht (nou ja, er kan nog wat bij maar de botten steken er niet meer uit)

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

oh. Angela typt sneller :-D Dat dus O-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Mijn teefje van 9 maanden is tot haar 1 jaar ook te mager geweest. Nog is ze erg slank, maar wat mij en de dierenarts betreft is dit eerder een voordeel dan een nadeel. Voor het lichaam is het gewoon beter om wat ondergewicht te hebben, dan overgewicht.

Als je hond verder goed eet en voldoende energie uit het voer kan halen, zou ik haar de tijd geven. Je zult zien dat als ze is uitgegroeid, ze ook iets zwaarder wordt. 'Dikmakers' voeren zou ik niet doen, omdat het simpelweg niet gezond voer is.

Het is verstandig om voer zonder tarwe te geven, aangezien dit alleen de maag vult, maar niet of nauwelijks door het lichaam opgenomen wordt.

Honden met elkaar vergelijken qua gewicht is zinloos. Mijn teefje weegt nog geen 6 kg, terwijl mijn reu bijna 10 kg weegt. Het zusje van mijn teefje ziet er dikker uit en zeker niet kleiner, maar die weegt net iets minder...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze jonge hond is te mager (TIPS??)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^